Şimdi Ara

Yedek Astsubaylık Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SeniorMostPopuler Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar, 24 yaşında bilgisayar programcılığı mezunuyum ek olarak faal şekilde uluslararası ilişkiler okuyorum.Tecilim mevcut ama yaş ilerlemeden gitmeyi düşünüyorum, şubat yada mayıs yedek astsubaylık celbinde gitmeyi planlıyorum.


    Harp okulu hayallerim belirli sebeplerle gerçekleştiremediğim için yedek astsubaylık > muvazzaf astsubaylık > alaylı subaylık yönünde ilerlemeyi düşünüyorum ama gelin görün ki işin ucu en azındna yedek astsubaylık söz konusuysa şansta bitiyor...Sormak istediğim şeyler şunlar:


    1) Şubat yada mayıs ayları arasında yedek astsubay ihtimali hangisinde daha fazla herhangi bir hesap vs yapan, bilgisi olan var mı?


    2) Kurada yedek astsubay çıkmazsa er çıkarsa ki en istemediğim ihtimal tecili (hakkımız varsa) uzatabiliyor muyuz?


    3) Ve yine genel olarak yedek astsubay başvuruları ne oranda olumlu çıkıyor...Sanırım bir kez er çıkınca çıkınca tecil dahi edilse sonraki celpte yine et olatak gidiyorsunuz ki zaten yaş sınırı 26 sanırım bu sefer çıkmazsa daha çıkmaz diye düşünüyorum.


    Yedek astsubay olarak görevi ifa eden veyahut devam eden arkadaşlardan ise olumlu - olumsuz yorumlarını rica ediyorum. Saygılar :)








  • Hocam askerden yeni gelmiş biri olarak şöyle söyliyeyim.


    Yaz aylarına denk gelen celpte şans daha yüksek oluyor. Çıkmazsa her türlü er olarak gidiyorsun tecil olmuyor diye biliyorum. Bende subay astsubay başvurdum çıkmadı fakat askerdeki yedek astsubay ve subayların yaş ortalaması 20-23 arasıydı.


    Ama sana şunu söyliyeyim çıkıpta geldiğine pişman olan sayisi fazla. Ben Ardahan' da sınır karakolunda askerliğimi yaptım. Sosyal hayat sıfır ve yedekleri felaket eziyorlar. Yani sağlam kafayla gidip piskolojini bozup gelebilirsin. Yine er olarak gitmekten daha iyi durum er kadar kötü değil merak etme. Bu işler tamamen şans. Şanslıysan ya batıya çıkar yada Ekstra para alabileceğin Hakkari Şırnak gibi terör bölgelerine.

  • MSBnin yıllık faaliyet raporlarına bakabilirsiniz
    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/2022%2520Y%25C4%25B1l%25C4%25B1%2520Faaliyet%2520Raporu(2).pdf
    Ortalama 12-13 bin civarı alım var. Zaten terhis olan kadar yerine yenisi alındığı için celpler arası dramatik sayısal farklar olmaz. Bir celp 1000 öteki celp 5000 kişi almazlar yani.

    Erteleme hakkını her türlü kullanabilirsiniz. Önlisans mezun teciliniz devam ediyorsa onu yoksa bu uluslararası ilişkiler bölümünü okuduğunuz üniversitenin öğrenci işlerinden erteleme talebinde (dilekçeyle olursa iyi olur) bulunabilirsiniz.

    2019da yedek subayken hava kuvvetleri iç alıma çıkmamıştı. Sadece kara kuvvetleri, karacı yedek subaylardan iç alım yapmıştı. İç alımlarda şuan durum nedir bilmiyorum.

    Er çıkarsa erteleme yaptırıp Lisans mezuniyetinizi alırsanız, statü değişikliği nedeniyle bir önceki sınıflandırma iptal olup yeniden sınıflandırmaya tabii tutulursunuz. 373. Dönem havacı meslek kurası yedek subaylarda 2 uluslararası ilişkiler mezunu vardı (total 98 kişiydik).

    Astsubaylıktan subaylığa geçiş belli şartlara göre oluyor. Astsubaylıkta belli bir süre geçirmiş olmak lazım (alt ve üst limiti var). Yönetmeliği falan vardır, araştırın.
    Askerdeyken böyle 3 subaya denk gelmiştim. Biri hava savunma teğmendi, nöbetçi subay listesinden biliyorum. Diğer ikisi de biri yarbay (tabur komutanımdı) diğeri de destek grup komutanı albaydı. İkisi de 50 yaş üstüydü. Muhtemelen general olamadan emekliliğiniz gelir.




  • Şubat 2024 celbi elektrik elektronik mühendisi için yedek subay çıkma oranı sizce düşükmüdür
  • Rio ahmet R kullanıcısına yanıt

    Yukarıda da yazdım. Celpler arası dramatik farklar yok. Bir kişinin 2 kere başvurma imkanı da olmadığına göre "şu celp çıkmadı bu celp çıktı" tezini doğrulayabilecek durum da yok.

    Msb'nin ihtiyacı ve şans, alımdaki en önemli 2 kriter.

    Tercihte ilk sıraya almadığı halde yedek subaylık çıkan da var.

    https://forum.donanimhaber.com/yedek-subay-astsubay-cikma-olasiligi-hakkinda-sayisal-veriler--153358736-2#157216833

  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı inşallah herkesin gönlüne göre askerlik yapmak nasip olur

  • Hocam sizinle aynı yaşta aynı bölüm mezunuyum nasıl iletişime geçebiliriz bu konu hakkında bilgi almak istiyorum da en kısa zamanda

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.