Şimdi Ara

A33F01 Kodu Boy/Kilo Endeksi - Yedek Subaylık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
17.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • A33F01 muayene kağıdımda yazan bir kod. Boyum 1.83 ve kilom 85. Bu boya göre kilomun en fazla 80 olması gerekiyormuş. Askerliğe elverişlidir yazıyor fakat yedek subay olmaya engel midir değil midir net bir cevap bulamadım. Yemin törenlerine bakıyorum yedek subayların fiziği gayet iyi. Benim ki kötü değil boyuma göre ideal ama yine de kilo fazlalığı gözüküyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ?




  • 1.88 boy 58 kilo ile yedek subaylık çıkmıştı bana. Dert etmenize gerek yok. Askerliğe elverişli olduktan sonra er de çıkabilir yedek subaylık da.
    Bizim bölüğü görseydiniz. 50-100 metre uygun adım yürüyünce sıranın ortası 1 metre açılırdı. Herkes boyuna göre adım atınca...
  • sadece komando olamazsın. yedek subaylıkla bir ilgisi yok.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam vallahi sizin boyda uzunmuş ama kilonuz boyunuza göre az gibi benim boyum sizden küçük kalıyor kiloda sıkıntım var :D Neyse anlaşılan bu boy kilo olayını dert etmemem gerekiyor teşekkür ederim bu arada kaçıncı dönemdiniz ve bölümünüz neydi ? Bir gno

  • cormen kullanıcısına yanıt

    Komando olmak istiyoruma evet demiştim eğer evet demeseydim o kodda yazmazdı sanırım. Teşekkür ederim dediğiniz gibiyse içim rahatladı. Ya zaten ihtiyaç ve şans çıkıp çıkmaması ama sırf kilodan da kaybetmek istemezdim. Hayırlısı artık.

  • Mehcan07 kullanıcısına yanıt

    373. Dönem. Kocaeli Elektrik mühendisliği mezunuyum, gno 3.44.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Sizin zamanınızda sanırım yedek subay olabilmek daha kolaymış. Maalesef şimdi işsizlik ve fazla mezun sayılarından dolayı her birimizin yedek subay olabilme şansı azaldı. Hele ki Kasım ayında benim gibi başvuranlar için öyle. Ayrıca askerlik gerçekten bir engelmiş. İşe başvurularda öncelik askerlik yapanlarda. Ben İnşaat Mühendisiyim yeni mezun oldum 3.05 gno var.

  • Mehcan07 kullanıcısına yanıt

    3 sene öncesi de şans faktörü fazlaydı. Benim şansım Türkiye'de sadece 5 üniversitede olan bir bölümden mezun olmak. Ne not ortalaması, ne yaş, ne yüksek lisans, ne boy kilo etkili. Mezun olunan bölüme olan ihtiyaç ve şansa bağlı. Bizim bölükte 16 inşaat, 13 makine, 10 elektrik mezunu vardı, totalde 98 kişiydik. Geri kalan bölümlerin mezun sayısı tek haneliydi. Hayırlısı.

    Askerden dönünce de tecrübe arıyorlar :(

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    İnşaat ve Makine bölümlerinin sayıları yine iyi durumda o konuda şanslıyız tabii ama bizim gibi de çok başvuran var. Evet tecrübe arıyorlar ilk işi tanıdık sayesinde girmemiz gerekiyor belli ki. Ya da şartlar ne olursa olsun girmek lazım. Yine de askerliği 6 ay ya da yedek subaylık bir şekilde aradan çıkarmayı çok istiyorum.

    1. 23 tugay komando oldum :) bu kod ile.
  • kgte06 K kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun kardeşim. Bende ekleme yapayım bizden sonrakilerin aklında soru işareti olmaması adına. A33F01 kod ile Yedek Subay seçildim. Tekrar yazayım boy 1.83 ve kilo 86. Daha az olsaydı A32F01 kodu olurdu. Bu durumdakilerde Yedek Subay olabilir. Konu netleşti.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam hastaneye gittiğinizde direkt askerliği ile ilişiği kesilenler oldu mu birde komando olur raporunu hangi şehirdeki hastanelerden alıyoruz.

  • bazen üzülüyorum kullanıcısına yanıt

    Benim gittiğim birlik komando birliği değildi, Kütahya hava er eğitim komutanlığı idi. Bizde eğitim dönemi sağlıktan terhis edilen olmadı.


    Askerlik muayenesi aile hekiminde olunuyor, aile hekimini aşan durum olursa hastaneye sevk ediyor, herhangi bir devlet hastanesinde oluyor. Duruma göre ya elverişli ya 1 yıl erteleme ya da muafiyet veriyorlar. Elverişli olduktan sonra komando da çıkar, er de çıkar, yedek subay da çıkar.

    https://www.youtube.com/watch?v=EpZGVUYFgko&feature=youtu.be

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam bende düz tabanlık var muafım normalde ama gideceğim hem paraya ihtiyacım var hem yapmak istiyorum yedek subay çıkarsa komando orada benim muaf ederler mi komando olmasamda olur ama muaf olmak istemiyorum alıştım yıllardır botla falan koşmamda sıkıntı olmuyor ama istesem muaf alırım.

  • bazen üzülüyorum kullanıcısına yanıt

    Muafsanız, "muafsınız" demektir. Yani askerliğin hiçbir türünü (ne bedelli ne dövizli ne yedek subay ne de er) 1 gün bile yaptırmazlar.

    Ama askerliğe elverişli iseniz de her türünü yapabilirsiniz. İster bastırır parayı bedelli/dövizli yaparsınız ister (lisans mezunu iseniz) çıkarsa yedek subaylık yoksa 6 ay er yaparsınız.

    Hele bir yoklamanızı yaptırın, aile hekimine muayene olunuz, sağlık sorunlarınızı da söylersiniz.

    Muaf mı yoksa elverişli mi çıkacaksınız resmiyete dökülsün. Ondan sonra yedek subaylık kısmını konuşuruz.

  • Mehcan07 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende de bu kod yazıyor ve komandoya evet dedim . Yani komando olamaz mıyım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.