Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sadece 300 km kullandığım poşetlerin içinde duran efsane lastik marshall kw-19 modeli (iri dişli ve çivi delikli)SATILIKTIR.

    Ankarada 195/55/15 boyutunda kar lastiği arayanlar kaçırmayın,sıfırdan farksızdır.Özel mesajla ulaşabilirsiniz
  • Kış lastiği değilde youtube`da kar paleti gördüm ismi snowwolf türk malı sanırım bursada üretiliyor. Ayrıca TüV testleri felende koymuşlar. İzlediğim videolardan birisi. Bence olayı bitirmiş bu kar paleti
    http://www.youtube.com/watch?v=XeIU3uPopBk&feature=related

    Buda TÜV testi.http://www.youtube.com/watch?v=RHD710-G4gQ&annotation_id=annotation_488716&feature=iv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 5 Kasım 2009; 15:58:56 >




  • türkce ve dılbılgısı dersleri vermeyı bırakın da sonucda anlamış olmanız önemli. ben ortaokul lıse unıversıte dahıl dilbilgisi bu yazı felan olayını sevmemişimdir.pekde kullanmamışımdır.Kimseden öğrenmeyede niyetim yok sonucda bir işime yaramadı. ama diksiyonum vede komposizyonum ıyıdır bılgınıze. sonucda hangi markanın kast edildiğini anlamışsınız önemli olan bu . boş geçin böle takıntıları arkadaşlar önemli olan ne anlatılmak istendiğini anlamış olmanızdır. kimi güzel konusamaz kımı güzel yazamaz kımıde nokta virgüle takar. ama sonucda takıntılı ınsan herzaman vardır olucakdır. noktaları burda koyarsam bır dıploma dahamı vercek arkadas yada bır sertıfıkamı vercek anlamadım madem rahatsızsın özelden kıbarca sölersin belki kibarlıgın için dikkat edebiliriz.
  • performans lastiklerinin almanya üretimi oldugunu söledim sölediğiniz lastikde fuldanın gercekden en ıyı lastiklerinden biridir. ve perform. lastiğidir. memnun olmanızda doğaldır bende memnundum kullanmısdım. tavsıye ederim ama öle ucuz lastikler arasındada değildir bilginiz olsun bilgi istemissiniz madem detaylı yazalım teknık oldugu ıcın fulda sıtesınden kaynak.

    Alman kaliteli lastik üreticisi Fulda, bugünün popüler orta ve üst sınıf arabaları için yeni yüksek performans yaz lastiği Carat Progresso’yu piyasaya sundu. Fulda Carat Progresso, olağanüstü performansının yanısıra, özellikle ıslak yollardaki en kritik iki durum olan “fren” ve “suda kızaklama direnci” konularında özellikle üstün performans sergiliyor.

    Kısa fren mesafesi
    Yeni Carat Progresso’nun özel sırt hamuru, ıslak yollardaki gücünün ana unsuru. Carat Progresso, ıslak yollarda lastiğin yolla temasını kesmeksizin üstün kavrama sağlayan özel hamur bileşimine sahip.
    Lastik deseni, etkin su boşaltımı ve dağılımı sağlayan, radial sırt kanalları ve kılcal kanallara sahip. Çok sayıdaki radial kanal, su paleti etkisi yaratarak, her saniye boşaltılan su miktarını ve dolayısıyla lastiğin yol tutuşunu da artıyor.
    Yeni sırt hamur bileşimi çok sayıdaki radial kanallarla birlikte, ıslak ve kaygan yollardaki fren mesafesini belirgin bir biçimde kısaltıyor. Bu özellik Türk sürücülerinin en çok önem verdiği unsurlardan biri.


    Üstün suda kızaklama direnci
    Carat Progresso’nun yönlü sırt deseni ile geniş çevresel sırt kanalları , ıslak zeminlerdeki suyu diğer lastik desenlerinden çok daha iyi boşaltıyor. Sürücü, sağanak yağmurlu havalardaki sürüş sırasında emniyete yönelik faydaların hemen farkına varıyor: Carat Progresso, suda kızaklama riskini belirgin şekilde azaltıyor.
    Fulda Ürün Müdürü Demet Tunç, Carat Progresso’nun ıslak koşullardaki performansı hakkında şunları söylüyor: “Mühendislerimiz geliştirme ve test etme yönündeki çalışmalarını, yağmurlu ve ıslak hava koşullarında ortaya çıkan iki kritik durum olan, fren ve suda kızaklamaya yoğunlaştırdılar. Yeni Fulda Carat Progresso, belirgin şekilde sürüş emniyetini artırıyor. Testlerimiz gösterdi ki yeni Fulda Carat Progresso takılmış, saatte 80 km. hızla giden bir araba, benzer lastiklerin kullanıldığı bir arabaya kıyasla ortalama 4 metre daha önce duruyor. Bu mesafe, bir arabanın boyundan daha fazla ve hayat kurtaracak bir avantaj”.


    Daha düşük ses seviyesi
    Bir diğer avantaj da, sürüş konforunu artıran, lastiğin azaltılmış ses seviyesi. Fulda Progresso, sesi azaltan DualShift teknolojisi ile donatılmış.
    DualShift teknolojisinin özelliklerinden biri de farklı büyüklükteki sırt bloklarıdır: Bloklaryerle her temasında belli frekansta ses oluşturur. Frekans, saniyede kaç bloğun yol yüzeyiyle temas etmesine bağlıdır. Eğer tüm blokların büyüklüğü aynı olursa, her çevresel blok , aynı frekansı oluşturur. Bu da daha yüksek bir ses seviyesine yol açar. Omuz ve orta bölgede değişik blok büyüklüklerinin kullanılması, farklı ses frekansları oluşturur, bu da daha düşük ses seviyesi sağlar.
    Ayrıca DualShift Teknolojisi’nin bir başka özelliği de, sırt bloklarının farklı şekillerde dizilmesidir Blokların farklı şekillerde dizilişi ile omuz ve merkez bölgeden farklı ses frekansları elde edililr, bu da ses oluşumunun azalmasına yol açar.
    Tunç “Islak zeminde fren, suda kızaklama ve ses seviyesi- bunlar tüketicilerin lastiklerinden en iyiyi bekledikleri temel alanlar. Fakat biz ayrıca lastiğin sürücüye sunabileceği başka faydalara da odaklandık: Carat Progresso, güvenli kavramayı ve artırılmış kilometre özellikleri ile de ön plana çıkıyor. ” diyor


    Mükemmel direksiyon hakimiyeti
    Sabit omuz blokları, kesintisiz merkez bloğu ile sabit merkez bölge, daha yüksek hızlarda bile mükemmel direksiyon hakimiyeti sağlar.
    Lastiğin merkez alanı, yönlendirme konusundaki ilk tepkiyi verir. Carat Progresso’nun sabit merkez bölgesindeki sürekli kanallar ilk yönlendirme hareketinin hassas bir şekilde yola aktarılmasını sağlar- böylece sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmez.
    Viraj alırken lastiğin dış kısmı, arabanın yükünün büyük kısmını omuzlarında taşır. Sağlam omuz blokları ilk yönlendirme hareketini kademeli şekilde yola yansıtarak, güvenli yol tutuşu sağlar.


    Yüksek kilometre performansı
    Üstün performanslı ıslak zemin hamur bileşiminin bir diğer üstünlüğü daha vardır: Lastik yüzeyinde daha az ısı oluşumu demek daha az aşınma demektir- lastik daha fazla kilometre yapacaktır. Fulda mühendisleri ayrıca lastikte homojen bir basınç dağılımı sağlayarak lastiğin daha düzenli aşınmasını ve daha fazla kilometre sağlamışlardır.









    Fulda'nin Almanya disi uretimlerini begenmiyorsunuz, Carat Progresso nerenin uretimi? Az kullandigimiz bir aracimiza aldik dogrusu baya memnunuz. Kendi aracimda kullandigim Fuldalar (EcoControl) Polonya maliymis, Progresso sanki daha ust seri idi, bilgilendirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSMMERSAN -- 5 Kasım 2009; 16:33:07 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gladiotürk

    Kış lastiği değilde youtube`da kar paleti gördüm ismi snowwolf türk malı sanırım bursada üretiliyor. Ayrıca TüV testleri felende koymuşlar. İzlediğim videolardan birisi. Bence olayı bitirmiş bu kar paleti
    http://www.youtube.com/watch?v=XeIU3uPopBk&feature=related

    Buda TÜV testi.http://www.youtube.com/watch?v=RHD710-G4gQ&annotation_id=annotation_488716&feature=iv




  • kış lastiği yaz lastiği kısmını boşverelimde burda aracını kullanan herkes her 5000km'de bir lastik balansına her 10000km de bir rot balans ve lastiklerin ön arka yapılmasına önem veriyor? yada her hafta lastik havalarına bakıyor? o marka bu markadan çok daha önemli bence bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Kasım 2009; 17:17:55 >
  • bilgiler icin tesekkurler,

    Fuldalarin tanesini Michelin'den 60 lira ucuza almistik (onceki lastikler michelin idi), zaten az kullandigimiz bir arac oldugundan cok para vermek istemedik ve pisman olmadik. Acikcasi alirken yuksek performans lastigi oldugu soylenmedi, biz de bilmiyorduk. aracin olculerine uygun model bu denmisti.


    Dilbilgisi konusuna gelince, biraz daha ozenli yazarsaniz okumasi kolay olur, sizin ciddiyetiniz artar. Nasil ki Nokian konusu kapaninca sorularin seyri degisti ise bence sert cikislariniza ve yazim hatalarina biraz daha dikkat edersiniz forum ile aranizdaki iletisim sorunu hallolacaktir.

    iyi calismalar


    edit: Ozel takintim, her hafta mutlaka lastik sogukken hava basincini kontrol ederim. Daha once farketmeyip 2 lastigimin teli kirilmisti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 5 Kasım 2009; 17:32:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emtue

    bilgiler icin tesekkurler,

    Fuldalarin tanesini Michelin'den 60 lira ucuza almistik (onceki lastikler michelin idi), zaten az kullandigimiz bir arac oldugundan cok para vermek istemedik ve pisman olmadik. Acikcasi alirken yuksek performans lastigi oldugu soylenmedi, biz de bilmiyorduk. aracin olculerine uygun model bu denmisti.


    Dilbilgisi konusuna gelince, biraz daha ozenli yazarsaniz okumasi kolay olur, sizin ciddiyetiniz artar. Nasil ki Nokian konusu kapaninca sorularin seyri degisti ise bence sert cikislariniza ve yazim hatalarina biraz daha dikkat edersiniz forum ile aranizdaki iletisim sorunu hallolacaktir.

    iyi calismalar


    edit: Ozel takintim, her hafta mutlaka lastik sogukken hava basincini kontrol ederim. Daha once farketmeyip 2 lastigimin teli kirilmisti



    Herkese tavsiyem hava yerine nitrojen kullanmanız. Böylece sık basınç kontrolünden kurtulmuş olursunuz. Sıcaklık değişimlerinden etkilenmezsiniz. Yalnız nitrojen işinin de püf noktası var. Nitrojen basılmadan önce içindeki havanın vakumlanması gerekiyor. Bunu yapabilen bir yerde yaparsanız sonuçtan çok memnun kalırsınız arkadaşlar. Ben her lastiğime böyle yaptırıyorum ;)




  • benim yazlık lastiklerde nitrojen var kışlıklarada bastırcam.

    buda resimleri nitrojen basılırken
     KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM


     KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM


     KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM




  • bu nitrojen bastirmanin maliyeti nedir?

    kaza aninda bir tehlike olusturuyor mu, yaniciligi var mi?
  • bildigim kadarıyla nitrojen yanıcı değil (nitrooksit yanıcı). Maliyet 10-20 arası ne tuttururlarsa. Benim kuzen oldugu için bedava :)
  • Hava zaten nitrojen ve oksijenden olusuyor. Nitrojen bastirdiginizda oksijenden kurtulmus oluyorsunuz yani yaniciligi azaliyor. Bir de korozyonu engellemis oluyormus. Bence araba icin cok gerekli bir sey degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Hava zaten nitrojen ve oksijenden olusuyor. Nitrojen bastirdiginizda oksijenden kurtulmus oluyorsunuz yani yaniciligi azaliyor. Bir de korozyonu engellemis oluyormus. Bence araba icin cok gerekli bir sey degil.
    mümkündür. bir durum daha var havada zaten %70 nitrojen %20 oksijen var bunu çekip %100 nitrojen basmaya 10-20 lira verilmesi bence gereksiz. eğer jantlarınız çelikse (ki gerçi onunda korozyon dayanımı boyası sayesinde baya yüksektir) yapılabilir ama alüminyum alaşımsa oksijen biraz tepkimeye girdikten sonra korozyona uğrama olasılığı baya baya düşüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth


    quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Hava zaten nitrojen ve oksijenden olusuyor. Nitrojen bastirdiginizda oksijenden kurtulmus oluyorsunuz yani yaniciligi azaliyor. Bir de korozyonu engellemis oluyormus. Bence araba icin cok gerekli bir sey degil.
    mümkündür. bir durum daha var havada zaten %70 nitrojen %20 oksijen var bunu çekip %100 nitrojen basmaya 10-20 lira verilmesi bence gereksiz. eğer jantlarınız çelikse (ki gerçi onunda korozyon dayanımı boyası sayesinde baya yüksektir) yapılabilir ama alüminyum alaşımsa oksijen biraz tepkimeye girdikten sonra korozyona uğrama olasılığı baya baya düşüyor.



    Nitrojen basılması korozyonu önlemek için değil zaten. Sıcaklık farklarından kaynaklı lastik basınç değişimlerinin yaşanmaması. Bu yakıt tüketimi ve güvenlik için önemli sonuçta.




  • yıllardır kumho kullanırım ankarada cıkmadıgım yol yok gerisini boşver, paramız cebimizde kalsın markalarda degil
  • Neticede bu lastikleri en fazla 5 ay kullanacaksınız, çok sert kış geçirmiyorsanız pahalı markalara para vermeyin derim, ama bulunduğunuz kış koşulları çok ağır ise bişey diyemem. Mesela Ankarada kış lastiği en fazla 1 ay lazım olur. Hatta abarttım bile, geçen sene 15 gün zorluk çektim, ondada aracımı çıkarmadım,taksi ile gittim geldim. Sadece bi gece mecbur kaldım çıkardım,araç ters döndü. Bu kış o gece yaşadığım olumsuzlukdan dolayı geçen hafta kış lastiği aldım,aynı talihsizliği bu kışda yaşamayayım.... Tutupta pahalı markalara para vermedim ama...

    Yaz lastiklerine Ankarada daha çok önem veriyorum, onlar önemli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 9 Kasım 2009; 9:10:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.