Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR KIŞ Lastiği sadece kar yağdıgında kullanılmaz kış lastiğini istanbulda eylül ayından nisan ayına kadarkullanabilirsiniz 10 hatta 15 derecenin altında rahatlıkla kullanabilirsiniz. ve inanın kış lastiğini kullanırsanız rahatlıgı farkederseniz vazgecmessiniz dıyorum. ama yeni lastik alıcaksanız bütceniz zayıfsa kalıtelı bir normal lastiklede istanbulda işinizi görebilir ama illa ucuz dandik bir kış lastiği alınması taraftarı değilim onu söleyeyim.

    kış lastiğinde önemli olan tabıkı ıyı tutunması virajlarda savrulmaması ıslak kuru zemınde en ıyı tutunma saglayabılmesi yumusak olması sesi en az içeri vericek olması ve bunun gibi bir cok ekleyebiliceğimiz özellik vardır. o yüzden karda ıyı tutunup ıslak zemınde kaydıkdan sonra kıymetı olmaz kış lastiği bunların hepsini karşılayabılmeli. bazı arkadaşlar petlasa takılmış petlas=pirelli bu kadar birbirine benzeyen lastik pek ben görmedım kaucuk oranları sertlık dereceleri kayması vs neyse ben şimdi lastikleri kötülüyor gıbı olmayım alıcakalrıda etkılemıyım keyıflerı bılır herkes bütcesine vede ihtiyacını karsılayacak sekılde dılediği lastiği seciversin. bu arada bu testlere sonra detaylı acıklık getiricem.




  • sava satıyor olsaydınız onuda önerecektiniz heralde

    hakkınıda yemeyeyim savanın şimdi.2 kış kullandım bir sıkıntı yaratmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerem_usta

    2009 ADAC kış lastikleri testi (205 55 16) sonuçları aşağıda arkadaşlar;

    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

    Bu konuda tek geçilen 1. denilen Nokian 18 lastik arasında 12. olmuş ve önerilen lastikleri alt ucundan yakalamıştır. Lütfen bu bilgileri dikkate alınız ve yanlış bilgilendirmelere karşı dikkatli olunuz.



    muhtemelen nokianlar satıcıya en fazla karı bırakan lastikler. adac testinde 12. nokaian satıcının sıralamasında 1.
    goodyear listede bile yok...

    başka söze gerek yok. bilgilendirme mi kandırmaca mı anlamak basit....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendboxer

     KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM

    pirellilerim kışı beklerken


    UG7 yi andırıyor desenleri güzel lastiğe benziyor hamur yumuşaklığı nasıl acaba.

    Birde hocam tavsiyem eğer lastikleri jantsız saklayacaksanız böyle üst üste değilde dik konumda yan yana saklayın daha iyi olur. En alttaki bütün lastiklerin ağırlığını kaldırıyor çünkü. Diğer türlü saklarkende yani dik konumda ayda bir kendi çevresinde döndürürseniz iyi olur.

    Eğer jantlarla saklayacaksanız böyle üst üste koyabilirsiniz içinde hava olduğundan basıncın pek etkisi olmayacaktır.

    Bir kaç lastikcimin tavsiyeleri bu yöndeydi.




  • Bu forumdaki eski yazismalarda da basindan beri savundugumuz ilk nokta lastik alirken markadan ote modelden bahsedilmesi ve modellerin tartisilmasi gerektigi idi. Her lastik markasinda ucuz ve de kaliteli urunler vardir. Markanin tamamini elestirmek yanlis.

    http://www.1010tires.com/ adresinde de kullanicilarin alstiklere verdikleri notlar yer almakta, oradaki bazi lastikler bizde olmasa da
    kendi adima alstik alirken saticinin soylediklerinden ote internet uzerindeki testler, kullanici yorumlari her zaman icin daha inandirici gelmistir.

    Pozitif ozelliklerini vurgulamak her zaman daha iyi oalcaktir, ornegin Nokian'in sessizligi gibi.

    Birkac ay once Turanza ER300'un montajini beklerken, gelen baska bir musteriye, sordugu baska bir lastik markasinin ne kadar kotu oldugundan dem vurdu satici, uretim yeri soyleymis de cok defoluymus da kaliye kotuymus, yariliyormus vs. En kral lastik Bridgestone gibi de bir laf etti.
    Tamam Bridgestone ER300 guzel bir lastik ama sen neden kendi lastigini ovmek yerine, diger lastikleri batiriyorsun? Bu taktik yanlis, Turk insani bu tarz taktikleri de yemiyor kusura bakmayin.


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem_usta


    quote:

    Orijinalden alıntı: CSMMERSAN

    pardon bugün işler biraz yoğunduda yazamadım.

    bazı arkadaşlar sanırım ya hiç pirelliden baska lastikle arac kullanmamıslar yada pirelliden daha kötü lastikler kullandıklarından ona bir 7 kıratlık elmas gibi övgülerde bulunuyorlar olsun pirelli bana kımse kullandıramaz eğer ücretsiz alıcaksam iş değişir. ama bana pirelli ıyı diyenler birde nokian mıchelın contınantel kullansınlar sonra konussunlar boş yere yanıltıcı bılgı vermesınler.

    gelelim bu testler meselesıne testlere inanıcaksanız vay halınıze bu dergılere yada bunlara sponsor olun bır lastık uyduruk marka yaratın basın parayı ilk 3 te kendınıze yer bulursunuz.tabi bazen gercekden düzgün calısan fırmalar olsada kullanılan arac cevre lastık ebadı gıbı bır cok etmenı göz ardı eden testlerde yok değil.testler yerıne kullanıcıların yorumlarına gercek kullanıcıların gercek yorumlarını kasıt edıyorum tabıkıde biraz makul ve mantıklı ve araştırmacı olun lütfen ön yargılı olmayın takım tutar gibi lastik tutmayın ömrünüzde kac tane farklı arabada kac tane aracı test ettınız sölermısınız? hangı aracda kac farklı lastiği test ettiniz sölermisiniz burda karalama yada ahkam kesmek yerıne bence güzelce tartısalım bazı arkadasların kullandıgı alaycı üslüb yuzunden böle yazıyorum ama herkesde lütfen bilgi sahibi oldugu konuda yada tecrube deneyımlı oldugu konuda katkıda bulunsun. yazmak için yazmasın yada camur atmak için



    Dergi testi değil bu testler ADAC'ın testleri ki gayet düzgün bir kurumdur. Hatta yine ADAC'ın yaptığı yaz lastikleri testinde Nokian Z G2 modeli 3. olmuştur Michelin HP ve Continental Pre 2 arkasından.
    Yani Alman otomobil kulübü olmalarına rağmen fransız Michelin'i ilk sıraya koymuşlardır. Yanlı testleri yapan ve Michelin'i vasat lastik olarak gösteren bazı alman otomobil dergileridir.

    Ancak kış testlerinde durum değişmiş, Nokian WRg2 modeli 12. lastik olmuştur. Sonuçta önerilen bir lastiktir ama rakipleri arasında vasat bir durumdadır.

    Birde aracıma asla pirelli takmam derken Pirelli P Zero diye bir model duymuşsunuzdur umarım, Ferrari felan kullanıyorda




  • güzel katılım cok demekki konu başlığı dikkat cekmiş ve birilerininde damarına basılmış gibi acı ceker gibi bağırdıgının farkındayım. ben size aslında en başta yazdıgım yazının ve sıralamanın neye göre yapıldıgını yazdım bunu sadece aranızdan erete arkadasımız görmüş ve yazmısdı onu tebrık edıyorum. aslına bakarsanız 50 den fazla lastik markası oldugunu söledim sizlere tıpkı 50 den fazla otomobıl markası oldugu gibi. size şöle örnek vereyim, bazı anlamamakkda ısrar eden arkadaşlar için not düşeyim nasılki tofaşın ürettiği albea palıo araclarla, bir bentley , porche bir değilse saydığım ılk 4 sıradakı lastiklerlede bir pirelli yada diğer saymadıgım 4 marka dışındaki markalarda bir değil elbette iş görüyor. hatta o lastiklerin bazı ebatlardaki modellerinden cok iyi performans alınıyor ama genele vurdugunuzda bu çok küçük bir parçaya tekabül ediyor.o yüzden genele yaydığımızda bu ilk dört belli oluyor. elbette üretilen her mamülde herzaman iyi yada kötü anlamda bir farklılık var.olucaktır. bu yüzden burda ben lastikler arası savaş başlatalım istemiyorum konuyu sınırlayalım istiyorum.

    burda amaç lastiğe ihtiyac duyan arkadaşların burdan aracının markasını,lastik ebadını ve aracı kullanacagı amac ve cevre koşullarını belirtirse ben lastik önerisinde bulunacagım. bu her marka olabilir o yüzden artık bu konu dısında yazı yazmassanız sevinirim konu başka yerlere çekiliyor ve bir türlü asıl amaca yönelik hizmet edilemıyor sizden ricam bu.

    bu arada bilgi birikim tecrübe leri olan arkadaşlarda konuyu zenginleştirmek için katkıda bulunabilirler ama bu tartısma yaratıcak uslub da olmadan olursa sevinirim.

    tekrar belirtiyorum burda amaç lastiğe ihtiyac duyan arkadaşların burdan aracının markasını,lastik ebadını ve aracı kullanacagı amac ve cevre koşullarını belirterek en uygun lastiği ona tavsiye etmemiz olucakdır bunun dısında lütfen mümkünse yazı olmasın.




  • işim icabı( öğretmenlik yaptığım sürede) köyde kaldığım 4 yıl boyunca eski aracım olan kartalda 4 kış boyunca karlı- çamurlu, yer yer dik-eğimli bozuk köy yolunda (asfalt nerdee)-yollarında, çoğu aracın zincirle çıkabildiği karda zincire gerek kalmadan kullandığım tek lastik oldu : "fulda kristal gravito" serisi. bir çift lastikle bahsettiğim şartlarda 4 kışı çıkardım. bundan sonra şimdiki aracım(206 pug.) için tekrar fuldanın başka modelini aldım ama o serinin verdiği rahatlığı bulamadım.. bulursanız ve de güveniyorsanız fuldayı da değerlendirebilirsiniz.. bizzat tecrübemdir..
  • ilk kullandıgın fulda o zamnalar almanyada uretılıyordu ve gercekden tutulan modeldı ama sen o modelıne guvenerekden tekrar aldın ama memnun kalmadın cunku fuldayı goodyear satın almısdı ve artık o model almanyada uretılmıyordu aslında bir cok etmen var hep model dıyorumya bazen arkadaslar kızıyor ama sız kullanıcı bunu yazınca hosuma gitti en azından kendınız test ettınız ve haklılıgımız ortaya koydunuz. burada. kar amacı guden teknolojıyı takıp etmeyen argeye para yatırmayan.ucuz basıt modelelr yaparak pıyasada adını lekeleyen satın aldıgı lastık markalarına kalıtesiz lastik üreterek o markayı olduren bir kac adı lazım degıl lastık markası var malesef tekelleşmek ugruna bunları yapıp sadece rakıplerını teknolojıye argeye yatırım yapıp geciceğine parcala yok et taktiği ile var olan lastik üreticileri yüzünden farkında olmadan isimlere aldanıp cok kalıtesiz lastikler kullandıgımızın artık farkına varalım lütfen. birde ferrarıde kullanılan pirelli modeli ile ülkemizde satılan pirelli[ lastik modellerinide bir tutan zıhnıyete sasıyorum dogrusu. sonucda testlere gelelım testler malesef cok aldatıcı olabilir. aynı fırmanın 2 yıl ara ıle yaptıgı bır testte 2 olan 5 cılege dusebılır 12 cı olan 2 cılıge cıkabılır sankı 1-2 yılda ne değişmiş olabılırkı sonucda yanı lastik. ama farklı kosullar cevresel etmenler farklı ebatlar farklı arabalarla yapıldıgını düşünebilirsiniz bu kesınlıkle değişebilir. ama adac yada bır baskası sonucda hiçbiri güvenli değil bunu bilin. en güvenli olan kullanıcının aracı ıle uyum saglayacak tekerı kullaandıgı cevresel kosullarıda göz önüne alıp konforu uyumu bulmasıdır.

    bir kac test celişkisinide örnek vericem



    ADAC/ÖAMTC (DE) 2007 - 205/55 R16


    1) Pirelli P7 ***
    2) Bridgestone Turanza ER300 ***
    3) Continental Premium Contact 2 ***
    4) Uniroyal Rallye 550 ***
    5) Vredestein Sportrac 3 ***
    6) Michelin Pilot Primacy HP **
    7) Fulda Progresso **
    8) Hankook Ventus K105 **
    9) Goodyear Excellence **
    10) Firestone Firehawk TZ 200 **
    11) Kumho Ecsta KU31 SPT **
    12) Nokian NRVi **
    13) Avon ZV3 **
    14) Nankang Ultra Sport NS-2 *
    15) Marangoni Vanto *
    16) Falken ZE-512 -

    Buda yine aynı kuruluşun 2009 da yapmış olduğu test

    ADAC/ÖAMTC (DE) 2009 - 205/55 R16


    1) Michelin Pilot Primacy HP ***
    2) Continental Premium Contact 2 ***
    3) Nokian Z G2 ***
    4) Bridgestone Turanza ER300 ***
    5) Firestone Firehawk TZ 300 ***
    6) Dunlop SP Sport Fastresponse **
    7) Maloya Futura Sport W **
    8) Uniroyal Rainsport 2 **
    9) Fulda Exelero **
    10) Semperit Speed Life **
    11) Kumho KH31 HM **
    12) Hankook Ventus K105 *
    13) Matador Ultra Sport Hectorra 2 *
    14) Avon ZV5 *
    15) Mabor Sport-Jet 2 -
    16) Syron Race

    1-2007 de 6. olan lastik ne olduda 2009 da 1. oldu
    2-Yada adama sormazlarmı 2007 de 8. olan ve 2 yıldız alan lastik ne olduda 2009 da 12. oldu ve tek yıldız oldu.
    3-Bakın,burası dahada komik
    2007'de Uniroyal R550 4. olurken ve 3 yıldız almışken,
    2009 da Uniroyal markasının top modeli olan Rainsport 2 gibi bir lastik (R550, RainSport 2'nin iki alt modelidir,yani arada şu anda üretimden kalkan RainSport 1 vardır üstelik) nasıl olurda 8. olur ve 2 yıldız alır.
    Kusra bakmayın ama,herşeyi anlarım ama bunu anlamam işte,bu olmaz

    Anlaşılması ve açıklaması biraz zor dimi.
    Kiii bu sadece bir kuruluşun testi.Peki birde buna başka kuruluşların yapmış olduğu,halka açık olan testleri eklersek ne olur bu erkan arkadasımızın yorumudur aynen aldım ben sadece testekı farklılıgı ortaya koymak ıstedım ısde en güvendiğiniz adac kı arkadasımızın yorumuna aynen katılıyorum. çelişkilerle doludur testi yapan firma en tarasızım deseden malesef sponsor yada destekcı fırmaların etkısınden kurtulamaz.bu her sektörde öledir. en kralı dahı sponsor olan firmaları 3-5 basamak bırden yukarı tasıyabıldıgı gıbı 3-5 basamakda asağı tasıyabılır. hatta listeye dahi almayabilir pirellide oldug gibi

    bu arada dıkkatınızı cekdımı 2007 de pirelli bırıncı ıken 2009 da lısteye dahi alınmamış sizce komık değilmi yoksa fabrıkamı kapandıda haberımmıyok acaba prellı adaca para vermedımı yada 2009 da nokıan hıc lıstede yokken ılk 3 e cıkmıs.ne oldu acaba buda benden ek yazı olsun kısacası bu test olayı hıkayedir . sız argeye ayrılan paralara bakın lütfen
    bu arada nokian alstiği kötüleyen arkadasa bir kac yazı ıle asagıda değinicem en azından bılgı sahıbı olsun bunu contınental yada mıchelındede yapabılırım ama en azından suan nokıana camur atıldıgı ıcın bır kac yazı eklıycem.

    öncelıkle nokian firması son 15 yılda argeye 2,5 mılyar eura para ayırmıs bır lastik üreticisi diğer firmaların toplamından 2-3 kat fazla bu şartlar altında teknoloji olarak ileride ve ınanın gözle görülür karsıalstırmak ıstedıgınız lastıkle yanyana koydugunuzda en az 6-7 özellık farklı gözünüze carpar hiç lastikden anlamasanız bilene bu bir



    Uluslararası alanda Otomotiv Sektörü husunda kabul görmüş Alman Otomobil Birliği ADAC nin 2009 Yılı için hazırlamış olduğu Yaz Lastikleri testinde Nokian ZG2 "Özellikle Önerilen" derecesine layık görüldü...
    ADAC'nin Fin'li üretici Nokian Lastikleri'nin "Premium" sınıf olarak nitelediği UYP (Ultra Yüksek Performans) sınıfdaki lastiği Nokian ZG2 için dile getirdiği ön yorumları;




    *Çok Dengeli bir Yaz Lastiği



    *Çok iyi ıslak zemin kaabiliyeti



    *Çok iyi kuru zemin asfalt kaabiliyeti
    "Premium" sınıf da yer alan Nokian ZG2'nin her 100 Km. de 1/2 Lt. gibi bir yakıt ekonomisi sağladığı yapılan bu test ile kesinleşmiş durumda.
    Teste giren 205/55R16 W ebat ve hız sınıflı lastikler arasından alınan "Özellikle Önerilen" tavsiyesi ADAC'nin testlerinde günümüzde alınabilen en yüksek test derecesidir.

    Buzda Sürüş Yeni Dünya Rekoru : 321 km/h

    Nokian Hakkapeliitta çivili kış lastikleri yüksek hızda üstün kavramayı garanti etti.

    Nokian Hakkapeliitta çivili kış lastiklerinin sunduğu üstün ve tam kavrama yeni bir dünya rekoru ile tescillendi.

    4 kez dünya ralli şampiyonu olan Juha Kankkunen,Oulu şehri yakınındaki Bothnia Körfezinin buzu üzerinde açılan pistte 321 km/h ile yeni bir dünya rekoruna imza attı.


    Nokian H , Alman ACE Lastik Testinin Galibi Yazdır e-Posta
    Nokian H 195/65R15 ebadında yapılan testin galibi oldu...

    Nokian H, ACE (Auto Club Europa) Test 1. siAlman Otomotbil kurumu olan ACE (Auto Club Europa)'nin yapmış olduğu yaz lastikleri testine katılan markalar arasında en iyi sonuçları alan "Nokian H" deseni testin 1. si olmuştur.

    Islak zemin ve kuru zemin tutunma testlerinde en yüksek puanlar ile ilk sırada yer almıştır.

    Fiyat / Performans açısından test sonuçlarına bakıldığında Nokian H'ın gerek düşük yuvarlanma direnci ile ileri düzeyde yakıt tasarrufu sağlaması, gerekse içerdiği düşük aromatik yağlar ile hem çevreyi hem insan sağlığını koruması fitatının çok üzerinde niteliklere sahip olduğunun bir kanıtı olarak gösterilmekte.


    NOKIAN WR Modeli, PORSCHE'dan Kış Lastiği Onayı Aldı...

    NOKIAN'ın teknlojik birikimi PORSCHE tarafından da bir kez daha onaylandı.

    PORSCHE'nin

    944 TURBO, 964 C2, 964 TURBO, 993 C2, 993 TURBO modelleri;

    Ön Lastiklerde: NOKIAN WR 205/50R17 93V XL NO

    Arka Lastiklerde : NOKIAN WR 225/45R17 94V XL NO

    997 C4 Modeli de;

    Ön Lastiklerde: NOKIAN WR 235/40R18 95V XL NO

    Arka Lastiklerde : NOKIAN WR 295/35R18 99V XL NO

    Ebat ve sınıflı lastiklerin kullanılması ile ilgili bültenlerini yayınladı

    not: testlere itibar etmıyorum ben yınede siz bilirsiniz. her zaman derim kullanım cevresel kosullar arac lastik ebat ,jant ve modele göre değişir sonuclar bu yuzden testlerle saglıklı sonuc alamassınız. en ii test aynı aracda aynı ebatta sizin farklı lastiklerle deneme yapmanız ve gerceklesdiriceğiniz sonucları buraya karsılasdırarak yazmanızdır.



    quote]Orijinalden alıntı: I_tech

    işim icabı( öğretmenlik yaptığım sürede) köyde kaldığım 4 yıl boyunca eski aracım olan kartalda 4 kış boyunca karlı- çamurlu, yer yer dik-eğimli bozuk köy yolunda (asfalt nerdee)-yollarında, çoğu aracın zincirle çıkabildiği karda zincire gerek kalmadan kullandığım tek lastik oldu : "fulda kristal gravito" serisi. bir çift lastikle bahsettiğim şartlarda 4 kışı çıkardım. bundan sonra şimdiki aracım(206 pug.) için tekrar fuldanın başka modelini aldım ama o serinin verdiği rahatlığı bulamadım.. bulursanız ve de güveniyorsanız fuldayı da değerlendirebilirsiniz.. bizzat tecrübemdir..




  • senden başka sava yı öven varmı acaba merak edıyorum. ya şaka bır yana goodyear desen neyse dıycemde sonucda goodyearın satın aldıgı polonyalı bir fabrıkada üretiliyor. ama ekonomık lastikdir bende bazen ucuz lastik isteyen müşterilerime sattıgım olur stogumda olan ebatlarda
    quote:

    Orijinalden alıntı: antares07

    sava satıyor olsaydınız onuda önerecektiniz heralde

    hakkınıda yemeyeyim savanın şimdi.2 kış kullandım bir sıkıntı yaratmadı.
  • Lütfen nokian reklamı yapmayalım, ısrarla devam etmeyelim... Aramızda atışmayalım...
  • soruldugu için biraz bilgi verdik ama diğer lastikler hakkında da soruldukca onlar hakkındada bıraz detay bılgı verelım ki her lastik hakkında ufakda olsa bilgi sahıbı olmayanlar bilgilensin. gercekden ülkemizde haddinden fazla lastik markası var cogu aynı gruba dahıl olsada farklı markalarla girip pıyasada en buyuk payı kapma savası var. önemlı olan butun markalar hakkında üretiminden kullandıkları teknolojıye hatta kullanıcı deneyımlerıne kadar bılgı sahıbı olup en ıdeal markayı secmek olmalı dıye dusunuyorum bu yuzden bazı markaları bılmeyen arkadasların marka hakkında sordukalrı sorlara cevaben reklam olarak algılansada bılgılendırme amaclı cevaplar olucakdır elbette.
    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Lütfen nokian reklamı yapmayalım, ısrarla devam etmeyelim... Aramızda atışmayalım...


  • Ama siz nokian lastiklerini sorulmadan bilgi veriyorsunuz. Hatta defalarca kez...

    Buda rahatsızlık veriyor ve bize şikayetler geliyor.

    Biraz daha dikkat etsek daha güzel olucak.
  • özelden cevab verilmişdir.bilginize

    ((amaç sadece bilgi ve deneyimlerimizi son kullanıcılarla payşalmakdır sadece tek marka degıl tum markalar hakkında bılgı ve bırkımımız vardır o yuzden bır markaya sınrılamayalım her marka hakkında bılgı alabılırsınız sadece belirtmeniz gereken

    aracınızın markası
    aracınızın lastik ebadı ve jantı (orj)
    aracınızı kullanım amacı
    aracınızı kullanacagınız cevre ve sartlar
    ve kullanıcı olarak nasıl bır kullanıcısınız
  • Orijinalden alıntı: CSMMERSAN


    ilk kullandıgın fulda o zamnalar almanyada uretılıyordu ve gercekden tutulan modeldı ama sen o modelıne guvenerekden tekrar aldın ama memnun kalmadın cunku fuldayı goodyear satın almısdı ve artık o model almanyada uretılmıyordu aslında bir cok etmen var hep model dıyorumya bazen arkadaslar kızıyor ama sız kullanıcı bunu yazınca hosuma gitti en azından kendınız test ettınız ve haklılıgımız ortaya koydunuz. burada. kar amacı guden teknolojıyı takıp etmeyen argeye para yatırmayan.ucuz basıt modelelr yaparak pıyasada adını lekeleyen satın aldıgı lastık markalarına kalıtesiz lastik üreterek o markayı olduren bir kac adı lazım degıl lastık markası var malesef tekelleşmek ugruna bunları yapıp sadece rakıplerını teknolojıye argeye yatırım yapıp geciceğine parcala yok et taktiği ile var olan lastik üreticileri yüzünden farkında olmadan isimlere aldanıp cok kalıtesiz lastikler kullandıgımızın artık farkına varalım lütfen. birde ferrarıde kullanılan pirelli modeli ile ülkemizde satılan pirelli[ lastik modellerinide bir tutan zıhnıyete sasıyorum dogrusu. sonucda testlere gelelım testler malesef cok aldatıcı olabilir. aynı fırmanın 2 yıl ara ıle yaptıgı bır testte 2 olan 5 cılege dusebılır 12 cı olan 2 cılıge cıkabılır sankı 1-2 yılda ne değişmiş olabılırkı sonucda yanı lastik. ama farklı kosullar cevresel etmenler farklı ebatlar farklı arabalarla yapıldıgını düşünebilirsiniz bu kesınlıkle değişebilir. ama adac yada bır baskası sonucda hiçbiri güvenli değil bunu bilin. en güvenli olan kullanıcının aracı ıle uyum saglayacak tekerı kullaandıgı cevresel kosullarıda göz önüne alıp konforu uyumu bulmasıdır.

    bir kac test celişkisinide örnek vericem



    ADAC/ÖAMTC (DE) 2007 - 205/55 R16


    1) Pirelli P7 ***
    2) Bridgestone Turanza ER300 ***
    3) Continental Premium Contact 2 ***
    4) Uniroyal Rallye 550 ***
    5) Vredestein Sportrac 3 ***
    6) Michelin Pilot Primacy HP **
    7) Fulda Progresso **
    8) Hankook Ventus K105 **
    9) Goodyear Excellence **
    10) Firestone Firehawk TZ 200 **
    11) Kumho Ecsta KU31 SPT **
    12) Nokian NRVi **
    13) Avon ZV3 **
    14) Nankang Ultra Sport NS-2 *
    15) Marangoni Vanto *
    16) Falken ZE-512 -

    Buda yine aynı kuruluşun 2009 da yapmış olduğu test

    ADAC/ÖAMTC (DE) 2009 - 205/55 R16


    1) Michelin Pilot Primacy HP ***
    2) Continental Premium Contact 2 ***
    3) Nokian Z G2 ***
    4) Bridgestone Turanza ER300 ***
    5) Firestone Firehawk TZ 300 ***
    6) Dunlop SP Sport Fastresponse **
    7) Maloya Futura Sport W **
    8) Uniroyal Rainsport 2 **
    9) Fulda Exelero **
    10) Semperit Speed Life **
    11) Kumho KH31 HM **
    12) Hankook Ventus K105 *
    13) Matador Ultra Sport Hectorra 2 *
    14) Avon ZV5 *
    15) Mabor Sport-Jet 2 -
    16) Syron Race

    1-2007 de 6. olan lastik ne olduda 2009 da 1. oldu
    2-Yada adama sormazlarmı 2007 de 8. olan ve 2 yıldız alan lastik ne olduda 2009 da 12. oldu ve tek yıldız oldu.
    3-Bakın,burası dahada komik
    2007'de Uniroyal R550 4. olurken ve 3 yıldız almışken,
    2009 da Uniroyal markasının top modeli olan Rainsport 2 gibi bir lastik (R550, RainSport 2'nin iki alt modelidir,yani arada şu anda üretimden kalkan RainSport 1 vardır üstelik) nasıl olurda 8. olur ve 2 yıldız alır.
    Kusra bakmayın ama,herşeyi anlarım ama bunu anlamam işte,bu olmaz

    Anlaşılması ve açıklaması biraz zor dimi.
    Kiii bu sadece bir kuruluşun testi.Peki birde buna başka kuruluşların yapmış olduğu,halka açık olan testleri eklersek ne olur bu erkan arkadasımızın yorumudur aynen aldım ben sadece testekı farklılıgı ortaya koymak ıstedım ısde en güvendiğiniz adac kı arkadasımızın yorumuna aynen katılıyorum. çelişkilerle doludur testi yapan firma en tarasızım deseden malesef sponsor yada destekcı fırmaların etkısınden kurtulamaz.bu her sektörde öledir. en kralı dahı sponsor olan firmaları 3-5 basamak bırden yukarı tasıyabıldıgı gıbı 3-5 basamakda asağı tasıyabılır. hatta listeye dahi almayabilir pirellide oldug gibi

    bu arada dıkkatınızı cekdımı 2007 de pirelli bırıncı ıken 2009 da lısteye dahi alınmamış sizce komık değilmi yoksa fabrıkamı kapandıda haberımmıyok acaba prellı adaca para vermedımı yada 2009 da nokıan hıc lıstede yokken ılk 3 e cıkmıs.ne oldu acaba buda benden ek yazı olsun kısacası bu test olayı hıkayedir . sız argeye ayrılan paralara bakın lütfen
    bu arada nokian alstiği kötüleyen arkadasa bir kac yazı ıle asagıda değinicem en azından bılgı sahıbı olsun bunu contınental yada mıchelındede yapabılırım ama en azından suan nokıana camur atıldıgı ıcın bır kac yazı eklıycem.

    öncelıkle nokian firması son 15 yılda argeye 2,5 mılyar eura para ayırmıs bır lastik üreticisi diğer firmaların toplamından 2-3 kat fazla bu şartlar altında teknoloji olarak ileride ve ınanın gözle görülür karsıalstırmak ıstedıgınız lastıkle yanyana koydugunuzda en az 6-7 özellık farklı gözünüze carpar hiç lastikden anlamasanız bilene bu bir



    Uluslararası alanda Otomotiv Sektörü husunda kabul görmüş Alman Otomobil Birliği ADAC nin 2009 Yılı için hazırlamış olduğu Yaz Lastikleri testinde Nokian ZG2 "Özellikle Önerilen" derecesine layık görüldü...
    ADAC'nin Fin'li üretici Nokian Lastikleri'nin "Premium" sınıf olarak nitelediği UYP (Ultra Yüksek Performans) sınıfdaki lastiği Nokian ZG2 için dile getirdiği ön yorumları;




    *Çok Dengeli bir Yaz Lastiği



    *Çok iyi ıslak zemin kaabiliyeti



    *Çok iyi kuru zemin asfalt kaabiliyeti
    "Premium" sınıf da yer alan Nokian ZG2'nin her 100 Km. de 1/2 Lt. gibi bir yakıt ekonomisi sağladığı yapılan bu test ile kesinleşmiş durumda.
    Teste giren 205/55R16 W ebat ve hız sınıflı lastikler arasından alınan "Özellikle Önerilen" tavsiyesi ADAC'nin testlerinde günümüzde alınabilen en yüksek test derecesidir.

    Buzda Sürüş Yeni Dünya Rekoru : 321 km/h

    Nokian Hakkapeliitta çivili kış lastikleri yüksek hızda üstün kavramayı garanti etti.

    Nokian Hakkapeliitta çivili kış lastiklerinin sunduğu üstün ve tam kavrama yeni bir dünya rekoru ile tescillendi.

    4 kez dünya ralli şampiyonu olan Juha Kankkunen,Oulu şehri yakınındaki Bothnia Körfezinin buzu üzerinde açılan pistte 321 km/h ile yeni bir dünya rekoruna imza attı.


    Nokian H , Alman ACE Lastik Testinin Galibi Yazdır e-Posta
    Nokian H 195/65R15 ebadında yapılan testin galibi oldu...

    Nokian H, ACE (Auto Club Europa) Test 1. siAlman Otomotbil kurumu olan ACE (Auto Club Europa)'nin yapmış olduğu yaz lastikleri testine katılan markalar arasında en iyi sonuçları alan "Nokian H" deseni testin 1. si olmuştur.

    Islak zemin ve kuru zemin tutunma testlerinde en yüksek puanlar ile ilk sırada yer almıştır.

    Fiyat / Performans açısından test sonuçlarına bakıldığında Nokian H'ın gerek düşük yuvarlanma direnci ile ileri düzeyde yakıt tasarrufu sağlaması, gerekse içerdiği düşük aromatik yağlar ile hem çevreyi hem insan sağlığını koruması fitatının çok üzerinde niteliklere sahip olduğunun bir kanıtı olarak gösterilmekte.


    NOKIAN WR Modeli, PORSCHE'dan Kış Lastiği Onayı Aldı...

    NOKIAN'ın teknlojik birikimi PORSCHE tarafından da bir kez daha onaylandı.

    PORSCHE'nin

    944 TURBO, 964 C2, 964 TURBO, 993 C2, 993 TURBO modelleri;

    Ön Lastiklerde: NOKIAN WR 205/50R17 93V XL NO

    Arka Lastiklerde : NOKIAN WR 225/45R17 94V XL NO

    997 C4 Modeli de;

    Ön Lastiklerde: NOKIAN WR 235/40R18 95V XL NO

    Arka Lastiklerde : NOKIAN WR 295/35R18 99V XL NO

    Ebat ve sınıflı lastiklerin kullanılması ile ilgili bültenlerini yayınladı

    not: testlere itibar etmıyorum ben yınede siz bilirsiniz. her zaman derim kullanım cevresel kosullar arac lastik ebat ,jant ve modele göre değişir sonuclar bu yuzden testlerle saglıklı sonuc alamassınız. en ii test aynı aracda aynı ebatta sizin farklı lastiklerle deneme yapmanız ve gerceklesdiriceğiniz sonucları buraya karsılasdırarak yazmanızdır.



    quote]Orijinalden alıntı: I_tech

    işim icabı( öğretmenlik yaptığım sürede) köyde kaldığım 4 yıl boyunca eski aracım olan kartalda 4 kış boyunca karlı- çamurlu, yer yer dik-eğimli bozuk köy yolunda (asfalt nerdee)-yollarında, çoğu aracın zincirle çıkabildiği karda zincire gerek kalmadan kullandığım tek lastik oldu : "fulda kristal gravito" serisi. bir çift lastikle bahsettiğim şartlarda 4 kışı çıkardım. bundan sonra şimdiki aracım(206 pug.) için tekrar fuldanın başka modelini aldım ama o serinin verdiği rahatlığı bulamadım.. bulursanız ve de güveniyorsanız fuldayı da değerlendirebilirsiniz.. bizzat tecrübemdir..




    Merak ettim,üşenmeden saydım,nokian kelimesi 15 tane geçiyor. Baştan sona nokian reklamı... Lütfen tüm lastikler demeyelim, yukarıdaki yazı bunu yalanlıyor çünkü...

    Tamam tamam inandık, nokian harika bir lastik... Hatta harika ötesi...

    Ama tabi gönül isterki diğer lastiklerede bu kadar güzel açıklama yapmanız.

    Şikayetler gelmeye devam ederse konunuzu kilitlemek durumunda kalacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ascha


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem_usta

    2009 ADAC kış lastikleri testi (205 55 16) sonuçları aşağıda arkadaşlar;

    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

    Bu konuda tek geçilen 1. denilen Nokian 18 lastik arasında 12. olmuş ve önerilen lastikleri alt ucundan yakalamıştır. Lütfen bu bilgileri dikkate alınız ve yanlış bilgilendirmelere karşı dikkatli olunuz.



    muhtemelen nokianlar satıcıya en fazla karı bırakan lastikler. adac testinde 12. nokaian satıcının sıralamasında 1.
    goodyear listede bile yok...

    başka söze gerek yok. bilgilendirme mi kandırmaca mı anlamak basit....

    aslında ben bu arkadasın yazısına hıtaben bu adac testlerı ıle alakalı oalrak nokıanı yazdım ama bunu es gecmıssınız. öncelıkle buna cevap olsun dıye yazılmısdır o cevap cunku adac testının 2007 sınde 12 2009 da 3 ama yınede ıtıbar edılmemesı gerektıgı belırtılmısdır ozellıkle bu lastik markası hedef alındıgı ıcın bende neden sıralamaya koydugumu teyıt olsun dıye bunu yazdım dıkkat edersenızde bu arkadasın yazısına benım o gönderdiğiniz yazı cevaben cuk oturmusdur. aslında ben uzatma taraftarı degılım sizede özelden yazdım ama sız bunu yazınca neden yazdıgımı görün dıye son kes yazayım .




  • şikayet gelicekdirde elbette. ama yarın bırısı baska markayıda sorarsa o marka hakkındada cevabım bu olcakdır. onuda beğenmeyenler şikayet edicekdir emin ol. yanı sonucda 50 tane marka var her bırını sevende sevmeyende olucakdır bu lastik sektörü böle bir sektör ama yazma kapatalım bu konuyu dersen ben eyvallah derım ıstersen kılıtleyelım. ama amac bu olmamalı. her defasında bırılerı istiyor dıye konu kılıtleyceksek oooo. demekki bu forum başlığı cok okunmuski cok şikayet almıs ama bence şikayetin yanına beğeni kısmınıda ekleyelım eminim çok beğenenlerde olmuştur.begenenlerde oraya tıklasın derim sadece foruma önerim.
  • Nokianı kim sormuştu bu arada merak ettim, arkadaş herhalde cevabını almıştır.

    Yukarıya baktım ama herhalde gözümden kaçtı,nokian nasıldır diye soran arkadaş kim acaba?

    Yukarıda arkadaşlar diğer lastikleride sormuşlar.

    Mesela;

    - Fulda Kristall Montero 3
    - Goodyear UltraGrip 7+
    - Lassa Snoways Era
    - Kumho I’Zen KW23
    - Dunlop SP Winter Response


    bu lastikler nasıllar,sizin verdiğiniz lastiklerden farkları neler?

    Merak ediyoruz...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ben de nerdeyse hic kotu yorum duyamdigim
    UG7 ve Snoways`in neden kotu oldugunu merak ediyorum.
    Mantikli bir aciklamasi varsa evdeki lastikleri atmayi dusunuyorum da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Nokianı kim sormuştu bu arada merak ettim, arkadaş herhalde cevabını almıştır.

    Yukarıya baktım ama herhalde gözümden kaçtı,nokian nasıldır diye soran arkadaş kim acaba?

    Yukarıda arkadaşlar diğer lastikleride sormuşlar.

    Mesela;

    - Fulda Kristall Montero 3
    - Goodyear UltraGrip 7+
    - Lassa Snoways Era
    - Kumho I’Zen KW23
    - Dunlop SP Winter Response


    bu lastikler nasıllar,sizin verdiğiniz lastiklerden farkları neler?

    Merak ediyoruz...






    saydıgın lastikler arasında sıralama yapmamız gerekirse aslında goodyearug7 güzel ve hakkını veren tavsıye edebılıcegım bu moelı ıle üretilen ılk 5 lastik arasında kendıne yer bulur. ama goodyear dunlobu ve fuldayı satın aldıgından bunlara özel yorum getırmek ıstemıyorum ne kötü nede süper dıyorum. fuldanın performans lastikleri harıcınde almanyada üretimi kaydırdıgı için ben pek tutmuyorum performans grubu hariç onlar gercekden üst segment lastiklerdir. dunlob japonya üretimini her zaman tavsıye ederim madein japon olması almam için sebedir. bunun dısında dunlob ve fulda baska ulkelere kaydırdıkları uretım leri fason gıbı görüyor ve tasnif etmıyorum. snoways lassanın iftiharı ve sonucda fıyatıda uygun

    aslında özetle bu 4 lastiği alıcak kişiler kışın sorun yaşamaz . bunlar arasında yanı dıger markaları katmadan sıze ılk tavsıye edıcegım lastik ug7 gerisi hıkaye demıycem kızıyorsunuz eh dıycem ama unutmayın bu 4 lastiği kıyaslıyorum dıger lastikler devreye girdiğinde sıralamam değişicekdir




  • bu saydıgın 2 lastiğe kötü dıyen olmadı sadece ilk dört dısında bırakıldıgından bütün yaygara cıkdı senin için ılk 5 sıralamayı yazıcam goodyearıda 5 e koyucam sırf bu modelı için.
    bu saydıgın lastikler sonuc ıtıbarı ıle kötü değil alabılırsın işinide görür. daha ıyısı var dersen var sonucda ıhtıyaca göre lastik pıyasada cok. benım için konfor önemlı degıl ,yagıslı havada önemlı degıl ,yol tutusuda önemlı degıl, sesde önemlı degıl ,fren mesafesıde önemli değil, desende önemli değil,yol şartlarıda önemli değil,arabamda önemli değil,benim nasıl arac kullandıgımda önemli değildiyorsan ve sadece karda tutsun dıyorsan git taıwan cin kore yada pirelli ,petlas al iş görür hemde fazla paran cıkmaz. ama herkesin ıhtıyacı farklıdır. daha cok bunu düşünerekden lastik seçimi yaparsak daha güzel olur.

    sözün kısası ihtiyaçlarınızı değerlendirin ve kendinize en uygun lastik markasını seciniz.bir sürü marka var secim sizin ben sadece burda bunu belirtiyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Ben de nerdeyse hic kotu yorum duyamdigim
    UG7 ve Snoways`in neden kotu oldugunu merak ediyorum.
    Mantikli bir aciklamasi varsa evdeki lastikleri atmayi dusunuyorum da.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.