Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya tamam haklı olabilirsin ama goodyear UG7 ye bari boşver deme... Testlerden başarıyla geçmiş, pek çok kişinin severek kullandığı marka...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Good year kişisel görüşüm, marka olarak beğenmesem de veya yaz lastiklerini kullanmasamda en baba kış lastiklerinden birini yapmıştır. UG7'ye gerçekten tavsiye edilmez diyebilmek insanın aklına ister istemez ticari kaygıları getiriyor. Bu tür yazılar tarafsız kişiler tarafından yazıldığında inandırıcı olurlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSMMERSAN


    BEN İLK DÖRT HARİCİNDE ŞAHSEN ALMANIZI TAVSIYE ETMIYORUM BANA GÖRE Piyasadaki en kötü lastik zaten kullanan bilir nasıl kaydırdıgını nasıl sert oldugunu sonucda git nokianın contınentalın vs normal yaz lastiğini al daha ıyı derim en azından sıfır alıcagından bır nevı bundan ıyı kış lastiği görevi görür. pirellinin bir kac modelı harıcınde malesef cok kötü. pirelli kullanan bır arkadas varsa lasdik değiştircek bana gelsın lastiğini değişelim aracındakı farkı görsün yuzde 30 un üzerinde sesizlik kasıstlerde vırajlarda yuzde yuz degısım yanı bir cok fark aslında bunu canlı lastik üzerinde gösterip anlatmak gerekıyor ama sana lastik ebadını ve aracını kullandıgın koşulları sölersen lastik öneririm

    quote:

    Orijinalden alıntı: funkmaster

    Pirelli almayalım mı?





    naptın abi hayalleriimi yıktın. ben pirelli winter carving aldım çivide çaktırdım. Kayak ypmaya gidicem inş. Şimdi bana sıkıntı çıkaracakmı bu lastik.




  • Winter Carving iyi bir lastiktir, desen itibariyle guzel de tutusu vardir sadece biraz gurultuludur ancak bu onu kotu bir lastik yapmaz.
    Ek olarak 4 yila yakin YOKOHAMA V901 kis lastigi kullandim otoyol agirlikli olarak. Cok da guzel bir lastikti, ses yoktu, yumusakti vs.
    Lastik konusunda karsilastirmali bilgi isteyenler internet uzerindeki testleri takip edebilirler, ADAC.DE de mevcut
  • 4 ay Pirelli 195/65 R15 Pirelli Snowcontrol kullandım acayip mennundum.
    Şu andaki aracımda Pirelli almak istiyorum ama 225/45 R17 ebatında Pirellinin kar lastiğini bulamıyorum.

    Goodyear UG7 gayet iyi bir kar lastiği neden kötü diyorsunuz anlamadım.
  • 2009 ADAC kış lastikleri testi (205 55 16) sonuçları aşağıda arkadaşlar;

    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

    Bu konuda tek geçilen 1. denilen Nokian 18 lastik arasında 12. olmuş ve önerilen lastikleri alt ucundan yakalamıştır. Lütfen bu bilgileri dikkate alınız ve yanlış bilgilendirmelere karşı dikkatli olunuz.
  • goodyear ultragrip +7 satmıyorsunuz anlaşılan . Ben bu lastiği kullanıyorum , ıslak zemin ,karlı zemin ve kuru zeminde beni en çok rahat ettiren lastik bu oldu. Kesinlikle benim önerim ultra grip +7 dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sobre

    goodyear ultragrip +7 satmıyorsunuz anlaşılan . Ben bu lastiği kullanıyorum , ıslak zemin ,karlı zemin ve kuru zeminde beni en çok rahat ettiren lastik bu oldu. Kesinlikle benim önerim ultra grip +7 dir.


    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

    Adac 2009 testinde 2. olmuş, kesinlikle önerilen bir kış lastiği dediğiniz gibi




  • Goodyear UG6 kullandım 3 sene. Karda müthiş performansı var kötü diyen araba kullanmayı bilmiyordur bukadar basit. Keşke video çekseydim, -23 derecede tamamen karla kaplı dik bir yokuşta el freni kullanmadan normal yarım debriyaj ile kalkış yaptım ve hiç sorun yaşamadan o dik bayırı çıktım.

    60 km hızla giderken eskişehirde osman gazi üni. önündeki yolda viraja gelirken arabayı savurmak istedim hani kıç atsında yanlayarak döneyim dedim ama yok arkadaş araba savrulmuyor kara yapışıyor.

    Şimdi bu lastik kötü mü? UG6 lar 4. senesini dolduracak bu sene, seneye UG7 almayı planlıyorum goodyear'dan asla vazgeçmem. Yazlık lastiğim de eagle ventura mükemmel bir lastik ıslak ve kuru zemin için. Üretimi bitmiş keşke bitmeseydi yine onda alırdım yine.

    Kauçuk konusunda okadar geçmişi olan bir firmanın lastiklerine kötü demek bence büyük haksızlık. Lastik konusunda güvendiğim tek iki firma varki onlarda goodyear ve michelin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Kasım 2009; 14:59:34 >




  • 4 yıl boyunca Pirelli Snowsport kullandım karlı zeminde zaten hiç bir sıkıntı yaşamadım onun dışında sadece ıslak zeminde doğal olarak normal lastiğimin gerisinde bir performans aldım ama herkese tavsiye edebilirim... Şimdi ise mevcut aracıma ölçüleri uymadığı için kullanamayacağım ve tercihimi Continental WinterContact'dan yana kullanacağım.
  •  KIŞ LASTİĞİ ÖNERİLERİM KIŞ LASTİĞİNE GEREK OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞICAM

    pirellilerim kışı beklerken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSMMERSAN

    ÖNCELİKLE KIŞ MEVSİMİNDE BÜTÇENİZ MÜMKÜNSE HERKESE KIŞ LASTİĞİ ALMALARINI ÖNERİYORUM. COK BUYUK RAHATLIK GERCEKDEN KULLANAN ARKADAŞLAR ZATEN BUNUN FARKINDADIR AMA KULLANMAYANLARADA ISLAK ZEMINLERDE ÖZELLIKLE FARKI KULLANARAK GÖRMELERİNİ ÖNEMLE TAVSİYE EDİYORUM.

    KIŞ LASTİĞİNDE UZMAN OLAN BU İŞİN PROFOSYONELLERİNİN YAPTIĞI ARAŞTIRMALAR GÖSTERİYORKİ KIŞ LASTİĞİNDE ÜRETİM YAPAN GERÇEK ANLAMDA ÜST DÜZEY BİR KAÇ FİRMAYI SİZE SIRALAMAM GEREKİRSE. SIRALAMAYI KULLANDIKLARI ARGE AYIRDIKLARI BÜTCE ÇEVREYE GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIK VE TEST EDİLDİKLERİ ZOR KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNE ALMAMIZ GEREKİRSE EN İYİSİNDEN BAŞLAYARAK ŞU ŞEKİLDE SIRALAMAMIZ YERİNDE OLUR

    1. NOKİAN LASTİKLERİ

    2.CONTİNENTAL LASTİKLERİ

    3.BRİGSTONE LASTİKLERİ

    4.MİCHELİN LASTİKLERİ

    5.BOŞVERİN BU DÖRT DIŞINDAKİ TAVSİYEM YOK

    GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ BU 4 MARKA BENIM TAVSİYEMDIR. BU KONUDA YARDIM ALMAK ISTEYEN OLURSA SEVEREK LIMDEN GELDIGINCE TAVSIYEDE BULUNURUM. BU ARADA BEN BU LASTİKLERİN HEPSİNİ SATIYORUM O YÜZDEN KENDI TECRUBELERIMDE BU SIRALAMAYI DOGRULUYOR. GERCEKDEN KALİTELİ LASTİK İSTERSENİZ BU DÖRTTEN ŞAŞMAYIN ARACA VE KOŞULLARA HER NE KADAR SECİM DEĞİŞİKLİK GÖSTERSEDE BU İLK DÖRT DEĞİŞMEYECEKDİR






    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/default.asp?ComponentID=268441&SourcePageID=8979#


    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/185_60_R14T/default.asp?ComponentID=268425&SourcePageID=8979#


    Bu 2 link sanırım en güzel yanıt!!! Görüldüğü üzere en çok tavsiye edilen lastikler Continental, Goodyear ve Dunlop. Bunun gibi daha çok test sonucu gösterebilirim ama en bağımsız kuruluş bu diye bunu gönderiyorum. Sattığınız lastikleri tavsiye etmeniz de çok saçma ve inandırıcılıktan uzak. Dediğiniz lastikler de çok iyi ama Dunlop ve Goodyear (özellikle UG7+ ve UG Performance 2) de kesinlikle mükemmel lastikler (6 senedir farklı veya eski versiyonlarını Ankara kışında kullanıyorum.)




  • Bence siz bizi bilgilendirmek yerine forumu okuyarak bilgi sahibi olun.
    Kis lastikleri basligi altinda bir suru guzel bilgi ve yorum var.
  • pardon bugün işler biraz yoğunduda yazamadım.

    bazı arkadaşlar sanırım ya hiç pirelliden baska lastikle arac kullanmamıslar yada pirelliden daha kötü lastikler kullandıklarından ona bir 7 kıratlık elmas gibi övgülerde bulunuyorlar olsun pirelli bana kımse kullandıramaz eğer ücretsiz alıcaksam iş değişir. ama bana pirelli ıyı diyenler birde nokian mıchelın contınantel kullansınlar sonra konussunlar boş yere yanıltıcı bılgı vermesınler.

    gelelim bu testler meselesıne testlere inanıcaksanız vay halınıze bu dergılere yada bunlara sponsor olun bır lastık uyduruk marka yaratın basın parayı ilk 3 te kendınıze yer bulursunuz.tabi bazen gercekden düzgün calısan fırmalar olsada kullanılan arac cevre lastık ebadı gıbı bır cok etmenı göz ardı eden testlerde yok değil.testler yerıne kullanıcıların yorumlarına gercek kullanıcıların gercek yorumlarını kasıt edıyorum tabıkıde biraz makul ve mantıklı ve araştırmacı olun lütfen ön yargılı olmayın takım tutar gibi lastik tutmayın ömrünüzde kac tane farklı arabada kac tane aracı test ettınız sölermısınız? hangı aracda kac farklı lastiği test ettiniz sölermisiniz burda karalama yada ahkam kesmek yerıne bence güzelce tartısalım bazı arkadasların kullandıgı alaycı üslüb yuzunden böle yazıyorum ama herkesde lütfen bilgi sahibi oldugu konuda yada tecrube deneyımlı oldugu konuda katkıda bulunsun. yazmak için yazmasın yada camur atmak için




  • ödüllü lastik ultra grip7 yi katagoriye koymayan adamla tartışmam bile
  • ya üstadım ben boşvermıyorum tek model yada tek ebadda takılıp kalmayalım ya hiç duyulmamıs markaların bıle bazı modellerı harıka ug7 goodyearın yaptıgı en ıyı lastiklerden biri ama goodyear ne lastıkler yapıyor bırde onları kullanan arkadaşlar yazssa ahlar vahlar arasında . kısacası ben goodyear yada pırellı dıyınce tek bır model yada ebad olarak görmüyorum .tüm lastik modelleri ni baz alarak karşılaştırma yapıyorum. yoksa yuzlerce model yuzlerce ebad hepsını bırebır karsıalstırısanız yandınızkı kaldıkı bunu yapan kimsede yok. arkadasların anlamakdaki ısrarı bu aslında. ben genel tüm model ve abatları kıstas alıyorum lastiği. o yüzden sizden ricam bu şekilde düşünmeniz yoksa inanın çin ve taivan mallarınında bazı modelleri cok hoş ama o lastiğin bir felaket olan modelleride var . neyse en azından bunu acıklayabildim sanırım.
    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Ya tamam haklı olabilirsin ama goodyear UG7 ye bari boşver deme... Testlerden başarıyla geçmiş, pek çok kişinin severek kullandığı marka...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSMMERSAN

    pardon bugün işler biraz yoğunduda yazamadım.

    bazı arkadaşlar sanırım ya hiç pirelliden baska lastikle arac kullanmamıslar yada pirelliden daha kötü lastikler kullandıklarından ona bir 7 kıratlık elmas gibi övgülerde bulunuyorlar olsun pirelli bana kımse kullandıramaz eğer ücretsiz alıcaksam iş değişir. ama bana pirelli ıyı diyenler birde nokian mıchelın contınantel kullansınlar sonra konussunlar boş yere yanıltıcı bılgı vermesınler.

    gelelim bu testler meselesıne testlere inanıcaksanız vay halınıze bu dergılere yada bunlara sponsor olun bır lastık uyduruk marka yaratın basın parayı ilk 3 te kendınıze yer bulursunuz.tabi bazen gercekden düzgün calısan fırmalar olsada kullanılan arac cevre lastık ebadı gıbı bır cok etmenı göz ardı eden testlerde yok değil.testler yerıne kullanıcıların yorumlarına gercek kullanıcıların gercek yorumlarını kasıt edıyorum tabıkıde biraz makul ve mantıklı ve araştırmacı olun lütfen ön yargılı olmayın takım tutar gibi lastik tutmayın ömrünüzde kac tane farklı arabada kac tane aracı test ettınız sölermısınız? hangı aracda kac farklı lastiği test ettiniz sölermisiniz burda karalama yada ahkam kesmek yerıne bence güzelce tartısalım bazı arkadasların kullandıgı alaycı üslüb yuzunden böle yazıyorum ama herkesde lütfen bilgi sahibi oldugu konuda yada tecrube deneyımlı oldugu konuda katkıda bulunsun. yazmak için yazmasın yada camur atmak için



    Dergi testi değil bu testler ADAC'ın testleri ki gayet düzgün bir kurumdur. Hatta yine ADAC'ın yaptığı yaz lastikleri testinde Nokian Z G2 modeli 3. olmuştur Michelin HP ve Continental Pre 2 arkasından.
    Yani Alman otomobil kulübü olmalarına rağmen fransız Michelin'i ilk sıraya koymuşlardır. Yanlı testleri yapan ve Michelin'i vasat lastik olarak gösteren bazı alman otomobil dergileridir.

    Ancak kış testlerinde durum değişmiş, Nokian WRg2 modeli 12. lastik olmuştur. Sonuçta önerilen bir lastiktir ama rakipleri arasında vasat bir durumdadır.

    Birde aracıma asla pirelli takmam derken Pirelli P Zero diye bir model duymuşsunuzdur umarım, Ferrari felan kullanıyorda




  • Istanbul'da kis lastigi kullanmak bana gercekten anlamsiz geliyor.

    Yagarsa 1 hafta kar yagiyor onda da kimse kontak ceviremiyor dogru duzgun.



    Ote yandan bu bolume takilan herkes arabalara kucuklukten beri ilgili oldugundan bir cok arac kullanmistir, arkadasinin anasinin babasinin aracini denemistir; lastik almadan arastirmistir.

    Sahsen 10'dan fazla araci belirli donemler kullandim, kendime ait 3. aracimdayim, 3. aracimda da 2. takim Fulda lastiklerimi kullaniyorum.

    Herkese de tavsiye ediyorum, daha ucuz isteyene de Petlas oneriyorum.


    Benim bu sekilde teknik bilgim olmadan tavsiye vermem ile sizin herhangi bir istatiginiz, teknik bilgi ve ya test sonucu gostermeden sattiginiz markalari onerip gerisini bosverin tarzi yaklasiminiz bu forumdaki kimseyi inandirmaz/tatmin etmez.

    Nokian konusuna gelince, internet kullanan 30 yas alti insanlari ayirirsak geri kalan suruculer o fiyata Michelin, Bridgestone, Good Year tarzi yillardir bildigi ve kullandigi markalari tercih eder. Sizin 1. siradan vermis olmaniz(ustelik tamamen farazi olarak) maalesef o lastigi en iyi yapmiyor.

    Hayirli satislar.




  • Sn. CSMMERSAN
    benim için kış lastiğinde önemli olan yol tutması yani karı buzu tutması
    bunun dışında ses yapması ömrünün diğerlerine nazaran az olması bile beni pek ilgilendirmiyor desem ((sebebide şu kısa süreli yani tek kış kullanmayı düşünmem)) ucuz ama dediğim gibi karda yol tutan bir lastik önersen hangi marka model olurdu....

    ayrıca karda yumuşak lastikmi iyi sert lastikmi ???
    ve iyi bir kar lastiği için ne gibi meziyetler lazım.... bilgi alabilirmiyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSMMERSAN

    ÖNCELİKLE KIŞ MEVSİMİNDE BÜTÇENİZ MÜMKÜNSE HERKESE KIŞ LASTİĞİ ALMALARINI ÖNERİYORUM. COK BUYUK RAHATLIK GERCEKDEN KULLANAN ARKADAŞLAR ZATEN BUNUN FARKINDADIR AMA KULLANMAYANLARADA ISLAK ZEMINLERDE ÖZELLIKLE FARKI KULLANARAK GÖRMELERİNİ ÖNEMLE TAVSİYE EDİYORUM.

    KIŞ LASTİĞİNDE UZMAN OLAN BU İŞİN PROFOSYONELLERİNİN YAPTIĞI ARAŞTIRMALAR GÖSTERİYORKİ KIŞ LASTİĞİNDE ÜRETİM YAPAN GERÇEK ANLAMDA ÜST DÜZEY BİR KAÇ FİRMAYI SİZE SIRALAMAM GEREKİRSE. SIRALAMAYI KULLANDIKLARI ARGE AYIRDIKLARI BÜTCE ÇEVREYE GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIK VE TEST EDİLDİKLERİ ZOR KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNE ALMAMIZ GEREKİRSE EN İYİSİNDEN BAŞLAYARAK ŞU ŞEKİLDE SIRALAMAMIZ YERİNDE OLUR
    1. NOKİAN LASTİKLERİ

    2.CONTİNENTAL LASTİKLERİ

    3.BRİGSTONE LASTİKLERİ

    4.MİCHELİN LASTİKLERİ

    5.BOŞVERİN BU DÖRT DIŞINDAKİ TAVSİYEM YOK

    GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ BU 4 MARKA BENIM TAVSİYEMDIR. BU KONUDA YARDIM ALMAK ISTEYEN OLURSA SEVEREK LIMDEN GELDIGINCE TAVSIYEDE BULUNURUM. BU ARADA BEN BU LASTİKLERİN HEPSİNİ SATIYORUM O YÜZDEN KENDI TECRUBELERIMDE BU SIRALAMAYI DOGRULUYOR. GERCEKDEN KALİTELİ LASTİK İSTERSENİZ BU DÖRTTEN ŞAŞMAYIN ARACA VE KOŞULLARA HER NE KADAR SECİM DEĞİŞİKLİK GÖSTERSEDE BU İLK DÖRT DEĞİŞMEYECEKDİR




    bu cümleyi okudum, sıralamaya baktım . hayırlı işler.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.