Şimdi Ara

KIA SPORTAGE 2011 Önden Gelen Ses Problemi Yardımlaşma ve Bilgi Paylaşımı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
30.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbal

    Arkadaşlar merhaba ben de turuncu spo sahibiyim.ilk gördüğümde evet bu demiştim arabam için.
    ancak şu an henüz 500kmde ben de ufak tefek sesler duyuyor gibiyim bozuk yollarda.İleride artmasından korkuyorum.Heleki bundan önceki çok sevdiğim 116mı bu çatırtı çuturtu takırtılardan ve sertliğinden 1 günde satmış biri olarak. üstelik eşim tiguanı da önermişti ama bunun kadar dolu olmadığı ve görünüşünün çok hoşuma gitmediği için tercih etmemiştim.
    sorum şu ki sizin kmleriniz ne kadar başlarda az daha sonra arttı mı?
    bir de alakasız ama şu bluetooth olayını çözemedim. yüklüyorum,çalışıyor.ertesi gün pairing fail pairing fail diye diye beynimin etini yiyor araç..bir türlü ayarlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.



    Araçtan gelen seslerde artma vs yok.. İlk aldığımda nasılsa öyle.. Telefonunuzun modelini bilmiyorum ama sanki yazılım güncellemesi yaparsanız çözülür gibime geliyor.. Mesela Nokia 5800 model ceplerde bu sıkıntı eski firmware lerde vardı.. Update leri yapıldıktan sonra sorun çözüldü.. Farklı bir telefonla deneyin..




  • iphone telefonlar ile uyumsuz oluyor araçlar, aynı sorun Qashqai kullanıcılarında da oldu, eğer telefonunuz iphone ise.

    ben de Qashqai ve nokia 5800 var sorunsuz kullanabiliyorum ama iphone kullananlarda sorun çıktı.
  • Önden gelen tıkırtıyı ilk 500 km içinde duydum. Hala değişmeden devam ediyor. Bu ay içinde yeni nesil ön amörtisörler gelecek diye haber veren arkadaşlar oldu. Ama bayimden daha bir ses yok. Kullanımı çok zevkli bir araç ama eski 2006 Cerato mu ilk aldığım aylarda aracın kendi korna sesini bile duymazdım, o kadar sessizdi hem de dizel olduğu halde. Telefonum samsung ve hiçbir sorun yaşamadım, tam tersi her seferinde başarıyla eşleniyor araçla. Saygılar...
  • Arkadaşlar çok araştırdım bu segmentteki arabaları..Kia Spo güzel araba ama sonucta benzinli km ye 400 yakıyor.. Hyundai ix35 te aynı..tiguan desen onun ki daha fazla.. duster zaten yaramaz...asx dersen o da benzinli piyasası yok..en mantıklısı qasqai 1.5 dci gibi geliyor onun da eksisi tipi ici güzel degil daracık..Galiba biraz daha bekleyecegim bakalım suv savaşları neler getirecek belki de 1.6 dizel secenekler cıkmaya başlayacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mybestfriendim

    Arkadaşlar çok araştırdım bu segmentteki arabaları..Kia Spo güzel araba ama sonucta benzinli km ye 400 yakıyor.. Hyundai ix35 te aynı..tiguan desen onun ki daha fazla.. duster zaten yaramaz...asx dersen o da benzinli piyasası yok..en mantıklısı qasqai 1.5 dci gibi geliyor onun da eksisi tipi ici güzel degil daracık..Galiba biraz daha bekleyecegim bakalım suv savaşları neler getirecek belki de 1.6 dizel secenekler cıkmaya başlayacak..


    ben de karar veremiyorum, yüksek bir araç alalım bu sefer dedik ama sportage, quasqai, asx ve tiguan arasında kaldım.... en güzeli, kendisine çekeni, full donanımlısı ve 52.000 fiyatıyla sportage; ama bu ses problemi markaya olan inancımı sarstı, bir de çok yakıyor gibi okuduğum kadarıyla... quasqai alırsam sadece dizel olduğundan alacağım; çünkü artık çok fazla döküldü yollara, tipi güzel bence ama içi dar, tavanı basık ve o yuvarlak havalandırma ızgaraları çok itici. diğer taraftan istediğim donanımları da ekleyince fiyatı 64.000'ne kadar çıkıyor.... asx hiç aklımda yoktu ama benzinli olmasına rağmen en az yakan o gibi start-go sistemi nedeniyle, ayrıca marka olarak mitsubishi'ye güvenirim. ama araç tip olarak iyi olsa da boyut olarak diğerlerine göre küçük gibi geldi bana... tiguan alman ve vw olması sebebiyle tercih çünkü araba alacaksan alman alacaksın bence de; ama tipi çekmiyor ve fiyat olarak donanımlısı 68.000'ine çıkıyor....

    yani arkadaşlar fiyat, yakıt, donanım ve güvenilirlik önemli.... yıllık min. 15.000 km yapacağıma ve bütçeminde max. 60.000 olduğuna ve buna göre donanımdan vazgeçmek zorunda olağımdan (yani quasgai dizel alırsam 59.990 liralıktan olacak, tiguan alırsam sport&style donanımlısından olacak) sizce hangisini seçmeliyim ?

    (bu arada araba ve yakıt üzerindeki bu vergilere insaf diyorum, yoksa bu fiyatlara hepimiz gider en güzelinden full donanımlı, otomatik vitesli, 2.0 dizel araç alırdık )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mybestfriendim

    Arkadaşlar çok araştırdım bu segmentteki arabaları..Kia Spo güzel araba ama sonucta benzinli km ye 400 yakıyor.. Hyundai ix35 te aynı..tiguan desen onun ki daha fazla.. duster zaten yaramaz...asx dersen o da benzinli piyasası yok..en mantıklısı qasqai 1.5 dci gibi geliyor onun da eksisi tipi ici güzel degil daracık..Galiba biraz daha bekleyecegim bakalım suv savaşları neler getirecek belki de 1.6 dizel secenekler cıkmaya başlayacak..


    Eğer çok yoğun bir trafikte devamlı kullanıyorsanız bütün araçlar yakar.. Benim spo Antalya şehir içinde 7,2-7,5 lt. yakıyor.. Bu da 30 kuruş bile etmiyor..
  • Qashqai sahibi olarak bilgilerimi paylaşmak isterim. İlk gelen araçlarda süspansiyonlar çok sert olduğundan tümseklerdeki aşırı sesten ve sallantıdan herkes rahatsızdı. Bir kaç aracın amortisörleri değişti ve genelde herkes memnun kaldı. Sonraki serilerde yeni amortisörler vardı kimsenin şikayeti olmadı. Tümseklerden geçerken sürücü neyse ama arkada oturanlar çok zıplıyorlar. Ancak yüksek olan bir aracın viraj güvenliği için bu sertlik şart. Bir diğer konu ise, bu kadar para verdiğimiz arabaları getiren şirketler arızayı çözmek zorundalardır. Araç ne kadar büyüleyici, ne kadar muhteşem olursa olsun. Müşteri memnuniyetine önem versinlerde markalarını karalatmasınlar. Misal qashqai larda olduğu halde SD kartları olmadığından navigasyonu kullanamayan arkadaşlar markayı yerden yere vurmakta. Umarım sorununuzu çözersiniz. Saygı ve sevgiler.
  • Bu arada, yeni sportage'ı gördüğümde içim cız etmedi değil :))) ama benim aradığım 1.5-1.6 dizel bir SUV tarzı araçtı, araadığımı qashqai da bulmuştum. ama sportage'ın 1.5-1.6 dizeli olsaydı ne yapardım bilemiyorum açıkçası.
  • Bugün servisteydim. Servis sorumlusu arkadaşa sesi daha öncedende dinletmiştim. Sorunun farkında olduklarını yeni tip amortisörlerin üretilip gönderilmesini beklediklerini söyledi.
  • Dün Kia başayarda ön amortisörler değişti. ben sadece sol taraf değişcek sanmıştım ama 2 tarafıda değiştirdiler . yeni nesil amortisörlerin ne zaman geleceği belli değilmiş. isterseniz elimizdeki mevcutlarla değiştirelim dediler. bende kabul ettim. sonuçta her arabada bu ses yok. o yüzden bundan ses gelmez diye ümit ediyorum. daha dün takıldığından yeterli test edemedim ama tecrübelerimi sesin gidip gidmediğini burdan yazarım
  • Keşke biraz daha bekleseydiniz.. Çelik Motor'dan aldığım bilgiye göre şubat ın ilk haftası yeni jenerasyon amortisörler gelecekmiş.. Bizde değişim için biraz daha bekliyoruz..
  • aslında bana ne zaman geleceği belli değil dediler. o yüzden beklemekten sıkıldım. ancak ses sorunu devam ederse bunuda yenileriyle değiştiririz dediler açıkcası. daha önce 2 aracı değiştirmişler sorun ortadan kalkmış
  • Dosage merhaba. Ben de aynı hataya düştüm. Muhtemelen dizel versiyonun süspansiyonu ile değiştirdiler. Ancak sonuç daha önce yazdığım gibi aynı. sorun devam ediyor. deneme tahtasına döndü araç. pişman oldum sonrasında ama servis de yeni jenerasyon diye değişimi gerçekleştirdi güya. sizde sıkıntı devam ediyor mu?
  • İstanbul Kartal'da Tek Kar otoda servise giden var mı acaba? İlk bakım km'si 10000 mi acaba? Benim araç 7000 km de önlerden bayağı bir ses geliyor.
    10 -15 gün içinde bende servise götürüp baktırmayı düşünüyorum.
    Selamlar
  • satsumatruck merhaba..arabanın amortisörleri değiştikten sonra 3 gündür eşim kullanıyo arabıyo dolayısıyla anlamıyo zaten sesin farkındada değildi. ancak ilk gün kullandığımda ses aldığım yollarda sanki ses artık gelmiyordu ama bu hafta sonu eşimden arabayı alınca daha iyi test edip sizlere bildirecem. zaten arabayı ilk aldığımdada pek belirgin değildi ses sonra giderek arttı. ama dizel versiyonun amortisörüyle değiştirsilerse ne gibi sıkıntı olabilir bilmiyorum. araç ağırlıkları farklı olduğundanmı acaba sıkıntı yaratbilir.neyse sonuçta ses deva ederse yenileri için direticem yapacak bişey yok sıfır arabada yaşadığımız sıkıntılara bak. daha benim sol kapı fitil lastikleri sorunlu çıktı. resimleri çektiler garantiden onu da değiştircekler sanırım.. bu arada sizin servisiniz ankara mı başka şehirde mi değiştirdiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dosage -- 28 Ocak 2011; 1:26:20 >
  • Dosage merhaba. Ben İstanbul'da bir yetkili serviste değiştirdim. Umarım değişimden sonra hallolmuştur sorun ancak sanırım yine de gelecek olan yeni jenerasyon geliştirilmiş süspansiyonu yine de taktır derim. Gerçi ne olacağı belli değil ama... araba deneme tahtası oldu malesef. yeni gelecel olan parça da olmazsa ben geri vermeyi denicem her ne kadar severek kullansam da...
  • Merhabalar,

    İstanbul Anadolu yakasında Sportage için tavsiye edebileceğiniz bir servis var mı? Önden gelen seslerin problemini çözebilen bir servis. Cevaplarınız için Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WENOM64 -- 29 Ocak 2011; 0:45:36 >
  • Arkadaşlar koreden yeni amortisörler geliyor evet bu kronik bir sorun en azından ilk parti araçlar için böyle malesef. Sonuçta çözülmeyecek bir durum değil ve çelikmotor bu sıkıntısı olan arkadaşaların amortisörlerini değiştirerek. Arızalı imajı oluşmadan silimek istiyor şuanda gemide diye biliyorum bundan sonra gelicek ilk parti araçlar ile sizin sorununuzada çare gelicek...
  • Geçen gün arabada seyir halinde iken (dur kalk halinde) yokuş iniş ışığı ve esp ışığı (kayan araba işareti)kendiliğinden yandı. Daha sonrasında stop-start yaptığımda ışıklar söndü. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Bu da yeni çıktı...
  • Arkadaslar aracimi 18 Aralikta teslim aldim...Henuz 700 km yol yapabildim.Surekli sehir icinde...Dediginiz tarzda bir amortisor sesi duymadim. Sadece 1 kere kasise cok sert girdim. Ve metal metal carpma sesine benzer ses geldi...Ama kasise on tekerler ayni anda girmedi yani once sol sonra sag on teker girdi ve tabiri caizse arac saga sola silkelendi...O zamandan beri bu tip sert kasislere yavas giriyorum ve ses hic gelmiyor...Tekerlerin ayni anda cikip indigi tumseklerde kesinlikle ses gelmiyor...Ama benim sorunum vites kismindan cizirti gelmesi...Arac ilerlerken vitesin titremesini elimle durdurursam ses kesiliyor ama birakinca cizirti tekrar geliyor...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.