Şimdi Ara

KIA SPORTAGE 2011 Önden Gelen Ses Problemi Yardımlaşma ve Bilgi Paylaşımı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
30.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşalar geçtiğimiz cumartesi ankara başayara gittim. sorunu anlattım test ettiler evet ses var dediler. amortisör ayarlarında sıkıntı olduğunu bilmem kaç tor sıkılması gerekirken şu tor sıkıldığını ve sesin olmayacağını söylediler. birlikte teste çıktık. ancak test alanında bi türlü tırtıklı ve ses çıkartması muhtamel bir yola denk gelemediğim için o an için tabi sorun çözüldüğünü kabullenmek zorunda kaldım. ancak bayram dolayısıyla ankaradan samsuna geldim ve yolculuk boyu bozuk zeminlerde yine o ses. samsundaki kia bayine götürdüm dün. test ettiler evet ses amortisöden geliyor boşluk sesi bu dediler ve değişim için merkeze yazı çekceklerini bayram sonrası amortisörümün muhtamelen değiştirileceğini söylediler.aynı servisde yeni kia sorentalardan bir tanesindede amortisör sorunu nedeniyle değiştirldiğini söylediler. açıkcası arkadaşlar kia'nın araçları bence geri çağırması ve bütün araçları kontrolden geçirmesi gerekiyor diye düşünüyorum




  • Çözüm bulunmadan aracı almayacağını söyleyen arkadaşlara sesleniyorum,amortisörlerden gelen bir ses olduğunu ve amortisör değişimi sonrası çözülen bir sorun olduğunu ilettik zaten ki birçok yeni model araçlarda yaşanabilir bu tip sorunlar!!O yüzden almaktan vazgeçtim diye kimse hikaye anlatmasınlar,kimseyide yanlış yönlendirmesinler,bu özelliklerde,bu konforda,bu fiyatta,bu tipte alternatif bir araç bulabilirlerse alsınlarda görelim!Birgün herkes SPO almasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın!!
  • arkadaşlar bende c.ertesi günü kia sorento xm2 modelini teslim aldım.
    ancak araçtan kardeş araç sportege den gelen ses gibi lokurtu tarzından bir ses geliyor. Sizde biliyorsunuz ki daha rodajı bile dolmayan bir araçtan bu tarz ses gelmesi insanın morelini bozuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsmkvvs

    Çözüm bulunmadan aracı almayacağını söyleyen arkadaşlara sesleniyorum,amortisörlerden gelen bir ses olduğunu ve amortisör değişimi sonrası çözülen bir sorun olduğunu ilettik zaten ki birçok yeni model araçlarda yaşanabilir bu tip sorunlar!!O yüzden almaktan vazgeçtim diye kimse hikaye anlatmasınlar,kimseyide yanlış yönlendirmesinler,bu özelliklerde,bu konforda,bu fiyatta,bu tipte alternatif bir araç bulabilirlerse alsınlarda görelim!Birgün herkes SPO almasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın!!


    Arkadaşım senin inanıp inanmaman önemli değil. Sana hikaye gelebilir ama sonuçta 50 bin tl az para değil birşey alırken heralde araştıracağız. Aracı inanılmaz derecede çok beğendim. Kayseri Kia bayisinden bu araç için sıraya yazıldım ama bu ses sorunlarından dolayı kafam karıştı.
    Bundan daha doğal birşey olamaz değilmi? Ve sorun okuduğum kadarıyla çözülmedi amörtisör değişim için parça istenen araçlar olduğu yazıldı ama amartisör değişimi gerçekleşmedi sanırım(değişim olsuysada foruma yazılmadığından haberim yok). Bir arkadaşımızda lastik havasını nitrojenle doldurduğunu ve sesin giderildiğini söylemiş ama başka bir arkadaşımız da aynı işlemi yapmış ama ses geliyor diyor.
    yani kısaca eğer sorun amortisor vb çözümlenecek birşeyse gözümü kırpmadan alacağım Allah izinverirse.

    Bu başlığı açan ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.




  • 50 Bin TL tabiki az bir para değil ama bu araca göre makul bir fiyat,üstelik her yeni aracın bu ve benzer sorunları olduğunuda belirtmekte fayda var o yüzden bu sorun yüzünden aracı almama düşüncesine karşıyım.(Bu benim fikrim) Yukarıdaki yazımdada belirttim bu sorun amortisörlerde ve benim aracımın amortisörleri bayramdan sonra değiştiriliyor o zaman daha net konuşurum tabiki,sende gönül rahatlığıyla aracı satın alabilirsin!!ben aracımı aldığım gün nitrojen bastırmıştım.Nitrojen basıldıktan sonra ses geçti diyen arkadaşların bu uygulamayı tekrar gözden geçirmesini öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BHR66

    arkaşlar bendede son gelen mavi renkli sportage var ilk zamanlar soldan patlak amortisör sesi gibi geliyordu.servise öylesine uğradıgımda satış görevlisi bir arkadaşın lastik havalarını kontrol ettirmemi fabrika çıkışı değişikliklerin olabilecegini yoksa ses yapacagını söyledi(Şİkayeti dile getirmememe rağmen)böyle bir uyarıda bulundu.Lastiklerin hepsinin havasını boşaltıp yerine nitrojen bastırdım lastikçi arkadaş bütün lastiklere 36 ps bastı şimdi ses falan yok


    Selam,
    Ben de spo almayı bekleyenlerdenim.Anlayamadığım araçtan gelen seslerin lastiklere nitrojen basınca kesilmesi.Bir bağ kuramadım.
    Bir de bu nitrojen gazı modası çıktı.Biraz araştırdım, birbiriyle çelişen daha çok kafam karıştıran birkaç yazı okudum.Lastiğin ısınmasını önlediği için aracın yol tutuşunu zayıflattığını söyleyenler de var Lastik basıncını normal havaya göre daha uzun süre muhafaza ettiğinden dolayı yol tutuşunu arttırdığını söyleyen de var.Bu konuyu birebir test etmiş artısını ve eksisini yaşamış arkadaşların yorumları faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Saygılar.




  • Ses kesilmiyor zaten.Nitrojenle amortisörlerden gelen sesin ne alakası olabilirKesildiğini söyleyen arkadaşlar yakın zamanda yanıldıklarını görürler,eğer araçlarında amortisörlerden kaynaklanan ses varsa tabi!
  • Bu sabah bende aynı tıkırtı sorunu yüzünden servise uğradım ve servis görevlisi arkadaşla teste çıktık. Aynı sesi o da farketti. Dizel Sportage ta da aynı sesi duymuşlar. Benimkini gözden geçirmeleri için servise bıraktım.
  • Arkadaşlar,

    Araçlarınızı hangi servise bıraktığınızı da yazabilir misiniz? Sorunun tespitini yapan servise götürmek daha mantıklı olacak, yoksa her seferinde baştan anlatmak zorunda kalacağız. Teşekkürler...
  • ARKADAŞLAR SİZİN YAŞADIĞINIZ SORUNU BENDE 2005 CERATO ARACIMDA YAŞIYORUM.SOL TRAFTAN SANKİ AMÖTİSÖR PATLAKGİBİ SES GELİYOR.AMA KONTROL ETTİRDİM BİRŞEY YOK.DÜŞÜK HIZLARDA VE KÜÇÜK ÇUKURLARDA DAHA ÇOK FARK EDİLİYOR.ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpmax

    Bu başlık arabayı kronik sorunlu bir araç gibi gösteriyor. Şikayetlerinizi servise iletin bence. Bu kadar hoş ve donanımlı zevkli bir aracı internette karalamaya kimsenin hakkı yok. Sıfır araçlarda başka modellerde de sıkıntı olabiliyor. 10.000 KM de motor yakan var. Benim rahatsız olduğum bir şey yok. Ama yiğidi öldür hakkını yeme. Hergün biraz daha aşık olduğum konnforlu bir aracın bu şekilde bir başlıkta tartışılması hoş değil. Alacak inasnaların kafasını karıştırmayalım. Reklam yapmıyorum. Sonuna kadar Sportage sevdalısıyım..


    Aynı ses sizin aracınızdan da gelseydi yine aynı şekilde düşünür ve bu yazıyı yazar mıydınız acaba ?
    Üstelik sizin düşündüğünüzün tam tersine bence almak isteyenleri servislerin yaklaşımı yönünden pozitif etkileyip kia markasına olan önyargıları da yıkmaya yardımcı olabilecek bir konu olmuş. Sportage sahibi olmayan ve kia markasına önyargılı yaklaşan biriyken bana bunları düşündürdü.

    Umarım aracı sorunlu olan arkadaşların sorunları bir an önce çözülür.




  • Merhabalar Tekrar,

    Yoğunluktan dolayı bayram sonrası servise Cumartesi 4'te gidebildim,bayram seyahati sonucu ses iyice artmişti,parça değişikliğine karar verildi. Gelince değiştirecekler umarım sorun çözülür. Bu arada öğrendim ki burada sorunları bizimle paylaşan en azından bir arkadaşın (Daha önce servise benden hariç giden 2 arkadaştan bir tanesi) aracında parça değişimi olmuş ve sorun çözülmüş. En azından servisin bana aktardığı bu şekilde. Beklerdim ki buradan bizimle de paylaşsın, bizimde haberimiz olsun. Meşgul olduğunu içindir diye düşünüyorum ve inşallah sorun da gerçekten çözülmüştür. Fırsatı olursa değişim sonundaki durumu bekliyoruz.

    Saygılar.
  • gaksu selam.. bende dün başayardaydım. benimde samsun daki servisde değişimine karar verildi ancak ankaraya daha yakın oturduğum için başayardan işlem yapılırmı diye gittim. zaten öbür taraf merkezden onayı almıştı. burdakilerde tekrar merkezi arayıp onayı teyit etcekler. bende merakla bekliyorum ne olcak bu ses diye. sizin değiştikten sonra bana pm den mesaj atarsanız durum hakkında sevinirim.
  • bence bütün araçları çağırtıp genel bir bakımdan geçirseler iyi olacak. bu arada neden hep sol tarafta bu ses hep sol amortisörlermi arızalı üretilmiş ilginç geldi
  • Selamlar arkadaşlar,

    Ben de Cumartesi günü servise götürdüm aracımı. Çarşamba yeniden götürüp bırakacağım, muhtemelen amortisör değişimi olacağını söylediler ama henüz kesin değil, çünkü amortisörleri söküp bakmaları gerektiğini söylediler. Sonucu paylaşacağım.

    Bu arada benim aracımda ses daha çok soldan değil sağdan geliyor. Bilginize.
  • Şimdi Dostlar,

    Biz bu konuyu burada açtığımız için tüm Sportage sahipleri araçlarını hassasiyetle dinlemiş olabilirler ancak zaten yapısı gereği süspansiyon ve ön takımlar az ya da çok ses yapar,bu bir bozukluk değildir. Ancak benim ve muhtemelen diğer arkadaşların aracındakiler sistemde bir boşluk, bir gevşeklik,bir bozukluk,bir hasar varmış gibi aracın bozuk yollarda hem sağdan hem de soldan yükses sesli metalin metali çarpma sesi gibi takırtı sesleri çıkarması. Örneğin bir hız kasisine girdiğinizde her iki tekerde aynı anda darbe aldığında çıkan yüksek vuruntu sesi vb. Devamlı bozuk ve dalgalı yollarda ise iş tamamen kötüleşiyor çünkü ses araçta tam bir dağılacak havası yaratacak şekilde vuruntular yapmaya başlıyor. Siz aracınızda bu sesleri duymuyor iseniz muhtemelen sizin duyduklarınız sistemin normal sesidir bunun için endişe etmeyiniz. Umarım değişiklik sorunumuzu çözer bizde bu başlığı mutlu bir son ile kapatırız.

    Saygılar.




  • Serviste yapılan inceleme sonunda ön amörtisörlerin değişeceği söylenmişti. Bugün tekrar aradım. Ellerindeki mevcut amörtisörlerin de aynı tip olduğu ve Kore den gelecek yeni tip amörtisörlerin bekleneceği söylendi. Böyle bir bilgi edinen başka arkadaşlar var mı acaba?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener
    Bu sabah bende aynı tıkırtı sorunu yüzünden servise uğradım ve servis görevlisi arkadaşla teste çıktık. Aynı sesi o da farketti. Dizel Sportage ta da aynı sesi duymuşlar. Benimkini gözden geçirmeleri için servise bıraktım.
  • evet benide bugün aradılar ve mevcut ellerindeki amortisörlerle aynı sorunun devam edebileceği Koreden yeni amotisörlerin getirtileceği belirtildi. aralık sonu veya ocak ayını bulabilir dendi
  • Ben de bugün servisten aynı cevabı aldım. Yeni amortisörler gelene kadar bekleyeceğiz artık.
  • Ben de hala beklemedeyim ancak servisten verilen bir bilgi de yok şu ana kadar. Bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.