Şimdi Ara

KIA SPORTAGE 2011 Önden Gelen Ses Problemi Yardımlaşma ve Bilgi Paylaşımı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
30.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim arabada da o malum amartisör sesi var, servisi aradım sorunu bilyoruz ve yeni tip amortisör bekliyoruz dediler hatta adıma amortisör isteyeceklerini gelince haberdar edeceklerini söylediler...

    şimdi amortisörleri çelik motor getirdi mi getirmedimi bu konu netleşmedi, bazı arakadaşlar taktırmış galiba sese kesin çöüm oldu mu acaba ?*
  • Merhaba arkadaşlar. Dün Çelik motorla görüştüm. Bu sefer de Mart ilk haftası amortisörlerin Koreden çıkışının olacağını söylediler. Yani takriben Mart ortası falan ellerinde olur. Ama olur mu olmaz mı nedir bu anlamadım ben. Bunlar bu işi yapamayacaklar sanırım. Yaklaşık 3 aydır gelemedi parça. Kuzenimin Golf unun DSG şanzımanı patlamıştı geçen hafta arabanın yenisini verdiler bir miktar çekip. Bu da bir anlayış. Ben böyle birşey görmedim. Şaka diyorum bazen...
  • arkadaşlar bence de çelik motorun merkezini sürekli arayıp taciz edelim yoksa bunların geleceği yook
  • Arkadaşlar,

    Dün Çelik Motor'la görüştüm tekrar. Görüştüğüm kişiye konuyla ilgili rahatsızlık düzeyimin katlanarak arttığını belirtince, "Sizi bekletmeyelim o zaman, dizel aracın amortisörünü takalım" şeklinde bir yanıt aldım. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demekten kendimi alamadım açıkçası çünkü madem sorunumuzu çözecekti dizel aracın amortisörünü takmak neden bunca aydır bekletildik...
    Bugün tekrar servisi arayıp olayın biraz daha netleştirmek için onlara sordum bu durumu. Yedek parçadaki arkadaş konuyu görüşüp bana dönüş yapacağını söyledi.
    İki alternatif var aklıma gelen:

    Ya dizel araçta kullanılan amortisörler bizim araçlarımızdaki amortisöre göre daha kaliteli, o nedenle bizim araçlara takmak istemiyorlar,

    Yada bu da bir oyalama taktiği olarak kullanılıyor. Belki bu amortisörleri takacaklar ve benim sorunum aynen devam edecek. Bu riski de açıkçası göze alamıyorum.

    Ben aşırı titiz biriyim bu ses konusunda, sesi duydukça sinirlerim hopluyor arabanın içinde. 50.000 tl para verip sıfır araba alıp, böyle saçma bir sorunla uğraşmak çok canımı sıkıyor. Eminim ki araç sahiplerinin birçoğu bu problemi varlığına rağmen sorunun farkında değiller.

    Önümüzdeki günlerde sesimizi daha yüksek çıkarmamız gerekeceği düşüncesindeyim. Gerekirse buradan organize olup birlikte hareket edebiliriz.

    Eşim avukat olduğu için tüketici hakem heyetine başvuru yapmak konusunda çok rahat hissediyorum kendimi, yani benim için bu iş çocuk oyuncağı. Sonrasında da gerekirse mahkemeye kadar götüreceğim konuyu.

    Lütfen sizler de Çelik motor'la görüşürken bu minvalde bilgi verin ki onlar da bu olayın ciddiyetinin farkına varsınlar artık...




  • Mendijaun merhaba. Hislerini tamamıyla paylaşıyorum kelimesi kelimesine. Aynı muhabbeti bana da yaptılar. Şu bahsettiğiniz dizelin amortisörlerini takma fikrini. Geçen ay o kadar bastırdım ki Çelik motor temsilcisini, en sonunda servisten aradılar amortisör geldi diye. Gönderdim değiştirdiler. Sorun devam etti. Yeni jenerasyon değil dizelin amortisörlerini takmışlar. Oysa ki ben üstüne basa basa söylemiştim yeni jenerasyon mudur diye evet demişlerdi servisten de. (Bu arada bu 2 kelimeden; 'yeni jenerasyon' nefret ediyorum artık). Yani demek istediğim sakın dizelinki ile değiştirmeyin. Sorun halolmuyor. Bana göre durum şu ki, diğer amaortisör bağlantı parçaları bazı araçlarda uyum göstermiyor ve parçalara göre amortisör üretimi falan yapıyorlar. Yani aslında yeni gelecek olan parça da uyum sağlamazsa o zaman durum vahim. Gerçi parçanın da ne zaman geleceği malum. 3 aydır bekliyorum ve daha önce de bahsettiğim gibi daha ödemeleri devam ederken o sesi 0 araçtan duymak kahrediyor beni. Geçen ay sonu gelecek olan parça bu ay sonu dediler yok. 3 ay oldu. En son artık Mart ortasını beklerim sonunda avukatı kesin kez arayacağım. Sorunu onlarla çözsünler Çelik Motor. Tekrarlıyorum kimse aracına yeni gelecek olan parçadan başkasını (dizelin amortisörlerini) taktırmasın. Sorun çözülmüyor. En azından ben denemek zorunda kaldım.




  • aslında nissanın bu araçları çağırması loazım..bu ayıp bir şey değilki..toyota ..ford v.s hepsinin başına geldi...muhtelif nedenlerle araçları çağırdılar
  • Arkadaslar araya girmek istedim.hakikaten yazilarinizi en bastan beri takip ediyorum.servisin yapmis oldugu tamamen musteriyi psikolojik rahatlatma olayi.
    Ya birakin dizelinkini benzinliye takma olayini benzinli ayni aracin kasa agirligi farkli olsa bile amartisorletin kod numaralari farkli oluyor.buda zaten sesin devam etmesine neden oluyor.
    Bence celik motorla muhattap olacaginiza direkt olarak kia motora mail atip onlari sikistirsaniz daha iyi olur gibime geliyor.
    Ayrica sorunlar amartisor degilde z-rotlardan kaynaklaniyor olabilirmi acaba?
    Diger bir onerim bu araclarda servisler amartisorleri sizin gozunuzun onunde sokup amartisorlere elleriyle bastirp biraktilarmiki sorun amartisorde deniyor.
    Sorun belkidr z rotlarin kendilerinde.
    ben bunu cok merak exiyirum acaba bu servis adam akilli bunlari sokup baktimi?
  • Arkadaşlar bir arkadaş da 2011 model dizel sportage alacak ama bu ses problemi konusu tereddüt yaratıyor. Bazı sorularım olacak cevao vrebilirseniz sevinirim.

    1- Bu ses problemi tüm sportagelarda mı var yoksa belli serilerde yani fabrikanın belli bir zaman aralığında çıkanlarda mı var? Bir bayyi Ankara'da satılanlarda ses sorunu olduğunu İstanbul'dakilerde olmadığını söyledi. Aslkı var mı? Bir de dizellerde de aynı sorun var mı yoksa sadece benzinli modellere özgü bir sorun mu?

    2- Son olarak sürücü koltuğunun sürüş sırasından kendiliğinden aşağı inmesi problemi de her modelde var mı acaba? Yoksa bazı araçlarda mı var?

    3- Arzı satın almaya kalksak ta hazira gün veriyorlar, daha kısa vadede bulabileceğimiz bir bayii var mı yoksa haziranda gelecek olan araçlkarı beklsek daha mı iyi olur? Belki problemlerin düzeltildiği sürümler olması açısından?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gaksu


    Merhabalar,

    2011 1,6 Kia Sportage aracım var,400 km'de. Önden muhtemelen ön süspansiyon,amortisör vb bir yerden sarsıntılara paralel gelen bir sarsılma,lakırtı,lokurtu,vuruntu gibi tabir edilen rahatsız edici bir ses mevcut. Aracı 2 defa servise götürdüm,ön takımla ilgili mümkün olan her yer amortisor kule başı vb sıkıldı ancak ses geçmedi. Servise benden başka da giden arkadaşlar olmuş,benim bildiğim forumda toplam 4 kişi aynı seslerden rahatsız. Serviste durumun farkında ve 2.0 dizel araçlarda motor ağırlığı farklı olduğu için sistem de farklı olduğu için bir şikayet gelmediğini ancak 1.6 larda servise gelenler olduğunu ilettiler.

    Henüz bir çözüm bulunmuş değil, ben ve diğer 3 ve yardımcı olmak isteyen ve ya aynı sorundan rahatsız kişilerin takibi ve yardımlaşması amacı ile bu başlık açılmıştır,konu dışında ve yardımcı olmayacak konularda lütfen cevap vermeyiniz.

    Teşekkürler.

    aynı olay bizimde başımıza geldi




  • Ben istanbuldayım aynı problem bende de var..Beklemedeyizz..bmw 116mı sattığıma pişman oldum..o da sertti ama böyle problemi yoktu off of..haziranı bekleyin derim.
  • Arkadaşlar var mı bir haber alan amortisörlerden? Selamlar...
  • Arkadaşlar Merhabalar,

    Bildiğiniz gibi konuyu ben açmıştım, bir defa da süspansiyon değişti ancak yine beklediğim gibi olmadı. Açıkcası çok albenisi yüksek,kaliteli ve havalı bulduğum bir araba da olsa ben kişisel olarak bu konudan rahatsız olduğum için arabayı sattım. Bilginize.
  • Arkadaşlar bu aracın dizelini alacak paranız varsa alın eğer yoksa asla benzinli modelini almayın.
  • sayın gaksu

    sizin degiştirilen amortısorler bıldıgım kadarıyla oncekılerle aynı tıp ve model

    geliştirilmiş yeni tipler henüz gelmedi dolayısıyla

    herhangi bir degişikligin olmaması gayet dogal diye düşünüyorum
  • Arkadaşlar parçanın ne zaman geleceği hakkında son bilgisi olan var mı? Her ay 1 ay daha atıyor. Şubat sonuydu Mart oldu. Umarım bu ay gelir. Yoksa ben de cidden satıcam. Selamlar...
  • amortisör kaynaklı olduğundan emin değilseniz
    viraj lastiklerini değiştirin. ses kesilecektir.
  • gaksu merhaba. Aracını sattıktan sonra ne almayı düşünüyorsun? Ben de aynı sürece girmek üzereyim ancak bu fiyat aralığında pek de çok alternatif yok gibi. Soğudum da zaten bu araçtan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: satsumatruck

    gaksu merhaba. Aracını sattıktan sonra ne almayı düşünüyorsun? Ben de aynı sürece girmek üzereyim ancak bu fiyat aralığında pek de çok alternatif yok gibi. Soğudum da zaten bu araçtan...


    Selamlar.. Ben aracımı sattıktan sonra yeni c4 hdi aldım.. Çok memnunum.. İyiki daha fazla beklememişim..
  • Hem dizel aracın cimriliğini yaşıyorum, hem cebime 14000 TL para kaldı, hemde Spo daki sıkıntıların hiç birini yaşamıyorum..
  • Hayırlı olsun yeni aracınız, 14000 TL cebime kaldı demişsiniz? Kaça aldınız acaba aracı?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.