Şimdi Ara

KERATOKONUS HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    9 yaşında ece sude isminde kızım için 1 sene önce Büyükçekmece kolan hastanesinde göz doktoruna gittim. Kızıma her iki gözü için 1 numara gözlük verildi. Dün tekrar gittiğim doktorum kızımın gözü için 4,5 numaraya yükseldiğini ve 1 sene için bu çok büyük bir artış diyerek Keratokonus rahatsızlığından şüphelenerek asya göz hastanesinde bulunan bir teste gönderdi. Asya göz hastanesinde başka bir doktorada muayene olarak test yaptırdık. Keratokonus başlangıcı teşhisi konuldu. Kontrol edeceğiz bunun için 6 ay beklememiz gerektiği aynı testleri tekrarladıktan sonra tedavi yoluna gidileceğini her iki doktor da söyledi.
    Bu rahatsızlıktan dolayı ailece zor günler geçiriyoruz, kızım için ne yapabiliriz, tedavi için ne önerirsiniz. 6 ay sonra kızımın gözü 4,5 lardan 7-8 numaralara çıkabileceği söylendi. Kızımın kör olma olasılığı bizi çok korkutuyor. 6 ay beklemek bana anlamsız geliyor. Neden rahatsızlığın ilerlemesini bekliyoruz. bana bu konuda nasıl bir tedavi yolu önerirsiniz.







  • öncelikle geçmiş olsun bende 2 senedir keratokonusluyum çocuğunuzun numarası çok hızlı ilerlemiş 6 ay bekleyelim demeleri daha yükselecekmi diye yükselirse crosslink önericekler ilerlemeyi durdurmak için bunu yaptırın keşke 1 sene önce teşhis konsaydı beklenmeseydi bu işlem yüzde yüz durduracak diye garantisi yok ama size yapılması lazım diyecekler fiyat araştırın para tuzağına düşmeyin çünki kertokonuslular çaresizlik içinde olduğu için fırsat biliyorlar size crosslinkten sonra halka önericekler yaptırmayın son çare görme iyice azalırsa ölüden alınan kornea nakli ve sonrası lens istanbuldaysanız okmeydanı ssk lazer göz bölümünde feyza hanım var keratokonulularla alakası iyi tavsiye edebileceğim birde gözlerini kesinlikle ovuşturmasın allah yardımcınız olsun
  • mrb bende 15 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum inşallah kızınızın hastalığının ilerlemesi durur
    ilk çözüm olarak sert lens önereceklerdir fakat onuda kullanmak bihayli zor ileri derecelerde gözü biraz yıpratıyor
    hastalık için intaks ve crosslinking gibi durdurucu yöntemler var fakat bunlarda çözüm olmayabiliyor
    aslında bu rahatsızlıkta sorun gözde değil gözün üzerindeki saydan tabakanın (kornea) ileri doğru sivrilmesi
    korkmayın bu konuda çok hızlı gelişmeler oluyor son çare kornea nakli ama biraz sabrebilirseniz inşallah olumlu sonçlar doğuracak
    tedavi yöntemleri bulunacaktır bende sürekli olarak gelişmeleri takip etmekteyim
    tekrar geçmiş olsun korkmanıza gerek yok
    eğer kızınızın gözlerinde yanma batma kuruluk gibi sorular varsa kesinlikle gözyaşı damlası kullansın hem yan etkisi yoktur hemde gözünü rahatlatacaktır




  • Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. İlk duyduğum da çok korkmuştum paniklemiştim. şu anda bu rahatsızlık konuşunda doktorlardan bilgi almaya gayret ediyorum. Bugün asya göz hastanesine kontrol için gittim. kızımı tekrar kontrol etti. değişen bir şey yok. 4 numara gözlük yazdı ve 5-6 ay bekleyeceğiz dedi. şansımız erken teşhis etmemiz çok iyi ama bu aşama da uygulanacak bir tedavi yok. daha ileri aşamalarda müdahale edebiliriz dedi. sadece gözetleyeceğiz takip edeceğiz dedi. belki burada duracak ilerleme olmayacak yada ilerleyecek 7-8 numaralara kadar çıkacak hiç bir garantisi yok her 5-6 ayda bir göz haritasını çekip takip edeceğiz dedi.
    Pazartesi günü için göz nuru koruma vakfının hastanesi olan bayrampaşa göz hastanesinden Op. Dr. Turhan SOYLU' dan randevu aldım, aynı günün akşamı etilerde bulunan dünya göz hastanesinden Op. Dr. Efekan Coşkunseven' den randevu aldım. konusunda uzman doktorlar olduğunu gerek internetten gerek çevremden duydum. bakalım bu doktorların görüşleri ne olacak.
    Sizlerinde dediği gibi bu işi ticari gözle gören özel hastane doktorlarına aylık şu kadar ameliyat veya iş yapacaksın diye kota koyuyorlarmış. size hemen gereksiz yere yüksek maliyetli tedavi yöntemleri uygulamaya kalkarlar, hastalığın olumsuz yönlerini söyleyerek sizi korkutarak bu tedavi yöntemlerine ikna etmeye çalışırlar diye uyaranlarda oldu. en doğru ve sağlıklı bilgileri ticari amaç gütmeyen devlet ve vakıf hastaneleri verir diyenlerde oldu.
    Tedavi gören arkadaşların görüşleri nelerdir... bu konuda memnun kaldıkları hastane ve doktorları paylaşırlarsa sevinirim.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm arkadaşlara açil şifalar diliyorum.




  • Merhaba,

    8-9yıl geçmiş ama merak ettiğim son durum nasıl oldu kızınızla,bu 2 randevudan nasıl sonuç çıktı,yeni gelişmeler oldu mu?

    Geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.