Şimdi Ara

Katledilen köpeğimiz Zeytin için adalet arıyoruz. [şahıs teslim olmuştur istenirse konu kapanabilir] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
3
Favori
19.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
184 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle başınız sağolsun.


    Zeytine üzüldüm. Ama olayın arkaplanında ne var anlatılmamış, eğer zeytin denildiği gibi sevgi yuvasında büyütülmüşse ok.


    Biraz daha dürüst olmanızı rica ediyorum. Varsa kamera görüntüleri vs. lütfen paylaşın. Köpek tasmasız gezdiriliyor, veya bir saldırıya uğradı ve bu adam koşa koşa silahını mı alıp geldi, hiç bir insan aa pitbull var diye direk silahına koşamaz diye tahmin ediyorum? Tüm şeffağıyla olayı anlatırsanız daha iyi olur. Bir hayvan bakan ve hayvansever olarak hödö hödö yapmayacam, olayın iki tarafını dinlemek lazım.


    Yinede ne olursa olsun, pitbull u TASMASIZ gezdirmek ve en kötüsü hayvan öldürmek suçtur. Bu herif kayıp ve hala bulunamadıysa saklandığı delikten çıkmamasının sebebi %100 suçlu olduğundanda olabilir. Ama malesef para cezası ile yırtılacak, diğer katiller gibi. Takipteyim


    Bu arada söylemeden geçemicem, herhalde her pasajda silah bulunuyor? Trafik kavgasında silah, parkta silah, artık sokakta karşılaştığım adamda silah var diye düşünmeye başladım. Bu kadar kolay mı lan bunun satışı ve temini etmesi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 9 Nisan 2021; 7:17:57 >




  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera kaydı yok. Olayın şokuyla abimiz de bir şey yapamıyor sadece köpeğimizin son fotoğrafı mevcut. Vuran şahıs kaçıp gitti yani madem biz haksızız adam niye kaçıyor? Gelsin anlatsın bunlar üzerime köpek saldı ben de kendimi savundum desin.
  • Adalet yerini bulmuş işte, daha ne adaleti istiyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Instagramda Emre Yılmaz sanırım köpeğin sahibi. Bu kadar savunduğuna göre gerçekten saldırgan değildi köpek ama o an sahibinin başının belada olduğunu hissedip saldırganlaşmış olabilir diye düşünüyorum. Saldırganlaşmasını geçtim, havlasa bile cinsinden dolayı karşısındaki insan için korkutucu oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfusun yoğun olduğu yerlerde Köpek sahiplenmeyi doğru bulmuyorum. Bu hangi cins köpek olursa olsun fark etmez.

    Ancak. Bu hayvanı öldüreceğin anlamına gelmez.

    Hele ki bir canı almak öldürmek. Bu vahşettir. Bu barbarlık ve şeytanlıktır. Cezası da kesinlikle hapis olmalıdır.

    Kesinlikle bir yasa çıkarılmalı ve hayvan sahiplenmek zorlaştırılmalıdır. Sahiplenenlere de şartlar getirilmeli.

    Başınız sağolsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Köpeğin pitbull olması ona verilen emeği ve sevgiyi yok mu saydırıyor ? Siz kafayı yemişsiniz ya da hiç sevgiden haberiniz yok.

  • Ha insan öldürmüşsün ya hayvan ne farkı var.Yazık iyi olmuş diyenlerin kafasına ha şunu anlarım.Pitbullar diye köpeklere göre çok daha fazla saldırgan olabiliyor.Haliyle bazı ülkelerde yasak olan bir köpek türünün insanların yoğun olduğu yerde beslenmesi çokta doğru bir şey değil.Sahibi ile konuşursun endişelerinden bahsedersin sahibi de eğer anlayışlı ise barınağa bırakır.Orta yol bulunamıyorsa gerekli yerlere müracat edilip şikayet edilir.Bu hayvanların canını biz vermedik bizde alamayız.

  • Öncelikle şunu yazayım, hayvan düşmanı falan değilim, şu an evimde sokaktan aldığım bir kediyi besliyorum. Daha önceden de köpek beslemiştim.


    Hiç hebele hübele yazmayın. Pitbull sağı solu belli olmayan bir cinstir istediğiniz kadar uysal büyütün. Hayvanın içgüdüsü bir şeyi tehdit olarak algılıyorsa ipler orada kopar ve saçma sapan bir şeyi tehdit olarak algılamayacağını taahüt edemezsiniz nokta. Sürekli kimseye saldırmadı atlamadı yazıp durmuşsunuz, iyi de bu ileride saldırmayacağı anlamına gelmiyor. Bu köpek cinsini meşrulaştıramazsınız. Madem çok köpek seviyorsunuz yüzlerce tür var, gidin golden falan besleyin. Arkadaşlar ısrar ede ede sana olayın arkaplanını ucundan yazdırmayı başarabilmiş tabi anlattıkların ne kadar doğru orası muamma, arkadaşın kesin köpeğine güvenip karşıdakine artistlik yaptı. Yasak olan bir türü ısrarla beslemeye çalışarak zaten en başta haksızsınız. İyi olmuş, darısı diğer pitbulllar ve sahiplerinin başına.


    Ha şu da var, köpeği vuran elemanın zaten silah bulundurması sıkıntılı. En baştan tutuklanması lazım o yüzden de kaçmış zaten. Umarım yakalanır.


    Hala ısrarla pitbull savunma diye sana yabancı kaynaklı güvenilir link bırakıyorum umarım ingilizcen iyidir de okursun.


    https://time.com/2891180/kfc-and-the-pit-bull-attack-of-a-little-girl//


    Diyor ki pitbullar köpek nüfusunun sadece %6'sını oluşturmasına rağmen köpek saldırılarının %68'ini ve köpek saldırısı kaynaklı ölümlerin ise %52'sini oluşturuyor. Özellikle çocukların tehlike altında olduğunu söylüyor. Dünyanın en büyük hayvan hakları kuruluşlarından biri olan PETA as başkanının bile "Pitbulların diğer köpekler gibi olduğu inanışı vardır ama bu doğru değil, pitbullar farklı" dediğini yazıyor. En büyük hayvan hakları kuruluşu bile bu köpeklerin son derece masum olduğunu savunamıyor yani. Şunu da ekliyor aynı kuruluş “Just because we’re an animal-rights organization doesn’t mean we’re not concerned about public safety.” yani "Hayvan hakları kuruluşu olmamız insanların güvenliğinden endişelenmediğimiz anlamına gelmiyor" diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 9 Nisan 2021; 18:7:9 >




  • Köpek terörü bitsin.

    Bir hayvanın canı bir insanın canından daha kıymetli değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 9 Nisan 2021; 10:2:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pitbull mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır nasıl bakıldığı kanunları etkilemez. Kanunlar değişmediyse köpeklerin tasmalı ve ağızlıklı olarak gezdirilmesini söylüyordu. Dahada vahimi sizin ırk beslenmesi yasak olan türlerden. Para cezası var.


    https://www.superhaber.tv/pitbull-beslemek-yasak-mi-cezasi-nedir-haber-316007#:~:text=Pitbull%20Beslemenin%20Cezas%C4%B1%20Ne%20Kadar,TL%20para%20cezas%C4%B1%20%C3%B6demek%20zorundad%C4%B1r.


    Kamusal alanda ateşli silah kullanmaktan ceza alır zaten. Birde hayvan öldürme var. Hakim nefsi müdafayada sokabilir. Yüksek tutarlı birde tazminat davası açın. Sürüm sürüm sürünsün.


    Birde bu sahipli köpeklerin çocuk parklarını tuvalet olarak kullanmalarından bıktık. Çoğu hayvanın dışkısını gübre olarak orda bırakıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 9 Nisan 2021; 10:36:2 >




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Hayvan tuvaletini sitede kendi evinin bahçesine yapıyor hocam parkı sadece yürüyüş amaçlı kullanırız. Eleman kayıp emniyet arıyor haber bekliyoruz.
  • İlginç. Ya kaçak/sabıkası var ya o silahla başka suç işlendi. Mermi çekirdeği ne oldu polise delil olarak verildimi.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Hocam yapılacak her şeyi yaptık süreci takip ediyoruz. Konuyu açma sebebim sadece kamuoyu oluşturmaktı. Bizde işler böyle yürüyor bilirsin internette sesini duyurmadan işini çözemesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-c9

    Köpek terörü bitsin.

    Bir hayvanın canı bir insanın canından daha kıymetli değildir.

    Kaynak : Allah herhalde.


    Bir insanın canı da bir hayvanın canından daha kıymetli değildir. Hayvanları koruma yasası çıkana kadar sürekli gündemde olmalı bu konu. Din, iman, Allah, kitap diyenler Allah'ın sessiz kulları hayvanlar için bir yasayı çıkaramıyorlar.

  • Modality kullanıcısına yanıt

    Hep duyar hep duyar. Parkta çocuklara saldırınca ne olacak?

    Ozaman ailesine gider böyle anlatırsınız bakalım ne oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt

    Yasak yasak tehlikeli.


    İyi be evde kenevir yetiştirip uyuşturucu üretin polis baskın yapınca da

    " Kenevir den uyusuturucu yapılıyor olması onu yetiştirirken verilen emeği sevgiyi yok mu sayıyor deyin polislerde size hak versin.


    Kafalar ne iyi ua


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Bir canlının hayatına karşılık uyuşturucu örneği mi ? Yaş da 35 bu arada :) Harika zeka, tebrik ederim.
  • Heheh komedi ya.

    Hız limiti olan yerde hızlı araba kullandığı için ehliyeti gidenin gelip burada konu açması gibi..

    Önce yasaklara uyun ondan sonra duyar kasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sokaktaki uyuz köpeklere tahammül edemiyorum. Onlara güvenemiyorum sağları solları belli olmuyor, bisikletle falan yanlarından geçerken sebepsiz kovalıyor, saldırıyorlar. Siz pitbullu kedi gibi gösterip bir de hak aramaya kalkmışsınız. Bence şehir içinde köpek yasaklanmalı mezra yerlerde de belirli şartlarla izin verilmeli. Köpekler insanın en iyi dostu falan değil. Atası kurt olan bir canlı insanın en iyi dostu olamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.