Şimdi Ara

KAN VERMEK !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün 5 tüp kan verdim tahliller için , sonrasında sonuçlar cıktı vs derken hiç bir seyim olmadığı çok sükür anlaşıldı yanlız doktor kan değerlerinin yüksek çıktığını normalden cok daha fazla kan taşdığımı söyleyince bi an şaşırdım (16,4 gibi bir değer üst limit 17.4 olmalı) boyuma göre zayıf sayılırım ellerim sürekli buz gibidir kansızlık sonucu bir sey olduğunu düşünürdüm etraftanda bu tarz seyler duyunca neyse konuya geleyim , Sorun şurda beni kan tutar bu gün kan verdikten sonra dışarı banka kendimi zor attım tansiyonum düştü vs 10 dk anca kalkabildim birazda psikolijik hastanelerden nefret ederim , tam bu olayın üzerine bir arkadaşın babası için kana ihtiyacı olduğunu öğrendim gidip vericem ama biraz tırsıyorum demek yanlış olmaz , daha öncede yapmadığım bir sey olduğu biraz cesarete birazda kan vermiş kisilerin fikirlerine ihtiyacım var , iyi bir sey olduğunun farkındayım gidip yarın vereceğim inş yanımda bir kaç kiside götüreceğim cünki sürekli kan takviyesi yapılıyor bunun için bulabildiğince kan bulmalı , bugün ona yarın bana duyarlı olmakta fayda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 23 Aralık 2010; 6:33:08 >







  • Bende 18.3 veya 18.9 çikmişti baş agrisi yapiyordu. Kizilay araci denk geldi hemen kan vermiştim şimdiye kadar 6kez kan verdim mutluyum hem zayifsan belki iştah bile acar kilo alirsin eger kilon varsa dikkat et :) ilk 1ay yediklerine fazla kacirma :)
  • 1.83 63 kiloyum ondan yana bir sıkıntım yok hatta cok güzel olur ilk i atlatırsam 6 ayda bir düzenli vericem artıkta kanla aramdaki ilişkiyi biraz daha iyileştirmem lazım.
  • kafanda büyütme .ben denk geldikçe veriyorum .
    tahlil için kan alınması ile bağış için alınması arasında yapılan işlem açısından iğnenin birazdaha fazla kolunda kalması dışında fark yok.kan verdikten sonra hemen ayağa kalkmayıp biraz daha yatarsan hiçbirşey olmaz
  • ben 3 kere verdim. ortalama bir insanım ama dışardan acayip kanlı şişman gözüken arkadaşlarım kan değerleri düşük diye veremediler. zaten doktor da diyordu bu iş cüsseye bakmaz. işin güzel yanı kan verdikten 10 gün civarı sonra kızılaydan kanımın ihtiyaç sahibi birine aktarıldığı mesajı gelince acayip mutlu oluyorum. bence ver. kan değerlerin tutuyorsa vermen çok faydalı bir iş.
  • kan verdıkten sonra 2 3 dk fazla hareket etme bı meyve suyu al ıc sonra yoluna devam et kan vermek cok guzel bır olay hem ıhtıyacı olan bırı senın sayende saglıgına kavusacak hemde senın vucudundakı kan yenılenecek
  • kan vermek hucreleri yeniler Herkesin Bir Gün Kan Bağışına İhtiyacı Olabilir
  • Çapa'daki Kızılay merkezine giderseniz kan verdikten sonra bisküvi, kraker, meyve suyu tıkınabilirsiniz.
    Utangaç biriyseniz yanınızda biriyle gidin. Çok özel sorular soruyorlar.
    Bir tek "seninki kaç santim?" demedikleri kalıyor.
  • bir kere gittim kan vermeye küçük tansiyonum 4 çıktı o yüzden almadılar.. bu arada kan acayip tutuyo beni tansiyonum da hep düşük en fazla 3. tüpe kadar dayanabiliyorum sonrasını hatırlamıyorum
  • Ben de vermeyi istiyorum ama şuan kullandığım ilaçlar var,bir sorun olur mu kan verirken tahlil yapıyorlar mı?
  • ben de kan vermek istiyorum ama kızılaya değil gercek ihtiyac sahiplerine.. nereden bulabilirm ki
  • Kanı alırlarken bakma, ben küçükken bakmıştım bir kere, ayağa kalktıktan sonra hayatımın en kötü miğde bulantısını yaşamaya başlamıştım. bi 10 saniye sonra ayaklarımı hissetmemeye başlamıştım sanki havada uçarak ilerliyordum Sonra yatağa yattım bi 15 20 dk uzandım anca kendime geldim. Artık bakabiliyorum gerçi ama kan man tutuyordur falan belki bakma sen Onun dışında kan alırlarken acımıyor zaten sadece iğne uzun süre kalıyor o da iğneyi takarken acıtıyor sadece.
  • Acı veya herhangi bir kötü durum olmadı bende.
    İğnelere, hastanelere, kan vermeye alışkın birisiyim gerçi.
    Kan verdikten sonra hafif bir baş dönmesi vs olabilir kan sayımı ve tansiyonun düşebileceği için ancak bende onlar da olmadı.
    İnsan hayatında ne olacağı belli olmaz bu psikolojiyi üstünden at derim.

    İlaç kullanımı sorun olur mu?
    Verilen formu doldururken zaten sizi yönlendirecekler, direk almıyorlar her gelenden.
    Üstelik 1-2 ufak tetkik sonrası alınıyor kan, öncesinde ufak bi tüpte alınan kan tetkik ediliyor.

    Kızılay'dan başka yere kan verilmez, kan bankalarına kan verilir.
    Bir kişiye yönelik kan verme olayı ise yine kan bankası veya hastanelerde aynı şekilde form doldurup gereken tetkikler yapıldıktan sonra veriliyor. Kızılay'a bağışlanan kanlar saksıya dökülmüyor ihtiyacı olana veriliyor zaten merak etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 29 Aralık 2010; 4:52:03 >
  •  KAN VERMEK !



    +1 sevap
    mission completed
  • Ben de ne zamandır vermeyi düşünüyorum, kızılay hastanesinde mi veriyoruz? Fazla vaktim olmuyor bu iş tektikleriyle felan ne kadar sürer? Tektikler için ücret ödeniyor mu?
  • Beninde kan değerim yüksektir bünye farklı bende direk kalkarım baş dönmesi olmaz. Kan veya trombosit rahatlıkla verebiliyorum tabi direk ihtiyaç sahibine kızılaya hayatta vermem işim olmaz.
  • Kansızlık kanın az olmasıyla alakalı değil.Kansızlık kanda ki hemoglobin mikratrının az olması ile alakalı diye biliyorum ben.

    Her 3 ayda bir düzenli şekilde kan vermemiz lazım aslında ama nerdee.Ben denk geldikle ardan 3 ay geçmese bile veriyorum :) şuana kadr 7 8 defa kan vermişliğim var.Sizinki gibi ne bi baş dönmesi ne bi mide bulantısı olmadı allaha şükür bende.Sakarya da çok işlek bi cadde var (çark caddesi) oraya kan merkezi gibi bi yer kuruyorlar bazen Kan veriyorum kalkıyorum yoluma devam ediyorum :)
  • Ben de 4-5 yıldan beri 3 ayda bir Kızılaya kan veriyordum.Bugün gittiğimde değerler düşük çıktığı için almadılar.
  • kızılaya kan bağışı için yaş sınırı var mı?
  • Başlığı kan ve erkek diye okudum nasıl kafalardayım ben böyle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.