Şimdi Ara

Para üstü hesaplarken çok zorlanıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
13.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lütfen ciddi cevap verin çok zor durumdayım, ilkokuldan beri matematikten nefret eden ve hiç anlamayan biriyim, ayrıca 11 yıldır psikolojim çok bozuk, daha önce düzenli tedavi olamadım üç aydır ilaç alıp düzenli tedavi görüyorum durumu doktora anlattım çok kaygılı olduğun için hesaplayamıyosun dedi, sırf bu sıkıntı yüzünden işten çıkartıldığım da oldu şimdi hiçbir yere iş başvurusu yapamıyorum korkuyorum lütfen yardımcı olun arkadaşlar



  • İşi basite indirgemen lazım. Evde küçük küçük testlerini yap. Korktuğun şey parayı eksik veya fazla vermekse bu herkeste olabilecek bir durum. Önemli olan kendini kasmaman. Sana tavsiyem önce şu nefret ettiğin matematiğe bir daha bakman. Eğer matematik ile aranı düzeltmezsen yapamazsın. Matematik ile barış. Yok ben yapamıyorum diyorsan git başka işler dene. Ama matematik hayatının her anında karşına çıkacak unutma bunu. Hadi geçmiş olsun.
  • para üstünü nasıl veriyorsun? kafadan şu kadar para üstü vereceğim diye hesap mı yapmaya çalışıyorsun? böyle yapıyorsan zorlanman normal herkes pratik olamaz.

    senin yapman gereken tutarın üstünü tamamlaya tamamlaya para üstü vermen.
  • müşteriden alman gereken para 36.90. o sana 200 verdi. hemen kopya çekmeden hesapla bakayım. ne kadar süre düşündüğünü de açıkça yaz bi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 26 Haziran 2019; 12:9:34 >
  • Benimde aynı problem var
  • Hocam bu durumlarda 36.90 Tl'yi 200'e tamamlayacaksın. Mesela ilk en yakın sayı olan 37'ye tamamlayacaksın 10 kuruş ekleyerek sonra 40 a tamamlayacaksın 3 lira bozuk ekleyerek, sonrasında 40'ı 50'ye tamamlayıp geriye kalan 150 lirayı direk verebilirsin yada 40'ı 100'e tamamla kağıt paralarla en son 100'üde 200'e tamamla. Yani adam sana 10 lira verdiyse ve 3 lira borcu varsa borcunun üstüne sana verdiği paraya kadar para ekle. 3 lira borcu var 10 lira verdi, sen 3 liradan başlayarak 10 liraya kadar say. 3'ü 5'e tamamla daha sonra 5 lira daha ekleyip 5'ide 10'a tamamla. Bak şimdi 7 lira vermiş oldun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 26 Haziran 2019; 16:31:12 >
  • Kafanın nasıl çalıştığı önemli çoğu insan tamamlama yoluyla gider ben çıkartma yoluyla bulurum mesela. Çıkartma yolu daha hızlıdır ama kafam tam basmıyor dersen tamamlama daha iyidir.

    Evde bol bol kendini dene örnekler yaz çöz.
  • pratik yapman lazım , sürekli şu paradan şu kadar alırsam ne kadar para üzeri veririm diye sürekli bu kadar kasma insanız sonuçta ve hata yapacağız ben böyle zehir gibiydi hesaplıyordum bir ara çat diye ne kadar para üzeri vereceğim diye hatta bozuk para vermemek için şu kadar paranız var mı diye sorardım şuan seninle aynı durumdayım bir ara hayatımda çok boş bir dönem geçirdim , kötü bir dönem durağan hayatla sanki bağlantım kopmuş gibiydi ondan sonra ne biliyim şimdi senin gibi mesela düşünüyorum ne kadar vereceğim nasıl olacak diye. pratik yap derim dostum illaki faydasını görürsün.
  • Yanina hesap makinesi al, soran olursa da ben temiz ve disiplinli calisirim dersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Benimde aynı problem var
    Sende de kafa karışıklığından dolayı mı var yoksa başka bi sebepten mi böyle?
  • Oldum olası matematikle bi bağ kuramadım ondan sanırım kafadan hesap yapamıyorum
  • Minibüsçü taktiği yaparsan sorun çözülür.Adamların taktiği para tamamlama örneğin ;
    -HOCAM şurdan bi kadıköy alır mısın ? ( 2,75 TL verilen para 10 TL )
    Minibüşçünün yaptığı özetle ;
    2,75 e 25 krş ekliyip 3 tl yapıyor.2 Tl daha alıp bozukluklardan 5 tl yapmış oluyor gerisi kolay zaten
    5 tl kağıt verip işi tamamlıyor.Ne çıkarma ne toplama yapıyor yani.
    Toplam 2,25 + 5 = 7,25 vermiş oluyor.Zamanla bunu kafasında ezber yapıp direk 7,25 veriyor olay bu dostum.
  • enforcer90 E kullanıcısına yanıt
    aynı problem bendede var.Matematiğim her zaman 0 dı benimde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İriKıyım

    Minibüsçü taktiği yaparsan sorun çözülür.Adamların taktiği para tamamlama örneğin ;
    -HOCAM şurdan bi kadıköy alır mısın ? ( 2,75 TL verilen para 10 TL )
    Minibüşçünün yaptığı özetle ;
    2,75 e 25 krş ekliyip 3 tl yapıyor.2 Tl daha alıp bozukluklardan 5 tl yapmış oluyor gerisi kolay zaten
    5 tl kağıt verip işi tamamlıyor.Ne çıkarma ne toplama yapıyor yani.
    Toplam 2,25 + 5 = 7,25 vermiş oluyor.Zamanla bunu kafasında ezber yapıp direk 7,25 veriyor olay bu dostum.
    aslında mantıklı olan bu ama ben genel anlamda çok kaygılı ve tedirginim bir türlü sakin olamıyorum, yaşamak için en ufak bi motivasyonum olsa ya da belirgin anlamda iyi bi özelliğim olsa böyle olmam
  • Bence hocam olayın matematikle alakası yok. Senin toplum içinde yanlış yaparım korkunla hareket etmen sıkıntı yaratıyor. Beyninde iki şema var biri verilen para diğeri endişe-kaygı-yapamam korkusu. İkincisi baskın geldiği zaman ilkine de engel oluyor. Olayı basite indirge. Korkunun üzerine git. Bide hesaplamayı ezberleme. Örneğin: 33 sayısı 77 ile tamamlanınca 100 gelicek gibi oluyor ama degil. Mesela 17 ile 9'u toplamak bana her zaman zor gelmiştir. Ben naparım: 17 ile 10'u toplarım 1 çıkartırım. Zaman geçtikçe kendi yöntemlerini geliştirirsin.
  • Yanlış yapmaktan korkma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.