Şimdi Ara

İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
8.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsveç, finlandiya nato ya girdimi rusya nın bir tarafı yemez saldırmaya. Ajitasyon yapmayın. Akape nin her yaptığı bizi medeni dünyadan uzaklaştırma amacı taşıyorki bu sayede bize daha kolay saldırsın batılılar bahane olsun. Hiç şüphe yokki bop ta bunu emrediyordur zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu mesele tayyiplik bir mesele değil. İsveç in üyeliğini istemeyenleri lütfen tayyipçi olarak nitelemeyelim. Başta kim olursa olsun İsveçin üyeliği bu şartlarda mümkün değil.


    Ha olurda veto ederse tayyibi bu konuda eleştirirsem namert olayım. Akapenin olayı falan değil bu hepimizin olayı.

  • speedycihan kullanıcısına yanıt

    Bu ülkeler arasında sadece Finlandiya Rusya ile savaşır. Ona da gücü yetmez. Diğerleri bir taraflarına vurarak diğer Avrupa ülkelerine göç eder.

  • Peki, isveçi anlatın ne yapmış. Bizle derdi neymiş yada olayı , dünyanın bir ucundan bizimle uğraşıyor? Menfaati ne?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onu bizde çözemedik maalesef. Mehmetçik katillerini el üstünde tutuyorlar ayrı bir sempatileri var. Karakola mermi sıktım diyeni ülkelerine alıp beslemeye başlıyorlar. Ne iş çözemedik.

  • İsveç ve Finlandiya ile sağlam bir diploması yapılacaktır.


    Ama bu ülkelerin göstermelik bir kaç hamleyle , dereye geçene kadar bu iş kopartırız yoluna girmesi de olası.


    Bence çok sağlam adımlar gelmeden yelkenleri suya indirmemek gerek.

  • Apo kıç kıç kaçarken 1998 de onun refakatçisi rusyaydı. Bir süre rusyada kalmıştı. Yanında rus milletvekilleri vardı. Abd ydi onu bize veren.

    Bu iş terör işi falan değil. İsveç işini diyorum. Güvenmiyorum reise bu konudada algı operasyonlarınada diğer konularda olduğu gibi.

    Olsa olsa o ülkelerin açığını kullanıyordur terör örgütü. İsveç in ne işi olur.

    Yani dediğim gibi bu iş ucuz propaganda. Öyle aa da ahaberde yeni şafaktaki başlıklar benim aklımla alay eden başlıklar beni kandıramaz.

    Pazarlık yapacak reis elini güçlendiriyor. Başka birşey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 17 Mayıs 2022; 20:14:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 9 ve 12 yüzyılları arası beyaz rus ukrayna ve rusların başkenti  Kiev Knyezliğiydi ve bunlar tek bir millet olarak anılır kitaplarda akrabalık bağları vardır birbirleriyle . Ukraynalı ve rusların yüzde 95i aynı dili konuşur. Bizler oğuz türküyüz Azerbaycanlılar afşar boyundan bizim azerilerle akrabalık bağımız yokken bu adamlar birbiri ile akraba. Tabi siz yok diyorsanız yoktur :)


    Ayrıca birleşmiş milletler rakamlarına göre 1611 sivil öldü bu rakam Suriye'de savaşında ilk yılında 400bin idi bu mu savaş yapmayın mesela Gürcistanda Osetya olayı vardı 2 saatte yarıp geçmiştir Ruslar ama tabi siz Rusyanın gücü yetmiyor diyorsanız yetmiyordur doğrudur :)

  • Nato'dan başta biz çıkmalıyız , eli kanlı Abd'nin terör örgütü Nato kimsenin savunma umudu olarak görülmemeli .

  • Buna bende çok şaşırmıştım ama.Bu olayın sebebi nedir bunuda düşünmek lazım.


    Şimdi Türkiye'de uzlaşı yolu denilerek 90'larda bu terör uzantısına partileşme yolu açıldı.Diplomatik yolla çözüm adına fakat o zamanlar pek hoş karşılanmadı.AKP ile bu tekrardan gündeme geldi.Günümüzde de devam ediyor.


    Bir diğer nokta ise ülkenin doğusunda yaşanan kaçak ürün vs hatta silah ve uyuşturucu döngüsünden bu isveç almanya belçikadaki bu terör sempatizanlarına para gidiyor bunuda bilesiniz.


    Ayrı bir diğer husus bu terör oluşumu nasıl bu kadar etkili.Buna da bir sayfa açalım.Şimdi buradaki yer alan ve görünümünde normal bir insan gibi yaşantısına devam eden kişiler aynı senin benim gbi hobileri ile uğraşıyor.Gezinti yapar fotoğrafçılık dağcılık olur dans olur gösteri olur stand up olur balerin bile olur gitar çalar metalci olur yani senin benim gibi normal bir insan gibi güven tazeler sonra ilişkilerini geliştirir geliştiri.Hop örgütleşme başlatır.Nedir özgürlük hareketi.Sonra kendine adam toplar ve böyle gösteriler düzenler.Bu kademe kademe ve son derece porfesyonelce yapılan şeyler.


    Bunlara aktivistler deniyor işte.Bunu engellemek çok güç baya.Birde diğer etmen bu küresel güdümde ve maalesef abd denen terör yapılmasının desteği ile oluyor.


    İsveç ve batı kuzey ülkelerinde konuşlanmalarının sebebi Türkiye'nin müdahale edememesi.Bu ülkelerin yasalarının aşırı korumacı olması.Bir diğer etkende Rus tehditine karşı abd'nin yaptırım kozu.Bu ülkeler kendi istekleri ile bunu yapmıyor.


    Fakat aşırı özgürlükçe yapı bu senden biriymiş gibi yapılan harekat bir özgürlük hareketine dönüşüyor.Gerçekten çok iyi kullanıyorlar bu işi.ABD eli ile yapılıyor bundan eminim.Kadın var baya baya güzel albenili(o dağ essekleri ile uzaktan yakından alakası yok) şarkıcı aynı zamanda manken özellikle böyle bireyleri bulup seçiyorlar fonluyorlar ardından bunlar özgürlük hareketinin temsilcisi oluyor.Bu kadın pkklı birde sonradan görüyorum şaka gibi.


    Bu kuzey ırak veya terör yapılarına saldırı düzenlendiğinden bu hareketin ve eylemde bulunmaların sebebi oradan dönen ekonomiden pay almaları.


    Tıpkı o nevşin mengü'ün dw türkiye'de mülteci güzellemesi gibi bunlarda böyle bir hareket eyleminde bulunuyorlar.Ne zaman mültecilere negatif bir etken gelişse bu nevşin agresifleşiyor ya bunlarda aynı çünkü para ateşleyen bunların maşa uçları direktif veriyor.



    Şuan görüyorum ki İsveç'e finlandiya'ya caka satılıyor hatta almanay ve belçika'da da dönem dönem oluyor bu olaylar fakat bu olayın müessibi avrupa değil.Okyanus ötesinde yer alan bir tezene(ABD) birikintisidir.İşte onlara gücünüz yeterse avrupada böyle birşey yaşanmaz.


    Bu olayların müessibi ABD'dir.Türkiye bir Nato üyesidir sözde fakat o birlikte en tepedeki etki ABD'dir.Türkiye'nin dibinde kangren oluşturan ve bunu destekleyende ABD'dir.Türkiye yatırım ve ekonomik aracılık için ABD'ye söylenir.Bu ne yaman çelişkidir.



    Bu olayda bir çözüm olmaz buradakilere deyim.Bir iş belki tepedekilerin işi için bir arabuluculuk ve koz çalışması olur.Gemi olur gemicik olur maden olur bir işletme için kolaylık olur.Para aktarımı için kapı olur.Ama çözüm olmaz.Zira muhattabınız nasılki Rusya Ukrayna savaşında İngiltere ve ABD ise bunda da aynısıdır.Bu ülkeler keyfiyetten yapmıyor.


    Son olarak onca akp'ye oy veren sözde milliyetçi (oda nasılsa) avrupada yaşayan kişi var tır şoförü kahvehane veya kebap lahmacun işletmecisi mobilya vs. .Bir tanesinin bunların eylemine karşı saldırı düzenlediğini gördünüz mü.Göremezsiniz.Neden mi o toto hiçbirinde yok.Deport edilme korkusu ile buna niyet bile edemez çoğu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 17 Mayıs 2022; 21:27:7 >




  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt

    Ne yani sen şimdi pkkya silah satıyor dediğin ülkeden ambargoyu kaldırıp silah satmasını mı istiyorsun? Bunu isteyerek daha da küçülemeyiz herhalde. İsveç bize ne satacak ki? Ambargo konusunda türkiyeye bir sürü ülke ambargo koydu. Bu adamlar pkk konusunda taraf tutuyor. Daha önce dediğim gibi türkiyenin başına bela olan pkk türkiye dışında kimsenin derdi değil ki.

    Onların natoya geri dönmesi ise ecevit-erbakan dönemi değil 1980 darbesine kadar olan tüm hükümetlerin engellediği bir olay. 1974-80 arası bir sürü hükümet kuruldu. Ab meselesi ise özal dönemine denk gelir 1987'de tam üyelik başvurusu yapıldı.


    Türkiye kandırılmaya müsait bir ülke. Burada atıp tutuyorlar ama ne zaman istediğini alabilmiş ki? Ben bildim bileli böyle.

  • İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli!
  • select55 kullanıcısına yanıt

    Usta önce Finlandiya yazmasını öğren sonra politik düşüncelerini açıklarsın.


    Her neyse konu ile alakalı 3-5 bir şey de ben söyleyeyim. Bir süredir Finlandiya ülkesinde yaşayan biri olarak söz hakkının olduğuna inanıyorum. Öncelikle burada terör seviciligi İsveç kadar yoktur. Fakat doğuluların nüfusu hiç de az değil. Ha bu PKK destekçisi oldukları anlamına gelmiyor ama Kürdistan pacavrasini restoranının broşürüne koyan adam da bu ülkeye gelmesin. Gelse de iş yapamasin. Doğulu olanların daha cabuk oturma izni vb aldığını da biliyorum. Kısacası teröre destek yok ama Kürtlerin Türkiye'de gerçekten zulüm gördüğünü düşünüyorlar. Tayyip başkan sağolsun bunları destekleyecek açıklamalar da yapıyor. İsveç bambaşka bir konu. Orada PKK yapılanmış adeta. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, her iki ülke de Rusya'dan acayip korkuyorlar. Feci bir popo korkusu var bunlarda. Savaş çıksa teslim ederler. Zorunlu askerlik var olmasına var ama halk refaha o kadar alistirilmis ki Rusya iki tane bomba atsa ülkeyi teslim ederler. Psikolojik olarak savaşa hazır değiller.


    Her neyse Türkiye bu iki ülkeden bir şey almadan NATO üyeliğine onay vermemeli. Özellikle İsvecten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 18 Mayıs 2022; 10:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • değiştireceğim değiştireceğim unutuyorum hep. Ukrayna'ya Ukranya diyenleri gördüğümde itici duruyordu, benzerini ben yapmış oldum.


    senin yazdıkların ile benim anlatmaya çalıştıklarım arasında bir fark göremedim. önceki entryleri okuduysan benzer şeyleri yazdığımı görebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi select55 -- 18 Mayıs 2022; 13:34:54 >
  • Tarih tekerrurden ibarettir,


    Bu can bu bedende oldukca bu haini vermeyiz i unutmayalım,


    Simdi isvec ve finlandiya zahmet edip gelmesinler,


    3-5 gune buyursunlar gelsinler olabilir

  • İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli!Can ATAKLIyoutube
    #SedatPeker #Havalimanı #SADAT #NATO #CHP #Rize #İktidar #Maliyet Rize havalimanına yapılan yatırım maliyetini karşılayacak mı? Rize havalimanı ölü bir yatırım mı? CHP’nin etkili muhalefeti sorun olmaya mı başladı? SADAT olayı büyüyecek mi? Sedat Peker’in açıklamalarının haklılık payı var mı? Sedat Peker konuşmaya başlayacak mı? Ve daha fazlası.. Türkiye'nin gündemine oturan konularını Can Ataklı; özgür, cesur, kendine has yorumuyla sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu yolculukta siz de varım diyorsanız linke tıklayarak katılabilirsiniz.: ➤https://bit.ly/3qmDjsT Youtube kanalına abone olmak için: ➤https://bit.ly/37RAx8N Gündemi analiz ettiğim videoları izle: ➤https://bit.ly/3wmZwuE Mini haberlerle alternatif gündemi takip et: ➤https://bit.ly/34X05ju Benim sesimden köşe yazılarımı dinle: ➤https://bit.ly/3tp5pWo Hafta içi Flash TV'de yaptığım yorumları izlemek için: ➤https://bit.ly/3KNY2xI ====================================== Beni Takip edebileceğiniz hesaplar: ➤https://twitter.com/can_atakli_ ➤http://www.instagram.com/canatakli2013 ➤https://www.facebook.com/AtakliCan ➤https://www.linkedin.com/groups/9087980/ Köşe yazıları: ➤https://www.korkusuz.com.tr/yazarlar/can-atakli/
    https://www.youtube.com/watch?t=458&v=yamRp--jzCM&feature=youtu.be

    Adam gayet açık anlatıyor istedikten sonra her türlü alırlar, siz istediğiniz kadar burada bağırın.

  • EMİR YAKINDA GELİR BİZİMKİLERE GERİ GERİ GİTMEYE HAZIR MISINIZ LOOOOOİsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli! 








    ABD Başkanı Biden: Finlandiya ve İsveç'in başvurusunu memnuniyetle karşıladık, NATO'ya katılmaları savunma işbirliğimizi artıracaktır.







    İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli!son dakika
    ABD Başkanı Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurusunu değerlendirdi: Memnuniyetle karşıladık
    https://www.sondakika.com/dunya/haber-abd-baskani-biden-finlandiya-ve-isvec-in-nato-14952377/



    İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli! 





  • Tasma takmaya da ne meraklısın. Ecevit gibi el divan pençe durarak da yol alınmaz. Çin ve Rusya son kozlarını oynamadı. Üstelik İsveç ve Finlandiya KUZEY kanadıysa TÜRKİYE de GÜNEY KANADIDIR , yok öyle çifte standart. ABD, Almanya Fransa hatta Yunanistan hali hazırda Nato üyesi almama lüksümüz yok olamaz zaten fakat İsveç ve Finlandiyayı Natoya almama lüksümüz var...


    Yunanistan Makedonyayı yıllarca inletti sonunda İsmini bile değıştirtti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 18 Mayıs 2022; 22:27:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.