Şimdi Ara

İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
8.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cyberdel kullanıcısına yanıt

    NATO dan çıktığın an , GKRY tek parça niyetine NATO ya alırlar işte o zaman ayvayı yersin. Nato üyeliği bizi NATO ya karşı koruyor + ( s400)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt
    Ecevit abd nin ırak işgaline karşıydı. Peki kim abd askerine Türkiye topraklarını açacak teskereyi meclise getirip evet oyu verdi ve kim sonrasında tüm liman havasahasını açtı ırak savaşı için ve hatta başarılar diledi ırak savaşında abd gazetelerinde abd askerlerine?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 18 Mayıs 2022; 22:31:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rusya yayılma amacında bölgemizde. Buna engel olunmalı. S400 alımı hataydı. Resmen rusya nın truva atını aldık. Havada uçan bezbol topundan bile haberi olacak bir sistem. Pazarlık yapmak ülkenin uluslararası itibarını zedeler hemde tüm dünya rusyaya bilenmişken. Bir yandan ukraynaya destek oluyoruz askeri, bir yandan bunlar. Dış politikamız tutarlı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 18 Mayıs 2022; 22:53:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir gün bunlar kabul edilmiş olurda bunlar için gözümü İsveçte savaşırken açarsam, truva atlığı yaparım ve yanımdakileride teşvik ederim Rus ordusuna yol açmak için. Bunlar için ölemem kusura bakmasınlar.

  • rusya isveçi yakıp yıksa üzülmem. Mezopotamya eşşekleri suvunsun stokcholmü. Avrua tecavüz başkentini.

  • Adam ortada sorunların olduğunu kabul etmiş. Bizim mallara kalsan sorun biziz.


    TRT HABERtwitter
    “"Türkiye'nin gündeme getirdiği tüm sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum" Açıklama Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto'dan geldi. https://t.co/tjdS7xmc6k”
    https://twitter.com/trthaber/status/1527083707466665986?s=20&t=-jgpaIH5wh48llTwWG_NXA
  • Finlandiya yine isveçe göre iyi. Bizim ülkede terörü sadece askerler ve gerçek doğu vilayetlerinde görev yapmış memurlar biliyor. Kalanın ın umrunda falan değil. Bu kadar muhalefetin ve iktidarın terör sevici olmasını kafam almıyor çünkü

  • Sadece terör üzerinden yaklaşırsak, bu tavrı tüm Batı'ya göstermek zorunda kalırız ki bu mümkün değildir. Bunu sadece Türkiye için bir şeyler çıkarma stratejisi olarak görüyorum. Amerika'nın F35 konusu ve caatsa yaptırımlarında geri adım atması halinde Türkiye'nin tutumu değişe bilir. Dışişleri bakanı da zaten dün bu iki noktaya dikkat çekti. Belki yunan mavi vatan temasını da ekleyebilirler.


    Türkiye istediğini alır ve geri adım atarsa, konuyla ilgilenmeyen muhalefetin yarın nasıl bir ayaklanma çıkaracağı da şimdiden belli. İktidar dik durursa, ülke çıkarlarını ön planda tutmadın, hükümet geri adım attarsa, o zamanda dürüstlük siyasetini benimseyecekler. Ancak samimi olsalardı yaptırımlar uğruna türkiye için tavır alırlardı. Ama böyle, hükümet ne yaparsa yapsın onlar için başarısız olacaktır. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dine mine ne -- 19 Mayıs 2022; 11:24:30 >
  • Niye hata olsun ki? Sanki ABD istediğimiz silahları verecekti. Türkiye’siz bir Batı düşünülemez. Bakmayın atar yaptıklarına ne yapacaklar 1.Dünya savaşı sonrasında olduğu gibi Yunanistan’ı mı üstümüze salacaklar. Keşke yapsalar böyle birşey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    İtalya nın hava savunma sistemini alsaydık. Atak helikopteri aldık. Agusta westland dan. Yerli üretiyoruz şimdi. Çokda güzel oldu.

    Aynı görüşteyim, Türkiyesiz batı olmaz. Ama mevcud iktidar bunun aksine çalışıyor. Geçen senelerde putin e laf arasında şangay beşlisine alın bizi dedi kaale bile almadı putin. Bu nasıl bir dış politika strateji. Batı paktından ayrılırsak, dediğin gibi yunanistanıda rusya yıda üzerimize salarlar ukrayna da olduğu gibi. Silah satar iki tarafa keyiflerine bakarlar. İstedikleri bu.

    Hedefimiz batı medeniyeti olmalı. Yeterince güçlü olursanız , diplomasiyi bilirseniz, askeri caydırıcı olursanız , atar gider yapmazsanız ucuz ucuz batıya , teröre destek veremezler vermezler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Batı, son yıllarda aşırı derecede dışladı. İtalya aslında bizi hiç sevmez, en büyük terör destekçisi. Berlusconi şaibeli bir siyasetçi çok büyük ihtimalle çok ciddi paralar döndüğü için Atak helikopterini aldık, öyle füze savunma sistemlerini ama alamazsın vermezler zaten.

    Sonra biz Çin’den alalım dedik ona da itiraz ettiler. Üstüne Suriye de bizi ters köşe yaptılar. Önce müdahale ettirdiler sonra yalnız bıraktılar.

    Putin’e gelince İHA’lar öncesi evet ciddiye bile almıyordu. Fakat sonra fena yanıldığını anladı. Şu anda aslında Rusya’nın bize ciddi yaptırım uygulaması gerek ama yapamıyor. Bugün Rusya sahada yeniliyor veya çok zorlanıyor ise bu Türkiye yüzünden.

    Şu an için NATO’dan çıkmanın anlamı yok ama pasif güç konumuna geçtiğimiz anda batı acı gerçeği anlar.

    Türkiye’nin yeri Batı değil, 1800 yılından beri Yunanlıların kuyruğuna tutulmuş bir Batı var karşımızda ve bu Yunan hayranlığı sürekli artıyor. Bu öyle bir boyuta geldi ki günümüzde artık savaşsız bu iş çözülmez. Fırsatını bulduğumuz anda Yunanistan’ın tüm askeri gücünü en az 50 sene geriye götürmeden bu iş çözülmeyecek.

    Kısacası batı ya Türkiye’nin gücünü kabul edecek çünkü çok büyük küçümseme hala devam ediyor ya da bu iş savaş ile çözülecek. Şimdiki politikamız iyi varsın Rusya eldeki silahlarını kaybetsin zaten amaç bu. Arada şimdi olduğu gibi Batıya da atar yapıp tamamen Rusya karşıtı bloğa geçmemizin de önüne geçiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    İtalyanın teklifi var havasavunma ihalesine ,son aşamaya da kaldı abd yle beraber. Hiçbiri teknoloji transferine yanaşmadı ruslar dahil. Buna rağmen ne olduysa s400 kararı verildi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu konu s400 konusu değil.


    fakat yunanistanda s 300 var, bizde neden olmasın. bize tek tehdit doğudan mı gelecek sanıyorsunuz. s400 zaten bir savunma sistemi diye defalarca söylendi. s 400 ülkemize gerekliydi alındı.


    avrupanın şımarık köpeği yarın öbür gün bir şekilde bize saldırırsa kendimizi patriotlar la mı savunacaktık.


    ayrıca bir önceki mesajınızda şu şakilde yazmışsınız.


    @speedycruiser Hedefimiz batı medeniyeti olmalı. Yeterince güçlü olursanız , diplomasiyi bilirseniz, askeri caydırıcı olursanız , atar gider yapmazsanız ucuz ucuz batıya , teröre destek veremezler vermezler.


    bu cümleniz bile sizin muhatap alınamayacak düzeyde olduğunuzun göstergesidir.

  • select55 kullanıcısına yanıt
    Muhatap alma ozaman. O cümlenin nesi yanlış. Hedefimiz muasır medeniyet seviyesi değilse afganistan olup bütün emperyal devletlerin işgaline uğramak mı?

    5 mesajı var, trol hesap belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 19 Mayıs 2022; 16:50:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rus büyük elçi ne dedi? Biz s400 leri sattık isterseniz plaja patates taşıyın. Gerçeği dile getirdi. Akape neyi doğru yapmışki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 19 Mayıs 2022; 16:41:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artı olarak ister patriot al ister s400 istediğin ülkeye karşı kullanırsın. Türkiye deki bi halttan anlamayan medyanın yalanıdır yada bilgisizliğidir o dost düşman ayrımı yapamaz olayı. İstediğin silahı istediğin düşmana karşı kullanırsın. Ama bilgi toplar arka kapı açığı vardır onu bilemem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akıllı olmak zorundayız, tökezlediğimiz an düşmanlar dost olur gözümüzün yaşına bakmaz dalar. Hiç bir siyasiye güvenilmez, menfaatleri için herşeyi yaparlar. Ülkeleri de siyasiler yönettiğine göre çok çok çok akıllı olmamız lazım.


    Yakın tarihimizde örneği mevcuttur, birbirine düşman ülkeler bir oldu Almanya ya daldı.

  • Onu bilmemde Suriye bağırsaklarını bizim üstümüze boşaltarak temizledi. Helal olsun adamlara.

  • ülke ve dünya gündemindeki mesajlar sayılmıyor. üyelik tarihime bakarak 17 yıllık üye olduğumu görebilirsin. ama senin gibilerde araştırma bakma gibi bir ihtiyaç olmadığından.


    ayrıca aldığın silahın dost düşman ayrımı yapmaması bilgisini de verdiğine göre, ben ve forumdaki diğer herkesin gözünde 13 yaşında olduğunu ispatlamış oluyorsun. daha fazla cümle sarf edemem.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.