Şimdi Ara

İsveç ve Finlandiya NATO'ya girememeli! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
8.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birde şu var. Bugüne kadar bu konuyu dile getirmeyen uzmanlar bir anda sihirli el devreye giriyor ve hepsi bir ağızdan rte nin fikrini destekler açıklamalar yapmaya başlıyorlar. Danışıklı dövüş resmen.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Akıllı olsaydık o zaman. Senin elinde tüm batının düşmanı olan rus çin iranı içten karıştıracak kültürel bağ taşıdığın 100küsür milyon soydaşın var. Onları kullanmayı geçtim haklarını savunmaua bile acizsin. Kara kaşa kaa göze değil ama çindeki soykırıma Abd İngiltere ses çıkartıyor biz susuyoruz. Akıllı olsak batı bize tapardı. El üstünde tutardı. KAFA yok ki. Akıllı olsak azerbaycan kazakistan türkmenistan petrolü gazı ile ısınmaya benzine para bile vermezdik. Ama bizim basiretsizliğimiz yüzünden soydaşlarımız ruslara çalışıyor bize değil. E dön de bir sorgula kendini. Sonra abd bilmem ne. Abd çok bile iyi davranıyor bize. Sen pakistanla dost ol. Çinden kredi Rusyadan füze al. Batı bizi istemiyor. Batı da tek değil bu arada onu diyeyim. ABd ingiltere farklı fransa almanya farklı ispanya macaristan farklı gruplar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finlandiya ve İsveç konusunda bende ayak diremeliyiz.

    Hatta Finlandiya neyse de ona Ok. verilebilir, İsveç'in natoya üyeliğini Veto etmeliyiz.

    Muhtemelen tek veto eden biz olmayabiliriz İsveç'i.


    10 milyonluk ülke, Suriye'de, bize karşı saldıran Pkk'ya silah satmasını biliyor, sonra bize silah ambargosunu koymayı biliyor hatta AB'ye, Türkiye'ye silah ambargosu koyalım cüretkarlığını gösteriyor. Taa dünyanın kuzeyinde soğuk bir yerdeki ülke. Bana komik geliyor açıkçası.


    Sonra Türkiye'ye ihtiyaç olunca : konuşur hallederiz. diyorlar..


    Nato konusu İsveç için pazarlık olmamalı tabiki, bence İsveç, bu adımlarından vazgeçmezse Veto edilmeli.

  • ABD ve AB bundan 100 yıl önce bizi parçalamak istedi bugünde aynı senaryo devam ediyor plan tıkır tıkır işliyor ve siz ayakta uyuyorsunuz ABD biz S400 aldık diye bize yaptırım uyguluyor parasını verdiğimiz ortak olduğumuz uçağı vermiyor sınırmızda ne kadar terör örgütü varsa hepsine destek oluyor gelmiş muasır medeniyet batı diyorsun doğuda olan ülkeler bile bizim çektiğimizi çekmiyor 1980 darbesi oldu Yunanistan Natoya girdi şimdi bize kafa tutuyor adalarımızı işgal etti ilerde başımıza ne geleceğinin farkında mısın? İsveç Finlandıya Natoya girdi diyelim Rusya savaş ilan ederse hemen bizi harcarlar biraz akıllı olun eğer bu ülkeler terör örgütlerine destek veriyorsa hemen veto edilmeli veto edilmezse vatan hainliğidir.

  • İki ülkeninde veto edilmesi gerek ABD savaş çıkarıp harcayacak ülke arıyor yarın savaş çıksa ilk önce bizi harcarlar oyuna gelmeyin.

  • Seni batıdan koparıp harcayacaklar. Koparmadan harcayamazlar. Twitter da oku, tüm düşman ülkelerden gelen yorumlar Türkiyeyi atalım nato dan yazıyorlar. Sonrası işgal. Nato buna engel. Akıllı olması gerekenler kim acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 21 Mayıs 2022; 12:54:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teröre destek vermelerinin hikaye olduğunu düşünüyorum.

    İsveç açıklama yaptı. Pkk yı terör örgütü olarak tanıyoruz diyor. Teslim edilmemiş teröristler meselesi mahkemelerin verdiği karar diyor. Sizde nasıl işliyor bilmiyorum ama biz mahkemelere müdahele etmiyoruz diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 21 Mayıs 2022; 11:45:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PKK yetmez, ypg yide terör örgütü olarak tanımaları lazım. Adını değişti diye melek örgütüne dönüşmedi bu.

  • Ohoo ypg yi abd bile terör örgütü olarak tanımıyor. Bir anda olacak iş değil. Esadı zayıflatırsan ypg de çıkar fpg de. Sonra ağlarsın terör örgütünü tanımıyorlar diye. Ne güzel yaşıyordu suriyeliler. Bize neki. Seçimle seçiliyor esad, burnumuzu soktuk elalemin işine obama gazıyla arap baharı sevdasıyla ypg belası çıktı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizi batıdan kopartıp harcayamazlar bağımsız oluruz ilk önce bölgesel daha sonra cihan hakimiyetine doğru gideriz kimse karışamaz o zaman işler değişir, Twitter'e inanma algı yapıyorlar bizim Natoya girmemiz zaten hatalı o ülkeler arasında bizim gibi savaş yapıp giren yok anlamsız bir şekilde Kore savaşına katılıp bir sürü kayıp verdik belki o zaman katılmasaydık ABD iyice rezil olacaktı bugün bu kadar güçlü olamayacaktı Nato ülkelerinin hiç birisi dost değil yıllardır terör örgütlerine destek veriyorlar başta ABD yarın savaş çıksa ben neden o ülkeleri savunayım diye bir sor kendine o ülkelerin bize yapmadığı kalmamış, Kore savaşında olduğu gibi yine savaş çıkarsa ilk önce bizi harcayacaklar içinde veya dışında olmamız bir şey ifade etmiyor harcanacak bir ülke olarak görüyorlar dışarda kalsak daha bağımsız oluruz "Sadabat Paktını" kurup bölgeye yabancı unsurları sokmamız lazım bizim şu an baş düşmanımız ABD'dir. Natonun bize yapmadığı kalmadı, Yunanistan örneği ortada habire cesaretlendirip üzerimize salıyorlar bizim güçlü olup onlara iyi bir ders vermemiz şarttır.





  • Hani iranı kim harcayabilmiş?

  • İsveç ve Finlandiya Nato'ya girecektir. Yeterince dış kapının mandalı gibi takıldık şimdi de rezil bir diplomasi yürütüyoruz.


    Kapalı kapılar ardında İsveç'in yaptığı yardımları engelleriz tavizleri kopardıktan sonra onayı veririz.

  • Erdoğan'ın hergünü ülkeye büyük zarar veriyor. İç siyasetide tamamen zehirlediler. İşin kötü yanı diplomaside güvenilebilecek kalifiye bürokrat kalmadı. Şarampolden aşağı yuvarlanmadan önce seçim günü umarım gelir...

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Hocam Rusya ve Çin ile batı arasında bu kadar keskin bir kırılmanın olduğu ve belki dünya haritasının bir kez daha değişeceği safların belirleneceği şu anda Türkiye'nin çok daha küresel düşünmesi gerekiyor. Batıdan tamamen kopup dandik bir Ortadoğu ülkesi olmasının sınırlarında geziniyoruz.


    Bu kadar kritik bir anda batıdan kopmak bizi Irak olmaya sürükler. Türkiye irtica tarafından yutulmak üzere ve geçmişten gelen Nato gibi ittifaklarımız ve batı ile olan derin ilişkilerimiz şu an Türkiye'nin bir ülke olarak ayakta kalabilmesi adına çok önemli.


    Türkiye'nin kapalı kapılar ardında batı ile olan ilişkilerini onarması gerekiyor. Bunun için Rusya - Ukrayna savaşı ve İsveç - Fİnlandiya Nato üyeliği süreçleri elimize ilişkileri düzeltmek adına mükemmel fırsatlar sunuyor bunlar değerlendirilmeli...

  • İranı harcamalarına gerek yok onlar kendi kendilerini harcıyorlar zaten. İsraille baş edemeyen bir ülke. Aşırı kasıntı takılmalarına bakma. Fuzuli insanlar silsilesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DHTech D kullanıcısına yanıt
    Yunanistanı çantada keklik görme. Savaş çığırtkanlığı iyi bir şey değil. Milyonlar ölür siviller çocuklar iki taraftanda. Kendi 3 yaşındaki çocuğunun evinde otururken hava bombardımanında öldüğünü düşün yıkıntılar arasında. Hiç bir şey için değmeyecek bir acı. Adalarıda petrolüde doğalgazıda batsın. Sun tzu nun ünlü sözleri var bu konularda. Diplomasiyle herşey savaşa gerek kalmadan halledilir. Savaş diplomasi yeteneği olmayan ülkelerin cahil iktidarların silahıdır. Diktatörlerin silahıdır halkının canı onun için önemli değildir çünkü. Atatürk ne demiş, savaş cinayettir demiş. Aynen çok doğru. Abd ye bakma sen kendi halkı ölmüyor savaşlarda. Yunanla savaş uzun sürer kanlı olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Devlet aklının çıkarlarımızı koruyacağından şüphemiz yok ama gönül ister ki pkk nın suriye'deki varlığı sonlandırılmadan bu üyeliklere cevaz verilmese

  • Bunu yazanın ülkesinde 10 milyon ne idü belirsiz yaşıyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunan bizi çantada keklik görüp adalarımızı işgal ediyor ne kadar çok pısarsan o kadar çok üstüne çekersin ordu caydırıcı güç olmalı yoksa devamlı düşman olan ülkeler farklı hayallere kapılıp ideallerini gerçekleştirmeye çalışırlar diplomasi diyorsun ama bu ülke kaç kere uyarıldı "Casus Belli" olmasına rağmen neye dayanarak adaları işgal ediyor silahlandırıyor bizi takmayan bir devlete ancak silah söker haddini bildirmeliyiz savaş doğanın kanunudur olması gerektiği yerde yapılmalı yarın daha kötü bir sonuçla karşılaşabiliriz.

  • Uluslararası arenada eski gücümüz kaybettiğimizden akp iktidarında yunan egede istediği gibi at koşturuyor. Adaları işgal ediyor. Mevcud iktidar hiçbir şey yapmıyor. Evet diplomatik üstünlüğümüz olmadığı için oluyor bunlar. Askeri caydırıcılıktan değil. Kardak krizinde nasıl çözdüysek gene öyle çözülmeliydi. Ama mevcud iktidar bu konuda bir şey yapmıyor. Topyekün savaşdan önce yapacak çok şey var. Ama tabiki gerektiğinde savaşada gireriz, ama yunan çantada keklik değil onuda belirtiyim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.