Şimdi Ara

İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 1 senedir düzenli olarak ağırlık çalışıyorum. Oturduğum yer şehre uzak olduğundan mecburen evimi mini spor salonuna çevirdim. 5 aydır yeni makine için elimden geldiğince kenara para attım. Yaklaşık 3k civarı para var elimde. Sırt için ya barfiks ya da barbell row yapmak zorundayım ancak artık makineyle çalışmak istiyorum. Bayağı araştırdım ve işimi görecek ve bütçeme uygun 2 makine buldum. Bunlardan biri istasyon şeklinde Decathlon'un ekteki ürünü ve bir diğer ürün ise Pasificshop'un ekteki ürünü. Ürünleri biraz araştırdım. Pasificshop'un ürünü benim tam olarak işimi görüyor aynı şekilde Decathlon'un ürünü de işimi görüyor. Aralarında ciddi bir fiyat farkı yok. Decathlon'un ürünü 450TL daha pahalı. Buna nazaran göğüs hareketlerini yapabileceğim aparatlar mevcut aynı zamanda bacak hareketi de yapılabiliyor. Bir diğer fark ise Decathlon ürünü 60kg üstüne çıkılamıyor(yapacağım sırt hareketlerinde çıkabilir miyim bilemiyorum), Pasific ürünü ise 200kg kadar taşıyabiliyormuş. Pasific ürünü plaka eklemeli mekanizmaya sahipken Decathlon ürünü kendi ağırlık mekanizmasına sahip. Elimde 100 kilo kadar ağırlık(bar dahil değil) bench sehpası ve squat rack mevcut. Görsellerini ekleyeceğim. Konuyu açma sebebim bu iki makine arasından alacağım makineye karar vermek. Bu hafta içinde kararımı verip siparişi vermek istiyorum ancak gerçekten yardıma ve akla ihtiyacım var. Konu hakkında fikir belirtmekten lütfen geri kalmayın. Sizce hangisi benim için en uygun makinedir?

    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?
    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?www.pasificshop.com
    PROFESYONEL ÜRÜNLER - PASIFIK - PASİFİK PRO LAT & ROW MACHINE
    https://www.pasificshop.com/pasifik-pro-lat-row-machine
    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?


    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?
    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?decathlon
    VÜCUT GELİŞTİRME EKİPMANLARI - HOME GYM COMPACT
    https://www.decathlon.com.tr/home-gym-compact-id_8503175.html







  • Dostum bence gerçekten manası yok. Evde rack e sahpsin. o rack, sehpa ve barla her bölgeni çalıştırabilirsin. Ha yok ben illa cable hareketlerini de çalışmak istiyorum diyorsan,



    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?
    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?

    Bunları satında alabilirsin, kendinde yapabilirsin. Yanınada bir lat bar ve kısa bar aldın mı hem çok ucuza mal olacak hemde yer kaplamayacak. Daha önceden istasyona sahiptim. Bu dolar patlamadan önce. Uygun diye almıştım ama gerçekten ayak bağı. Daha sonra uygun fiyattan sattım kurtuldum.





  • İstasyon al bence hocam
  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Haklısınız bunu kendim yapabilirim ve daha ucuza mal olur. Ancak kendim yapmaya kalkarsam plakaları plaka ataçmanına koymam gerekecek bu da çoğu videodan izlediğim kadarıyla ekipmanlarda sallantı yapıyormuş. Ayrıca kullandığım rack 2 bacaklı olduğundan pek bir güvensiz olacaktır. Tabii ki çok pratik ve ucuz bir yöntem ancak ben bu makineyi uzun seneler kullanmayı planlıyorum. Açıkçası bu yüzden makine almaya karar verdim. Anladığım kadarıyla istasyon kullanmışsınız. Benim evdeki yerim epey geniş. Bu açıdan bir problemim olmayacaktır. Böyle baktığımızda sizce hangisini tercih etmem en mantıklısı olacaktır?

  • Jeunes Turc kullanıcısına yanıt

    Açıkçası benim gönlüm de istasyondan yana ama 60 kilo sınırı kafamı epey karıştırıyor. Sırt için değil sırtta büyük ihtimalle 45 kiloları bile nizami şekilde zor göreceğim ama göğüs hareketleri için yetersiz kalacağına eminim. O yüzden tamamen sırt çalışmaya yönelik bir makine almak daha mantıklı gelmiyor değil.

  • Hocam dechatlona gidip aleti denemelisiniz. Bu tür aletlerde haddinden fazla makara oluyor ve ortaokul fiziği ile hesapladığımızda kablo ve makara sayısına bağlı olarak ağırlık çok hafifletilebiliyor  Yani alette ne kadar 118 kg yazsa hissedeceğiniz ağırlık çok az olabilir. Eğerki dechatlonda deneyip bu ağırlık bana yeter derseniz kesinlikle domyosunki daha iyi. Ne kadar ben kendi istasyonumdan çok verim alamasamda leg extension opsiyonu ve butterfly opsiyonu var. Aradaki fiyat farkına değebilir.



    Edit: Yinede tavsiye olunur  

    trendyol.com
    BHR Fitness atolye Duvar Tipi Cable Crossover Lat Puldown & Pushdown ,row ,biceps ,triceps Omuz Çalışma Istasyonu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/bhr-fitness-atolye/duvar-tipi-cable-crossover-lat-puldown-pushdown-row-biceps-triceps-omuz-calisma-istasyonu-p-83263837



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCA90 -- 9 Eylül 2021; 12:34:27 >




  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Hocam yanıtınız için tekrar teşekkür ederim. Maalesef gidip deneme yapma şansım yok. Söylediğiniz şey %100 doğru. Aslında içimde bu yüzden şüphe var ki yazdığınız ağırlık ürünün toplam ağırlığı. Kaldırabileceğim ağırlık maks. 60kg ve buna ekleme yapılmasını da Domyos önermiyor ve yapılmaması gerektiğini söylüyor. Pasific ise 200kg kadar taşır ayrıca standart kablo sistemi olduğundan ağırlık kaybının olmayacağının garantisini veriyor. Şöyle baktığım zaman Domyos bahsettiğiniz özelliklerden bir tık önde kalıyor ama ağırlık kaybı yaşanması durumunda veya ağırlıkların artık yeterli gelmeyeceği ve artırmak zorunda kalacağım durumda Pasific her şekilde garanti olması açısından önde. Sanırım iyice düşünüp kendi kararımı vermem gerekecek.


    Bu arada attığınız ürünü çok beğendim. Şimdilik listemde değil ama kararsızlık yaşarsam onu da listeye ekleyeceğim :D

  • Hocam 60kg olayına çok dikkat etmemişim açıkçası. Kesinlikle tercih etmemelisiniz. 60 kg ın üstüne garanti vermiyorsa kablo ve makara kalitesi vasatın altıdır. Ki 60 kg leg extension da hiçbir şey. lat pulldown da hiçbir şey. Ki dediğim gibi makaralarla bu 60 ın ne kadarı hissedilecek ? Diğer aletin opsiyonları az ama ağırlık kapasitesi ile şuanda daha önde duruyor.

  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum ki machine press hareketi için de epey düşük kalacaktır. Zaten göğüste makine kullanmayı pek sevmem. Leg extension için ekteki ürünü alırım tekli extension yaparım en azından istediğim kadar basabilirim. Kararımı verdim. Büyük katkınız oldu hocam. Her şey için çok teşekkür ederim.

    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?
    İstasyon mu Lat&Row Makinesi mi?decathlon
    ELDİVENLER, KEMERLER VE KIYAFETLER - AYAK BİLEĞİ KAYIŞI
    https://www.decathlon.com.tr/ayak-bilei-kayisi-id_8582467.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.