Şimdi Ara

Kreatinsiz preworkout

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yaklaşık bir sene önce saç ektirdim ve iki ay kadardır da aktif bir şekilde spor yapıyorum. Preworkoutlar kreatin içerdiği için ve kreatinler de dht hormonunun salgılanmasını tetiklediği için (saç ekiminden beri dht baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum) preworkout eksikliği çekiyorum. Türkiyede satılan, bildiğiniz kreatin içermeyen bir preworkout varsa yazabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.


    Not: DHT hormonu halihazırda genetik olarak saç dökülmesine yatkın insanlarda bu dökülme sürecini hızlandırıyor.




  • İçeriği kendiniz yapabilirsiniz belki. Herhangi bir pre-workout içeriğini alıp arjinin beta alanin kafein bcaa glutamin sitrülin taurin vs ne varsa alıp kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • preworkout boşver caffein tabletler var at bir tane 1 saat önce

  • unalercan17 U kullanıcısına yanıt

    İdmandan önce enerji versin diye istiyordum ben de bi onu deneyeyim teşekkürler.

  • linkorn L kullanıcısına yanıt

    Bir deneyeyim ama bayağı pahalıya patlar eğer öyle yaparsam.

  • Arif19021 A kullanıcısına yanıt
    Yani aslında hepsinin farklı amacı var tabi ama ben sadece kafein kullanıyorum mesela, bazen arjinin de alıyorum hediye gelmişti bcaa yanında az bir miktar. Her zaman almıyorum yani.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kafein işiniz fazlası le görür. Ama DHT hormonu kaçınılmaz birşeydir. Vücutta bulunan bir enzimle testestoronun birleşmesi ile açığa çıkar. Spor yapmak testesteron arttırır, ağırlık çalışmak arttırır, protein ağırlıklı beslenmek arttırır, kuruyemişler, bazı sebzeler vsv. Ne kadar testo o kadar DHT. Ve testo artmadan vücut geliştirmeden bahsedemeyiz. Genetiğinizde saç dökülmesi varsa buna hiçbir şey engel olamaz. Zaten saç dökülmesine engel olacak bir yol, ilaç olsaydı bulan kişi şuanda multi milyarderdi. DHT ise genetiğinde saç dökülmesi varsa saç köklerini güçsüzleştirdiği için dökülmeyi hızlandırır. Bunlar kaçınılacak durumlar değil.

  • linkorn L kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. Bunda kreatin yokmuş. 

  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    sırf şu saçma sapan yoruma cevap yazmak için 1 sene sonra foruma giriş yaptım.


    Birincisi, saç dökülmesini engelleyecek FDA onaylı yöntemler zaten var. Bkz: Finasterid. Ayrıca Minoksidil'in saç çıkardığı da FDA onaylı.


    İkincisi, adam saçı hızlı dökülüyor diye 5 yılda dökülecek saçı Kreatin kullanarak 1 ayda mı döksün? Kreatinin doğal olmayacak seviyede DHT arttırdığı araştırmayla sabit.



    başlığı okuyacaklar için cevap; protein ocean ve big joy on the go marka pre-workoutlarda kreatin yok.

  • dht blocker kullanıyorsan kreatin de kullan bir şey olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca dht blockerın yan etkisini gördün mü? spora nasıl yansıdı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadotato kullanıcısına yanıt

    evet kreatin yüzde 50 düzeyinde dht arttırıyor bu bayağı fazla ama dht bcloker kullanan biri gayet kullanabilir bence. dht blockerların etkisi gerçekten çok fazla zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHT baskılayıcı dediğiniz Finasterid ve Dutasterid ise bunlar ciddi yan etkileri olan ilaçlar. Kreatinle kaslar su tutsun diye bu yan etkileri göze almak bence mantıklı değil.


    Ketokonazol, procapil, minoxidil ise saç dökülmesini durduramıyor bile. DHT baskılama etkileri çok az.


    Dolayısıyla saçlarınız dökülmeye yatkınsa kreatin saç döker.

  • Madem bu üslupla gideceğiz bende senin saçma saçma sapan kulaktan dolma dht bilgin hakkında konuşayım. Dht vücut gelişimi için önemli bir hormondur. Dht nin azlığıda çokluğu kadar saç dökülmesine neden olabilir. Buradaki olabilirin altını çiziyorum. Her genetik saç dökülmesine sahip kişinin saçının dökülmesini hızlandıracak diye bir kural yoktur. Bilim adamları araştırma yapıyor. Makale hazırlıyor yayınlıyor. 'KREATİN SAÇ DÖKER' diye bir sonuca varamıyor. Ama spor salonunda 3-5 ay spor yapıp salondaki abisinden birşeyler duyan adam kreatin saç döker diye kesin bir kanıya varabiliyor. Bende bu saçmalığa inanamıyorum.


    EDİT: 32 Yaşındayım, en çok kullandığım supplement kreatindir. Belki 18-20 yaşımdan beri düzenli kullanıyorum. Ama saçımda yerinde. Demek ki neymiş. 'KREATİN SAÇ DÖKER' demekle saçma sapan yorum yapan sen oluyormuşsun değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCA90 -- 15 Ekim 2022; 9:18:55 >




  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Allah allah ciddi misin oğlum? Demek bilim adamları makale yayınlıyor öyle mi?  


    Al o zaman sana DHT'nin saç dökülmesini arttığına dair bilimsel bir makale. İngilizcen yoksa translate'ten çevir  

    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19741313//


    Saç köklerin DHT'ye duyarlıysa erkek tipi saç dökülmen vardır. Kreatin de DHT'yi arttırır. Dolayısıyla; erkek tipi saç dökülmen varsa Kreatin DHT arttırdığı için saçlarını daha hızlı döker.


    Al bu da başka makale, rugby oyuncularından kreatin kullananların kelleştiğini anlatıyor. Spordan vakit kalırsa oku bi ara  


    https://journals.lww.com/cjsportsmed/Citation/2010/05000/Creatine_Supplementation_and_DHT_T_Ratio_in_Male.13.aspx


    Editine cevap: Oğlum sende saç dökmesi yapmıyorsa demek ki senin saç köklerin DHT'ye duyarlı değil. Erkeklerin hepsi kelleşmiyor sonuçta. Bende olmuyorsa kimsede olmaz gibi bir mantığa mı sahipsin gerçekten. Bizim salonda da kaynıyor senin gibi tipler  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadotato -- 12 Kasım 2022; 18:4:37 >




  • Ortam gerilmiş... Ben kelliğe yatkın biriyim. Hatta önler gitti bile. Kreatin kullanmaya başlayınca garip gelecek ama dökülme durdu. Yani ben de anlamadım. Zaten kel oluyorum dökülse ne olacak a.. ko.. dedim. Ama tam tersi saç dökülmesi durdu.   Bu da benim şansım...

  • kadotato kullanıcısına yanıt

    OĞLUM anlama kıtlığın mı var. Sen taşa yazılmış kuralmış gibi kreatin saç döker diyorsun. Bende saçı döken kreatin değil DHT hormonu diyorum. Ayrıca her DHT hormonu yükselen, aynı attığın makalede yazdığı gibi kel kalmıyor. Ayrıca vücut geliştirme sporundan bahsediyorsan DHT hayati bir hormondur. Yani ağırlık sporunda DHT yükselmesin diye çabalayacaksan zaten hiç bulaşma bu işe.

  • sanjii kullanıcısına yanıt

    Hocam DHT düşüklüğüde kelliğe neden olabiliyor. Yani olabilir. Kreatin kullandın saçık dökülecek diye kesin bir sonuç yok yani ortada

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.