Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (615. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.385
Cevap
201
Favori
1.904.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 613614615616617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YigitErkin20

    Arkadaşlar dışkılama sonrası makat yanması yaşayan oluyor mu sebebi nedir

    Bu durumu ben de bazen yaşıyorum. Çay ve kahveyi fazla tüketiyorum. Bazen de aşağıda belirtildiği gibi kabıza bağlı olarak fazla ıkınma durumu olabiliyor. Sanırım bunlar sebebiyet verebiliyor. Umarım ciddi bir şey değildir.


    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )




  • Selam arkadaşlar, bu hastalık erkeklerde kısırlık yapıyor mu ayıptır söylemesi bu hastaliğin müzdaribi olanlar yıllardir yaşiyanlar ben bu sendroma yeni yakalandım bu hastaliğin a sini bilmiyordim hiç duymadiğim bir semptomdu net bilgisi olan ağrilarina semptomatik tedavilere ve erkeklerde kısırlık yapmiyacak tedavi yollarını bilen varsa lütfen yazin kafanızı ne rahatlatıyor benim 3.ay bunaldım.
  • GAİNER ALMA NEDENİM 38KG 22 YAŞİNDA OLMAMDI

    Kendimi bu hastalıkta tanıtmayı unuttum. 07.01.2023 tarihinde gainer aldım ve gecesi 10 cicibebe 1 yemek kaşiği fındık ezmesi 2 ölcek gainer(1olcek200gr) 1 muz 1 yemek kaşigi pekmez çikolata katıp renderdan geçtikten sonra azar azar içtim. Uyuduktan sonra gece aniden uykudan mide yanmasıyla kalbimin ağrısıyla uyandim. 5dk ayakta kalıp bir su içtim o an ölecem diye çok korkmuştum ama sorun olmadı. Uyuduktan sonra sabah uyandiğimda çok açlik çekiyordum ve yemek yerken tokluk hissini anlıyamiyordum bile gerçek anlamda cahildim neyse gel zaman git zaman yemeğe başladim. Ve yemek konusunda artık sorunum yoktu ama bir kaç gün sonra testesteron düşüklüğü yaşadim ve endişelenmeye başladim içmeyi kestim ve sorunum ortadan direk kalkmişti ve açlik sorunum halen devam ediyordu o yüzden kesmiştim gaineri yaklaşik 2 ay sonra Mart aylari diş ağrısı çekmeye basladim yaklaşik 5 TANE KANAL TEDAVİSİ oldum dişlerim sağlamdi ama neden böyle olduğunu anlamadim neyse iltihap kurutucu ağrı kesiciler her gün neredeyse içiyordum hatta bir dönem diş ağrılarım beni komple bitiriyordu. Ve üniversite sınavı yaklaşma zamanı dişlerimi yaptirmiştim üniversite sınavına girip ciktiğimda romatizma ağrısı çektim sol işaret parmağim deli gibi şişmişti ve patlicak gibi hissettim acile gittim eklem sıvısı azaldı diyip krem verdi gittim aldım ağrimi dindirmedi ve birkaç gün sonra kendiliğinden şiş parmağim ağrısı geçti ve halen şişti şuanda da öyle baş parmağıma vurdu sonra sol elimde jşaret parmağı ve baş parmak şiş durumda ne yapsam geçmiyor. O zamanlarda İBSYLE YAKİNDAN UZAKTAN BELİRTİLERİM YOKTU.

    BAŞLAMAK GEREKİRSE İBS DURUMUNA:

    1-önce ağrilarim ağri olarak değilde sol tarafıma yatınca deli gibi ses çikarak başladi ben doğal olarak aç oldugumu düşündüm ve boyna yemek yedim yemek yediğim anlar ses gidiyordu.

    2- birşeyler fark etmeye başladim eskisi gibi geğiremediğimi ve gaz çikaramadiğimi sorun teşkil edeceğini bilmiyordum ama farkındaydım

    3-BİR GÜN aniden durduğum yerde ishal oldum ve ardından kabızlık yavaştan bağirsaklarimda dengesizlik olmaya başladı.

    4-Yaklasik 2 aya yakın düzensizlik vardı.

    5-Sol tarafıma iyice yatamaz olmuştum elektrolik-sivi dengesizliğim başlamıştı ağri sorunum oluyordu ve tuvalete gidince büyük abdest sonrasında ağzimda kuruluk böbreğim çekiliyormus hissi vardı.

    6-Yaklaşik 1 hafta kabızlık durumum oldu bu ağrılar basladiginda

    7--birden en ağir ishal semptomunu yaşadim ve sağ bölgemde kramp tarzı yoğun bir 3 gün geçirdim.

    8-Ağrilarim dinmişti ve toparlandigimi düşünüp yemek yemiştim o gün yediğim 3 gıda ekmek makarna ve dondurmaydı

    9- Ertesi gün sol bölgemde deli gibi ağri oldu ve öldüm dirildim. Acile gittim iğne vuruldum ama kolon bölgemde ağrılar asla dinmedi

    10-Randevu aldım testler sonucu CRP Yuksekligi vardı dahiliye doktoru colyak olabilirsin dedi. İnanmadım başka dahiliye doktoruna gittim bir takım idrar gaita testleri sonrası başka bir dahiliye doktoru İRRİTABL BAĞİRSAK SENDROMU(İBS) sin dedi ve bulguları sorunları uyuşuyordu. Şuanda yeni başliyan hastaliğim bu.


    MERAK ETTİĞİM: BU İBS Hastaliği kısırlık yapıyor mu erkeklerde. Saatlerdir uyuyamıyorum şimdi uyucam kalktiğimda tekrar yazacam duzenlicem HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biraken -- 3 Eylül 2023; 7:48:5 >




  • Utsuro U kullanıcısına yanıt
    Deneme kardeşim boş işler onlar.
  • Sol tarafında uyuyabilen var mi
  • Romatoid astrit başladi bende soluma yatınca mevcut kilo 36.3 yaş 22 boy 173
  • halilovski35 H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar şuan nasıl oldunuz acaba iyi misiniz?
  • Biraken B kullanıcısına yanıt

    Merhaba @Biraken ,

    Öncelikle size çok geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Umarım en kısa sürede hepimiz çok daha iyi oluruz. Bana sorduğunuz soruyu da şöyle cevaplamak istiyorum.


    LTT-56 Gıda Duyarlılığı (İntoleransı) Testi sonuçlarımı paylaşıyorum.

    Yüksek Düzey Duyarlılık: BSA ( Süt Proteini)

    Orta Duyarlılık: Pirinç

    Çok Yüksek Düzey Duyarlılık: Ekmek Mayası

    Düşük Duyarlılık: Mısır

    Yüksek Düzey Duyarlılık: Çilek

    Yüksek Düzey Duyarlılık: Mandalina

    Orta Düzey Duyarlılık: Somon

    Yüksek Düzey Duyarlılık: Sığır Eti

    Yüksek Düzey Duyarlılık: Dana Eti

    Orta Düzey Duyarlılık Karabiber


    Test sonucum böyle olmakta birlikte Mısır konusuna değinmek istiyorum. Buğday, arpa, çavdar gibi gluten içeren tahıl gıdalarına karşı intoleransım yok. Ancak Mısır içerisinde bulunan bir protein buğday, çavdar gibi tahıl grubuna ait olan bir proteini taklit etmesi yüzünden bu tahıl grubunu da tüketmem yasak. Süte olan intoleransımı biliyordum. Ben bu testi yapana kadar 2022 senesinden beri gluten gibi alerjen besinleri tüketmiyordum. Benim için sürpriz olmadı.


    Bu listedeki karbonhidrat kaynağım Pirinç idi. Ancak pirince karşı da intolerans durumum olduğu için bunu da kestim. 2 haftadır tüketmiyorum. Bütün karbonhidrat değerlerimi greçka (karabuğday) ve haşlanmış patatesten karşılıyorum. Elbette test sonuçlarından bu yana geçen süre zarfında biraz kilo kaybım oldu. (2 kg civarı). Ancak sağlık için bazı şeylerden feragat edebilirim.


    Şimdi ise Mikrobiyata testine geçelim.

    Olması Gerekenden Düşük: Escherichia coli

    Olması Gerkenden Yüksek: Klebsiella species

    Olması Gerekenden Düşük: Bacteroides species

    Olması Gerekenden Düşük: Enterococcus species

    Olması Gerekenden Düşük: Fecal secretory IgA


    Not: Vücudumda kandida vs gibi zararlı patojenler yok. Test sonuçlarında bu değerler negatif olduğu için belirtmek istemedim.


    Burada bahsi geçen değerlerin tamamlanması için gerekli tedaviye başlandı. Başladığım zamandan itibaren kendimde gördüğüm ve dışarıdan görünen belirtilere bakalım:


    Daha enerjik hissetme ve olma, bağırsaklarda azalan gaz, gereğinden fazla esneme yok denecek kadar azaldı, artık daha uzun süre ve kesintisiz uyuyup uykumu alabiliyorum, karın ve bağırsak bölgemdeki yangılar (sıcaklık) azaldı. Dışkım artık daha sert ve şekilli. Nefes alıp verirken sıcaklık düzeldi, dilimin üzerinde oluşan beyaz tabaka yok oldu. Yüzümde ve sırtımda bu hastalık yüzünden çıkan sivilceler yavaş yavaş yok olmaya başladı.


    Ancak tuvalete günde 2 defa çıkma durumum devam ediyor. O da şöyle sabah tuvalete girdikten 10-15 dakika sonra (hiçbir şey yemeden) tuvalet ihtiyacım tekrar geliyor. Ve 2. sefer gittiğimde dışkım yumuşak oluyor.


    Genel olarak toparlamak gerekirse önceki halime göre çok daha iyiyim. Çoğu sıkıntım azaldı ve yok olmaya başladı. Ve tedavi 6-7 ay sürecek bir tedavi. Bu süre zarfında her ay güncellemeleri paylaşacağım.


    Umarım en kısa sürede önceki hallerimizden daha sağlıklı oluruz. Umudunuzu kaybetmeyin. Güneşli günler yakındır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilovski35 -- 4 Eylül 2023; 10:51:22 >




  • Teşekkür ederim. Dürüst olmak gerekirse Benim rahatsızlığımın BAŞLICA sebebi GAİNER (KARBONHİDRAT TOZU) idi (KENDİ HİKAYEMİ ANLATMAK İSTERİM SİZE)



    PRO GAİNER İÇERİK:


    PROTEİN

    GLUTAMİNE PRECURSOR

    BCAA

    CREATİNE MONOHYDRATE

    TAURİNE



    OCAK Ayının:


    7sinde aldığım bu toz karışımı (süt veya suyla tolere edip içme) içecek vücudumda ilk gün mide yanmasıyla sonuçlandı. Açıkcası o gece korkudan 2 büklüm olsamda soğuk 1 bardak su içip hiçbirşey olmamış gibi uyumuştum. Sabahı uyandığımda midemden gelen yoğun guruldama sesleriyle sevinmiştim ve yemeğe koyulmuştum. 38 kilo 22 yaşında bir genç olarak bu benim için mucizevi bir durumdu o yüzden böyle bir hastalığın müzderabi olucağımı hiç düşünmemiştim. açlıkla kısa süreli bir yoğun yemek antrenmanına girdim spora gittim bol şeyler tükkettim ve aldığım kilo da çok fazla değil 3 4 kilo için. hayatımı bitirdim ama olsun ölüm değil ya :)) elbet çözümü vardır. ocak ayının sonlarına doğru hafif bir belirtiler hissediyordum testesteron düşüklüğü ve spordan ötürü bir takım kramplarım artmıştı. Gainer ı bırakmaya karar verdim ve bıraktığım an testesteron düzeyim normale geldi bu kadar mı fark eder. Ama birşey fark etmiştim halen açlık yoğundu ben iyi bir durum sanmıştım ama değilmiş.


    Mart ayında:

    Yaşadıklarım göz önüne gelirsek yemek yemekti hayatım. evde keyifli bir şekilde spora da giden ben bir gün Diş ağrısı çekmeye başladı. Öyle böyle ağrı değildi 5 tane kanal tedavisi olmam gerekti. düzinelerce agumentin 1000mg ve arvales içmek zorunda kaldım(ilaçları yazmıcaktım ama) diş ağrımı dindirdikten kısa müddet sonra (5 TANE DİŞİMİN TEDAVİ SÜRECİNDE, AĞIZ SALYA SUYUMUN AZALDIĞI VE AĞIZ SALYAMIN UYURKEN 1 GECE KENDİLİĞİNDEN AKTIĞI İLK GÜN) Başladı.(ilk belirti)


    ÜNİVERSİTE SINAVI YAKLAŞMAKTAYDI(HERŞEYİN BAŞLADIĞI NOKTA)


    üniversite sınavına giricek olan ben için stres doluydum kilo alamadığım için üzgündüm gençlik sorunları bir nevi ama sınava girdim ve eve geldiğimde uyku bastırdı ve uykuya daldım. sol tarafıma uyumuştum. Birden bir romatoid astrit dediğimiz eklem iltihaplanması durumunu yaşadım. İşaret parmağım öyle bir şişmişti ki (halen şiş) ağrısından UYKUMDAN SIÇRADIM ve acile gitmek mecburiyetinde bulundum. acilde krem vermesine rağmen şişkinlik ve yoğun ağrı geçmemişti. Şuanda ki araştırmalarıma dayanarak bu akut romatoid astrit neyse birkaç gün dinlenmenin ardından şişkinliğin tam anlamıyla geçmediği

    ama ağrının %80e yakın geçtiğini doğruladım parmaklarım artık ağrısız haraket ettirebiliyordum. ama şişlik düzeyi azaldığı bir durumdu.



    ÜNİVERSİTE SINAVININ AÇIKLANMA DÖNEMİ(AĞRININ ANİ İSHALLE İNFİLAK ETTİĞİ DÖNEM)


    üniversite sınavı olduktan sonra parmak ağrılarımla beraber herhangi bir değişiklik yoktu yaklaşık 1 aylık o süreçte evi taşımak boya yapmak tadilat yapmak yani bir çok iş yapmak zorunda kaldım. Besin gıdalarım aşırı azalmıştı günlük 1 tabak makarna yiyordum ve 1 bardak su içiyordum o kadar

    neredeyse 0 beslenme düzeniyle yorgun olan ben evi nihayet taşımıştı. taşıdıktan sonra yavaştan yemek yemeğe başlamıştım yemeği ihmal ettiğimin farkındaydım ve yemek için her türlü besini yemeye tekrar başladım. Ne kadar yemek yesemde tuvalete gidemiyordum 1 hafta süreyle kabızlık yaşamıştım.

    1 hafta boyunca büyük abdest yapamadım evet. birşeyler ters gitmeye başlamıştı sol tarafıma yatınca aşırı susuzluk çekmeye başlamıştım. ve solumda bir ağrı durumu vardı. solumda yatmamaya çalışırken


    BİR GECE (YÜZÜN KOYUN UYKUYA DALDIM)


    Nasıl uyuduğumu bilmiyorum ama sol tarafımda o ağrıyla uykuya dalan ben sabahı aşırı gaz sorunu geğirme gaitadan gaz vücudumun her yerinde haraketlerle uyandım ve kendimi tuvalete atmam gerekti. İŞTE O AN Yoğun bir ishal yaşadım. ve tuvaletten ayağa kalktığımda SAĞ BÖLGEMDE APANDİSİT yürüyemez kramp dolu olmuştum. Halbuki tuvalete gitmiştim ama apandisit ağrısı çekiyordum. sıcak su torbası yaptım. Normalde iyi gelir bana

    (FMF var bende) hiç iyi gelmemişti. 3 günlük yoğun kompres karın ağrısı yemekte düzensizlikle ağrım geçmişti. Solumda duran ağrı dışında

    (SOL GÖZ AĞRIM BAŞLADI)


    İYİLEŞTİKTEN SONRA (BEN ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM[solumdaki KOLON ağrısı dışında]) 8 TEMMUZ 2023


    Kendimi dışarı atmıştım. arkadaşlarla buluşup soslu makarna ve dondurma ağırlıklı yemek yemiştim. eğlenceli gündü ve hayatımın bir nevi eksildiği gün,


    9temmuz 2023


    yine ani ishal olmuştu ve bu sıralar sık sık tuvalet değişiklikleri desteklemekteydi ağrıyı. bir günde 5 defa büyük abdest yaptım. şaka gibi geliyor ama evet öyleydi.


    O GÜNDEN BERİ SÜREKLİ KISIR DÖNGÜ İÇERİSİNDEYDİM: (MEVCUT GÜNÜMÜZ)


    midemde bir takım ağrılar hazımsızlıklar yoğunlamaya başlamıştı mide ağrısı çekiyordum şehir hastanesinden endoskopi istedim. ve erimatöz gastrit oluşumu bulundu İdrar yollarımda yanma ve ereksiyon sorunum ve testesteron azalması var Ayıptır söylemesi. Bunların çözümü var mı lütfen yardımcı olun (2 KİLO VERDİM 38.2 YKEN 36.2 OLDUM)


    ŞUANDA

    endoskopi ve biyopsi alındı endoskopi için kağıt elimde biyopsiyi beklemekteyim. NE yapacağımı bilmiyorum besinlerin bana dokunduğu kaçınılmaz bir gerçek ne yicemi bilmiyorum. Kendimi nasıl tartarım bilmiyorum şehir hastanesinde doktorlar umursamaz Gasterontoloji doktoru benim durumum için seni kim buraya gönderdi lakayıtında bulundu. Oysa dahiliye doktoru gönderdi dahiliye doktorlarına sövüyordu yani düşünün. Özele gidicem ama durumum yok çalışamıyorum bitti sosyal hayatım o yüzden sizlerin yönelimi sayesinde birşeyler yapmaya çalışıyorum. Nereye gitmeliyim hangi testlere başvurmalıyım hastalığımı nasıl tam tespit ederim Yardımlarınızı esirgemeyin herkese geçmiş olsun. GEÇECEK SORUNLARIMIZ İNANIYORUM.





  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt

    Yediğiniz bir şey dokunuyor da olabilir. Eliminasyon diyeti deneyerek bu sonucun üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Ancak diğer arkadaşlarımızın dedikleri gibi de olabilir. Önlem almak en iyisi. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

  • Biraken B kullanıcısına yanıt

    Olay örgünüzü hararetli bir şekilde okudum. Öncelikle durumunuz aynı benim olay örgüm gibi. Ben de bir sabah kalktığımda böyle oldum. Geçtiğimiz bir sene boyunca da denemediğim tedavi yöntemi kalmadı. Ben de bu sağlık uğruna çok paralar döktüm. Helali hoş olsun. Parasında değilim. Ancak halen daha bu sorunu çözebilmiş değilim. Ancak sizin öncelikle bu kilo durumunuzu çözmeniz gerekiyor. Bu yaşta bu kiloda olabilmenizin altında bence başka sebepler olabilir. Onu da çözmeye çalışıp bu olaya elinizden geldiğince vurmanız kanaatindeyim. Maalesef doktor değilim buradan size ne önersem vebali benim üstüme olur. Siz eliminasyon diyeti yapın. Ben de öyle yapmıştım. Şu an geldiğimiz noktada ise patates haşlaması, kuru fasulye gibi yiyecekler karbonhidrat kaynağım. Benim de yiyebileceğim bir şey kalmadı. Ancak öyle ya da böyle bir şekil yaşamaya çalışıyoruz. Bu forumda da çoğu üyeler ya iyileşip gitti, ya da yenilgiyi kabul ettiler. Ancak burada kalan bizler birbirimize elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Birimizin öğrendiği bir bilgi diğerimize çok iyi gelebilir.


    Size önerebileceğim tek şey bütün alerjenik olabildiğini düşündüğünüz gıdaları kesin. Gün geçtikçe vücudunuzda olan değişiklikleri hissedebilirsiniz. Çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sağlıklı günler diliyorum.


    Uzun lafın kısası: En uzun ve en çaresiz gecenin arkasında elbet bir güneş vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilovski35 -- 7 Eylül 2023; 9:13:27 >




  • Arkadaşlar ishalle seyreden ve gaz sıkıntısıyla dayanılmaz hale gelen rahatsızlığım vardı. 15 gündür geceleri yatmadan önce sarımsak yutuyorum ve günde 2 kez yemeklerden önce simflat kullanıyorum. Son yıllarda hiç olmadığım kadar rahatladım. İshalde geçti sayılır. Arada gazım oluyor yine ancak sancı yapacak boyutta değil. İnşallah kurtulmuşuzdur bu hastalıktan.
  • halilovski35 H kullanıcısına yanıt
    Elliminasyon diyeti uygulamaya başlıyorum gelişmeleri ileride ki dönem aciklarim
  • halilovski35 H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar halilovski35, ibs, kan, idrar, gaita sonuçlarinizi benimle paylaşir mısınız acaba?

    Birde ibs başladiğinda pankreas ve karaciğer etkilenir mi ben sağima soluma yatamiyorum artık.

    Bende İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biraken -- 7 Eylül 2023; 23:7:38 >




  • Son aylarda idrara çıkma sıklığım ciddi oranda arttı. IBS ile ilgili olabilir diye yorumlar gördüm internette ve çeşitli kaynaklarda.


    Üroloji'ye randevu aldım.


    Benim IBS sorunum genelde ishal ağırlıklı. Ancak tam boşalamadığımdan sürekli bir rahatsızlık hissiyle geziyorum yani çok tuvalete çıkıyorum ama boşalamıyorum tam. Sürekli bir rahatsızlık hissi oluşuyor.


    Daha önce hiç özel gast doktoruna gitmedim. Hep devlette tedavi oldum. Bir de onu denemeyi düşünüyorum. Bir de tabii özel diyet yöntemleri vs. Bağırsak florasını düzeltmeye yönelik şeyler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utsuro -- 9 Eylül 2023; 1:16:46 >
  • Arkadaşlar iyi günler.


    Geçenlerde şu probiyotikten aldım.


    Broad spectrum probiotic powder for immune & GI support† (klaire.com)


    Sitesinde yemekle birlikte tüketilebileceği yazıyor. Ben de bir öğünüme eklemek istiyorum. Beslenme tipi olarak daha çok karnivor besleniyorum. Dolayısıyla kırmızı, beyaz et ve balığı çok tüketiyorum. Probiyotiği de bu besinlerden oluşan öğünlerde tüketeceğim. Endüstriyel oalrak üretilen tavuklarda hayvan sağlığını korumak ve dolayısıyla et miktarını da maksimum seviyede tutabilmek için yemlerde antibiyotik kullanıyorlar. Kırmızı ette nispeten az ama beyaz ette (bakanlığın yönetmeliği olmasına rağmen) fazla miktarda antibiyotik kullanıldığını düşünüyorum. Şimdi probiyotiğe bu kadar para bayılıp, aynı zamanda etten gelecek antibiyotikle de öldürmek istemiyorum.


    1. Hayvanın yetişme süresince tükettiği antibiyotik, yediğimiz etlerden bize ne kadar geçebilir ? İnternette baktığım kadarıyla ABD için kesime gitmeden önce ette antibiyotik izinin kalıp kalmadığına bakılıyormuş. Antibiyotik izine sahip hayvanların kesime gitmediğini okudum artık ne kadar doğruysa. Ülkemize gelindiğinde (her ne kadar bir bilgim olmasa da) bu kontrolün yapıldığı ihtimali çok yüksek gelmiyor.
    2. Diyelim ki etlerde antibiyotik var. Bunun pişirme yöntemiyle elimine edilmesi mümkün mü ? Örneğin haşlama ile suya geçişi oluyor mu?
    3. Yine olduğunu kabul edersek but kısımlarında birikimin kanat kısımlarında birikimine oranla daha fazla olduğunu söylemek doğru olur mu?
    4. Bunların dışında sabahları hazırlayıp öğlen tükettiğim bir smoothiem oluyor. İçinde genellikle lahana, havuç, elma, ıspanak gibi sebzeler oluyor. Toz probiyotiği sabah karıştırıp öğlen tüketene kadar bekletsem smoothienin asidik olmasından dolayı veya sebzelerin içeriğindeki bir maddeden dolayı ölme durumu olur mu?


    Biliyorum sorduğum sorular çok detay gibi gözüküyor ama şu takviyeyi olabilecek maksimum etkide kullanmak istiyorum.


    Teşekkürler.





  • Öncelikle herkese geçmiş olsun diyelim ve geçer gider inşallah. Ben kendi tecrübemi paylaşacağım belli bir ölçüde iyi oldum diyebilirim. Ancak anlatacaklarım benim tecrübelerim. Yani senin biyolojin ,senin yaşam tarzın, senin beslenme alışkanlıkların, senin çalışma ortamın vs değiştirecektir işleri. Sigara alkol kullanımı vs hep etkiliyor. Ben sigara alkol her şeyi bıraktım. Beslenmeme dikkat ediyorum. Stresten uzak durmaya çalışıyorum. İnternette hastane sitesi olsun veya maranki tarzı bitkisel ot pazarlamacıları olsun kimsenin dediğine inanmıyorum. Herkes farklı bir birey ve ilaç dahi olsa birine iyi gelirken öbürüne iyi gelmeyebiliyor.


    Şimdi kendi durumumdan bahsedeyim. Ben de bu sorunu yaşıyordum ve durum ciddi gibiydi. Genellikle ishal durumu vardı, günde birkaç kere tuvalete çıkma durumu vardı, dışkıda kan vardı ve resmen damla damla akıyordu. Karnım bağırsaklarım çok ağrıyordu. Birçok şey yediğimde rahatsız ediyordu. Ne olduğunu anlamak için internete baktım ve şu aptal hastane sitelerinde durum hep dramatikleştirilir ve insanlar korkutulur ki hastaneye düşsünler. Ve özellikle şeker hastalığı gibi İBS veya başka bağırsak hastalıklarının tedavisi olmadığı söyleniyor. Bazı yerlerde mutlaka cerrahi müdahale öneriliyor ki bu da bir şeyi tedavi etmiyor. Neyse ilk zamanlar gerçekten çok kötü hissettim ve bu şekilde yaşamak ve ameliyatlarla bağırsakların alınmasına varan yanında bok torbasıyla yaşamaktansa intihar etmeyi dahi düşündüm. Ancak araştırmalarım devam etti ve şeker hastalığının aslında tedavisi olduğunu ama "uzmanların" yok dediğini öğrendim (ketojenik diyet ve otofajiyi araştırın. şeker hastalığı = karbonhidratlar) Doktorlar bize düşman olduğu için değil elbette onlar da bu sistemin içinde eğitildiği için çoğu öyle biliyor öyle uyguluyor. Hatta açlık kan şekeri referans değerleri bile yanlış. Öyle öğretiliyor öyle devam ediyor. Bazıları gerçeği biliyordur herhalde işlerine öyle geldiği için öyle devam ediyorlardır. Önce bununla ilgili çok doktora gittim. Ancak doktorlar kota doldurmak için ilaç yazdığından hiç test yapmadan, muayene etmeden 2-3 kutu ilaç yazıp "bunları kullan bakalım nasıl gelecek, iyi gelmezse gel değiştirelim" dediği için ilaçları hiç almadım bile ve doktorlara gitmeyi de bıraktım. Ben deneme tahtası mıyım veya o ilaç firmasının kobayı mıyım dallama herif!


    Neyse Ben geçeyim bağırsak hastalığımın böyle boktan bir halden nasıl büyük ölçüde düzeltebildiğime. Öncelikle söylemeliyim tamamen iyileşmiş değilim ama çok büyük değişiklik oldu bu kesin. Tamamen iyileşememin sebebi de stresten ve kaygıdan uzak kalamamam olabilir çünkü 1 yıl kadar ne ağrı ne sızı ne kanama olmamıştı. Geçenlerde yine stresli bir dönem geçirdim ve hafif ağrı ve dışkının bir kısmında hafif bir kan gördüm. Aynı küre tekrar başlıyorum. Öncelikle tonlarca makale okuduktan ve tonlarca video izledikten bir sürü grupta hasta tecrübelerini okuduktan sonra şunları yaptım:


    Bunlar için biraz İRADE sahibi olmanız şart!


    1. Yedikten sonra beni rahatsız eden şeyleri not aldım. Bunları beslenme düzenimden çıkardım. Çok sevdiğim şeyler olsa bile YEMEDİM.
    2. Sigara ve alkolü çok daha önceden bırakmıştım zaten. Fakat sigara içilen ortamdan da uzaklaştım her zaman.
    3. Kola gibi saçma sapan şeyleri de içmedim.
    4. Acı gibi beni rahatsız eden şeyleri de kestim.
    5. Kimyasalla ilgili olan işlerde çalışmadım. Birkaç yerde çalışacak oldum ama ortam karın ağrısı yaptığı için derhal bıraktım işi.
    6. Bir süre bir şey yemedim sadece sıvı aldım. (su, yeşil çay, bitki çayları vb.)
    7. Bir süre katı bir şeyler tüketmedim ki mide ve bağırsaklar boşalıp rahatlasın. Gerçekten rahatladı. Dinlendirip iyileşmesi için fırsat verdim.
    8. Araştırmalarım sonucu demlediğim yeşil çaya ince dilimler halinde kesip taze zencefil katıp az limon sıkarak tükettim.
    9. Birkaç gün patates püresi tükettim azar azar.
    10. Keten tohumu benim için bir mucize oldu. Sindirim sorunu yaşadığım için havanda ezerek sabahları 2 çay kaşığı kadar yedim ve az patates püresi ve yine yeşil çay.
    11. İnsülin direncim olduğu söylenmişti bu yüzden zaten şeker ve şekerli şeyler tüketmiyorum. Çünkü şeker hem insülin düzenini bozuyor (şekerli- glikoz ve fruktoz içeren her şey) ve daha kötüsü kötü bakterileri besliyor. Kanser varsa kanserli hücreleri besliyor, hastalığı azdırıyor. Şeker, çikolata, hamur işleri vb bol karbonhidratlı ve doğal olsa bile çok şekerli meyveleri kestim. Ekmek zaten az yiyordum azaltarak kestim. Dikkat çok keten tohumu KABIZ yapabilir!
    12. Belki en önemli olanı STRESTEN uzak durmak için elimden geleni yaptım.
    13. Ve bir şeylerle kendimi sürekli meşgul ettim. Bu iş olur, hobi olur ama bir şeyler yapıp zihnini meşgul etmek iyi geliyor. Kötü karamsar düşüncelere fırsat vermemek lazım.
    14. Ve düzenli uyku. Vücut uyku sırasında tamir oluyor. herkesin bünyesine göre 6-7-8 saatlik bir uyku şart. Bana 6-7 saat yetiyor. Yetip yetmediğini nasıl anlarsın? Sabah dinlenmiş kalkıyorsan yetmiş demektir. Nispeten erken yatmaya çalıştım ve erken kalkıyordum.
    15. Not: ilk zamanlar makatta basur memesi vardı ve o da kanıyordu bunun için eczacı bir arkadaşım 1 kutu hap verdi bunu kullandım ve dediği gibi basurum iyileşti. Ama bu sırada ishal veya kabız olmak tedaviyi uzatır bu yüzden bu yukarıdakileri yapmaya başladığımda kullandım ki ilk 2-3 gün neredeyse bir şey yemediğimi mide ve bağırsakları boşalttığımı söylemiştim. Çok çok az miktarda patates püresi yedim o kadar. (ilaç ismini buradan yazmıyım reklam olmasın sorana özelden söylerim)


    Tüm bunları yaptıktan bir süre sonra kanamalar kesildi. Basur kanaması da gitti dışkıdaki kanama da gitti. İkisinin farkını nereden biliyorum derseniz basur kanaması makattaki meme kısmından oluyordu. Bağırsak kanaması dışkıda görülüyordu. Uca çok yakın da değil sanırım ki biraz dışkıladıktan sonra geliyordu kanlı kısım. Bunlar tamamen kesildi. Elimde fenerle giriyordum tuvalete ve mecburen takip ediyordum. Çok şükür bunlar kesildi. Zaman zaman ishal yine oluyor çünkü 24 saatimizi kontrol edemiyoruz. Ancak stres çok etkiliyor bunu. Sosyal medyadaki kötü haberler bile etkiliyor. Güzel hoş vakit geçirmeye baktım. Kötü karamsar insanları zaten sevmem bunlardan uzak durmaya dikkat ettim. Beslenmeye uykuya ve strese dikkat edince ve bıraktığım kötü alışkanlıklara tekrar başlamayınca büyük yol kat ettim. Keten tohumunu düzenli kullanıyorum. Ara sıra çörek otu da karıştırıyorum. 1 yıl (belki daha fazla) hastalığımı unuttum bile diyebilirim. Ancak geçenlerde yine stresli bir süreç geçirdim ve biraz da beslenme düzenimi bozdum) ve karnım ağrıdı. Dün de yine dışkının bir kısmında kan gördüm. Ama moralim önceki kadar bozulmadı çünkü bunu bir kere düzelttim yine düzeltebileceğimi biliyorum. Hastalığımı unutunca yine canımın çok çektiği yiyeceklerden tüketmiştim. Ancak anlıyorum ki bu hayat boyu sürecek bir düzen olmalı. Bu yaşam tarzı olmalı. O zaman iyi olabilirim. Düzeni bozduğumda bu da bozuluyor. Yaş ilerledikçe beden daha hassas oluyor. O yüzden daha az yemek, daha sağlıklı yemek, daha çok hareket etmek, stresten daha çok kaçmak gerek.


    Bunlar benim tecrübelerim ve kendim uyguladığım şeyler. Sadece sizinle paylaşmak istedim. Bu hastalık yüzünden intihar etmeyi düşünürken iyileştirme noktasına geldim. Bir de birkaç kitap önerisinde bulunacağım. Bunlar hoş gerçekler değil ama gerçeği bilmek her zaman iyidir. Ona göre hareket edersiniz. Bilgi güçtür.


    1. İlk kitap: Dr. Hasan İnsel'in Sindirim Sanatı kitabı. (Faydalı bir kitap ama kendi doktor olduğu için ikide bir doktora gidin diyor. Önemli değil siz içerdeki bilgileri alın çok işinize yarayacak)
    2. Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabı. (Bu kitabı yine Alman veya o bölgeli bilim adamlarının bilgileriyle derlenmiş ama İslami bir motif ile sunulmuş, İslami geleneklerden de bilgiler var içinde. Çok ilginç Dr. Hasan İnsel'in kitabı da Alman Mayer beslenme tekniğini anlatıyor)
    3. Soner Yalçın'ın Saklı Seçilmişler ve Kara Kutu adlı kitaplarını da tavsiye ederim. Yediğimiz içtiğimiz şeyler üzerinde yıllardır neler yapılmış ve hâlâ yapılıyor görmek için. Markete gittiğinizde nelerden uzak durmanız gerektiğini görmek için.
    4. Size faydalı olacak 2 de film önermek istiyorum. Karnım ağrıdığı dönemlerde karnımda sıcak su torbası ile yatarken bunlar izlemiştim. İlk film (aslında belgesel) That Sugar Film bunu mutlaka izleyin. Diğer film de (bu da gerçek hayattan uyarlanma) Başrolde Mark Alan Ruffalo'nun oynadığı Karanlık Sular filmi. Ödül de almış bu filmi de belgesel tadında izleyeceksiniz.


    Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar belki birilerine faydası olur. Herkese şimdiden geçmiş olsun.


    Edit: genelde nelerle beslendiğimi yazmadım çünkü bu herkesin kendi bedenine göre vereceği bir karar. Ancak yiyip yemeyeceğiniz şeyleri seçmeden önce verdiğim kitapları ve filmleri izlemenizi öneririm. O zaman çok kolay karar vereceksiniz neler yiyip yememeniz gerektiği ile ilgili.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtalanekspresi -- 21 Eylül 2023; 10:50:19 >




  • İbs kronik inflamasyon, sol göz ağrisi, testis ağrisi, sol diz kapak ağrisi troid şişmesi ve mide de Helicobacter pylori çıkarır mı arkadaşlar?
  • Yaklaşik 2 hafta geçti ve ben günden güne sanki organlarim zehirleniyormuş gibi hissediyorum. Umarım ki kanser değildir bu ama ibs olmadiğima inanmaya başladım
  • Arkadaşlar cümleten selamlar. Bir süre önce doktor tavsiyesiyle Laroxyl 25 mg kullanmaya başlamıştım. Faydasını da gördüm, ağrılarım azaldı. Acıkma hissi geri döndü ve kilo aldım. İlacın sonlarına doğru uyku düzenimin bozulması sebebiyle düzenli kullanamadım. Faydası azaldı ve şu tamamen bıraktım. Ama ibs tekrar nüksetti. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 613614615616617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.