Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (613. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (3 Mobil) - 14 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.405
Cevap
203
Favori
1.908.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de 7 yıldır bu çileyi çekiyorum 2 haftadır laroxyl 25 mg kullanıyorum iyi geldi. Kilo da aldım.
  • IBS teshisi konuldu. Duspatalin retard verildi kullanan var mi?
  • 3 yıldır hayatımı mahvetti. şimdi de meme yaptı sıkmaktan kendimizi. ne tad kaldı ne huzur. ben iptal
  • 8 senedir ibs hastasıyım bendeki belirtileri gaz ve tuvalette tam boşaltım yapamamak yapılabilecek çoğu testi yaptırdım bir şey çıkmadı sorunun tam olarak ne olduğunu bir türlü bulamıyorum her şey aşırı stresli bir dönemden sonra başladı uzun zamandır antidepresan da kullanıyorum ama neredeyse hiçbir etkisini görmedim artık başka ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bu şekilde yaşamaktansa ölmek istiyorum benimle aynı sıkıntıları yaşayanlar mutlaka vardır tek istediğim şey iyileşmek lütfen yardımcı olun
  • 20 yıldır bu hastalığı çeken biri olarak bende işe yarayan şu oldu. denemekten zarar gelmez. olay şu;


    arap zamkı. ya da akasya gamı diye de geçer.


    100 gram alın. havanda dövün. hergün bir çay kaşığı kadar su ile yutun.


    bu kadar.

  • Faydası nedir
  • Sibo nedir? Güzel bir blog yazısı. diğerleri gibi klişe değil. Yani ibs de geçirgen bağırsak sendromu da aranmalı diye düşünüyorum bende?


    https://sozluk.solargezi.com/sibo-tam-olarak-nedir-bagirsakta-asiri-bakteri-cogalmasi/

  • Paylaştığım türk doktorlardan sonuç alamayanlar olmuş. Bende daha sıkı bir araştırma yaptım. Bulabildiğim ibs konusunda ki en araştırmacı doktoru buldum faydalanmak isteyenler için :


    Dr Wayne Bonlie.


    Bu da hikayesi :

    www.nytimes.com
    Her I.B.S. Was Misery. But What If She Actually Had Something Else?
    https://www.nytimes.com/2022/03/03/magazine/irritable-bowel-syndrome-brucellosis.html

    Hikayenin özeti :


    Yıllardır ve ibs ve psikolojik gibi tanılar alan bir kadının sorununun brusella paraziti olduğunu bulmuş ve tedavisini sağlamış.


    En azından arayabiliyorsanız arayın, mail ve ya başka iletişim yollarını deneyin. Atıyorum 300 dolar istesin. Burada nişantaşın da gideceğiniz bir doktora da aynı parayı vereceksiniz ve psikolojik cevabını alacaksınız muhtemelen. (Testler ve ilaçlar dahil) . En azından sizin de hikayenizi dinler ve yol gösterir diye düşünüyorum. Bulabildiğim en iyi sonuç şimdilik bu, başka bir şeyler bulursam yine paylaşırım.





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt
    Harika bir paylaşım emeğine sağlık birkan.
  • volkann86 kullanıcısına yanıt

    Hastalık tekrar etmedi mi hocam? Yan etki var mı bunda? Denemeyi düşünüyorum bende. Aç karınla mı yoksa tok mu alınmalı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimyagERdem -- 14 Temmuz 2023; 17:33:32 >
  • kimyagERdem kullanıcısına yanıt

    aç tok fark ediyor mu bilmiyorum. yatmadan önce içip yatıyorum 2 haftadır filan. bariz çok daha iyiyim. bırakınca ne olur bilmiyorum doğrusu. herhangi bi yan etki yok.

  • Merhaba, kendi durumumla ilgili güncellemede bulunmak istedim. Doktor randevum haftaya, bu süre zarfında İBS - SİBO alanında danışmanlık veren bir diyetisyen ile görüşmeye başladım. Öncelikle tam kan sayımı, karaciğer - böbrek değerleri, Amilaz - Lipaz enzimleri ve birçok vitamin - mineral değerlerime bakılmasını önerdi. Sonuçlarım çıkmadan önce şikayetlerimin ana nedeninin pankreas enzim ve mide asit yetersizliği olduğunu düşünüyordu ve test sonucunda Amilaz değerimin çok çok düşük olduğu ve Lipaz'ın da referans aralığında olmasına rağmen düşük kaldığını paylaştı. Öncelikle doktorumdan, diyetisyenimin önerdiği enzim takviyesini yazdırmamı istedi. Ayrıca mide için Betain HCI, genel bağırsak sağlığı için de Omega3, D3+K vitamini ve magnezyum kullanmamı önerdi. Aynı zamanda düşük FODMAP'e başladım. İshal kesildi, günde 1 defa düzgün şekilde tuvalete çıkıyorum.

    Haftaya da doktorum ile görüşmem olacak, onun istediği testler ve görüşleri hakkında da ayrıca bilgi vereceğim.





  • Merhaba tekrardan, tekrar ishal durumu başladı. 1 aydır tavizsiz düşük FODMAP besleniyorum. Sindirim enzimi, mide asidi yükseltici, Omega3, D vitamini, B vitamini, magnezyum, probiyotik kullanıyorum. Hiçbir şey fayda etmiyor.

    Gittiğim doktor İBS diye bir hastalık olmadığını, farklı bir durumla alakalı bu belirtileri yaşadığımı söyledi. SFS Plus testi yaptırmamı istedi. Dışkı analizi Almanya'da yapıldığı için sonuçlar 1 ay sonra gelecek.

    Benim artık hiç umudum kalmadı. Takviyelere, diyetisyene, doktora, psikiyatrist ve psikologlara harcadığım paranın haddi hesabı yok. Hangi kapıyı çalacağımı bilmiyorum artık.

    Sayfalarca burada yazılanları okudum. Herkes ya şifa bulup gitmiş ya da birden kesmiş yazmayı. Sosyal hayatım, iş yaşantım, özel ilişkim hepsi bu yaşadıklarım nedeniyle iyiye gitmiyor.

    Allah rızası için bu rahatsızlığı yenmiş biri ne yapmam gerektiğini anlatsın. Genç yaşımda tüm heveslerini, hayallerini kaybetmiş birisi olarak yalvarıyorum size.





  • forumda az önce luna da yazmıçarada da yazanlar oluyor.genel bir bilgilendirme yapmak istiyorum.Şu an ibs ile ilgili % 90 oranında sıkıntım kalmadı.

    Peki bu süreçte neler yaşadım neler yaptım ;


    1. kolonoskopi endoskopi şart.6 ay dan fazla süren semptomlarda kesinlikle kolonoskopi endoskopi olun.
    2. helikobakter pilori için hekiminiz endoskopi de özen göstersin.öyle gaitadan vs bu iş olmuyor tam teşhis.Benim H.pilori tedavisinden sonra ciddi oranda düzelmem gerçekleşti.
    3. tedaviye rağmen % 100 iyileşme olmuyor.Çünkü bu ibs nin tetikçisi var.o da STRESS.hayatınızda stress kaynağı bir durum varsa istediğiniz vitamini ilacı yiyin için başarısız olacaktır.ve bu ibs yi de doğal olarak psikolojinize yerleştirdiğinizden iyileşmenizde mümkün olmuyor.bunun için ne gerekli derseniz kesinlikle kafanızı kurcalayacak uğraşlar hobiler şart ! ben 2019 da tedavimi oldum düzeldim dedim.2021 de annem kansere yakalandı hop sil baştan ibs .stress,üzüntü..geçtiğimiz ay annemi kaybettim ve yine stress kaynağım ortadan kalktığında düzeldim diyebilirim.
    4. şeker - un - sağlıksız beslenme ibs tetikçisi.beslenmenizi düzenleyip kesinlikle stresten uzaklaşmak bu hastalığın tedavisinin % 70 i.
    5. güneş ! d vitamini ve güneş kesinlikle tedaviye destek oluyor.kışın üşüyen ayaklar , mide üşümesi.hepsi ibs tetikçisi.vucudunuzu sıcak tutup güneşten aşırı faydalanın.güneş gittiği aylarda k3d2 vitamini alın.ibs ataklarım olduğu dönemlerde deli gibi acı çekerken tatile gittiğim o 10 günlük süreçlerde en ufak ibs sıkıntım olmuyordu.rastlantı olamaz bu durum..



    bunun yanında geçtiğimiz aylarda son mesajlarımda sağ ön kaburga en alt yayının hemen içinde bir ağrımdan bahsetmiştim.bunu da artık ibs sanmıştım.ve 10 tane hekim gezdim hiçbirisi teşhis koyamadı.2 kez daha kolonoskopi endoskopi oldum,herşey temizdi.ne ilaçlar,ne özel raporlu kafa uyuşturan ilaçlar içtim etkisi olmadı.en sonunda bir profesor buldum adam 1 saat tüm mr tomografilerimi inceledi buldum dedi.diyafram fıtığım varmış..adam direk 10 kg vereceksin dedi ( kilolu biriside değilim ) orada ki baskıyı azaltmak için.6-7 kilo verdim ve ağrılarım % 70 azaldı..





  • Genellikle ibsye neden olan durum mikroskobik kolit olabilir mikroskobik düzeyde iltihaplanma antidepresanların iyi gelme nedeni vücudu rahatlatıyor fakat tedavi etmez doktorumun önerisi ile nac karnosin çörek otu kuarsetin Omega3 kullanıyorum aynı zamanda gluten şeker süt ürünleri yasak fibromiyalji ağrılarım sıfırlandı dışkılama normale dönüyor ibsnin nedeni bağırsaklarda inflamasyon olması bağırsak geçirgenleşiyor inflamasyon baskılanıp bağırsaklar onarılırsa hiçbir sorun kalmayacağını düşünüyorum 1 yıl gibi uzun bir sürede
  • Lunalunayp L kullanıcısına yanıt

    Yıllardır gerek Ekşi'ye, gerekse buraya gelip "acaba bir çaresi bulunmuş mu?" diye kontrol ediyorum. Ben de sizin gibi sonuç alamıyorum. Yaşama sevincimi, umudumu aldı bu hastalık. İşin kötü tarafı benim doktorlara harcayacağım bir param da yok. Sosyal hayat denen şeyi sıfırlıyor zaten. 2015 yılında başlayan mental rahatsızlıklar, en sonunda 2019 yılında IBS'ye dönüştü, 2021 Eylül ayından beri ise çok farklı bir forma büründü ve artık nefes alamayacak hale getirdi beni.


    Sizin son yazdığınız satırı görünce tetiklendim ve cevap vermek istedim. Ben de aynı durumdayım çünkü. Eğer daha fazla üzüntü verdiysem kusura bakmayın.

  • Ben 13 yıldır ibs hastasıyım (en azından öyle söylendi), ilginçtir geçenlerde diş için bir antibiyotik kullandım bir hafta, o ara ishalim tamamen kesildi. Ama ilaç bitince devam etmeye başladı. Genelde antibiyotiklerin yan etkisi ishal yapmak olur ama bende tam tersi oldu.


    Dışkı testlerinden endeskopi ve kolonoskopiden bir şey çıkmadı. Chron ya da çölyak da bulunmadı.


    Artık delireceğim, evden çıkmaya korkar hale getirdi beni bu illet. Ne arkadaşım kaldı ne de işim gücüm.  

  • rockfatal kullanıcısına yanıt
    Gıda zehirlenmesi sonrası Flagyl isminde bir antibiyotik yazmıştı doktor, ilaç kullandığım süreçte bendede iyileşme olmuştu. İlaç sonrası tekrarladı ama
  • Herkese merhaba,


    Öncelikle herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben de bu hastalıktan müzdaribim. Ve kendi yaşadıklarımı sizlere anlatmak istiyorum. 2022 Temmuz ayından itibaren bu hastalıkla savaşıyorum. Bir sabah kalktığımda ishal olmam ile her şey başladı. Buradaki çoğu arkadaşlarımızın yaşadığından farklı olarak bende ne ağrı ne sancı vardı ne de ishal ve kabızlık. Stresli olduğumda, üzgün olduğumda, dışarı çıkacağım zaman veyahut çıktığımda bağırsak hareketlerim ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. İlk zamanlarda her yemekten sonra Sigmoid Kolon (rektumdan önceki son kıvrım) diye adlandırılan bölge yanıyordu. Ci**o, fl**yl, kreon, zerdeçal, zencefil, yaban mersini gibi tedavi yöntemleri ile bu sıkıntıyı çözmüş olduk. Ardından dışkım yumuşak olmaya başladı. Renk olarak açık kahverengi – kahverengi değerini koruyor. Ancak Bristol Dışkı Skalası'ndaki gibi sağlam dışkı formunda olmuyordu. Bu süre zarfında Endoskopi (antral gastrit bulundu), Kolonskopi (TEMİZ), İnce bağırsak incelemesi (Temiz), Gaitada gizli kan (temiz), Kan değerleri ölçümü, Psikiyatrik tedavi, diyetisyen desteği, probiyotik, prebiyotik supplement, glutamin, ilikli kemik suyu, OMEGA 3, D-3, Biyotin supplement denendi. Ancak hiçbiri ile kesin tedavi alınamadı. Hepsi semptomatik tedavi gösterdi. Ve gösterdikleri etki ise en fazla 1-2 hafta sürdü. Ben bu hastalığın psikolojik veya fiziksel olduğunu tartışmaktan ziyade bendeki durumun fizyolojik olduğuna kanaat getirdim. Candida Su ve Tükürük Testi'ni yaptım ancak hiçbir belirti göstermedi.


    Şu an önceki dönemlerle kıyaslayacak olursam öncesi gibi çok fazla atak dönemleri olmuyor, olduğu zaman ise çok fazla yıpratmıyor. (Bunun sebebi başından beri yediklerime dikkat ediyor olmam olabilir.) Ben bu hastalık yüzünden 15 kg verdim. Ve şuan anca verdiğim 10 kg'yi alabildim. En son ise 08.08.2023 tarihinde Mikrobiyom ve Mikrobiyota testi (diğer bir adıyla SFS) ve LTT-56 Gıda Alerji Testi yaptırmaya karar verdim. Bu tür testi/testleri yaptırıp önerilen tedavi ile az da olsa iyileşen bu durumdan müzdarip arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok müteşekkir olurum. Ve bu durumdan müzdarip olan arkadaşlarıma da acil şifalar diliyorum.


    Tüketmediklerim: Gluten (öncesi kadar tahammülsüzlüğüm kalmadı), şeker, aşırı yağlı yiyecekler, fast-food ve dışarıda yapılan yiyecekler, kapalı paketli gıdalar, çok asidik ve bazik gıdalar, süt ve süt ürünleri.


    Atak Dönemi Belirtileri: Sol göz damarlarının kızarması, hapşırmada belirgin bir artış (son zamanlarda olmaya başladı), bağırsak yangısı ve o bölgede sıcaklık artışı, halsizlik, enerji düşüklüğü, güçsüzlük, vücudun belli yerlerinde kaşıntı, esneme, erken uyanma ve gece uykudan çok sık uyanma (kalkış saatim 6.00 ancak atak dönemlerinde 5.00’ de kalkıyorum), sabah tuvalet ihtiyacına acil uyanma, ağız kokusu, dilde beyaz tabaka, iştahsızlık, günde 2-3 defa tuvalet ihtiyacına çıkma, rektum bölgesinden gaz çıkarırken yanma, aşırı geğirme ve gaz, bağırsaklarda çoğalan gaz.


    Yasaklı besinleri yediğimde olan belirtiler: Ertesi gün yorgunluk, güçsüzlük, aşırı esneme, aşırı yumuşak dışkı (ishal değil), dilde beyaz tabaka oluşumu, ağız kokusu, burundan verilen nefesin sıcaklığının belirgin düzeyde artış, rektum bölgesinden gaz çıkarırken yanma, aşırı geğirme ve gaz, bağırsaklarda çoğalan gaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilovski35 -- 7 Ağustos 2023; 13:11:43 >




  • rockfatal kullanıcısına yanıt

    sibo seçeneğini değerlendir.



    solargezi sözlük
    Sibo Tam Olarak Nedir? Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması -
    https://sozluk.solargezi.com/sibo-tam-olarak-nedir-bagirsakta-asiri-bakteri-cogalmasi/
  • 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.