Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.433
Cevap
206
Favori
1.914.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rockfatal kullanıcısına yanıt
    Anti inflamatuar antioksidan takviyeleri deneyin Omega3 kuarsetin.. Yukarıda yazdıklarım bunlar iltihabı kurutuyor ayrıca 6 ay gibi gluten süt ürünleri şekeri hayatınızdan çıkarın inşallah tam olarak iyileşeceğiz bu şekilde tam olarak iyileşenler var ayrıca d vitamini seviyeniz 80 olsun. Nac çok etkili vücuttaki en önemli antioksidan olan Glutatyon üretimini sağlıyor ayrıca karnosin kısacası bağırsakları antioksidanlara doyurmak gerekiyor ve tabiki diyet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbsman -- 8 Ağustos 2023; 20:24:42 >
  • Selam arkadaşlar. 7 yıldır IBS ile uğraşıyorum. Ben de sürekli GÜRÜLTÜ (Osuruk sesi gibi) oluyordu. Bazen tuvalete gitmezsen altına edersin. Bu aniden tuvalete gitme olayı bende çok olmadı. Benim İBS SES yapması arada KABIZLIK.

    Yaptığım tüm aşamaları yazacağım. Bu yaptığım tedavi süreci olumlu sonuç verse de sonuç süreklilik göstermiyordu. En son yaptığım işleme kadar neler yaptıysam tek tek açıklayacağım.

    1-     İBS d-vitaminiyle alakalı diye yazılar okudum. D vitamini alıp kullandım. Biraz düzeldi ancak sonuç hüsran.

    2-     Mide de bakteri OLABİLİR. KARANFİL çayı demledim içtim. 20 adet karanfili su bardağına atıp kaynar su döküyordum. Geceden sabaha kadar karanfil özünü veriyordu. Sabah aç karnına onu süzüp içiyordum. İçtikten sonra aynı bardağa sıcak su döküp üzerini kapatıyordum. Gece yatmadan aç karnına içip yatıyordum. Gece içtikten sonra içindeki Karanfilleri atıp yeniden 20 tane karanfil koyuyordum. Bu işlemi 3 ay yaptım. SİZLER KESİNLİKLE YAPMAYIN. Bazen işe yarasa da sonrasında yine aynıydı. Sonuç HÜSRAN…

    3-     Sarımsak, limonlu su, turşu suyu, elma sirkesi vs… çok tükettim. Bazen çok rahat ederken bazen daha kötü yapıyordu. Sonuç HÜSRAN.

    4-     Kefir İBS çok faydalı diye okudum hemen kefir mayası alıp yapmaya başladım. Benim GÜRÜLTÜ sorunumu çözmedi. Ancak bağırsaklar için faydalı onu halen kullanıyorum.  Sizler kullanmak zorunda değilsiniz.

    5-     Bir arkadaş Hibiskus çayı iyi geliyor yazmıştı. Hemen aktardan alıp demleyip içtim. İlk başlarda bu defa oldu dedim. Ancak bir süre sonra GÜRÜLTÜ yine olmaya başladı. Normalde 10 gün içip 10 gün ara vermek lazım. Ben 1 ay içtim. Bu çay çok güzel uyku yapıyor. Sonuç HÜSRAN…

    6-     Bağırsaklar için MAGNEZYUM önemli olduğunu okuyunca HEMEN sipariş verdim. 2 ay kullandım. İBS sırt ağrısı yapar. Onun hafiflemesine yardım etti. Ancak GÜRÜLTÜYÜ çözmedi.

    7-     Parazitlerle alakalı olabilir diye YOMESAN kullandım.  Kullandıktan sonra 10gün kadar ses gelmezken sonra yine sesler devam etti. İçindeki bir madde iyi geliyor demek bağırsaklara. Eğer yastıklarınıza salya akıtıyorsanız, bu salya şeffaf (yani su gibiyse) sorun yok. Salyanız beyaz ve yapış yapışsa sizde parazit vardır. Önce onu tedavi ettirin.

    8-     Ekmek ve şekeri azaltınca SESLER azalıyor ancak bitmiyor. Kilonuz fazlaysa mutlaka ideal kilonuza inmeye çalışın. Ben de 85 kiloyu geçince SESler bariz duyulacak seviyeye çıkıyordu. Kilo artıkça GÜRÜLTÜ de artıyordu.  

    Aklıma gelmeyen çok şey yaptım sonuç HÜSRANDI.  


    Şimdi geleyim bu SESLERDEN nasıl kurtulduğuma.

    İBS ile yazılan her siteye girip okurdum. Bir yazıda bağırsakların iltihaplanması ve yapının bozulması denmişti. Ekşi sözlükte bir doktorun ona ekmeği kes sabah akşam BİRA MAYASI tüketmesini söylemiş. Bu şekilde kurtulduğunu yazmıştı. Tabi onun şikayetleri neydi onu belirtmemiş yazısında. Ben yazıyı önce okumuştum ancak denememiştim. Bir de bunu deneyeyim ne kaybederim ki dedim.

    SESLER %95 azaldı ses gelse de kimse duymuyor ben bağırsak hareketlerini hissettiğim için sesi seçiyorum. Bağırsaklar titrerdi eskiden o tamamen bitti. Sabah kalkınca bağırsaklardan ses gelirdi BİTTİ.

    BİRA MAYASI kuru küçük parçacıklardan oluşuyor. 2 tatlı kaşığı mayayı su bardağına döküp üzerine biraz su ekliyorum.  Bardağın 1/3 kadar su yeterlidir. 5 dakika bekliyorum köpürüyor sonra karıştırıp içiyorum. Kaşığa yapışan parçaları da kaşıkla tüketiyorum. 30 dakika bir şey yemiyorum. Gecede yatmadan önce aynı şekilde yapıyorum. Su oda sıcaklığında olsun. Sıcak suyla yapınca içemedim.

    Bira mayasını sonlandırmadığım için bırakınca yine aynıya döner miyim bilmiyorum.  Belli bir süre sonra sadece sabahlar tüketebilirsiniz.

    İlk birkaç gün gaz yapabilir. ancak sizi rahatsız etmeyecektir.

    ÖNEMLİ NOT: Kilonuz fazlaysa o kiloyu vereceksiniz.

    Bazı arkadaşlar GÜRÜLTÜ yüzünden sosyal hayatım bitti, işi bıraktım vs. yazmışlardı. Bunu buraya yazıyorum belki okuyan birilerine faydam olur. Bu yazıyı başka yerlerde paylaşabilirsiniz. 


    ÖNEMLİ NOT 2: Yazmayı unutmuşum. Bir arkadaş sabah-akşam kullandığında fazla rahatsız olunca sadece sabah kullandı. Sizlerde de sorun yaparsa sadece sabah kullanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66E5F897E -- 14 Ağustos 2023; 12:50:50 >




  • rockfatal kullanıcısına yanıt
    Takviyeleri uzun süreli kombine bir şekilde kullanmak lazım bazı takviyeler de ishal yapabiliyor b kompleks mesela ishal yaptı bende bağırsak iyileştikten sonra kullanmak lazım ben de hala hata yapıyorum yaylada topladığım papatyalardan çay yapıp içiyordum dışkılamam normaldi hazır papatya çayı aldım ishal yaptı çok dikkatli olmak lazım 1.5 ayım hata yaparak deneme yanılmayla geçti hata yapmadan 3 4 ay geçirebilsem iyileşeceğim inanıyorum tamamen iyileşenler var biz de iyileşebiliriz zor biliyorum fakat imkansız değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbsman -- 11 Ağustos 2023; 19:43:11 >
  • Merhabalar hocam. Bira mayasını nerden aldınız? Internetten aldıysanız link paylaşırsanız sevinirim. Bira mayası adı altında işe yaramaz mayalari satın almayalım. Geçmiş olsun

  • 500 gram alın. eğer iyi gelirse sonra tekrar alırsınız. Kullandığım marka ürün.



    trendyol.com
    Aktar Diyarı Bira Mayası 500 Gram SAF Katkısız Orijinal Aktar Diyarı Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/aktar-diyari/bira-mayasi-500-gram-saf-katkisiz-orijinal-aktar-diyari-p-6380733
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-66E5F897E

    500 gram alın. eğer iyi gelirse sonra tekrar alırsınız. Kullandığım marka ürün.



    trendyol.com
    Aktar Diyarı Bira Mayası 500 Gram SAF Katkısız Orijinal Aktar Diyarı Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/aktar-diyari/bira-mayasi-500-gram-saf-katkisiz-orijinal-aktar-diyari-p-6380733
    Bende de bağırsak gazı sesi olmakta ve kabızLık eşliğinde şişlik , senin semptomlarla çok benziyor hocam , baya yere gittim ve denemediğim bitki çayı ve yine ilaç kalmadı , bir de senin dediğini yapayım inş iyi gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savio_4528 -- 13 Ağustos 2023; 0:46:20 >




  • savio_4528 kullanıcısına yanıt

    kabızlık için KİMYON kullanabilirsiniz. Sabah bir ÇAY KAŞIĞI (silme) suyla beraber yutun. Akşam da aynısını yapabilirsiniz. 2 çay kaşığını geçmesin. Sizi rahatlattığını göreceksiniz. Ya iyi geldi bunu çok kullanayım demeyin 6 gram fazlası zararlı. Bazen bir yemek yanında çok tüketebilirsiniz onlar ara sıra olduğu için sorun olmaz. kimyon çayı olarak denedim etkisi yuttuğum gibi olmadı.

    Kimyonu kaliteli alın.


    AKLIMA GELMİŞKEN Nane çayı gaz seslerini azaltır. Şuan pazarlarda nane ucuzken alıp kurutun. Taze naneyi iyice yıkayıp bir bezin üzerine bırakın. güneş görmeden yavaş yavaş kurusun. sonra ufalamadan kıvrılan yaprakları bir kavanoza doldurun kullanıma hazır. 1 tatlı kaşığı nane kurusu yeterlidir.

  • Nane vb gibi şeyler iyi geliyorsa sibo olasılığı artar diye düşünüyorum. Çünkü bu yazıda nanenin siboya iyi geldiği ile ilgili içerik var. Aslında bu bir ip ucu değeri taşır mı? Sibo da bir önemli etken sindirim enzimleridir.

    Dışkı şekli sorunluysa bu da değerlendirilmeli. Maalesef gastroenteroloji ve dahili bölümleri hala siboyu tanımlıyamıyor. Tanımlayan varsa da çok az. Tıp dünyası bağırsaklar üzerine gelişmeli artık.

    https://sozluk.solargezi.com/sibo-tam-olarak-nedir-bagirsakta-asiri-bakteri-cogalmasi/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: farego

    Nane vb gibi şeyler iyi geliyorsa sibo olasılığı artar diye düşünüyorum. Çünkü bu yazıda nanenin siboya iyi geldiği ile ilgili içerik var. Aslında bu bir ip ucu değeri taşır mı? Sibo da bir önemli etken sindirim enzimleridir.

    Dışkı şekli sorunluysa bu da değerlendirilmeli. Maalesef gastroenteroloji ve dahili bölümleri hala siboyu tanımlıyamıyor. Tanımlayan varsa da çok az. Tıp dünyası bağırsaklar üzerine gelişmeli artık.

    https://sozluk.solargezi.com/sibo-tam-olarak-nedir-bagirsakta-asiri-bakteri-cogalmasi/
    Ben arada kaynatıp içerim, doğrudan bir etkisi olmadı.




  • savio_4528 kullanıcısına yanıt
    SIBO’da Enterik Kaplı Nane Yağı

    SIBO için başka bir tedavi seçeneği enterik kaplı nane yağıdır. (ECPO). Nane yağı ve kekik, biberiye, kekik ve kimyon tohumlarında bulunanlar gibi muhtemelen benzer uçucu yağlar, SIBO’ya yardımcı olan bir dizi yararlı etki sergiler. Berberin gibi, bu uçucu bileşikler seçici antimikrobiyal etkiler gösterir ve ECPO, IBS‘de çok iyi sonuçlar göstermiştir. Nane yağındaki mentol ve diğer uçucu bileşikler hızla emildiği için enterik kaplamanın gerekli olduğuna inanılmaktadır. Bu hızlı emilim, etkilerini üst bağırsakla sınırlama eğilimindedir ve özofageal reflü ve mide ekşimesine yol açabilir.


    Yani aslında buradaki önemli nokta etken olan yağın kaçmaması (uçmaması) gerekir. O yüzden tabletli filmlerden bahsesdiyor yazıda.
  • @kimyagERdem, @savio_4528 yazıya ekleme yaptım. sesler devamda etse 1 ay kullanmaya devam edin. Eğer ses sayısında azalma olmadıysa gece içmeyin sadece sabah kullanın.


    ÖNEMLİ NOT 2: Yazmayı unutmuşum. Bir arkadaş sabah-akşam kullandığında fazla rahatsız olunca sadece sabah kullandı. Sizlerde de sorun yaparsa sadece sabah kullanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66E5F897E -- 14 Ağustos 2023; 12:50:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-66E5F897E

    @kimyagERdem, @savio_4528 yazıya ekleme yaptım. sesler devamda etse 1 ay kullanmaya devam edin. Eğer ses sayısında azalma olmadıysa gece içmeyin sadece sabah kullanın.


    ÖNEMLİ NOT 2: Yazmayı unutmuşum. Bir arkadaş sabah-akşam kullandığında fazla rahatsız olunca sadece sabah kullandı. Sizlerde de sorun yaparsa sadece sabah kullanın.

    Siz bira mayası kullanırken yeme, içme durumunuz nasıl hocam , dikkat ediyor musunuz yoksa tamamen normal yeme içmenize rağmen dikkat etmeye gerek kalmadan geçti mi sesler ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savio_4528 -- 14 Ağustos 2023; 19:54:7 >




  • Ben uzun yıllardır bu sesten kurtulmak için uğraşıyorum. Kilo ne kadar fazlaysa ses artıyor. Kilo azaldıkça ses azalıyor. Bazı insanlar daha şişman ama onlarda soru yok diye bilirsiniz ama bende ses olduğunu fark edince kiloda verdim. Eskiden yediğim gibi yemiyorum. Günde 2 dilimden fazla ekmek yememeğe çalışıyorum. boyunuz 180 cm ise kilonuz 75 en fazla 80 olmalı. Üstü sıkıntı bende o şekilde.

    O sesler kilo verdikçe duyulması azalacak.

  • Bira mayasının ishal üzerinde de olumlu bir etkisi var mı?
  • Bazılarında turist ishali yapıyor. Sizde ishal durumu varsa sorun yaratabilir. Bağırsaklarda bazı şeyler bozuldu tamir etmek için her şeyi yaptım. Şuan için bira mayası iyi geldi. 2 ay sonra ne olur bilemem.

  • 33 yaşındayım kendimi bildim bileli karnımda sürekli baskı hissi ağrı,gaz, sürekli ishal olma durumu vardı. Yani bi insan iki üç günde bir ishal olur mu ben oluyordum. Eziyet çekiyordum bildiğin. Ne yesem farketmiyor midem hemen şişiyor ve sertti hep. Daha önce gastroya gitmiştim kolonoskopide , gastroskopide bişey çıkmayınca ibs demişti doktor. Onunda bi çözümü yok klasik ilaclardan yazdı fayda etmedi pek.

    Boyun ağrısıyla gittiğim Fizik tedavi doktoru ilaç yazdı kas gevşetici ,mide rahatsızlığın varsa mide koruyucu da yazayım deyince sürekli ishal oluyorum zaten ne yesem dokunuyor dedim. Çölyak hastası olabilirsin bazı yiyecekler sana dokunuyor olabilir dedi.

    Hastalığı araştırınca sebebinin gluten olduğunu öğrenince glutenli yiyecekleri keseyim bi deneyelim dedim umutsuzca
    İkinci günden itibaren mucize gibi mide ağrılarım kesildi ,baskı hissi gitti,şişkinlik gitti.
    Ağız kokusu şikayetim vardı senelerdir ve dilimde sürekli koyu tabaka vardı.Sabahları kalktığımda boğazımı iki üç dakika tükürerek temizlemem gerekiyordu. Gluteni bırakınca ağız kokusu gitti.Dilimdeki koyu tabaka gitti normal rengine döndü.Duştan sonra cildimde hafif kızarıklık oluyordu geçici önemsemiyordum farkettim ki oda olmuyor artık

    10 gündür glutensiz besleniyorum ishal hiç olmadım.Sabahları bile ağız kokusu olmuyor.Bu kadar uzun süre ishal olmama ihtimalim normalde yüzde 0 .
    Doktora gidip teşhis almadım ama benim hastalığım çölyak yada gluten hassasiyeti sanırım bu kadar belirti tesadüf olamaz.

    Bel fıtığı,boyun fıtığı, kas ağrıları sorunlarımda var bunların sebebi de gluten olma ihtimali nedir bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraly61 -- 20 Ağustos 2023; 1:2:42 >




  • Selam arkadaşlar bende bu hastalık epeydir var ama hiç doktora gitmedim. Son zamanları aşırı arttı ibs hastaları için hangi ilaç kaç mg kullanılıyor eczaneden alayım şuan doktora gitme imkanım yok yurtdışındayım dil sıkıntı

  • Merhaba, hiç böyle bir rahatsızlık yaşayan oldu mu? Geçtiğimiz pazar akşamı saat 22.00 sularında bir anda kendi kendine karnımın sol alt tarafında ağrı oluşmaya başladı. Pazartesi akşam saat 18.00'e kadar gözlemledim ve anladığım kadarıyla yemeği sindirdikten sonra dışkı oluşumu başlarken (muhtemelen kalın bağırsak bölümünde) karnımın sol alt tarafında çok fena ağrı oluyor. Sanki bağırsağım hassaslaşmış gibi. İçinden gaz dahi geçtiğinde ve baskı yaptığında rahatsız ediyor. Pazartesi akşamı acile gidip göründüm ve kan tahlili sonucumda CRP (enfeksiyon) seviyem ve Amilaz (Serum/Plazma) seviyem bir tık yüksek çıktı. Üstüne tomografi çekildi ve "Mezenterde kısa aksı 1 cm'den küçük lenf nodları izlendi." diye bir sonuç çıktı.



    Acildeki doktor genel cerraha görünmemi istedi. Bir de pinix diye bir ilaç verdi ama ilaç hiçbir işe yaramıyor gerçekten. Akşam saatlerinde eve geldiğimde biraz iyi gibiydim. Yemek yapıp yiyip, probiyotikte zengin, bağırsağı besleyici neler varsa yemek istedim. Yemeği yedikten yaklaşık 1 saat sonra yine aynı sorunu yaşamaya başladım. Ağır karın ağrısı, sancısı. Kendimi yerde kıvranırken buldum. İki büklüm biraz bekledim ve biraz gaz çıkınca rahatladım. Sonrasında tuvalete çıktım, biraz da öyle rahatladım. Şimdi bu saatte yine sancıdan ve ağrıdan uyandım.



    Böyle bir rahatsızlık çeken oldu mu? Ya da bu hastalığın ne olduğunu bilen birisi lütfen yardım edebilir mi ?




  • Arkadaşlar dışkılama sonrası makat yanması yaşayan oluyor mu sebebi nedir
  • Arkadaşlar bu enbiosis tarzı paketler var. Güvenilir değil diye biliyorum ama yine de bir umut. Deneyen sonuç alan var mı? Kafayı yemenin eşiğine geldim çünkü artık. Ya iyileşeyim ya öleyim modundayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utsuro -- 1 Eylül 2023; 2:42:23 >
  • 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.