Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (616. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.386
Cevap
202
Favori
1.904.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 614615616617618
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benimde 15 gündür ağrılarım.var diskim sürekli yumuşak veya incemsi gelio gaz ve guruldamada oluyor bnm gibi olan varmı eden geçmiyor
  • Lunalunayp L kullanıcısına yanıt

    2 aylık süreç hakkında bilgi vermek istedim.

    Test sonuçları Ağustos sonuna doğru çıktı. Sonuçlar gelmeden önceki 20 - 25 gün her şey yolundaydı. Düşük Fodmap'e ve takviyelere devam ettim. Bu süre zarfında doktorum sonuçları değerlendirdiğinde ileri düzeyde sindirim eksikliği, mide asidi yetersizliği ve fırsatçı/kötü bakteri gruplarında ciddi artışla birlikte faydalı bakterilerde de azalma olduğunu söyledi. Bu tabloya göre rahatsızlığım SİBO imiş. 4 hafta boyunca Colidur kullanmamı, mide ve sindirim yetersizliği için de ilaca devam etmemi söyledi.

    Son yıllarımın en güzel 4 haftasını geçirdim. Bu süre zarfında hiç ishal olmadım. Günde 1 defa düzgün bir şekilde tuvalet ihtiyacım oluyordu. Diyette birçok yeni gıdayı açıp, denedim. Az da olsa verdiğim kiloların bir kısmını aldım. 4 hafta sonunda doktorum, 3 farklı probiyotik ile devam etmemi söyledi. Ancak antibiyotiğin bitiminden birkaç gün sonra tekrar ishal ile karşılaştım.


    Kimsenin moralini bozmak istemiyorum. Buradaki herkesin şifa bulmak amacıyla birbirine yardımcı ve destek olmaya çalıştığının farkındayım. Kendi sürecimle ile ilgili bilgi vermek istedim sadece. Bu süre zarfında harcadığım vakti, umutları ve parayı hesaba katamıyorum artık. Bir gün her şeyin geride kalacağına inanmak elimden gelen tek şey şu anda.

    Her neye inanıyorsanız, hepimize şifa vermesini diliyorum sadece.





  • Herkese Selamlar Arkadaşlar. Cevap verirseniz çok mutlu olurum.

    Bir süredir mide ve bağırsak sorunları yaşıyorum genellikle psikolojik olduğu söyleniyor etrafımdakiler taraflıdan. İş yerinde stres var biraz bu arada baba olacağım onun heyecanı ve sterside var üzerimde sorunlarıma geleyim.


    Bir süre önce nefes problemi yaşadım ve göğüs hastalıklarına gittim Bilgisayarlı tomografi çekildi nefes darlığımın ciğerlerle ilgili olmadığı söylendi. Midemde gaz olduğu belirtildi. sonrasında şikayetlerim arttı belki strese girmişimdir sonrasında yüksek ihtimalle kafama taktım. Belirtilerim daha sonra farklı şekilde gelişti. Mide ve Bağırsaklarda şişkinlik Göbeğimin tam sağında (iki üç santim kadar) hafif bir ağrı. Akşam yemeklerden sonra özellikle aşırı karın guruldaması var şuan bile var. Tuvalete çıkmamda sorun yok, sadece biraz yumuşak çıkıyor. ama o kadar dışkı nereden geliyor anlamıyorum. bazen sağ kaburgama doğru bir sızı şeklinde ağrı da oluyor. üşüttüğüm zaman rahatsızlığım daha da kötü oluyor. Karnımda ağrı sancı gibi durumlar oluşmadı şükür kabızlık ishal yok. Dışkıdan sonra bazen yanma hissi var. Mide bulantısı hafiften hissediyorum. Son olarak ta bazen ağzımda farklı bir koku hissediyorum çamaşır suyunu andırıyor gibi.Son olarakta bazen sağ yanım kaburgamın bitti yerde batma hissi oluşuyor ilgisi var mı bilmiyorum.


    Bu şikayetlerle iki defa devlet hast. dahiliye iki defa gastro farklı hastanelere bir özel hastane ve Ank. şehir hastanesine gittim ayrıca tanıdık doktorlarla falan görüştüm konu ile ilgili olarak.

    İki defa kan tahlili bir defa üst karın ultrasonu bir gaitada gizli kan testi (Dışkılama yaparken kırmızı parçacıklar görmüştüm koktum bir saat sonra verdim tekrar temiz çıktı ), idrar testi yapıldı. Endoskopi ve kolonoskopi istenmedi hiçbir doktor tarafından. 2 Kan tahlili , Gaitada gizli kan, İdrar tahlili , Üst karın ultrason (Pankreas,karaciğer,dalak,böbrek karın içinde sıvı vs yok.)yani bu tahlilerin hepsi normal aralıkta şükür.


    Son gittiğim doktor simflat verdi ve iki üç ay kullan geçer dedi. Birkaç haftadır daha iyi hissediyorum ama sorunun ne olduğunu anlayamadım. Bazen apandist mi diye korkuyorum ama bu kadar uzun sürer mi bilmiyorum. En son gittiğim özel hastanedeki gastro doktoru e devlette kayda bakınca İBS olarak kayıt açmış. tavsiyeleriniz var mı ?





  • Khaza K kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Son durum nedir acaba? Benzer şikayetler mevcut bende de.

  • Khaza K kullanıcısına yanıt
    Mide asidine baktırın. Geçmiş antibiyotik kullanım durumu nedir? Mikrobiyota testi de yaptırın. Polip ülser vb gibi durumlarda olabilir. Enfeksiyonel durumda olabilir. Bunun önü ve uçu çok açık. Bizim doktorların çoğuda yetersiz. Ayrıca üre nefes testi ile HP testi yaptırın. bir de mide fıtığı olabilir bu yüzden kemer kullanmayın. günlük yürüyüş rutin düzenleyin. v d vitamini aynı zamanda magnezyum testi yaptırın. son olarak omega 3 de önem arz eder. omega 3 eksikliği inflamasyon ile bağlantılıdır. aynı zamanda depresyon ile de ilişkilidir. geçmiş olsun.
  • Son durum baş donmesi ve mide bulantısı yaşadım aynı gün Ankara Medicana da bir profesör doktora göründüm. Eski tahlilere baktı . Çölyak testi istedi negatif. Elle muayene yaptı steteskopla bağırsakları dinledi. Öne arkaya sağa sola eğilme hareketlerine bağlı ağrı olup olmadığını test ettik. Kendi görüşüm ibs dedi. Simflat 3 ay kullan dedi. NBL probiyotik önerdi. Dışkı rengim sarıya dönük biraz safra yada karaciğerden korktum ancak bilmiyorum ne yapacağımı. Doktor bir arkadasim Abdomen BT istedi radyasyon yüzünden bende tedirginim iki üç ay önce bir defa daha BT yapilmisti cigerlerden. Korktuğum için endoskopi yaptırmak istemiyorum

  • farego kullanıcısına yanıt

    Hocam bebek bekliyoruz sonrasında gelisti. İsyeride stresliydi. Gobegimin sağında arkaya yayulan sizi ağrı oluyor. Probiyotik sonrası geçiyor. Bazı yemeklerden sonra rahatsız ediyor bazen hiç yok gibi. Aksam ayakları uzatunca aşırı gruldama var karnimda. Antibiyotik kullanmadım doktordan korkardım onbeş doktora gittim hepsi aynı kesin endoskopi yaptur demedi kimse yaptırmak istersen falan seklinde söylendi.doktor Bir arkadaşım BT önerdi abdomen iki üç ay önce yaptirdim akciğer için kokuyorum şuan radyasyondan. Endoskopiden de korkuyorum. Gaitam sarıya dönük birkaç gundur bu arada. Sağımda tam yanda kaburgamin ucunda bazen ağrı hissediyorum. Ayaklarim usuyunce göbegimin yaninda üç dört parmak sağda ağrım oluyor. Bazen ağrı hissetmezken üstüne dokununca da agriyor. Bu arada B12 dusuklugu varmış b 12 184 değerim . Bazen yuruyus yada çok efor sarfettigimde rahatsız oluyorum. Baş dönmesi mide bulantisi burada oluyor sanırım. Doktor ishali sordu ishal olmadım. Birkaç hafta önce Ankara'da salgın n varmış sanırım. İshal kabizlik yok. Yumuşak diski ortalama günde bir defa gidiyorum. Birkaç gundue sadece rengi açık. Açık kahve /sarı anlamadım tam olarak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khaza -- 14 Ekim 2023; 20:26:49 >




  • Khaza K kullanıcısına yanıt
    B12 düşük. D vitamini de yaptırın hocam. Bir de masa başı ofis ortamı vs kullanıyorsanız pantolon üzeri kemer sıkmayın.

    Ek olarak lipaz ve alimaz değerlerine baktırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farego -- 14 Ekim 2023; 20:45:21 >
  • farego kullanıcısına yanıt

    Hocam üre,lipaz ve amilazda normal,Postastum,sodyum ,demir,demir bağlama kapasite normal hocam sadece albümin yüksek çıktı son tahlilde. En son 13 Eylül de kan tahlili yapildi. Sonrasinda gittiğim doktorlar istemedi kan testi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khaza -- 14 Ekim 2023; 20:59:40 >
  • Seamoss adında bir ürün kullanan oldumu?
  • Son durum tekrar gittim profa. Meteoplasmy kullan dedi iyi gelmezse tekrar gel dedi. Şuan biraz daha iyi hissediyorum. Başka bir doktor arkadaşım bırak artık peşini dedi. Nex.., sim.. kullan dedi. Bir süre bıraktım doktora gitmeyi artık. Bı ara tekrar kan idrar tahlili verip sonuçlara bakacağım. Probiyotik iyi geldi sanırım her kullanmadan sonra rahatlık hissi geldi bu arada. Son gittiğim prof. Endoskopi kolonoskopi yapalım istersen dedi. Sen ibssin korkma birşeyin yok tarzı epey bir konuştu. Urolojiye git dedi ona da gittim muayne etti, idrar tahlili istedi. Normal görünüyor dedi. İstersen ilaçlı BT yapalım dedi içimiz rahat etsin diye. Ama benim bir sıkıntım yok elle muayne ve idrar tahlili de normal çıktı. İdrarda eritrosit 3 lökosit 4 çıkmış bundan söyledi sanırım. Başka doktorlara da danıştım. Bir sıkıntı yok dendi. Tedbiren BT cekilmesini istemiş olabilir dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khaza -- 22 Ekim 2023; 21:37:36 >
  • Khaza K kullanıcısına yanıt

    Ben de ne zaman sıkıntı olsa probiyotik atıyorum bir tane sıkıntıyı gideriyor. Ama geçici çözüm tabii..

  • savio_4528 kullanıcısına yanıt

    Hocam ne yaptınız? Kullandınız mı bira mayasını?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimyagERdem

    Hocam ne yaptınız? Kullandınız mı bira mayasını?

    Ben kullandım fakat bana olumlu tesir etmedi maalesef 😔
  • savio_4528 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Bende kullanmayı düşünüyordum ama siz böyle diyince vazgeçtim galiba. İshalim çözüldü gibi benim ama inanılmaz gazım oluyor. Yürüyemeyecek hale geliyorum bazen. Sürekli bi sancı var zaten.

  • selamlar dostlar.


    pazar günü bi kabızlık hissettim kendimde, dedim acaba ben mi abartıyorum. baktım olmayacak akşam doktora gittim. röntgen çekildi, bağırsakların dolu denildi.


    lavman verdiler kullandım ve biraz boşaldı. tekrar röntgen çekildi tam boşalmamış pek denildi. tekrar lavman.. yok yapamam dedim.


    bi tane şurup yazdı doktor. duphalac isminde. onu kullandım 3 gün baya boşalttı ama mahfetti tabi sindirim sistemini. acayip acayip geliyor. arada böyle gaz sıkışması oluyor falan neyse bugün kullanmayı bırakacağım bakalım neler olacak..


    fazla şişkinlik yok. öncesinde vardı gerçi. şimdilik iyi gibiyim umarım düzelir.


    normalde sağlıklı beslenen ve düzenli spor yapan biriyim. acaba bi salgın mı var.

  • Her gün karın guruldaması ishal bıktım … kıvranıyorum. Çok yoğun acı yok ama bilen bilir. Avm sektöründe çalışıyorum tuvalete de gidemiyorum. Endoskopi + kolonoskopi de olduk. Sonuç pangastrit.

    Mide koruyucu verip gönderildik tabi yetinmedim .

    Spasomomen
    Meteospas
    Simflat
    Colidur
    Hepazec

    Bir o kadar da antidepresan.


    Hepsi faydasız . Alıştık artık.

    Komple hayat tarzımı değiştirmem lazım.

    Berbat besleniyorum. Aç karnına kahve içiyorum. İlaçlar faydasız. Sigara da kullanıyorum.

    Hepsini düşününce ve değiştirmeyince geçmemesi normal. 3 yıldan fazla oldu
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun hocam. Bu milletin en önemli çaresi stres. Stresi atamadıktan sonra, ne yapsan fayda etmiyor. 2 sene işsizlik çektiğimde yaşadım bunu. Ordan biliyorum.
    Sonraları düzeldim. Bu aralar biraz stres var bende, iş güç vb. Hafiften yine azdı gibi.
    Kendin demişsin aslnda. Beslenme tarzını acil değiştirmen lazm. Açkarnına kahve, sigara bunları acil bırak. İmkanın oldukçasulu yemek tarzı beslen. Ara öğünlerde yoğurt, probiyotik, perbiyotik tarzı beslen. Kefir kullan. Ben çok faydasını gördüm. Ama asıl şey stres. Bunu alabilirsen, çoğu bitmiş sayılır zaten.
    Sonra bağırsaklar düzene giriyor yavaş yavaş. Allah yardımcın olsun. Acil şifalar dikerim5
  • Herkese tekrar merhabalar. Son bir bir buçuk haftadır. Sağ kaburga altından sırta doğru yanma şeklinde bir ağrım var bazen oluyor bazen normal. Tam yan tarafta kaburga altında batma hissi var bazen de, Dün doktora gittim gastroenteroloji pankroflat verdi. Ancak test falan istemedi. Daha sonra dahiliyeye gittim kan testi yapıldı herşey normal sadece amilaz değeri 116 çıktı. Referans değeri 28-100 görünüyor. Lipaz 57,referans değeri 0-67. Şehir Hastanesi'nde bir buçuk ay önce verdiğim tahlilde amilaz referans değeri 30-118 görünüyor.lipaz 12-53 görünüyor, sonuç 43. Acaba sorun nedir doktor arkadaşlarım amilazin tek başına 116 olması birşey ifade etmez dedi. Testi isteyen Dahiliye doktoru bir gün yada iki gün sonra yenile amilaz lipaz baktır dedi. Diğer doktor arkadaşım gerek yok diyor. Herkes farklı söylüyor neye inanacgiz anlamadım yardımcı olabilecek biri var mı
  • Khaza K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş antibiyotik kullanımı içerisinde kinolon grubu antibiyotik var mıdır? Nöropatik ağrılarda ben şahsen hep antibiyotik geçmişi ararım.
  • 
Sayfa: önceki 614615616617618
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.