Şimdi Ara

İnsanın Bir Amacı Olmadığı Zaman Hayatın Anlamı Ortadan Kalkıyor mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soru başlıktadır.




  • evet. başka soru?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatin anlami sadece yasamaktir, herseye anlam yuklemek, hayat yolunda sirtina yuk yuklemek gibidir. Hayati cocuk gibi kosarak eglenerek tecrube etmek isteyen herseye anlam yukleyip anlam aramaz. Akisina birak ve yasa, senin ona yukledigin anlam hayatin gercek anlami degildir zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 30 Ekim 2021; 22:52:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    anı yaşamayı seçen insan, sahip olduğu potansiyele hakaret etmiş oluyor bence. biz bu kadar basit canlılar değiliz. büyük etki yaratmamız gayet mümkün, bu fırsatı her insan kullanmalı (mı?).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asil ani yasamayan insan sahip oldugu potansiyele hakaret etmis olur. Surekli zamanini gecmisle gelecek dusuncesiyle ziyan ederken, varlik bilincini yitirip ölü gibi yasar. Cunku zihninde olusturdugu engelleri zihniyle asamaz, hem zaman hemde sagligini kaybeder.

    Ani yasayabilmek surekli simdide kalmayi cok az insan basariyor. Imkansiz degil uzerinde calismak gerek. Biranligina anda olanlar o tadi birkez alinca o canliligi hissettiklerinde hep orda kalmak icin tum varini vermek ister. Gercek sadece ordadir. Sizin yalin haliniz ve fabrika ayarlariniz gercek benliginiz ordadir, sadece bu yolla kendinizi taniyabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amaç anlam değildir, anlam kavramı zaman-mekan boyutuna bağlı algımızla çözülebilir bir mesele değil. Başka bir konuda bahsettiğim şekliyle; yol bir anlam olamaz çünkü sonsuzluğa uzanan bir yol aslında yol değildir, çünkü hangi noktaya gelirsen gel yolun belli bir konumunda değilsindir, diğer bakış açısıyla nihai olarak ulaşılacak bir hedefte anlam olamaz, bu sefer hedefin kendisi hedefin varlığını anlamsız kılar, ortada bizim algı şemamızla aşılamaz bir paradoks var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • therc T kullanıcısına yanıt

    İlginç bir durum ama dedikleriniz aklıma yattı hocam.

  • Hayatın anlam ve amacını epeyce sorgulamıştım. Önceden amacı 'mutlu olmak' şeklinde belirlemiştim. Fakat sorgulama devam ettikçe yanıt değişti. Biz bunu bilsek de bilmesek de amaca hizmet ediyoruz. Yani hayatı deneyimliyor ve bilincimizi yükseltiyoruz. Bunu farkında olarak yaparsak daha çok mesafe de kaydedebiliriz.


    Ölüp gideceksek, bunun ne faydası var diye düşünenler de olabilir. Ölünce bilincimiz de geliştiği haliyle neyse, o şekilde bizimle oluyor. Yani fiziki beden ölüyor ama akıl ve ruh bilincin gelişmesi yoluna devam ediyor. Fakat öte tarafta gelişim çok yavaş olduğu için, bu dünya hayatının zorluklarının içine doğuyoruz.


    Yani insan bir amacı olmadığını düşünse de ana amaç kendiliğinden devam ediyor. Daha yavaş ya da daha hızlı şekilde...


    Uzun, çok yönlü araştırmalarım beni bu sonuca ulaştırdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 16 Kasım 2021; 3:10:11 >
  • Hayat anlamsızdır. Ona anlam yükleyen insanlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanın bir amacı olması gerektiğine inanmıyorum, ölürken düşünme fırsatın olursa ölümünü kabullenip tatmin olmuş bir şekilde ölürsen "anlamlı" bir hayat yaşamış olursun diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.