Şimdi Ara

İngiltere'de uzmanlar 'süper varyant' için uyardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngiltere'de uzmanlar 'süper varyant' için uyardı



    İngiltere’de Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yeni yayınlanan bir rapora göre ilerleyen zamanlarda MERS kadar ölümcül olabilecek bir koronavirüs varyantı ortaya çıkabilir. Uzmanlar Beta varyantının daha bulaşıcı Alfa, Gama veya Delta varyantlarıyla birleşmesi halinde, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek aşılara dirençli olabileceğini söyledi. 



    Uzmanların "rekombinasyon" olarak adlandırdığı bu süreç ölüm oranlarını hiç olmadığı kadar arttırabilir. SAGE'nin raporunda, ortaya çıkacak bir "süper varyantın" %35 civarında bir ölüm oranına sahip olabileceğinden bahsediliyor. Araştırmacılara göre birden fazla varyantın birleşmesiyle ortaya çıkabilecek süper varyanta, sağlık sistemleri direnemeyebilir. Bu anlamda yaşanan kayıpların birçoğu sırf sağlık hizmetine erişememekten kaynaklanabilir. 



    Ayrıca Bkz.Çekya’da aşı olanlara fazladan tatil verilecek



    İngiltere’de Tüm Partiler Parlamento Grubu'nun koronavirüs ile ilgili başkan yardımcısı Dr. Philippa Whitford, SAGE'nin raporunun zaten malumun ilamı olduğunu söylüyor. Withford, küresel çapta bir aşılanma olmadıkça salgına yönelik tam bir başarının gerçekleşmeyeceğinin altını çiziyor. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu’nda halk sağlığı uzmanı olan Prof. Dr. Martin McKee, hükümetin şu anda kendi danışmanlarından gelen bu sözlerin zaten kendileri tarafından da tekrarlandığını söylüyor. McKee'ye göre başka bir yerli varyantın ortaya çıkma olasılığını azaltmak için aşılanmanın hızlanması gerekli. 




    Kaynak:https://www.walesonline.co.uk/news/uk-news/sage-warns-new-covid-variant-21192341







  • Hala millet medyada duyduğu ile burada yorum yapıyor.


    1- Önce birkaç gerçekten bahsedelim : devamlı mutasyon geçiren virüslerin aşısı olmaz. Dünya üzerinde önceki salgınlar aşıyla bitmedi ( domuz gribi salgınları, ispanyol gribi vs. vs. )


    2- Varyantları yaratan aşılardır. Bunu ben söylemiyorum, Nobel Tıp ödüllü, HIV virüsü bulan Fransız virolog söylüyor: https://twitter.com/hamityanik/status/1395013533419593729


    3- Hayır olmaz öyle şey, aşılar salgın veya mutasyona sebep olmaz dersen şu ekteki DSÖ sayfası umarım aklını başına getirir: ne yazıyor : " Aşı kaynaklı çocuk felci virüsü tip-2 Sudan "




    Bu kamillerde iyi yere dükkan açtılar , ne kadar korku o kadar aşı ,ne kadar aşı o kadar para.


    Belkide bu aşılar bizim bağışıklık sistemimizi çökertip tamamen aşıya bağımlı bireyler haline gelmemize neden olacak. Vücûd aşısısız halde iken virüslere tepkisiz hale gelecek.


    Nasıl maden suyu devamlı içmek mideyi tembelleştiriyorsa , devamlı antikör üretimini tetikleyen aşılarda bağışıklık sistemimizi tembelleştiriyor olabilir.

    İnsanları ufak tefek oradan buradan bulduğunuz bilgiler ile kandırmayın.

    Koronavirüs, grip virüsü gibi çok mutasyon geçiren bir virüs değil. Grip bir şehirde dolaşırken mutasyon ile ilk hasta ettiklerini tekrar edebilen müthiş bir virüs. Şimdiye kadar milyar insan oldu daha aşıya karşı başarılı çıkmadı.

    Siz tüm dünyada virüsü baskılansanız sonrada bir varyant çıkarsa mecbur aşıya karşı bağışıklığı olan sıyrılır sonrada yok aşı yaptı gibi gözükür.

    Dediğiniz doğru olsa tüm çocukluk aşıları yeni dayanıklı tür üretmesi gerekirdi hemde devamlı her zaman.

    İspanyol gribi 20-50 milyon atası ölüm oldu hemde o zamanki 1.8 milyar nüfus ile. Anlayacağınız virüs devrini tamamlamış onda.

    Domuz gribi çok bulaşıcı değildi. Ağır hasta ediyordu tespit edilebiliyordu ve antikor filan üretildi rahatladık.
  • Hayale bak, delta betayla birleşecekmiş de gamma ben de araya gireyim diyecekmiş alfa da yalnız kaldım beni de alın diyecekmiş sonra hepsi power rangers gibi kocaman bir teta varyantı oluşturacakmış.İngiltere'de uzmanlar 'süper varyant' için uyardı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 2 Ağustos 2021; 1:16:46 >
  • pandemi uzadikca boyle bir seyin gerceklesme ihtimali artiyor. virus ne kadar cok insanda ne kadar uzun sure var olma sansi bulursa o kadar cok mutasyon gecirme ve yeni varyasyon uretme sansi var demektir. isin matematigi basit, mutasyon hizi x hasta insan sayisi. mutasyon hizini degistiremiyecegine gore hasta insan sayisini azaltmak zorundasin. elde hazir etkili asilar varken hizli bir mudahale ile pandeminin onu kesilmesi. bir yavaslama yada tereddut mevcut asilarin etkili olmadigi yeni tehlikeli varyantlarin turemesi icin firsat demektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    pandemi uzadikca boyle bir seyin gerceklesme ihtimali artiyor. virus ne kadar cok insanda ne kadar uzun sure var olma sansi bulursa o kadar cok mutasyon gecirme ve yeni varyasyon uretme sansi var demektir. isin matematigi basit, mutasyon hizi x hasta insan sayisi. mutasyon hizini degistiremiyecegine gore hasta insan sayisini azaltmak zorundasin. elde hazir etkili asilar varken hizli bir mudahale ile pandeminin onu kesilmesi. bir yavaslama yada tereddut mevcut asilarin etkili olmadigi yeni tehlikeli varyantlarin turemesi icin firsat demektir.

    Dediğinizin anti tezi olarak: aynı şekilde çok mutasyon geçirdikçe diğer varyantlara kıyasla çok hızlı bulaşan fakat ölümcüllüğü çok az olan bir şekle bürünme ihtimali de artıyor.


    uk'de yetişkinlerde 1.doz zaten %90'a gelmiş. Daha aşılamanın neresini hızlandırsınlar? Uzman adamlar, tamam saygı duyalım, onları dinleyelim de bazen boş yapıyorlar işte.





  • cheers darlin kullanıcısına yanıt

    uzun vadede butun hastaliklarin evrimi bu sekildedir, daha az olumcul hale gelirler ama bu kisa vadede milyonlarca kisiyi oldurecek varyantlarin cikmayacagi anlamina gelmez. ne kadar cok insana bulasirsa o kadar cok mutasyon gecirme ihtimali demek, ne kadar cok mutasyonda o kadar farkli cesit varyant demek. su durumda hastaligin yayilma hizinin artmasi bile daha olumcul hale gelebilir keza su an olum oranlarini asagida tutan faktor hizli tibbi mudahaleler, verilen oksijen ve ilac destekleri. hizli yayilan bir varyant saglik sisteminin kapasitesinin uzerinde kisiye bulasirsa insanlar hindistandaki gibi yeterli sayida oksijen tupu bulunamadigi icin topluca olmeye baslarlar.

  • İngiltere'de uzmanlar 'süper varyant' için uyardı
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    kaçırdığınız bir şey var, mesela biz istersek %100 aşılanalım , pandemiyi bitirdik oh rahatladık diyemeyiz çünkü fakir ülkelerde aşıya erişemeyen Hindistan, Afrika gibi ülkelerde çıkan varyantlar aşılardan kaçabilen mutasyonlar geçirebilir ve bu da bütün aşılamayı çöpe atabilir.

  • Çok korktuk İngiltere'de uzmanlar 'süper varyant' için uyardı 

  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    doğal seçilim diye birşey duymadın mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=uV8ELH0C0wc&t=10s

  • Yakın da VOLTRAN versiyonu da çıkar. Bütün varyantlar voltran voltran voltran diye birleşip, bizi s....cek asıl büyük virüsü yapacaklar :) uğur şahin ve ekibi bu haberi beğendi. Gelsin paracıklar gitsin aşıcıklar😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar aşı o kadar değişim ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Koltukta kalmaya çalışan iktidar gibi ha bire şekil değiştiriyor bı bit artık baydın bıggtıkkkkk

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o değilde aşı olanları iyi kandırdılar ama :))

  • İngiltere de sevdi bu işi.. akıyor(!)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bizde kellepaçanın yanına bir çorba daha koyarız bir varyantta biz yaparız

  • Bu kamillerde iyi yere dükkan açtılar , ne kadar korku o kadar aşı ,ne kadar aşı o kadar para.


    Belkide bu aşılar bizim bağışıklık sistemimizi çökertip tamamen aşıya bağımlı bireyler haline gelmemize neden olacak. Vücûd aşısısız halde iken virüslere tepkisiz hale gelecek.


    Nasıl maden suyu devamlı içmek mideyi tembelleştiriyorsa , devamlı antikör üretimini tetikleyen aşılarda bağışıklık sistemimizi tembelleştiriyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E27222C63 -- 2 Ağustos 2021; 9:4:43 >
  • Haklısın. Aşısız olanlar covid olurken aşısını tam olmuş olanlar covid olmuyor. Fena kandırılmışlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superduper 360noscope olsada aşı olmucam zorunda kalırsamda MRNA olmucam burdan Bill gates'e selamlar benim dna'mı değiştirip kendi patentli dna'nı bana geçiremiceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Ağustos 2021; 9:31:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyle zaten boşuna dozlarda arttırılmıyor
    Vücudun antikorları covid'le meşgulken başka bir hastalığa yakalanılırsa geçmiş olsun.
    Sağdan gösterip soldan vuran Bill gates nüfus planını hayata geçirmiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Ağustos 2021; 9:29:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.