Şimdi Ara

ikinci el noter sonrası çıkan gizli arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.1.5 ay önce corsa d 2013 otomatik benzinli araç aldim.Araç piyasası inanın çok garip olmuş ki araç yokluğundan insanlar resmen 2.ele saldıriyor.Bizde yangindan mal kaçırır gibi araç aldik ama hatasiz ilan yazan aracin stoplar kirik,lastikte balon varmış ve birçok eksigini para harcayarak tamamladım Almasak başkaları bekliyordu.Aldik ama aracın gizli arizası varmış.Noter sonrası araca bindim vitesi d ye aldim sağına soluna bakarken arıza ışığı yakti araç kendini korumaya aldi.Araca yabanci oldugum için anlayamadim.Hemen satıcı çocuğa mesaj attim abi lpg dendir dedi bende emniyet güvenlik görevlisi diye itimat ettim hatta sizi gideceğiniz yere birakıyım demistim ne gerek var abi demişti.Eksperde itimat edip b.sayara bile bağlatmadik.Keşke bağlatsaymısız.İşin enteresanı motor sıcaklığı düşükken pek yapmıyor.İlk başlarda umursamadim anlamadigim için lpg sistemi etkiliyor sandim ama işin aslı öyle değilmiş.Zaten obd soketi önden iceri düşmüş yandan çikartmişlar.Ondan bile anlamaliydik.Zaten araştirmalarimizda bu sorun çözümü tavsiyesine istinaden bujiler ve bobin benden önce değiştirilmiş gaz kelebeği sökülüp takılmış kelepcesini bile takmamişlar.Bu araç vekaletle aldığımız çocuğun k.pederininmiş rahatsizliktan dolayi ayağı kesilmiş ve araç cok uzun süre yatmış.Engelli aracı çıktığı için acil satma kararı almislar.Aldıgımiz çocuk vekaletle sattı ama bundan önce samsundan antalyaya oradan ankaraya gelmiş.Yani aracin arizasını bilmemedine imkan yok.Eksperde aracin boyasına kasasina yürüyenine baktirdik ama gizli sorunu bilemedik çünkü herzaman yapmıyor.Ama bu aracı bir saat trafikte kullanan birisinin bu arızayı yaşamamasina imkan yok.Yani bile bile sattılar diye düşünüyorum.Sorun dogrultusunda birkaç parça denedik ama çözulmedi.Allahtan parçaci arkadaşim var boş yere parça parası vermiyoruz.Ama hâlâ çözemedik psikolojim bozuldu arabadan soğudum.Masraftan vaz geçtim ama hiç ummadığınız bir kirmizı isikta yogun trafikte birden arizaya geçmesi ve aracın taaki stop edip tekrar calıstirmadan düzelmemesi bu arada arkadaki kornaların çalması sinir bozucu.Nerdeyse dava bile acmak aklımdan geçiyor.Siz ne dersiniz bu konuda...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Opel'in kronik F arızasını mı veriyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    P1895 arızası veriyor ama şanzuman falan sorunsuz.Normal birkaç usta bilemedi olmazsa yetkili opar a götüreceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Motoru kaç 1.2 mi 1.4 mü ? Opellerin hiçbiri LPG yi sevmez ama sizinki motordan ziyade şanzımandan da kaynaklanıyor olabilir. 1.2 yse zaten düşmanıma bile acırım, DSG tipi şanzıman var yıl 2023 hala DSG ye güvenim 0..


    1.4 ise tam otomatik tork konvertörlü şanzıman. Şanzıman yağı , bakımı zamanında doğru yapıldıysa aslında ömürlük bir şanzıman..


    Eksperde her şeyine baktırmanız lazımdı, satıcı silah zoruyla mal satmadı belki o da bilmiyordu yani iade ya da onarımın yarısını karşılaması gibi uzlaşı olmazsa dava süreci daha yorucu ve masraflı olacaktır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.1.2 yarı otomatigi biliyoruz Özellikle 1.4 tam otomatik tercih ettik.Evet bu bana ders oldu hangi makamda olursa olsun kişiliklere itimat etmeyip işi garantiye almak lazım.Halbuki obd cihazımız bile var bağlasak hafızada hata kodunu görürdük.Silah zoruyla almadık ama kimse kimseye ayıplı gizli sorunlu mal satamaz.Ben ona noter sonrası arizaya gecince hemen yazdım ama lpg dendir diye geçiştirdi.Ben sorunsuz araç satsam yarım saat sonra arıza ısığı yaktı diye haber gelse olurmu öyle şey diye aracımın arkasında dururum.Demekki arıza ışıği durumunu biliyordu.Son olarak tabiki kimse kimseye silah dayayarak mal satmaz ama bir ürün aldınız sorunlu çıktı zorla bana satmadilar diye umursamazmısınız.Noterden 10 dk sonra adama bildirdim oda lpg dendi diye geçiştirdi.Amacım dava falan değil satıcıyada yazacam bilsin ama ağır masraf çikarsa tabiki arkasını ararım.Elimdeki kanit noter sonrası yazışma.Cvp icin tekrar tesekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • khanstern kullanıcısına yanıt
    1.2 lerde DSG tipi şanzıman mı var?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bora1608 kullanıcısına yanıt

    Easytronic tek kavrama yarı otomatik olması lazım. Dsg gibi degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bbqhe B kullanıcısına yanıt
    Bende öyle biliyorum tşkler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eksperde boyasına baktırmışın işte gerisine ne gerek var dimi ? o açacağın mahkemeden bişey çıkmaz. adam diyecek ki ben söyledim buna, eksperede götürdü . ben kızoğlan kız sattım bu bozdu diyecek bitti gitti . bizim milletin bu kaporta boya sevdası yüzünden başına gelmeyen kalmadı ama ne zaman anlayacak bakalım.

  • Moralinizi bozmayin aldiginiz fiyata koyun .sikintisini soyleyerek bile satarsiniz. Bizim arkadasin aracinin sanzuman arizaliydi, sanzuman arizali diye satti 2000 indurim yapti. Alan sanzumanciydi zaten dert degil dedi. Yani her arabanin alici var bu piyasada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt

    DSG şanzımana laf edenlerin otomatik vites bilgisi örnekteki gibi oluyor genelde

  • Adam şanzıman konusunda dolandirmamistir demiyorum lakin ikinci el araçta böyle şeyler maalesef oluyor. Bu sebeple ekspertiz yaptırılıyor. Siz kendi istediğiniz ekspertize gidip kendi istediğiniz şekilde araca bakılmışsa, kusur satıcıda olduğu kadar sizde de vardır.

    Hele lastiğindeki balona kadar takılıyorsanız, bu yaşta ikinci el araç size gelmez.

    Yok ben çok titizim, bundan sonra en ince şekilde baktıracağım derseniz, bu tarz lastik, stop gibi ufak tefek sorunlar çıkınca çoğu satıcı 10 yıllık araç deyip, kaza boya ve arıza durumu satıcının dediği gibi çıkmasi durumunda sizle ekspertiz ücreti konusunda kavga edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bora1608 kullanıcısına yanıt

    DSG ile alakası olmayan easytronic adı verilen tek kavrama yarı otomatik şanzıman var. Toyota'nın mmt şanzımanı gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar mesajınıza istinaden biraz araştırma yaptım. Konu tam olarak sizin bahsettiğiniz gibi değil. Doğru bilgileri aşağı ekliyorum (alıntı olarak)

    TBK 219’a göre satıcı kusuru olmamasına rağmen; ikinci el araç satıcısı, alıcıya karşı satılan şeyde bildirdiği niteliklerin mevcut olmamasından, ikinci el aracın nitelik veya niteliğini etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini veya alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, ekonomik ve hukuki ayıplardan sorumludur. Satıcının ifa yükümlülükleri arasında satılan ikinci el aracın ayıpsız olması ve ayıpsız olarak teslim edilmesi yer almaktadır. Bu konuda satıcı ikinci el araçtaki ayıplara kendisi sebebiyet vermemiş olsa dahi sorumludur. Ayrıca satıcı, ikinci el aracı ayıplı ifada bulunmuşsa, alıcıya karşı üstlenmiş olduğu borcu gereği gibi ifa etmeme nedeniyle yine sorumludur. Bu durum Yargıtay 13.Hukuk Dairesi’nin 2016/4472 E. ve 2018/6303 K. sayılı kararında, “ Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.” şeklinde ifade edilmiştir.

    Ancak TBK 222/1’e göre araç satışı gerçekleşmeden önce alıcının fark edip kabul ettiği veya satıcının alıcıya bildirdiği durumlarda satıcının ayıp sorumluluğundan bahsedilemez. Bu konuda belirtmek gerekir ki ikinci el aracın piyasa değerinin altında bir fiyata satılmış olması, söz konusu ayıbın alıcı tarafından bilindiğini göstermemektedir. Satıcı, sattığı ikinci el aracın ayıplarının varlığını alıcıya bildirdiğini veya alıcının ikinci el araçtaki ayıpları bildiğini iddia-ediyorsa iddiasını ispatla mükelleftir. Dolayısıyla herhangi bir şekil şartı olmamasına rağmen yazılı delil altına almasında ispat kolaylığı açısından fayda bulunmaktadır.

    Alıcının, ikinci el araç satın almadan önce araç hakkında hiçbir kaydı inceleme ve ekspertiz incelemesi yaptırma yükümlülüğü bulunmamakla birlikte günümüzde birçok kişi tarafından özellikle ekspertiz incelemesi yoluna sıkça başvurulmaktadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir sonuc cikmaz 2.el garantisiz araç bilmiyordum ben anlamam arabadam der dava kapanir bosa zaman kaybi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava açma hakkınız var tabi ama sonucunda kazançlı çıkmanız zor tabiki. Geçen zaman o süreçte aracı kullanıp kullanılmaması, iade durumunda bedel hesaplanması vs. Ek olarak 2013 model bir araç, bu araca fabrikası bile garanti vermiyor, satıcı art niyetli bile olsa sizde aldığınız aracın yaşını ve durumunu göz önüne alıp bi orta yol bulmalısınız bence.

    Masrafı paylaşmak en iyi çözüm.

    Benim noterde satışını alıp daha 100 mt gitmeden bozulan aracım da oldu, sattığım aracı 1 ay sonra %10 ucuza arıza yaptı diye geri aldığımda. Benim size tavsiyem öncelikle bu araçtan anlayan bir usta bulun sonra yaptığınız masrafları da fişi faturası ile kayıt altına alıp satıcı ile orta bir yol arayın. Dava , iade vs bunlar yıpratıcı süreçler.

  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    canım kardeşim sen boşver o muhabbetleri . onlar öyle yazıyor kağıt üzerinde . kağıt üzerinde yazana bakarsan ohoo neler neler ... bak yanına 2 de yalancı şahit bulur seni suçlu çıkarır. istersen dene . denemesi bedava .

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Bu güzel yaklaşımlı yorumunuz için teşekkürler.Ne gariptir ki türkiyenin saçma piyasasında araç 1.5 ayda 75-100 bin arası üzerine koydu sorun bu değil.Benim derdim zaten parada değil ama insana Allahtan çoluktan çocuktan helalden haramdan bahsedip (özel harekatcı) güven verip bizde itimat edip motor seside iyi olunca motora baktirma gereği duymadık bile.Oda gidip kayınpederine bak sorunlu arabayı nasil kaktirdım diye övünmüstır.Birdaha babam olsa iğneden ipliğe test ettirmeden araç almam.Zehir zikkım olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bbqhe B kullanıcısına yanıt

    DSG (direct shift gearbox) tipi dogru bir tabir hocam.. baskı balatalı, yarı otomatik yani aynı yapı. Sadece konfor, düşük yakıt tüketimi için gelişmiş versiyonda çift balata var.. Vw grubunun araçları ve bazı Ford powershift şanzımanlı araçlar (genelde dizel kuga/focus/cmax vs) bu tipte çıkıyor..


    Bu yarı otomatik sistemin genel adı halk arasında DSG diye bilindiğinden yazdım, aslında birazda plastik pencereye pimapen, kağıt havluya selpak demek gibi bir şey  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yapılan olumlu yada olmsuz yorumlar için teşekkür ederim.Araç almaya gittiniz yanınızda üst düzey savunma sanayiinden arkadaşınız var.Satan kisi özel harekattan. kayinpederinin arabası.Arabayı biliyor hatta bu arabayla samsundan antalyaya oradan ankaraya gelmiş araba içi dışı pislik leş neyse biz muhabbet ederken arkadaşimla uzaktan ortak tanıdıkları falan neyse yani muhabbet olunca güven oluştu.Bizde motor sesi çekişi iyi diye sadece aracın kaportasına altina üstüne yağ kaçaklarına şanzimana falan baktırdık herhangi birşey çıkmayınca anlaştık.Ne bilelim saçma gizli bir sorunu olduğunu.O kadar yol yapmış sorun vermemesi imkansız.Biz bir tur attık ve 500 mt ekspere gittik.Böyle bir sorundan arıza ışığından bahsetmedi bile.Sonuçta güvenimizin cezasını çekiyoruz ama durüst insan böyle birşey yapamaz böyle araba satmaz.Davaya gelince inada binerse uğraşırım.Devlet görevlisi o sıkıntı yaşar.Son olarak kim olusa olsun itimat etmeyin güvenmeyin full ekspertiz yaptırın.opel yetkili serviste tanıdık usta bulduk şimdi oraya götürecez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 1 Mayıs 2023; 10:43:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.