Şimdi Ara

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.387
Cevap
12
Favori
29.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tyrant'ın albümünün 500*500 kapsız halini bulamadım ama olsun, orijinallik kattı Ki zaten bence bu karşılaşmayı koymaya gerek bile yok

    #8
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    Judas Priest - Painkiller (1990)

    VS

    Tyrant - Legions of the Dead (1985)
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 2 Ekim 2015; 21:26:13 >




  • kaçırmayız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyrant benim için yeri bambaşka olan bir gruptur.Nereden başlasam bilemiyorum. Albüm kapağındaki yer grubun 1984'de yaptırdığı hayratın önüdür, tam adresini bilemiyorum tabi...Grup o zamanın parasıyla albüm kapağındaki arabayı satıyor ve bu hayratı yaptırıyor, artan para ile albümü falan hallediyor.Her şey bitiyor bir bakıyorlar, "ne eksik?" diyor Jimmy, albüm kapağının eksik olduğunu farkediyorlar ve bir dostlarından fotoğraf makinesini istiyorlar, sonra hayratın önünde 4 kişi poz veriyor ama bakıyorlar bir şeyler eksik sanki Jimmy'nin aklına geliyor sattıkları arabada kapakta olsun istiyorlar, sattıkları adam bunlardan 500 Tazmanya parası istiyor ve kabul edip fotoğrafı çekiyorlar. İşte kapağın hikayesi budur, pek bilinmez tabi.

    Judas Priest Painkiller bence grubun en boş ve en balon albümü...Fazlasıyla abartılmış içi bomboş bir albümdür.grup daha fazla satış yapabilmek için müziğini yumuşatmış, tırnak içinde davayı satmıştır.Tamamen yalan bir albüm resmi ile karşı karşıyayız ejderha kafasından motorsiklet mi olur? Rob Halford'un sesi o kadar kötü ki kocakarı gibi çığırıyor anca gitar tonlarında ne olduğunu çözemedim gitarist herhalde "Serdar Ortaç Tonları" aramış ama daha da düşmüş.Davul Ramazan davullarından hallice, okey uykudan uyandırır ama yetmiyor Painkiller şarkısı ile başım şişti ağrı kesici alma ihtiyacı hissettim.Kısacası bu albüm Gülşen'in dan dan şarkısı kadar olmuş diyebilirim.

    Tyrant 0
    Painkiller 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mandalorian -- 2 Ekim 2015; 22:08:22 >




  • Tyrant'ın albümüne başladım. Dinlediğim kadarıyla bu eşleşmeden sağ çıkamaz gibime geldi. Oylamada bir yanlışa düşmemek için yarın bir kez daha dinleyip oyumu öyle kullanacağım ben.
  • Bu kadar içi boş fıçı albüm zor bulunur.
    Painkiller metal camiasının en özenti ve en ticari albümlerinden biri olmakla yetinmediği gibi, üstüne bir de izinden giden yüzlerce gruba yanlış örnek olmuş JP'nin en kötü albümlerinden biridir.
    Ve maalesef durumu Halford'un çığlıkları kurtaramamıştır. Hatırlarsanız Defenders of the Faith için JP'nin son iyi albümü diye boşa demediğimi görmüş oldunuz. Neden hep kötü albümler en iyi olarak nitelendirilir akıl sır erdirilemez...

    Tyrant'ın Legions of the Deadı buram buram eski okul heavy metal kokuyor, daha ilk gitar soundundan albümün şişirme olmadığını anlatıyor dinleyiciye. Glen May'in vokal performansı dinlemiş olduğum en iyiler içerisine girmeyi başarmıştır bu albümle beraber. Doğru zamanda sesini inceltiyor, yeri geliyor orta derecede kullanıyor ve bazen de kalınlaştırıyor, bu da albüme zenginlik katan büyük bir faktör oluyor.

    Tyrant bu zifiri karanlık soundu ve sağlam atmosferiyle klasik işlenen konulardan kendini soyutlayarak şeytan, kader ve ölüm konularını işlemiştir.

    Favoriler: Warriors Of Metal, The Battle Of Armageddon, Legions Of The Dead, Knight Of Darkness ve Time Is Running Low

    Sacrifice sözleri black metal albümlerine yaraşır ekstremlikte;

    Candles glow demonic haze, preacher screams
    Satanic praise, life means nothing to his lord
    Virgin's blood is finally poured, pentagram
    Blood is shed, virgin's dead and chalice warm
    Blood is sweet upon my lips, down my chin the blood drips

    CHORUS:

    Sacrifice to the devil, the burning begins
    Sacrifice to Lucifer, rejoice for your sins
    Sacrifice your soul, this ain't no dream
    Sacrifice, sacrifice, sacrifice

    God will forgive you for your sins
    Haven't you read?
    It's just a matter of time you know, before we're dead

    Holding high a southern cross, blood is in my hand
    All the world the depth of hell have fallen to my command
    Blinding light from the sky
    Sacrifice, success, virgin dies
    Satan laughs we've passed the test

    Her ne kadar sonraki albümlerini daha çok sevsem de bu albüm Painkiller denen şarlatanı rahat paketler.


    JP 0
    Tyrant 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 3 Ekim 2015; 1:31:33 >




  • Açıkçası ben painkiller'ın neden bu kadar kötülendiğini anlayamadım.Evet tarzlarına göre yumuşak olabilir ama içinde Painkiller,A Touch Of Evil,between the hammer and the anvil ,nightcrawler,hell patrol gibi güzel şarkılar barındıran bir albüm.Halford scream vokal kullanmış olabilir,Onun haricinde Glenn Tipton'ın soloları basit olabilir ama bence melodik soloları var.Mesele metronom kasmaksa shredding vs ise isteyenler Malmsteen,Petrucci vb dinleyebilirler...

    JP 1
    Tyrant 1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar eger maggesein mesajina tarayarak bakarsaniz ironi yaptigini ve oyunun painkillera oldugunu gorebilirsiniz, yani su an oylama 2-1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Judas'ın bana göre Defenders of Faith'ten sonraki en iyi albümü Painkiller. Tyrant'ı 2. kez dinledim fakat Judas'ın karşısında duramayacağı fikrimde sabit kaldım. En sevdiğim 5. (ilk dörtte sırasıyla The Sentinel, Rock Hard Ride Free, Beyond The Realms of Death, Victim of Changes var) Judas şarkısı Between The Hammer And The Anvil gibi dehşet ötesi atmosferik şarkıyla Night Crawler, A Touch of Evil, Painkiller, Metal Meltdown, Leather Rebel, One Shot At Glory, All Guns Blazing gibi her şarkısı klasikleşmiş bir albüme karşı Tyrant'a oy vermeye gönlüm ve kulağım razı olamadı.

    Judas Priest: 3
    Tyrant: 1
  • Painkiller albümüne ticari amaç taşıyor vb. sözler söyleyenler umuyorum evlerinde Metallica, Megadeth dinlemiyorlardir.Hatta onların Ozzy olan hiç bir albüme de oy vermemeleri gerekir.Painkilleri JPdansa Death'ten dinlemeyi tercih ederim orası ayrı mesele.Diğer albümü dinlemedim daha dinleyip editleyecegim.
    Edit:İki albümü de dinledim ve Painkillerı daha başarılı buldum.

    Painkiller:6
    Tyrant:1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Che. -- 3 Ekim 2015; 22:44:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bilgisayardaki problemimle ugrastigim icin mobilden oy verecegim, dolayisiyla yorum falan yapmiyorum (ki gerek de gormuyorum)

    Judas Priest: 4
    Tyrant:1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anarşizm'i gören olmadı nerede kendisi üye olmuştu en son ?
  • Ticari albüm eleştrilerini okudum, kimse babasının hayrına yapmıyor bu işi meaalesef biliyorsunuz. O yüzden malesef hak veremiyorum. Fakat painkiller albümünün çok büyük yararıcılık getirmediği veya devrim niteliğinde olmadığı da doğru. Fakat Legions of the Dead gibi çok arafta kalmış, ne olmuş acaba bu sorusunu sorduran bir albümde değil. Müzikal açıdan çok daha başarılı buldum.

    Painkiller:5
    Legions of the Dead:1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobafett

    Anarşizm'i gören olmadı nerede kendisi üye olmuştu en son ?

    Hop geldim.Hayatımda ilk defa Tyrant'ı dinliyorum
  • Sword albümünün dizilişi sanırsam farklı, vikipediden bakarak dinleyebilirsiniz eğer ona dikkat ediyorsanız.


    #9
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    Sword - Metalized (1986)

    VS

    Cirith Ungol - Frost and Fire (1980)
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/




  • Oyum sword'a albümde follow the wheel ,children of heaven,the end of the night,stoned again gibi güzel şarkılar var.Albüm'de sound olarak '80'ler heavy metali bariz olarak hissediliyor ritim gitar rifflerinin yanında melodik riffler kullanılmış,kısacası güzel bir albüm.Bu albümden açıkçası bir Accept,Running Wild tadı aldım desem yalan olmaz...

    Sword-1
    Cirith Ungol-0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 4 Ekim 2015; 13:35:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar, açıkçası iki albüm de beklediğimden güzel çıktı, ha çok efsane mi, hayır ama güzeller. Özellikle Cirith Ungol bende güzel bir hava bıraktı. Farklı bir tata açıkçası, hep aynı tınıları dinlemekten sıkılan kulağıma iyi geldi, ha metal müziğe bunun bi katkısı var mı, aksine daha çok 90lar metal gibi yapmışlar, özellikle son şarkıyı ama mesela What is it take'teki o ılan gibi süzülen synthizer (ya da artık yazılıyorsa) tahmin ettiğim aletin sesi mesela güzel bir hava katmış. Bilmiyorum, nasılsa Sword'a oy çıkar buralardan, o yüzden benim oyum bunlara. Sword'u ise klasik heavy tadı arayıp da biraz daha sertleşmek isteyenler ve bu konuda artık üst tabakayı sıyırmış, daha farklı kişiler arayan birisi için tavsiye ederim.

    Sword: 1
    Cirith Ungol: 1


    daha fazla yorum yaparım diye düşünmüştüm ama içimden gelmedi




  • Power metale olan düşkünlüğümden dolayı melodikliğinden ötürü Sword daha çok hoşuma gitti. Heavy metalden çok old speed/power gruplarını anımsattı. Vokali beklentimin üstünde iyi çıktı diyebilirim.

    Crith Ungol cezbetmedi pek vokali tatmin etmedi riffleri de o şekilde.

    Sword:2
    Crith Ungol:1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanada'dan ikamet eden Sword'un Metalized'ı, 80'lerin en iyi heavy'lerinden biri bana göre. Orjinal bir müzikleri yok CU gibi ama gayet iyi iş çıkartmışlar.

    Crith Ungol, epik heavy metal icra ediyor kapaktan da bu durum bayağı belli zaten. Lakin bu ilk albümleri metalden çok 70 lerin hard rockı kategorisinde yer alır. Grubun en güçlü albümü olmaktan uzak Frost and Fire ama gene de severek dinlediğim bir albüm olmuştur. Sıradaki albümle grup, şuanki orijinal müziğini oturtmuş ve çok daha iyi albüm yapmaya başlamıştır.

    İki albümü de severek dinlediğimden biraz zor bir karar oldu;

    Sword 3
    Crith Ungol 1
  • Sword 4
    Crith Ungol 1

    İki grupta benim için iyi değildi.
  • Sert eşleşme olmuş,iki tarafta fazlasıyla güzel işin açıkçası. Sword gavurun "old school" dediği çok klasik,80leri insanın ruhuna işleyen bir müzik yapmış.
    Cirith Ungol ise biraz farklı tatları denemiş,kah rocka dalmış,kah çok ufak blues esintisi vermiş,enteresan hareketler yapmış yani.
    Elim Sword'a çok gitse de oyum Cirith Ungol'un,farklı tatların önünü açmalıyız.

    Sword: 4
    Crith Ungol: 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolgezer761 -- 5 Ekim 2015; 3:12:41 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.