Şimdi Ara

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.387
Cevap
12
Favori
29.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir önceki yorumumda King Diamond hayranı olduğumu söylemiştim onun o tiz vokalini, mistik havasını, death maskını her köşesini ıstırırım yalarım bir de.Fakat ben bu iki albüm arasında oyumu W.A.S.P'e vermek istiyorum, Hellion'daki soloda bir kere kulakları doberman gibi diktim zaten.Fazla bir şey yazamıyorum ailemle birlikteyim bayram için

    W.A.S.P: 3
    Mercyful Fate: 2
  • Hocam valla ilk oylamada ben mf ye vericektim oyu ama bana kalmadan bitmişti. Açıkçası 9 benim daha çok hoşuma gitmişti.
  • Mercyful fate ardı ardına gelince ve misafirden önce hızlıca bitireyim diye ilk dinlediğim albüm oldu. Kesinlikle şunu diyebilirim ki asla boş parça koymamışlar, belki az şarkı olduğundadır belki önceden en iyilerini seçtiklerindendir ama bunu 9 albümünden bile daha çok beğendim. 9 kadar uzman şekilde değiller belki (King Diamond mesela yine en üst seviye değil BENCE) ancak çok güzel bir ruhları var ve yaptıkları işe kendilerini verdikleri belli, prodüksiyon handikapı da yaşamamışlar. Ayrıca ne profesyonellerden ne rezillikler gördük, bu albüm bırakın ilk tanıtımı üçüncü beşinci albüm bile olabilirmiş, kulağınızı rahatsız edecek sesler yok gibi. Nuns have no fun'ı özellikle beğendim. 9'da o kadar da beğenmediğim grubun bu albümlerini direkt telefonuma indiriyorum

    W.A.S.P. ise hep merak ettiğim ancak bir türlü oturup bir albümünü dinlemediğim grup olmuştur. Sleeping (in the fire)'ı bir ballad sever olarak gayet başarılı buldum, şarkılarda genel olarak falso yok ve bazen metalin o kökündeki isyankar havayı verdikleri sözler var. Grubu beğendiğimi söyleyebilirim, yaptıkları iş kötü değil ancak bobafett'in de dediği gibi ticarilik sezdim. Bunun bence kötü bir yanı yok, sonuçta hayatlarını kazandıkları iş bu, yaptıkları iş ticarete dayalı bir nevi ancak bu işi zevk alarak yaptığını ve yaşadığı duyguları hissettirerek, içten gelerek yapmak başkadır mesleği olduğu için kendini vermeden, yavan bir şekilde, yaparmış gibi gözükmek başkadır. Dediğim gibi, normalde pek takacağım bir şey değil ancak bunu bu değerlendirmede eksi olarak düşünmemin sebebi ise her ikisinin de ilk albümleri olması dolayısıyla tanıtımlarında en iyi hallerini sunmalarını gerektirdiğini düşünmem ve müzikal açıdan bana iki albümün de kötü gelmemesi, dolayısıyla yan değerlendirmelerim burada devreye giriyor. Ruh açısından Mercyful Fate'i nasıl daha iyi buluyorsam aynı şekilde albümün doluluğu açısından da yine onları daha iyi buldum (gerçi bu mercyful fate altı üstü 4 parçalık olduğu için yarım artı ama), W.A.S.P. müzikal açıdan değil bu iki değerlendirmeden dolayı bende kaybetti. Yine de kesinlikle kötü değil aksine ortalama üstü olduğunu söyleyebilirim.

    Papa bana güvenme demiştim

    W.A.S.P: 3
    Mercyful Fate: 3




  • Mercyful Fate'in bu albümünde vokalin sesini beğenemedim maalesef, çığırmadığı zamanlarda burnu tıkalı gibi geliyor.Onun dışında gitar yeterliydi ne aman aman bir iş çıkarmış ne de berbat bir iş çıkartmış 10 üzerinden 6.5, davulda da ekstra bir şey yoktu 10 üzerinden 6'da davula diğer şeyler içinde 10 üzerinden 6.5 veriyorum.
    Özellikle şarkıların introlarını sevdim ben

    WASP kulaklarımın pasını sildi, açar açmaz. L.O.V.E. Machine parçası hoşuma gitti, konserde güzel olur gibi Bu albümdeki karga vokal hoşuma gitti.

    W.A.S.P: 4
    Mercyful Fate: 3
  • Merhabalar arkadaşlar. Bu turnuvayı arkadaşım olan Pelerinl'den duydum ve geldim. Metal müzik ile ilgili fikir beyan edilen bir yerde bu zevksiz arkadaşa meydanı boş bırakmamak gerektiğine inanıyorum.
    İşin şakası bir yana,Trash metal turnuvasından bahsettiği zamandan itibaren katılmayı planlıyordum,bu turnuvada albüm seçimleri sırasında birlikte tartışmıştık hatta,fakat Balıkesir'de olduğumdan dolayı ilk oylamaları kaçırdım,artık buradayım.

    İlk oyum W.A.S.P'a. Tercihim I Wanna Be Somebody,School Daze,Tormentor,Hellion gibi çok iyi bulduğum şarkılardan dolayı bu albümden yana.
    Mercyful Fate'in bu albümünü de gayet iyi buldum,vokali de beğendim,fakat oyum W.A.S.P'tan yana

    W.A.S.P : 5
    Mercyful Fate : 3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolgezer761 -- 27 Eylül 2015; 17:28:37 >
  • @Anarsizm üyelik için ekleyim mi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelerinli

    @Anarsizm üyelik için ekleyim mi hocam?

    Olur
  • #5
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    U.D.O - Animal House (1987)

    VS

    Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath (1973)
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 29 Eylül 2015; 11:05:47 >




  • Oyum Black Sabbath'a

    Heavy Metal janrinin ortaya çıkmasında cok onemli katkıları olan bu grup pek cok buyuk isimi de etkilemistir.80'lerde meshur metsl gruplarının elemanlari ile röportaj yaptığınızda ys Black Sabbath'tan ya da KISS' ten etkilendiklerini söylerler.Heavy metal icin cok onemli bit grup Black Sabbath

    Albüme gelecek olursak albume ayni adı veren sarki muhtesem.Ozzy Osbourne'ün isyanli sesi ve Tony Iomi'nin gitar riffleri buram buram '70'ler kokuyor

    Album Sabbath bloody sabbath, Sabbra Cadabra Killing yourself today gibi klasikleri icinde barındırıyor

    Udo Dirkschneidler Accept'ta cok güzel işler yapmış olabilir saygi duyariz ama Bs varken ben tercihimi Black Sabbath'tan yana kullanıyorum.

    U.D.O 0
    BLACK SABBATH 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 28 Eylül 2015; 21:04:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu eşleşme adil olmamış bence açık ara Sabbath diyorum çünkü.Bu albüm bir heavy efsanesidir, kaç tane Sabbath Bloody Sabbath gibi şarkı var bu sektörde.Ozzy'li sabbath ayrı bir efsanedir, Dio bile gelip Ozzy'nin yerini dolduramadı.Efsane gruba efsane vokal.Heralde heavy metal turnuvasinda fan boyluk yapacağım 2 grup vardır biri Maiden, diğeri Sabbath.Albüm Sabbath'in en iyi albümlerinden değil bence ama yine de rakibine bariz üstünlüğü var.

    U.D.O 0
    Sabbath 2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için üzerinde çok düşünülmesi gerekmeyen karar; hoş önceki maçın sonucuna bakacak olursak, bu maçın galibi UDO olması gerekir...

    Kıyaslamanın yersiz olacağı bir diğer eşleşme bana kalırsa.

    U.D.O 0
    Sabbath 3
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Şöyle ince ince göndermeyi yapıyorsun ya bayılıyorum. Ben de katılıyorum vallahi. Neyse puanımı vereyim.

    Sabbath Bloody Sabbath benim en sevdiğim Black Sabbath albümüdür. İçinde Fluff biraz baysa da neredeyse kusursuz denebilecek riffler barındırmış, üstüne Killing Yourself To Live, Spiral Architect, A National Acrobat, Sabbra Cadabra, Sabbath Bloody Sabbath, Who Are You, Looking For Today gibi klasikler barındıran diye devam edecektim fakat zaten bütün albümü yazdım. Öyle bir albüm işte bu. UDO falan duramaz karşısında.

    U.D.O.: 0
    Black Sabbath: 4




  • Çoğu şarkının daha önce coverlarını dinliyordum ilk defa orijinal hallerini dinledim, zamanın şartlarına göre bir değerlendirme...

    U.D.O.: 0
    Black Sabbath: 5
  • Bir kaç şeyi güncelleyemedim ana mesajda ama onları en yakın zamanımda halledeceğim müsait olunca ve ben bir şey söyleyeyim mi yalnız, böyle karşılaşma olmaz


    #6
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    Black Sabbath - Heaven And Hell (1980)

    VS

    Motörhead - 1916 (1991)
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/




  • Black Sabbath Dikkatimi ilk çeken albüm kapağı oluyor, ortadaki meleğin bir tablet veya akıllı telefonu var sanırım.Albüm kapağı ile grup ileri görüşlülüğünü ve mizahını konuşturmuş.Dio'nun katılımıyla ilk albüm ve 10 yıl içinde sesler inanılmaz değişmiş.Pozitif yönde yani ama bazı insanlar o sesleri sevebiliyor tabi...

    Motörhead İlk albümden son albüme kadar ne yaptıklarını biliyorlar ve belli bir kalitede ilerliyorlar, ayrıca Lemmy ağabeyin sesi yaşlandıkça şarap misali güzelleşiyor...Bu albümünde diğerlerinden farkı yok.

    Vokalleri kıyaslayınca Lemmy ağabey Dio'yu eziyor...Kısaca ben ilk görüşte aşka inanırım Black Sabbath beni etkileyemedi ama daha ileri giderse 2. 3. dinleyişimde durumlar değişebilir.

    1916 - 1
    Black Sabbath -0
  • Pek yorum yapasım gelmiyor ama Motörhead daha eğlenceli, daha tekdüze, daha rock n roll tabanlı iken BS daha atmosferli, yer yer karanlık yer yer Lady Evil gibi eğlenceli şarkılar yapmış. Heaven and Hell diyorum.

    Black Sabbath: 1
    Motörhead: 1

    @Maggese hocam tablet değil iskambil kağıdı o. Ters çevirmiş yanındaki melek kesmesin kartları diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 29 Eylül 2015; 13:02:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papa Emeritus III

    Pek yorum yapasım gelmiyor ama Motörhead daha eğlenceli, daha tekdüze, daha rock n roll tabanlı iken BS daha atmosferli, yer yer karanlık yer yer Lady Evil gibi eğlenceli şarkılar yapmış. Heaven and Hell diyorum.

    Black Sabbath: 1
    Motörhead: 1

    @Maggese hocam tablet değil iskambil kağıdı o. Ters çevirmiş yanındaki melek kesmesin kartları diye.

    Öbürünün de hiç umurunda değil, "Ben sigaramı içer keyfime bakarım" diyor.
  • Ozzy'siz çıkan ilk Black Sabbath albümü olan Heaven And Hell'de Ronnie James Dio gayet başarılı bir şekilde söylemiş şarkıları,ama Ozzy başkadır.

    neon knights,children of the sea ,lady evil ,heaven & hell gibi Black Sabbath klasikleri barından bu albüme oyumu veriyorum...

    Black Sabbath: 2
    Motörhead: 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 29 Eylül 2015; 16:22:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu turnuvada Lemmy'e benden oy çıkmayacak sanırsamOzzy olmasa da bu albüm Sabbath'in en baba albümlerindendir.Albümün adını duydun mu zaten basliyorsun heaven or hell diye mırıldanmayaE die young ve neon knights da olunca bu albüme oy atmayacağız da kime atacağız.
    Biliyorum bana kızıyorsunuz belki sövüyorsunuz ama en feci brutalleri dinleyen ben bu Lemmy'nın vokalini sevemiyorum bir türlü hırlarmış gibi şarkı söylüyor adam.Albüm fena değildi güzeldi bence ama Heaven or Hell bir kaç basamak yukarıda benim skalamda.

    Sabbath 3
    MH 1
    Edit:Kim eksiledi bu mesajı valla kızmayacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Che. -- 30 Eylül 2015; 21:56:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beni ekler misin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.