Şimdi Ara

Hyosung GT250R

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
22.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. otomobil bölümünden bazı arkadaşlar burda beni tanırlar .. şimdi sizlere sorum şu olacak , 15 yaşından beri otomobil üstündeyim ve rally sporu yapıyorum , kendi aracıma kadar kendim aldm bazıları beni anlayacaktırki en güçlü araçlardan tutun en kalitelisine kdr allaha şükür kullandım .. Şimdi ise Motor kullanmak istiyorum motor öğrenmek ve olursa bunuda profesyonelleştirmek istiyorum , dün gezdim dolaştım ve Hyosung markasının 250 CC lık spor bi motorunu gördüm gerçekten hoşuma gitti o görünümde düşük hacim motorlu başka bi markada göremedim .. Diyorumki ilk başlamak için bu 250 CC lik Hyosung motoru bana idealmıdır ?? öle orenmek ıcın scooter tarzı ve 125 lık kurye motorları fln kullandm elim yatkın biraz .. sizce bu Hyosung GT250R motorunu alayımmı sağlammıdır sorun çıkarırmı ve beni tatmin edermi şimdilik,yada tavsiyeleriniz nelerdir .. Şimdiden teşekkür ederim.. saygılarımla..









  • Scooter v.s. kullandın ve 250 lik bir motorda rahatca öğrenebilirim diyosan al.

    Bazıları sorun çıkarıyor diyolar bazıları sorunsuz diyolar. (: Forumda kullananlar bu konu hakkında yorum yaparsa daha iyi. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhany

    Scooter v.s. kullandın ve 250 lik bir motorda rahatca öğrenebilirim diyosan al.

    Bazıları sorun çıkarıyor diyolar bazıları sorunsuz diyolar. (: Forumda kullananlar bu konu hakkında yorum yaparsa daha iyi. :)
    sorun cikarmaz sağlamdır. ayni zamanda ayni motora sahip grenajsız ve biraz daha makul fiyattan sarılan cometi de öneririm...
    buji vs kontrol ederken motora bakarken grenaj size engel olmaz kolayca değişim yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

    sorun cikarmaz sağlamdır. ayni zamanda ayni motora sahip grenajsız ve biraz daha makul fiyattan sarılan cometi de öneririm...
    buji vs kontrol ederken motora bakarken grenaj size engel olmaz kolayca değişim yapabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Hyosung GT 250 R hakkında yasanmiş bir olay HYOSUNG düşünen ve oneren arkadaşlarin dikkatine!!
    Asagidaki olay yakin bir zamanda bir motor asigi arkadasimizin basina gelmis ve kendisi bu kotu deneyimini tum motor severlerle paylaşmiş.

    Kaynak;http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/10439-hyosung-gt-250-r-hakkinda-hersey-51.html


    quote:

    grave´isimli üyeden Alıntı;

    Arkadaşlar bende sizler gibi motosikleti bir uzuvum gibi hayatımın parçası gören, iki teker tutkunu bir insanım. Ancak son günlerde yaşadığım bazı olaylar bu tutkuyu benden alıp maalesef çok uzaklara götürmeyi başardı.


    Her şey Hyosung GT 250 R marka / model motosiklet sahibi olduktan sonra oldu. Bende sizler gibi öncelikle motosikletin görünüşüne tutuldum. Sonra sınıfında tek olması, 250 c.c.’lik motor hacminin benim için yeterli olması ve Japon olmasa da en azından Çin malı olmamasından dolayı Hyosung’u tercih ettim. Önceleri her şey güzel başladı. Sorunsuzca keyifli bir şekilde binebiliyordum.


    İlk yolda kalışımız 29 Ekim’de motorcu dostlarımızla buluşup Edirnekapı Şehitliği ziyaretinden dönüşte oldu. Yağmurlu bir gündü; eşimle birlikte E5 karayolundan evimize dönerken aniden motorum stop etti. Elektrikle ilgili olan her şey bir anda gitti. Hemen emniyet şeridine çektim ve kontrol ettim. Sigortaların kısa devre yaptığını ve sigortayı kırdığını gördüm. Motorumu benzinciye çekip eve otobüsle gittim. Sonradan servisten öğrendim ki fren müşürü arızalanmış ve şase yaptığı için kısa devre yapıp stop ediyormuş.

    Sonra internet üzerinden motorun arızaları konusunda detaylı araştırma yaptığımda en büyük probleminin KRANK kırması olduğunu öğrendim. Ciddi bir sorun olduğu için detaylı araştırdım.

    Motorda devir kesici bir emniyet mekanizması olmaması nedeniyle bir çok arkadaşın bu sorunu yaşadığını gördüm. Özenle kullandığım motoruma daha da dikkat ederek binmeye başladım. Ancak ne yazık ki 2500 km.’lik motorum düz yolda giderken birden tökezledi ve motorun içinden çat çut sesler geldi. Kenara çektim ve Hyosung yetkili servislerinden Niyazi Ustayı aradım. Sağ olsun kendisi motor kargocusu arkadaşını alarak Avrupa yakasına geldi ve motorumu ücreti mukabil dükkanına götürdü. Arıza tespitini yaparak bana maalesef krankın kırıkmış olduğunu söyledi.
    Parçanın garanti kapsamında olduğunu ve en geç bir hafta içinde (parça gelişi ve işçilik süresi) teslim edeceğini söyledi. 11 Aralık 2007 sabahı motosikletimi teslim edip dükkandan ayrıldım.


    Bir hafta sonra servisi aradığımda yedek parçanın gelmemesi nedeniyle yapılamadığını öğrendim. Bende GLOBAL MOTOR’U arayarak, Global Motor satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı sayın CENGİZ ÖZKUL bey ile görüştüm. Kendisi ‘parça beklendiğini ve gelir gelmez arızanın giderileceğini’ söyledi. Bir hafta daha bekledim ve sayın CENGİZ ÖZKUL beyle tekrar görüştüm ve tekrar aynı cevabı aldım.

    Ne yazık ki beklemekten başka çarem yoktu. Garanti belgesinde ki 30 iş günü servis süresini doldurduktan sonra tekrar GLOBAL MOTOR’U arayarak, sayın CENGİZ ÖZKUL beyle görüştüm. Ve yasal olarak servis süresini geçirdiklerini hatırlatarak motosikletim hakkında bilgi almak istedim. Yine alışık olduğum cevabı alarak telefonu kapattım. Bu sefer parçanın en az on beş gün daha gelemeyeceğini duymak gerçekten beni bir hayli üzdü.

    Bu süreçte geçtikten sonra en son 06 Şubat 2008 itibariyle GLOBAL MOTOR ve sayın CENGİZ ÖZKUL beyle bir telefon görüşmesinde daha bulundum ve iki hafta daha kadar gelemeyeceğini öğrendim. Bu gün itibariyle 58 gündür motosikletimin servsiten çıkmasını beklemekteyim.

    Bu durum karşısında Tüketici Hakları Dernekleriyle irtibat kurarak firmanın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapmış olduğu ‘22673’ belge no’lu garanti şartnamesine uymadığını gördüm. Ve avukatım vasıtasıyla yasal süreci başlatmış oldum. 28 Ocak 2008 günü GLOBAL MOTOR MOTORLU ARAÇLAR SAN.ve TİC. A.Ş.’ne noter kanalıyla ihtar yolladım. Yasal süreci başlattığım için firma ile ilgili herhangi bir yorum yapmayacağım. Sadece sizlerin bilmesini istediğim TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN neticesinde bir takım hususlar var.


    Garanti Belgesi
    Madde 13. ? (4822) İmalatçı veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Mala ilişkin faturanın tarih ve sayısını içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcı, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları, Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.
    Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.


    Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.


    Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanmasından kaynaklanan arızalar, iki ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamı dışındadır.


    Bakanlık, hangi sanayi mallarının garanti belgesi ile satılmak zorunda bulunduğunu ve bu malların arızalarının tamiri için gereken azami süreleri Türk Standartları Enstitüsünün görüşünü alarak tespit ve ilânla görevlidir.

    Satış Sonrası Hizmetler


    Madde 15. ? (4822. Değ) İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilân edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.
    İmalatçı veya ithalatçıların bulundurmaları gereken yedek parça stok miktarı Bakanlıkça belirlenir.
    İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi halinde, kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini, o malın yeni ithalatçısı sunmak zorundadır.

    Bakanlık, hangi mallar için servis istasyonları kurulmasının zorunlu olduğu ile servis istasyonlarının kuruluş ve işleyişine dair usul ve esasları Türk Standartları Enstitüsünün görüşünü alarak tespit ve ilânla görevlidir. Garanti belgesiyle satılmak zorunda olan bir sanayi malının garanti süresi sonrasında arızalanması durumunda, o malın Bakanlıkça belirlenen azami tamir süresi içerisinde onarımı zorunludur. Ve en önemlisi motosiklet için satış yapan ‘x’ bir firmanın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının belirlemiş olduğu çizelgeye göre, Türkiye genelinde en az 10 servis istasyonu, 10 yıl parça stoğu bulundurma ve yasal tamir süresinde (30 iş günü) servis hizmeti verme zorunluluğu sunmayı kabul etmiş olmasıdır.


    Arkadaşlar her söylenen pembe masala kanmamanız dileğiyle son olarak Global Motor satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı sayın CENGİZ ÖZKUL’ un Saygın motosiklet dergisi MOTOAKTÜEL’ e vermiş olduğu röportajın linkini veriyorum. Yaşadıklarımla anlattıklarının yorumunu size bırakıyorum. Yasal süreç tamamlandıktan sonra konuyla ilgili olarak herkesi bilgilendireceğim.

    http://www.motoaktuel.com/blog/index...j/yazarlar/hbs
    Umarım bu tarz bir yaklaşımla karşılaşmaz hiçbir motorcu kardeşim.
    SAYGILAR


    M.ÖZDEMİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 14 Şubat 2008; 1:22:53 >




  • bunu okudugum pek iyi olmadı , teşekkür ederim kardeşş .. peki önerebilceğin bi motor varmı , ama sen anlamıssındır ben böle spor tip motor istiyorum .. yada bildiğin satılık fln .. hyosung konusunda tereddütte kaldım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anshered

    bunu okudugum pek iyi olmadı , teşekkür ederim kardeşş .. peki önerebilceğin bi motor varmı , ama sen anlamıssındır ben böle spor tip motor istiyorum .. yada bildiğin satılık fln .. hyosung konusunda tereddütte kaldım..
    yukarıda yazdıgı gibi temel sorunu krank kırması bu muturun.ama onun sebebi gerektiği kadar zağlam yapılmamış olmasınıon yanında insanların görüntüsüne aldanıp çok fazla performans beklemesinden bence.
    bu motorla 160 km hızın üstüne çıkıp uzun süre gitmek sadece motora zarar vermeye çalışmaktır.
    motosiklet.net gibi sitelerde kullanıcı yorumları 40-50 sayfa civarında istediğiniz her türlü bilgiyi oradan edinebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruge

    yukarıda yazdıgı gibi temel sorunu krank kırması bu muturun.ama onun sebebi gerektiği kadar zağlam yapılmamış olmasınıon yanında insanların görüntüsüne aldanıp çok fazla performans beklemesinden bence.
    bu motorla 160 km hızın üstüne çıkıp uzun süre gitmek sadece motora zarar vermeye çalışmaktır.
    motosiklet.net gibi sitelerde kullanıcı yorumları 40-50 sayfa civarında istediğiniz her türlü bilgiyi oradan edinebilirsiniz

    Alıntıları Göster
    Her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil. Husaberg FE450 ile de krank kıran var ama bu kendi suçuydu arkadaşın. Ve bir kişi böyle bir sorun yaşadıysa bu herkes yaşayacak anlamına gelmez, sonuçta güzel anıları olanların yazdıkları bu şekilde çarpıcı olmuyor, yüz kişiden birisi böyle bir sorun yaşadıysa sanki 100 motor da böyle problemli gibi davranmak oldukça yanlış ve saçma. GT250R alıp da sorunsuz kullanan da bi sürü insan var.

    Arkadaşım sen git üstüne bi otur dene, ufak bi test sürüşü iste, hoşuna giderse de al güle güle kullan, çok uzun süre yüksek devirde tutma aleti, problem olacağını hiç sanmıyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinoz31

    Her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil. Husaberg FE450 ile de krank kıran var ama bu kendi suçuydu arkadaşın. Ve bir kişi böyle bir sorun yaşadıysa bu herkes yaşayacak anlamına gelmez, sonuçta güzel anıları olanların yazdıkları bu şekilde çarpıcı olmuyor, yüz kişiden birisi böyle bir sorun yaşadıysa sanki 100 motor da böyle problemli gibi davranmak oldukça yanlış ve saçma. GT250R alıp da sorunsuz kullanan da bi sürü insan var.

    Arkadaşım sen git üstüne bi otur dene, ufak bi test sürüşü iste, hoşuna giderse de al güle güle kullan, çok uzun süre yüksek devirde tutma aleti, problem olacağını hiç sanmıyorum..

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil. Husaberg FE450 ile de krank kıran var ama bu kendi suçuydu arkadaşın. Ve bir kişi böyle bir sorun yaşadıysa bu herkes yaşayacak anlamına gelmez, sonuçta güzel anıları olanların yazdıkları bu şekilde çarpıcı olmuyor, yüz kişiden birisi böyle bir sorun yaşadıysa sanki 100 motor da böyle problemli gibi davranmak oldukça yanlış ve saçma. GT250R alıp da sorunsuz kullanan da bi sürü insan var.

    Arkadaşım sen git üstüne bi otur dene, ufak bi test sürüşü iste, hoşuna giderse de al güle güle kullan, çok uzun süre yüksek devirde tutma aleti, problem olacağını hiç sanmıyorum..


    Sevgili @sahinoz,
    Soylediklerine duz bir mantikla bakacak olursak cogu hususta haklisin.

    Ancak biraz etrafli ve detaylica dusunecek olur, ustunkörü yaklasmadan konuyu irdelersek bu motoru almak isteyen arkadasin (ki soyledigine gore motor tecrubesi yokmus) veya hic kimsenin herhangi bir motoru uzun veya kisa sure yada an'lik olarak "bi-sekilde" yuksek devir cevirmeyeceginin, redline'a yaklasmadan kullanmayacaginin HİCBİR GARANTİSİN YOK. USTELİK MOTORU KULLANAN SURUCU TECRUBESİZ, HIZ VE SURAT YAPMAYA EGİLİMLİ VE BİRDE MOTORDA "DEVİR KESİCİ LİMİTOR YOKSA" DURUM DAHADA VAHİM VE RİSKLİDİR.

    Yukaridaki kotu olayi yasayan arkadas uzun yillar bu ise gonul vermis, tecrubeli ve motor asigi biri. Bu arkadas dahi gundelik, nominal kullanim sinirlarinda onca tecrube ve deneyimine ragmen bu tarz sorunlar yasiyorsa @anshered arkadasin amator bir kullanici ve olmayan motor tecrubesi ile BU MOTORDA BU TARZ SORUNLAR YASAMASI KUVVETLE İHTİMAL.

    Kisaca, "her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil" evt bu fikrine katiliyorum Ancak "her limiti zorlanan motor krank mili kırmıyor, yol ortasında birakmiyor ve umulmadik arizalarla kullanicisina gerek tamir gerekse servis yonunden sıkıntılı, zor donemler yasatmıyor". Zincir en zayif halkasi kadar gucludur, bu motorlarin zayif halkasi ve kronik problemi bu tarz sorunlar oldugu aşikar. Hadi motor bi-sekilde aklandı diyelim peki ya servisin tutumuna ne demeli? Bu yuzden arkadasin tum bu gercekleri oturup ciddi olarak degerlendirmesinde fayda var derim.

    Herkese kazasiz, belasiz, keyifli surusler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 14 Şubat 2008; 11:14:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pininfarina

    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil. Husaberg FE450 ile de krank kıran var ama bu kendi suçuydu arkadaşın. Ve bir kişi böyle bir sorun yaşadıysa bu herkes yaşayacak anlamına gelmez, sonuçta güzel anıları olanların yazdıkları bu şekilde çarpıcı olmuyor, yüz kişiden birisi böyle bir sorun yaşadıysa sanki 100 motor da böyle problemli gibi davranmak oldukça yanlış ve saçma. GT250R alıp da sorunsuz kullanan da bi sürü insan var.

    Arkadaşım sen git üstüne bi otur dene, ufak bi test sürüşü iste, hoşuna giderse de al güle güle kullan, çok uzun süre yüksek devirde tutma aleti, problem olacağını hiç sanmıyorum..


    Sevgili @sahinoz,
    Soylediklerine duz bir mantikla bakacak olursak cogu hususta haklisin.

    Ancak biraz etrafli ve detaylica dusunecek olur, ustunkörü yaklasmadan konuyu irdelersek bu motoru almak isteyen arkadasin (ki soyledigine gore motor tecrubesi yokmus) veya hic kimsenin herhangi bir motoru uzun veya kisa sure yada an'lik olarak "bi-sekilde" yuksek devir cevirmeyeceginin, redline'a yaklasmadan kullanmayacaginin HİCBİR GARANTİSİN YOK. USTELİK MOTORU KULLANAN SURUCU TECRUBESİZ, HIZ VE SURAT YAPMAYA EGİLİMLİ VE BİRDE MOTORDA "DEVİR KESİCİ LİMİTOR YOKSA" DURUM DAHADA VAHİM VE RİSKLİDİR.

    Yukaridaki kotu olayi yasayan arkadas uzun yillar bu ise gonul vermis, tecrubeli ve motor asigi biri. Bu arkadas dahi gundelik, nominal kullanim sinirlarinda onca tecrube ve deneyimine ragmen bu tarz sorunlar yasiyorsa @anshered arkadasin amator bir kullanici ve olmayan motor tecrubesi ile BU MOTORDA BU TARZ SORUNLAR YASAMASI KUVVETLE İHTİMAL.

    Kisaca, "her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil" evt bu fikrine katiliyorum Ancak "her limiti zorlanan motor krank mili kırmıyor, yol ortasında birakmiyor ve umulmadik arizalarla kullanicisina gerek tamir gerekse servis yonunden sıkıntılı, zor donemler yasatmıyor". Zincir en zayif halkasi kadar gucludur, bu motorlarin zayif halkasi ve kronik problemi bu tarz sorunlar oldugu aşikar. Hadi motor bi-sekilde aklandı diyelim peki ya servisin tutumuna ne demeli? Bu yuzden arkadasin tum bu gercekleri oturup ciddi olarak degerlendirmesinde fayda var derim.

    Herkese kazasiz, belasiz, keyifli surusler...

    Alıntıları Göster
    @pininfarina

    2000 küsür mesaj atmışsın forumu tanıyorsun yani, peki neden her gt250r için herkese aynı yorumları yapıyorsun noktası noktasına... Birinin başına bir problem geldi diye herkeste olmak zorunda mı? Hyosung toplatsın o zaman bütün motorlarını öyle şey mi olur sence? Demek adam akıllı kullananlar da var lütfen biraz gerçekçi olalım...

    Düzletme: Madem adam o kadar motor hastası, deneyimli tecrübeli biri neden 250cclik bir motor kullansın ki gider adam akıllı 600lük 1000lik bir motor almasını bilir krank milini kırmayı biliyorsa... Abartmaya gerek yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 14 Şubat 2008; 14:18:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lee-on!

    @pininfarina

    2000 küsür mesaj atmışsın forumu tanıyorsun yani, peki neden her gt250r için herkese aynı yorumları yapıyorsun noktası noktasına... Birinin başına bir problem geldi diye herkeste olmak zorunda mı? Hyosung toplatsın o zaman bütün motorlarını öyle şey mi olur sence? Demek adam akıllı kullananlar da var lütfen biraz gerçekçi olalım...

    Düzletme: Madem adam o kadar motor hastası, deneyimli tecrübeli biri neden 250cclik bir motor kullansın ki gider adam akıllı 600lük 1000lik bir motor almasını bilir krank milini kırmayı biliyorsa... Abartmaya gerek yok!

    Alıntıları Göster
    Bir kere krank neden kırılır?

    1- Malzeme dandiktir, ki olsaydı tüm Hyosung alanlar krank elde servise giderdi.
    2- Yorulma denen olaydan dolayı olur ama GT250R çok eski olmadığından bu söz konusu değil.
    3- Uzun süre yüksek devir yaptırılınca motorun sıcaklığı artar, parçalar genleşir, bi dengesizlik oluşur ve krank kırılabilir. Şimdi redline yapmak farklı, uzun süre yüksek devir yapmak farklı şeyler. Ben mesela eğitimde Yamaha YBR125 ile tüm viteslerimi redline'da değiştim, XT660X'de de limiter'a girerek değiştim, birşey olmadı. Ama hiç uzun süreler yüksek devir yaptırmadım. Kısa süreliğine olunca zaten ısınmaya vakit bulamaz motor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinoz31

    Bir kere krank neden kırılır?

    1- Malzeme dandiktir, ki olsaydı tüm Hyosung alanlar krank elde servise giderdi.
    2- Yorulma denen olaydan dolayı olur ama GT250R çok eski olmadığından bu söz konusu değil.
    3- Uzun süre yüksek devir yaptırılınca motorun sıcaklığı artar, parçalar genleşir, bi dengesizlik oluşur ve krank kırılabilir. Şimdi redline yapmak farklı, uzun süre yüksek devir yapmak farklı şeyler. Ben mesela eğitimde Yamaha YBR125 ile tüm viteslerimi redline'da değiştim, XT660X'de de limiter'a girerek değiştim, birşey olmadı. Ama hiç uzun süreler yüksek devir yaptırmadım. Kısa süreliğine olunca zaten ısınmaya vakit bulamaz motor..

    Alıntıları Göster
    Hyosung GT250R'ı bu kadar kötülemelerine bir anlam veremiyorum. ''Almayın, yapmayın, etmeyin!'' tarzında yazan arkadaşların başka mesajlarına bakıyorum motosiklet forumlarında, çoğu diğer mesajlarda motosiklete yeni başlayacaklarından bahsetmiş. Bu da demek oluyor ki çoğunun ilk motoru Hyosung GT250R, yani başlangıç için iyi bir seçenek olduğundan acemilerin tercih ettiği bir model. Mantıklı düşünürsek herşey rahatça anlaşılır ne demek istediğimle ilgili olarak.

    Motosiklet bu arkadaşlar, bisiklet değil! Ki bisiklet sektöründe olan birisi olarak söylüyorum; eğer bisikleti de kullanılması gerektiği gibi kullanmazsanız problem yaşarsınız. Piyasada en çok bulunan Bisan Mountain Cat marka bisikletleri (hani bir dönem gazetelerin kuponla verdiği...) 1 yıl kullanıp çöp haline getiren de var, 10 yıldır binen de...

    Motosiklet de böyle. Kullanılması gerektiği gibi kullanılmazsa, Honda da alsanız problem yaşamanız olasıdır. Hor kullanmamak gerek, bindiğiniz ne olursa olsun.

    Ben de GT250R almak için yazı bekliyorum. Bundan dolayı çok detaylıca araştırdım, yıllardır SS kullanan bir tanıdıktan test etmesini de rica ettim ve bunların sonucunda almaya karar verdim. Sorun yaşayanların %90'ı ilk kez motosiklet sahibi olmuş olan acemiler ve daha önce motosiklet kullanmış olmasına rağmen bakım, teknik nedir bilmeyen insanlar... Geriye kalan %10'luk kısmı ise üretim hatalarından dolayı sorun yaşayanlar oluşturuyor. Sonuçta bir tane değil ki, binlerce motosiklet üretiliyor. Arada bir iki tane sorunlu motosiklet çıkıyor haliyle. Ancak gereken ilgi gösterilip ya arıza gideriliyor, ya da gereken neyse (motoru değiştirmek gibi) yapılıyormuş ki olması gereken de budur. 2005 ve 2006 modellerde bazı kronik sorunlar varmış, bunlar servislerde büyük oranda gideriliyormuş, ancak 2007 modellerde hiçbir sorun kalmamış, tüm kronik sorunlar giderilmiş.

    Eğer siz motosikletinizi üzmezseniz, o da sizi üzmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERCAN_MTB

    Hyosung GT250R'ı bu kadar kötülemelerine bir anlam veremiyorum. ''Almayın, yapmayın, etmeyin!'' tarzında yazan arkadaşların başka mesajlarına bakıyorum motosiklet forumlarında, çoğu diğer mesajlarda motosiklete yeni başlayacaklarından bahsetmiş. Bu da demek oluyor ki çoğunun ilk motoru Hyosung GT250R, yani başlangıç için iyi bir seçenek olduğundan acemilerin tercih ettiği bir model. Mantıklı düşünürsek herşey rahatça anlaşılır ne demek istediğimle ilgili olarak.

    Motosiklet bu arkadaşlar, bisiklet değil! Ki bisiklet sektöründe olan birisi olarak söylüyorum; eğer bisikleti de kullanılması gerektiği gibi kullanmazsanız problem yaşarsınız. Piyasada en çok bulunan Bisan Mountain Cat marka bisikletleri (hani bir dönem gazetelerin kuponla verdiği...) 1 yıl kullanıp çöp haline getiren de var, 10 yıldır binen de...

    Motosiklet de böyle. Kullanılması gerektiği gibi kullanılmazsa, Honda da alsanız problem yaşamanız olasıdır. Hor kullanmamak gerek, bindiğiniz ne olursa olsun.

    Ben de GT250R almak için yazı bekliyorum. Bundan dolayı çok detaylıca araştırdım, yıllardır SS kullanan bir tanıdıktan test etmesini de rica ettim ve bunların sonucunda almaya karar verdim. Sorun yaşayanların %90'ı ilk kez motosiklet sahibi olmuş olan acemiler ve daha önce motosiklet kullanmış olmasına rağmen bakım, teknik nedir bilmeyen insanlar... Geriye kalan %10'luk kısmı ise üretim hatalarından dolayı sorun yaşayanlar oluşturuyor. Sonuçta bir tane değil ki, binlerce motosiklet üretiliyor. Arada bir iki tane sorunlu motosiklet çıkıyor haliyle. Ancak gereken ilgi gösterilip ya arıza gideriliyor, ya da gereken neyse (motoru değiştirmek gibi) yapılıyormuş ki olması gereken de budur. 2005 ve 2006 modellerde bazı kronik sorunlar varmış, bunlar servislerde büyük oranda gideriliyormuş, ancak 2007 modellerde hiçbir sorun kalmamış, tüm kronik sorunlar giderilmiş.

    Eğer siz motosikletinizi üzmezseniz, o da sizi üzmez.

    Alıntıları Göster
    arkdaslar sonuç olarak japondan vazgeçmemeliymişiz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ethan hunt

    arkdaslar sonuç olarak japondan vazgeçmemeliymişiz

    Alıntıları Göster
    @Sercan ve @Sahin arkadasım. Ben tekrar söyledigimi yineliyorum, motor dandik olmayabilir , motor problem cıkartabilir. Diger motorlar da hiç problem cıkarmasaydı servis diye bir şey olmazdı. Konu şu; bu marka oturmadı henuz. Servisi ustası parçası adam gibi yaygınlaşmadı. Yoksa Şikayet eden adam da söylemiş garantiden degistirecekler diye. Ama parça yok, parça geliyor ancak az miktarda geliyor. Ben size yapılan bir şeyi söyliyeyim, Türkiye ye soktugunuz motorun %35 kadar yedek parca getirmelisiniz. Ancak şirketler bu yedek parca olayını ampul , lastik , akü şeklinde ucuz parcalara yönelerek getiriyor. Yada parca adı altında montajlanmamıs motosiklet sokuyor , parca olarak gösteriyor, hem vergiden kurtuluyor hem parca derdinden.

    Hyosung bir gün cok iyi olacak , ama bu konunun motosikleti kaliteli ya da kalitesizlikle alakası yok bu konunun Türkiye çerçevesinde oturmuşlukla alakası var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ns

    @Sercan ve @Sahin arkadasım. Ben tekrar söyledigimi yineliyorum, motor dandik olmayabilir , motor problem cıkartabilir. Diger motorlar da hiç problem cıkarmasaydı servis diye bir şey olmazdı. Konu şu; bu marka oturmadı henuz. Servisi ustası parçası adam gibi yaygınlaşmadı. Yoksa Şikayet eden adam da söylemiş garantiden degistirecekler diye. Ama parça yok, parça geliyor ancak az miktarda geliyor. Ben size yapılan bir şeyi söyliyeyim, Türkiye ye soktugunuz motorun %35 kadar yedek parca getirmelisiniz. Ancak şirketler bu yedek parca olayını ampul , lastik , akü şeklinde ucuz parcalara yönelerek getiriyor. Yada parca adı altında montajlanmamıs motosiklet sokuyor , parca olarak gösteriyor, hem vergiden kurtuluyor hem parca derdinden.

    Hyosung bir gün cok iyi olacak , ama bu konunun motosikleti kaliteli ya da kalitesizlikle alakası yok bu konunun Türkiye çerçevesinde oturmuşlukla alakası var.

    Alıntıları Göster
    Servis ağını hiç bilmiyorum motorum olmadığı için, ben sadece motorun kalitesine yönelik sözlerin boş olduğu kanısındayım onu demek istedim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinoz31

    Servis ağını hiç bilmiyorum motorum olmadığı için, ben sadece motorun kalitesine yönelik sözlerin boş olduğu kanısındayım onu demek istedim..

    Alıntıları Göster
    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ns

    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ns

    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.


    Bende almayı düşünüyorum gt250r' yi ama bu krank konusu, lastikler ve manetler çok canımı sıkıyor.. lastikleri berbat kötü değiştirilmesi gerekiyor nerden baksan en az 350 ytl ve krank bu sorunu çok duydum bence malzemede bir kalitesizlik var ve manetler, bunların malzemesi nedir yaw ne biçim döküm bi devirmede çat diye kırılıyor

    bilmiyorum kafam karışık sorunları var yok değil ama bu cc'de, bu cüssede ve bu fiyatta başka alternatifi yok

    EDİT: DIETER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 16 Şubat 2008; 21:09:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leone_510

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ns

    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.


    Bende almayı düşünüyorum gt250r' yi ama bu krank konusu, lastikler ve manetler çok canımı sıkıyor.. lastikleri berbat kötü değiştirilmesi gerekiyor nerden baksan en az 350 ytl ve krank bu sorunu çok duydum bence malzemede bir kalitesizlik var ve manetler, bunların malzemesi nedir yaw ne biçim döküm bi devirmede çat diye kırılıyor

    bilmiyorum kafam karışık sorunları var yok değil ama bu cc'de, bu cüssede ve bu fiyatta başka alternatifi yok

    EDİT: DIETER

    Alıntıları Göster
    @ Leone_510,
    Konuyla alakasi yok ama imzandaki sarisin vatandasin dogru ismi "Dieter Bohlen" olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leone_510

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ns

    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.


    Bende almayı düşünüyorum gt250r' yi ama bu krank konusu, lastikler ve manetler çok canımı sıkıyor.. lastikleri berbat kötü değiştirilmesi gerekiyor nerden baksan en az 350 ytl ve krank bu sorunu çok duydum bence malzemede bir kalitesizlik var ve manetler, bunların malzemesi nedir yaw ne biçim döküm bi devirmede çat diye kırılıyor

    bilmiyorum kafam karışık sorunları var yok değil ama bu cc'de, bu cüssede ve bu fiyatta başka alternatifi yok

    EDİT: DIETER

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Leone_510


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ns

    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.


    Bende almayı düşünüyorum gt250r' yi ama bu krank konusu, lastikler ve manetler çok canımı sıkıyor.. lastikleri berbat kötü değiştirilmesi gerekiyor nerden baksan en az 350 ytl ve krank bu sorunu çok duydum bence malzemede bir kalitesizlik var ve manetler, bunların malzemesi nedir yaw ne biçim döküm bi devirmede çat diye kırılıyor

    bilmiyorum kafam karışık sorunları var yok değil ama bu cc'de, bu cüssede ve bu fiyatta başka alternatifi yok



    Hyosung zamanın da Suzuki'ye makina üretiyordu. Elbette o zaman durumlar farklıydı ve ürettigi makinalar cok kaliteliydi. Ancak kendine motosiklet yapmaya başladıgı zaman bir şekilde piyasaya tutunması lazım, en ucuz olamaz çünkü çin bütün dünyayı sarmış durumda, en kaliteli olabilir ancak o zaman da fiyatlarını cok yukarı cekmek durumunda kalacak, genede insanlar bilindik markaları tercih edecek, bunun üzerine Hyosung yol çizdi , çinli kadar kalitesiz degil , digerleri kadar pahalı degil. Hyosungun güzel makinaları var , ancak piyasayı arastırırsan belki sıfır bir makina alamazsın ama 2. el bir japon alabilirsin. Tabi bu aslında tamamen seninle alakalı, aldıgın 2. el bir japon da eger Bilinçsiz bir sürücünün elinden cıkmaysa (@Can gibi
    ) o zaman daha da beter olabilir. Bu yüzden bence yapman gereken piyasayı iyi arastırmak ve moto yu kış sezonunda almaktır. Bir sürü insan motor satıyor, tabi tok satıcıda mevcut ancak ihtiyactan satanda cok fazla , eminim cok güzel bir motor bulabilirsin, belki ss olmayabilir ama baska tür motorlar da olabilir Enduro gibi Touring gigi vs.

    Ama ne olursa olsun ilk baska dedigim gibi karar vermek ve motoru ne için kullanacagını bilip , Bilinçli tüketici olmak önemli.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ns

    quote:

    Orjinalden alıntı: Leone_510


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ns

    Sahin arkadasın alıntı yaptıgı yazıda da konu motorun kalitesi degil , orada yazan bilmem kac aydır adamın krank 'ı beklemesi. Şimdi sen düşün abi, 1 tane XT660X var ve bu alet X sorunu cıkarttı. Kul yapısıdır olur dedin servise götürdün, adam sana 1 hafta sonra gel dedi, senin için iyi zaten pazar günleri kullanıyorsun. Servise gittin makinayı almaya ama adam parca gelmedi 2 hafta sonra gelecekmiş dedi , böyle böyle seni 2 3 ay oyaladı zaten haftada 1 günlük keyfin var onun içine edildi, demezmisin o zaman sokarım ben böyle motora.

    Hyosung kendi çapında iyi motor, ancak dedigim gibi türkiye de henüz oturmadı. Bu yüzden riskli , verilen paralarda öle yada öyle az buz paralar degil ben 7 8 bin Ytl ona veregime gider adam gibi bir 2. el japon alırım. Hyosung daha kalitesiz diye degil gelecekte problem cıkartacagı için.


    Bende almayı düşünüyorum gt250r' yi ama bu krank konusu, lastikler ve manetler çok canımı sıkıyor.. lastikleri berbat kötü değiştirilmesi gerekiyor nerden baksan en az 350 ytl ve krank bu sorunu çok duydum bence malzemede bir kalitesizlik var ve manetler, bunların malzemesi nedir yaw ne biçim döküm bi devirmede çat diye kırılıyor

    bilmiyorum kafam karışık sorunları var yok değil ama bu cc'de, bu cüssede ve bu fiyatta başka alternatifi yok



    Hyosung zamanın da Suzuki'ye makina üretiyordu. Elbette o zaman durumlar farklıydı ve ürettigi makinalar cok kaliteliydi. Ancak kendine motosiklet yapmaya başladıgı zaman bir şekilde piyasaya tutunması lazım, en ucuz olamaz çünkü çin bütün dünyayı sarmış durumda, en kaliteli olabilir ancak o zaman da fiyatlarını cok yukarı cekmek durumunda kalacak, genede insanlar bilindik markaları tercih edecek, bunun üzerine Hyosung yol çizdi , çinli kadar kalitesiz degil , digerleri kadar pahalı degil. Hyosungun güzel makinaları var , ancak piyasayı arastırırsan belki sıfır bir makina alamazsın ama 2. el bir japon alabilirsin. Tabi bu aslında tamamen seninle alakalı, aldıgın 2. el bir japon da eger Bilinçsiz bir sürücünün elinden cıkmaysa (@Can gibi
    ) o zaman daha da beter olabilir. Bu yüzden bence yapman gereken piyasayı iyi arastırmak ve moto yu kış sezonunda almaktır. Bir sürü insan motor satıyor, tabi tok satıcıda mevcut ancak ihtiyactan satanda cok fazla , eminim cok güzel bir motor bulabilirsin, belki ss olmayabilir ama baska tür motorlar da olabilir Enduro gibi Touring gigi vs.

    Ama ne olursa olsun ilk baska dedigim gibi karar vermek ve motoru ne için kullanacagını bilip , Bilinçli tüketici olmak önemli.

    Saygılar.

    Alıntıları Göster
    60.000'de GT250R kullanan ve motoruna anahtar değmemiş insanlar var..

    Siz moturu alıp redline'ın 3-5000 devir üzerinde uzun süre kasarsanız, değil krank'ı kırmak motoru bile patlatırsınız!
    Kaldıki DEVİR KESİCİ olmamasından kaynaklanan bir sorun olarak aksettirilmiş olay.. Ya akıl var mantık var! Altındaki V motorlu bir 250cc.. Kalkıpta 18-19000 devirde sürmeyi denersen olur tabii..

    Herneyse, isteyen istediğini alsın. Eğer SS düşünseydim GT250R'ı gözüm kapalı alırdım diyor ve çekiliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 593922 ¤

    60.000'de GT250R kullanan ve motoruna anahtar değmemiş insanlar var..

    Siz moturu alıp redline'ın 3-5000 devir üzerinde uzun süre kasarsanız, değil krank'ı kırmak motoru bile patlatırsınız!
    Kaldıki DEVİR KESİCİ olmamasından kaynaklanan bir sorun olarak aksettirilmiş olay.. Ya akıl var mantık var! Altındaki V motorlu bir 250cc.. Kalkıpta 18-19000 devirde sürmeyi denersen olur tabii..

    Herneyse, isteyen istediğini alsın. Eğer SS düşünseydim GT250R'ı gözüm kapalı alırdım diyor ve çekiliyorum.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: 593922 ¤

    60.000'de GT250R kullanan ve motoruna anahtar değmemiş insanlar var..

    Siz moturu alıp redline'ın 3-5000 devir üzerinde uzun süre kasarsanız, değil krank'ı kırmak motoru bile patlatırsınız!
    Kaldıki DEVİR KESİCİ olmamasından kaynaklanan bir sorun olarak aksettirilmiş olay.. Ya akıl var mantık var! Altındaki V motorlu bir 250cc.. Kalkıpta 18-19000 devirde sürmeyi denersen olur tabii..

    Herneyse, isteyen istediğini alsın. Eğer SS düşünseydim GT250R'ı gözüm kapalı alırdım diyor ve çekiliyorum.


    Hala konunun motorun kalitesi oldugunu düşünüyorsun, arkadasın yazdıgı yazıyı oku bakalım , ne kadar zaman beklemiş serviste !.. Söylenmek ve anlatılmak istenen bu. İsterse Tanıdıgının gt250 R 33234234234 km de olsun peki olaki bozuldu ya da cok saglam motor bozulmadıda arkadasın motoru düşürdü 5 ay parçamı bekleyeceksin ? Bence sen bu kadar rahat canın yanmadıgı için konusuyorsun . Bin bir hevesle bir motor alıp en ufak arızada haftalarca bekledigin zaman o zamanda bu kadar rahat konuşabileceksen söylenecek bir şey yok.
    Bu arada Alıntıda ki tarihlere dikkat et, eski deil yeni, gercekten servisler çok degişmiş ben görmeyeli




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.