Şimdi Ara

Hyosung GT250R (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
22.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • herkese teşekkür ederim , otomobil konusunda bilgilerimden dolayı japonların bu işte uzman olduklarını ve sorunsuz olduklarını biliyorum.. gönlüm bi honda almak ister fakat , bu hyosung'un o tarzda 250 CC lık motoru oldugu ıcın hosuma gıttı , sanırım kararımı verdim arkadaşlar bu motoru mart sonunda alıyorum ve önerilerinizi dikkate alarak elimden geldiği kdr iyi kullanmaya çalışıcam ..
  • Evet arkadaşlar biraz araştırdım o kadar laf ettiniz motora Alın işte bir gt250r kullanıcısı daha birde bunun yorumunu okuyun bu daha güven verici bence en azından bir kaza söz konusu;

    "Slm Arkadaşlar Ben Motor Almadan önce Baya Araştirdim.

    Eleye Eleye 3 Motora Kadar Düştü Bunlar Derbi 125 Honda Cbf 150 Ve Hyosung Gt 250r Idi.

    En Son Derbide Karar Verdim.
    Taki Hyosung Un Turuncusunu Görene Kadar.
    Mütiş Bir Renk.

    Ve Ertesi Gün çikarttim Motoru.
    7 Gün Kullandim Ve Otobanda Bi Zincirleme Kazanin Içine Girdim.

    100 Km Ile Arabaya Arkadan Vurdum.
    Perte çikmasina Rağmen Kaza Anindaki Verdiği Güvenle Birkez Daha Aşik Oldum.
    Ki O Süratle Fazlasini Beklemek Mucize Olurdu.
    Bende Ise çizik Bile Yok.
    Isterseniz Kazali Motorumu 17 04 Tarihine Kadar Kiziltoprak Istanbul Motorda Görebilirsiniz.

    Kasko ödeme Yaptiği Anda Aynisini Alicam.

    Kararimi Etkileyen Faktörlerden Biride
    Istanbul Motorun çalişanlarinin Almadan önce (başka Motor Alsam Bile) Bilgi Vermeleri Alirken Yardimci Olmalari, Alidiktan Sonra Kasko Ve Diğer Işlemler Dahil Yardimci Olmalari,
    Kaza Aninda 5 Dakka Içinde Olay Yerine Gelmeleri,
    Ve Kaza Sonrasi Ilgileridir. Motor Satmaktan öte Dostluklari Mütişdi."




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ns


    quote:

    Orjinalden alıntı: 593922 ¤

    60.000'de GT250R kullanan ve motoruna anahtar değmemiş insanlar var..

    Siz moturu alıp redline'ın 3-5000 devir üzerinde uzun süre kasarsanız, değil krank'ı kırmak motoru bile patlatırsınız!
    Kaldıki DEVİR KESİCİ olmamasından kaynaklanan bir sorun olarak aksettirilmiş olay.. Ya akıl var mantık var! Altındaki V motorlu bir 250cc.. Kalkıpta 18-19000 devirde sürmeyi denersen olur tabii..

    Herneyse, isteyen istediğini alsın. Eğer SS düşünseydim GT250R'ı gözüm kapalı alırdım diyor ve çekiliyorum.


    Hala konunun motorun kalitesi oldugunu düşünüyorsun, arkadasın yazdıgı yazıyı oku bakalım , ne kadar zaman beklemiş serviste !.. Söylenmek ve anlatılmak istenen bu. İsterse Tanıdıgının gt250 R 33234234234 km de olsun peki olaki bozuldu ya da cok saglam motor bozulmadıda arkadasın motoru düşürdü 5 ay parçamı bekleyeceksin ? Bence sen bu kadar rahat canın yanmadıgı için konusuyorsun . Bin bir hevesle bir motor alıp en ufak arızada haftalarca bekledigin zaman o zamanda bu kadar rahat konuşabileceksen söylenecek bir şey yok.
    Bu arada Alıntıda ki tarihlere dikkat et, eski deil yeni, gercekten servisler çok degişmiş ben görmeyeli


    Hep aynı yerdesin, hep aynı diyalog! Honda, Suzuki, Yamaha servislerinde 2-3 ay parça bekleyen olmadığınımı sanıyorsun!?
    Arkadaşım, açık net konuşuyorum! Çevremde kimse ama KİMSE servisleriyle sorun yaşamıyor Hyosungta! Motosiklet.net'te ve Hyo Fun Club'ta yüzlerce Hyosung kullanıcısı var. İçlerinden bir tane çıkmış, 2 tane çıkmış!! Bu bazı gerçekleri değiştirmeyecek! Bu kadar basit! Dediğim gibi, sen almazsın olur biter! Kendi fikrimide beyan ettim! Hoş zaten Honda Transalp'e binen biri Hyosung'a dönüp bakmaz... Yaşadığın memlekette durum nedir bilmem ama burada motosiklet sevdalıları öyle her istediğinde her istediği makineye sahip olamıyor! Bende isterim Harley Davidson'a binmek.. Kaldıki buradaki insanlar Hyosung'ı diğerlerine göre EKONOMiK olmasından dolayı öncelikli olarak tercih ediyor! Oradan ahkam kesmek kolay olsa gerek!

    Varsa yoksa HYOSUNG ALMAYIN, SERViSi KÖTÜ, SERVİSİ YOK CART CURT!!

    Bilgin olsun diye söylüyorum, BMW 1.16 aracımız 2. ayında marj dinamosunda sorun çıkardı. Değişti dediler, olmadı.. Halletcez dediler olmadı! 1,5 ay bekledik! BASiT BiR MARJ DiNAMOSU için! Sonunda ne oldu biliyormusun? 350 lira para verdik cebimizden!..

    Şimdi bir bizde problem çıktı diye BMW servisleri kötümü oldu bu ülkede? Yada BMW markası kötü mü oldu?

    Biraz akıllı mantıklı ve INSANLARIN YAŞAM ŞARTLARINI göz önünde bulundurarak konuşun! Girin, Hyosung kullanıcılarıyla konuşun! Öğrenin, sonra gelin kötüleyebileceksiniz kötüleyin!




  • Arkadasım belli motosiklecisin kabul ediyoru. Elbette ekonomik şartlarıda kabul ediyorum, ben ilk motorum hediye idi. Ben türkiye ye çin motorlarının girmesinede karşı degilim büyük firmalar en azından bir parçada olsun fiyat çekti. Tekrar Tekrar söylüyorum Hyosung kötü motosiklet degil şayet buludugum ülkede de comet modeli yaygın. Ama şöyle bir şey var sen baskı yapmazsan o baskı yapmazsa sana yapılan haksızlıga karşı sessiz kalırsan kimse kimseyi iplemez. 3 5 insan servis problemi çekiyor diyorsun , eyvallah 3 , 5 olsun uzak dogudan bir kargonun gelmesi 4 gün, gemi ile bir konteynırın gelmesi ortalama 35 gün, isterlerde bunlar zengin insanlar Türkiye yi parçaya bogarlar, ama yapmıyorlar , çünkü motosiklet getirip satmak , garantiden parça degistirmekten cok daha karlı. Elbette diger servislerde de problemler yaşanıyor, Özellikle suzuki nin parladıgı 2000 yılında bile servislerde insanlar süründü ancak akıllı olan aklınu kullanıp hakkını aldı. Bu ülkede tüketici hakkı denen bir şey var. Ve inan bana keşke benim motosiklete merak saldıgım dönemler de Hyosung gibi bir marka olsaydı da o kalitede bir motora binseydim mz lerden kıçı kıytırık honda lardan cok daha iyi olurdu. Ama ben insanın senin dedigin gibi bin bir ekonomik sıkıntıya girip aldıgı motorunu servise bırakıp aylarca alamamasına karşıyım.
    Peki bir firma nasıl düzenlenir nasıl düzgün hale gelir düşün bakalım, sen tepkini koymassan ben tepkimi koymassam alan memnun satan memnun olursa o zaman firmalarda elini taşın altına sokmaz haklı olarak. Insanlar daha az fiyata daha kaliteli daha güvenilir motorlara binsinler , mondialin kanuni nin asyanın yerine 3 5 koyup Hyosung kymko tarzı motorlar alsınlar , eyvallah en iyi iş olur. Ama Hyosung alacak biriside cevresini arastırıp 3 5 daha ekleyip daha kalitelisini alsın.
    Asya motor türkiye ye kanuniden sonra ilk çin motorunu getiren şirkettir. Ama 2006 senesinde 6milyon dolarlık borcunu ödeyip motorları gümrükten cekemedigi için 2 milyon dolara Siirtli bir kuruluşa sattı firmayı. Su anda da durumu ortada neredeyse piyasandan silinmiş ismi telafuz dahi edilmiyor. Peki neden battı biliyormusun çünkü getirdigi motor kadar parça getirmeye calıstı memnuniyeti saglamak için egrilmiş jantı bile garantiden degistirdi. Dayanamadı. Hyosun büyük firma Allah var iyide para kazanıyorlar. Yatırım yapsınlar adam gibi servis acsınlar , usta yetiştirsinler , Türkiye de 1 numara olurlar . Artık insanlar akıllı gidip 100 lük 125 motora dünya kadar para dökmüyorlar. Benim cebimde Cbf 150 alacak param olsa ben de ilk iş gidip Hyosungun eş deger ya da üstün modellerini arastırırım. Ama servis hep korkutur beni çünkü servislerde neler döndügünü iyi bilirim. Eger parca parası verirsen yani garantiden degilse nasıl parca bulundugunu iyi bilirim. Hatta bulunamazsa nasıl 0Km motor dagıtıp o parcanın bulundugunu da iyi bilirim. ama garanti degilse o parça gelmez , gelmedigi gibi ilgilenilmez cünkü onlar için sadece 1 Tek motosiklettir. Firmaların ilgisini bu yöne çekip etkiyi arttırmak için kullanıcıların yani bizlerin tepki göstermesi gerektigini vurguluyorum. Bilinçli oldugum için bunu yapıyorum, bilincli olanların da bunu yaptıgına inanıyorum.

    Bu arada acıkca söylemek gerekiyorsa Honda Yamaha servislerinde öle aylarca parca bekleme olayı duymadım şayet 15 günde şaseyi de degiştirmek suretiyle 15 günde toplanan motorları biliyorum (kazalı) bunun yanında Hondanın yamahanın suzukini vb. motorların Türkiye de spesifik parçaları hariç yan sanayisi oluşmuş durumda. Yani marka oturmuş durumda . Bir yerde bulamazsan parçayi diger yerde bulabiliyorsun.

    Seninle tartısmıyorum , sadece konusuyorum, yalnış biliyor olabilirim hatalı olabilirim bazen uslubum sert olabilir. Ama buna hep ögrenmemde yardımcı olmuştur. Kesinlikle şahsına karşı herhangi bir şeyim yok , ekonomik durumunuda sorgulamıyorum. Bu arada ben Karayiplerdeyim. Vergilerin düşük olması yüzünden Tr ye oranla motosikletler oldukca ucuz. Be Transalp yok su anda Bmw var ama PARCA SIKINTISI YASIYORUM transalpte de yaşadım. Yazık ki burada da bu markaların problemi var.




  • Aslında servis sıkıntısı tüm motorlarda var.Bmw olsan bekliyosun biraz ama birinde 1 ay beklersin birinde 2 ay belli olmaz.Yamahadan 3 aydır parça bekleyenler var.GT250R güzel motor şimdilik 250cc de alternatif yok ama fuardan sonra ninja 250 geliyor.Aferdersiniz de kawasaki servisinede b.k atılmıyor değil.4 japondan en kötü servis kawada deniliyor.Yani servis işi aslında hepsinde yaş,parçasına göre hepsinde beklersin.

    Motoru adam gibi kullandıktan sonra sorun olmaz.Çinli scooterla türkiye turu yapanda var 1 ay sonra motoru hırpalayıp bu çinlilerde çok dandik deyip atanda var.Doğru kullanıldıktan sonra sorun yok bence.
  • Hyper motor bozulmaz iyi kullanırım servise ihtiyacım olmaz diye motosiklet alınmaz...
  • Ninjayada bak bakalım eli kulağında gerçi pahalı olur şimdi ama bi bakıver
  • bende yeni aldım makinayı hem uygun fiyatlı hemde yeni başlayanlar için ideal. enjeksiyonlu modeller daha güzel kullanıma sahip. yedek parça olarakda sorn çıkarmayan bir alet. şimdilik memnunum. ama sana tavsiye madem profesyonelleşmek istiyorsun bu motoru aldıktan sonra seni kesmeyeceğini göreceksin ve daha güçlü motor bakmak isteyeceksin. yani kısaca zaten kısa kullanacaksın... ısa kullanacağından büyük bir prblemle karşılaşma ihtimalin çok çok çok düşük. (benim fikrim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinoz31

    Her motorun bir limiti var, sen onu zorlarsan o senin suçundur motorun değil. Husaberg FE450 ile de krank kıran var ama bu kendi suçuydu arkadaşın. Ve bir kişi böyle bir sorun yaşadıysa bu herkes yaşayacak anlamına gelmez, sonuçta güzel anıları olanların yazdıkları bu şekilde çarpıcı olmuyor, yüz kişiden birisi böyle bir sorun yaşadıysa sanki 100 motor da böyle problemli gibi davranmak oldukça yanlış ve saçma. GT250R alıp da sorunsuz kullanan da bi sürü insan var.

    Arkadaşım sen git üstüne bi otur dene, ufak bi test sürüşü iste, hoşuna giderse de al güle güle kullan, çok uzun süre yüksek devirde tutma aleti, problem olacağını hiç sanmıyorum..


    +1
  • gt250r yakıt tüketimini bilen varmı?

    Ayrıca Kuba xy250-5a modeli ile karşılaştırdığımızda hangisi daha mantıklı? Kuba 2.5lt yakıyor 100km de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strangeyaman

    gt250r yakıt tüketimini bilen varmı?

    Ayrıca Kuba xy250-5a modeli ile karşılaştırdığımızda hangisi daha mantıklı? Kuba 2.5lt yakıyor 100km de.


    Öyle bir dünya yok..
  • Yılbasıya dogru bır aksılık olmaz ıse bende Gt 250r almayı dusunuyorum..Fakat herseye tamamda bu motorun ön farı benı delı edıyor..Bu işten anlayan arkadaslara soruyorum.Bunun Ön farlara Daha havalı bırsey yapmak munkunmudur.Ne bıleyım kessek bıcsek baska bır far monte etsek emanet gıbı durmasa falan.
  • bende almayı düşünüyorum
  • Şehirde satılık Hyo vardı küçük bir test yaptım sokak aralarında birde anayolda..140'a kadar geldim 2009 modelde krank sorunu yokmuş..Gayet uygun bir cihaz.İsteyene SS ve video atabilirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX


    quote:

    Orijinalden alıntı: strangeyaman

    gt250r yakıt tüketimini bilen varmı?

    Ayrıca Kuba xy250-5a modeli ile karşılaştırdığımızda hangisi daha mantıklı? Kuba 2.5lt yakıyor 100km de.


    Öyle bir dünya yok..



    +1 Mobilet sanki
  • yedek parça sıkıntısı yaşamayacagın ve servisleri heryerde rahatça bulabileceğin bir motor alman daha mantıklıdır herzaman mesela honda gibi zealsun diye bir motor vardı kuzenimde krank bulamadıgı için hurdacıya verdi motoru :)
  • Bu motor bi harika dostum :)
    ankaradayım servisle yedek parçayla alakalı hiçbir sıkıntı yaşamadım. fiyatı gayet uygun.

    250 lik ama 250 liklere hiç benzemiyor.. 600 lük gibi görüntü var..
    ve motoruda gerçekten çok kuvvetli- yakıt konusundada uygun.

    Egzozdan çıkan ses aslan gibi kükrüyor. Bindiğinizde farkedeceğiniz şey şu : Resmen yarış motoru kullanıyorsunuz.

    UNUTMADAN ! LÜTFEN KORUMA EKİPMANLARINIZI KASKINIZI ELBİSENİZİ EKSİKSİZ GİYİNİN SEVDİKLERİNİZİ DE KENDİNİZİDE ÜZMEYİN.
    İşte benim aslan parçam:https://www.youtube.com/watch?v=Ngh9GqXjyN8




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.