Şimdi Ara

Hükümet Suriyelilerden 44 milyar dolar bekliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hükümet Suriyelilerden 44 milyar dolar bekliyor!
    Değişen kriterlerle 2 milyon dolar yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verecek olan hükümet, bu kapsamda vatandaşlık alabilecek 22 bin Suriyeli aile olduğunu belirledi. Bu da 44 milyar dolarlık yatırım anlamına geliyor.

    Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Hürriyet Gazetesi’nden Gizem Karakış’a, son Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen, yatırımcılara vatandaşlık yolunu açan düzenleme ve bununla ilgili rakamları değerlendirdi.

    Türkiye'de uygulamadan yararlanabilecek 22 bin Suriyeli ailenin bulunduğu, bu yolla ilk aşamada 44 milyar dolarlık bir kaynağın gelebileceğini belirten Kaynak, vatandaşlık konusunun ikiye ayrılması gerektiğini söyledi. Bunlardan ilkinin Suriyelilere yönelik vatandaşlık konusu olduğunu belirten Kaynak, “Türkiye bu alanda uzun süreden beri altyapı çalışması yapıyor. Mevcut vatandaşlık kanunumuz ile düzenlenen ‘istisnai vatandaşlık' yolu ile 3 kriterde vatandaşlık verilecek. Birincisi yüksek tahsilliler, yani eğitim düzeyleri ve eğitim alanları bakımından Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu mülteciler tespit ediliyor. İkinci olarak; meslek sahibi olanlar belirleniyor. Üçüncüsü Türkiye'de çalışma izni alanlara bakılıyor. Birinci etaptaki bu çalışmayı İçişleri Bakanlığımız, Göç İdaresi, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Valilikler ve Emniyet Müdürlükleri yürütüyor” dedi.

    ‘22 BİNİ SURİYELİ AİLE TESPİT EDİLDİ’


    Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni uygulama hakkında ise Kaynak, şunları söyledi: “Gelişmiş birçok devlette, ABD, Kanada veya birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemize belli katkılar vermek suretiyle, önce oturma sonra vatandaşlık izni meselesi var. Bunda da birinci olarak, 2 milyon dolar değerinde yatırım yapmak ve gayrimenkul satın almak, ikinci olarak; belli bir parayı Türkiye'ye sermaye olarak getirmek. Elbette en önemlisi milli güvenliğimize, ülke güvenliğimize risk oluşturmayacak kişiler olması şartları aranıyor. Bakanlar Kurulu'nda konuşuldu ve karara bağlandı. Türkiye'de 2 milyon dolar değerinde gayrimenkul satın alabilecek, belli bir parayı Türkiye'ye sermaye olarak getirebilecek ve aynı zamanda güvenlik riski oluşturmayacak 22 bin Suriyeli aile tespit edildi. Bu ailenin her birinde 4 kişi olduğunu hesaplarsak, yaklaşık 90 bin kişi vatandaşlık başvurusunda bulunabilecek. Hemen yapılan başvurular hızlı bir şekilde işleme alınacak önce oturma izni olmayan var ise oturma izni sonra vatandaşlık verilecek.” Bu 90 bin Suriyeli mültecinin tamamının henüz vatandaşlık başvurusunda bulunmadığını hatırlatan Veysi Kaynak, “Belki teklifi kabul etmeyecekler ya da belki de kendileri vatandaş olmayı talep edecekler. Teklifi kabul etmeyenler de olabilir. Uygulama sadece Suriyeli mültecileri kapsamıyor. Suriyeli olur, Filistinli olur, Alman olur. Bir genel prensip konuluyor” dedi.

    Daha fazla:https://tr.sputniknews.com/turkiye/201701141026768574-suriye-yabancilara-vatandaslik/







  • Dün Flash TV skiperinin dediği gibi; Suriye sınırından girip beleş vatandaşlık olmak varken bu maliyete gerek yok.
  • Ülkede satılacak bir şey kalmadı, artık vatandaşlık satıyoruz.



    Bir de sadece Suriyelileri kapsamıyormuş. Herkese açıkmış. Kanada ve Norveç vatandaşları sırada bekliyordu zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beleşe vatandaş olacaklar niye para versinler

    içlerinden biri bile şartsız, bedavaya vatandaş olursa hakkım haram olsun.

    Hele doktor mevcudunun fazla olacağı gerekcesi ile tip fakultelerinin kontenjan azaltacagi bir donemde bir tane Suriyeli doktor ise alinirsa hakkim bin katı haram olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 14 Ocak 2017; 15:20:29 >
  • Bekleee anca alırsın
  • Herif bizi yedi bitirdi sıra suriyelilere geldi.

    bizim halimizi gören zengin suriyeliler zaten esadın yanına kaçar
  • Sallama haber. 22bin ailenin ikişer milyon doları varsa bu parayı yastık altında mı saklıyorlar? O para varsa ki olması imkansız, zaten sistemde. Olsa ne olacak sana vatandaşlık verdim diyerek adamın parasını hazineye irat mı kaydedeceksin?

    Ayrıca o ailelerin o kadar parası varsa çoktan Avrupa'ya tüymüştür. Bize kalanlar karnını güç bela doyurmaya çalışan garibanlar.

    Sputniknews de 1-2 tane ergen var böyle sallamasyon haberler yapıp duruyorlar.
  • Suriyede banka mi kaldi bu paralari saklayacak. Olsa bile bu paralarin çikmasina Esad izin verir mi? Nasil olacak. çuvalla sirtta mi getirecekler? Gerçekten merak ettim.
  • Algı yaratmaya çalışıyorlar 2m doları olan suriyeli avrupaya gider zaten
  • Hükümet Suriyelilerden 44 milyar dolar bekliyor!



    Ağlanacak halimize...
  • Lan o kadar parası olan adam zaten Avrupaya Amerikaya gitti burayami gelecek. Hem zaten sen beleşe vatandaşlık veriyorsun te allam....
  • bu da gösteriyorki havuzdaki para suyunu çekti. nerelerden medet umar hale gelmişler.
    kardeşim 2+2=4 eder. Üretim olmadan dışarıdan gelecek paradan hayır gelmez. dışarıdan gelen para geldiği gibi de geri gidebilir. o yüzden kalıcı çözüm yolu üretimdir,ÜRETİM.
  • Hükümet Suriyelilerden 44 milyar dolar bekliyor!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.