Şimdi Ara

Hırsızın Çaldığı Aracımı Bana Satmak İstemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
14.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
460 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni Haber:: Dün sabah 8'de hırsız ağalar 3 ay içerisinde dördüncü kez köprüyü kullandılar ve FSM köprüsünden ihlalli geçiş bildirimi geldi. Sabah saat 8'de geçiş yapıyorlar adamlar emniyetten iyi çalışıyor erken kalkıyor. Devletimiz bizi işte böyle yalnız bıraktı, her yere yazdım ya sabah 8'de geçmişler kameradan bakıp kullandıkları plaka ve adreslerini tespit etmek çok mu zor diyerek Emniyetten yardım istiyoruz ama 3 aydır olduğu gibi yine bakan kimse yok. Ne diyeyim dostlar siz söyleyin?

    Güncellleme:: Yeni bir gelişme oldu arkadaşlar. Çevresi geniş bir akrabama şahsın numarasını verdim. Bana geri ulaştı hırsız bana iyilik yapmak istediğini söyleyip saydırdı ekran reamini aldım. İşte devletin bizi düşürdüğü hâl budur. Devletimiz bizi hırsızlara madara etti bize sahip çıkmadı. Bu saatten sonra hırsızada yazdım sana vereceğim 40 binle gidip bakır boncuk alıp değnekle yürümen için hayatımı yakıcam. Beni bu yola iten devlettir burayada yazıyorum herkes bilsin.

    Büyükçekmece savcısıyla haftalar önce görüştm numarayı verdim bana çok sinir bozucu durum dedi sen sakin kal dedi. Haftalar oldu dalga geçiliyor bizimşe artık sakinlil kalmadı. Anam babam üzgün hırsız mikroplardaki rahatlık bu memleketin namuslu insanlarında yok. Artık bunlar kadar rahat olup gerekeni yapıcaz bizi buna iten adaleti sağlayamayan devlettir.
    Resimde yanıtta sağol yazıyor o sağol bu mikrobu yemleme amaçlıdır.



    Hırsızın Çaldığı Aracımı Bana Satmak İstemesi




    6 ocak 2022 gece evimden anahtarı alınaran Büyükçekmece ilçesinden çalınan aracım için instagram'dan yaptırdığım paylaşım sonrası Hollanda kodlu bir numara ulaştı ve benim aracımın videosunu çekip bana gönderdi. Tam 40 bin türk lirası verirsen arabanı alırsın dedi. Polisi karıştırırsan sıkıntı yaşarsın dedi. 40 gündür bak emniyet bulamıyor parayı getir çözelim aramızda işi dedi. Parçalanırsa vidasını bile bulamazsın gibi söylemlerde bulundu. Tabi elden alıcak kadar keriz değil farklı mafya gruplarını araya koy dedi. Param garanti olsun bende yakalanmayayım düşüncesinde şuan.

    Bundan haftalar önce bana instagram'dan da ulaşmıştı hırsız, yine aynı şekilde para talebinde bulundu. İstanbul emniyeti'nde tüm kayıtlar olmasına rağmen 6 ocak'tan beri ne hırsızlar var ne de ortada araba var. 3 hafta önce benim OGS ile köprüden, 1 hafta önce benim OGS ile otoyoldan geçtiler o kadar rahatlar. Benim araçla hırsızlıklar yaptılar. Hırsız beni Whatsapptan sesli bile aradı. Allah kimseyi bu hallere düşürmesin düşerseniz işte durum budur. Arabaya benzini döküp yakacak kafaya ulaştım şuan ve hatta hırsızları bir yerde tutsam kendi adaletimi sağlayacak uç noktadayım.

    Hırsızı bi kapıdan sokup diğer kapıdan çıkartan Türkiye cumhuriyeti adaletine güvenim sıfırdır hakkımı da helal etmiyorum.


    Aracım Seat Toledo marka beyaz renk. Şuan üzerinde farklı bir plaka takılı. Ön kaputta şöyle derin bir çizik var şüpheli olan sürekli aynı yerde duran belirsiz bir araç gören olursa emniyete bildirirse çok mutlu olurum değerli dostlar.


    Şuan internetten adalet arıyorum dostlar lütfen yorumlarınızı, desteğinizi esirgemeyin çok sağolun. Hırsızın Çaldığı Aracımı Bana Satmak İstemesi Hırsızın Çaldığı Aracımı Bana Satmak İstemesi

    Hırsızlar İnstagramda il ismi+trafik veya ilçeismi+anlık gibi binlerce takipçisi olan hesapları ve şehirlerle, ilçelerle ilgili durum paylaşımı yapan farklı hesapları takip ediyorlar. Burada çalıntı paylaşımı yaptırtan mağdurların numaralarına ulaşıp para koparıyorlar, bu yolla sayısız insanın parasını aldılar malesef ve durduran yok çok rahatlar. Önceden içerden adam bulup araç sahiplerinin numaraaını alırdılar şimdi ona da gerek yok. Yorumlarıyla konuya destek veren değerli Donanımhaber üyesi dostlara sonsuz teşekkürler ediyorum. Böyle çaresiz kaldığım bir dönemde bana destek olan dostlar büyük, küçük fark etmez çaresizlik çok zor hepinizin ellerinden öperim. Bizler durumu belli insanlarız o arabayı alacak parayı 10 senede toplayamam, annem kıyamazdım kapısını sert örtmezdim deyip 60 yaşında kadın evde ağlıyor, başka alacak güç yok ayrı, emekleri gitmiş ayrı üzgünüz böyle haftalardır zor bir süreç.

    Çalınma Anı Youtube

    **Hırsız sağa sola ateş ediyorlar hiçbişey yapamazsın demişti bana instagramdan konuştuğumuz dönemde. Ayrıca Tuzladaki soygunda kameraya silah gösterip yere şırınga falan atmışlardı oradaki kişiyle konuştum. Benim ev adresimi bildiklerinden kendimce gereken tedbirleri aldım artık sadece araba değil bizde Allaha emanetiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 5 Nisan 2022; 10:48:38 >







  • Öncelikle geçmiş olsun.


    Benim başıma gelen üzerinden durumu anlatayım ülkedeki güvenlik sorununun ne durumda olduğunu yorumlayabilin.


    20 Kasım akşamı akşam saat 8 civarı evde yokken eve gelen hırsızlar evde ne var ne yok toplamışlar. Bilgisayarım, monitörlerim, ufak tefek takı, ps4, ipad pro, arabanın yedek anahtarı ve pasaportlar. Olayı bizler 21 i akşamı eve geldiğimizde evin kapısını açık şekilde görünce gördük ve curcunamız bu anda başladı.


    Olay yerine gelen polisler geçmiş olsun diyip ilk incelemeyi yaptıktan sonra diğer ekip arkadaşlarına paslıyorlar. Aradan geçen en az 30 dk sonra gelen polisler geçmiş olsun diyip kağıt imzalatıp diğer ekip arkadaşlarına paslıyorlar, gelen olay yeri inceleme formaliteden sağda solda parmak izi alıp gidiyor. Olay yerine gelen arkadaşlara "ifade için hemen gitmem gerekli mi sabah erkenden gitsem sorun olur mu" şeklindeki soruma "sorun olmaz" diyip evden ayrılıyorlar.


    Gece evde çalınan eşyaların listesini tuttuktan sonra sabaha kadar sinirden uyuyamamanın verdiği stresle sabah karakola gittim. Bu arada saat 8:45 civarı. Saat 10:30 a kadar ifade alacak polis arkadaşın arkadaşları ile kahvaltısının, sigara keyfinin, sohbetinin bitmesini bekledikten sonra arkadaşın yönlendirmesi ile yan masasında oturan diğer bir arkadaşa ifade vermeye başladım.


    İfadede diyorum olay cumartesi akşamı 20 civarı oldu diye bilgisayarımı uzaktan sürekli takip ediyorum son sinyali o zaman aldım diyorum. Keyfini beklediğim memur zihniyetli arkadaş "Bu gençler çok biliyor sinyal kesilmiş bilemezsin o saati sen yazma onu" diyerek ifadeye salça oluyor. Polisle ifade verirken olayın verdiği sinir bozukluğu ile "Sen karışamazsın ne yazılması gerektiğine" diyerek yükselerek kavga dövüş ifademi verdim.


    Sonra Nüfus a giderek pasaportların çalındığını iptal ettirmek istediğimi söylediğimde de oradaki iş ahlakı yüksek arkadaşlar "Pasaportu neden çalsınlar ki. Çalmaları bi işine yaramaz. Kaybetmişsinizdir." şeklinde alaycı hareketleri ile zorla pasaportları iptal ettirdim.


    Daha sonra çalınan bilgisayarımın kasasının içerisindeki ürünlerin yarısı sökülmüş ve değiştirilmiş halde internette satılırken gördüm ve polise haber verdim. Dedim çalınan ürünü buldum Konyada satışta diye polis diyor ki adamı ara görüş senin olduğundan emin ol ama biz buradan Konya ya birşey yapamayız sen git adamla görüş Konya da emniyete durumu anlat onlar yardımcı olsun sana şeklinde saçma sapan cümleler kurdular.


    Bilgisayarı satan adamın her şeyine ulaştım. Savcılığa vermek için dosyanın olduğu savcılığa gittim ama öğrendim ki olayın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen olayı arkadaşlar hoop faili meçhula vermişler. Savcıyla görüşelim diye özel kalemine gittik bir de oradaki memur arkadaşların gereksiz şakalarına maruz kaldıktan sonra baktım ki sistem beni sağlığımdan etmekten başka hiçbir işe yaramıyor sağlığım daha önemli diyerek olayları bende bıraktım ne yazık ki.


    Eklemek istediğim çok şey var ama ne yazık ki yazamıyorum...

  • fiyatta pazarlık payı var mı
  • Aracın kaskosu varsa ve hırsızın eve girdiğini ispat edebilirseniz ( kapı pencere zorlama vs) aracın ederini alabilirsiniz.
    Onun dışında malesef bu ülkede adalet diye bir şey yok. Aslında var ama sana bana yok. Sıradan vatandaşın adaletle ne işi var onlar tanıdığı olanlar için.
  • Konu öne çıksın, daha fazla kişi görsün diye yazıyorum. Umarım bulunur arabanız.

  • Geçmiş olsun hocam umarım sonuca ulaşırsınız. Ülkenin geldiği durum gerçekten üzücü. Oysa yüksek mertebeden bir tanıdığınız olsa bulunurdu araç..

  • Arabada kasko yok mu?

  • Büyükçekmece'de oturuyorum aynı modeli görürsem bir göz atarım hocam

  • Aracınızı parçalamaları düşük bir ihtimal onlar kanunları sizden bizden iyi bildiği için parçalama yapmazlar büyük ihtimalle. 1 sene içinde geri dönecektir aracınız ya da inşallah döner.
  • almadan expertize götür değişen var mıymış

  • Mesajın gönderildiği internet adresini bir şekilde ele geçirirsen adama şantaj yapabilirsin hocam
    He iş elde etmeye gelirse belirli bir mevlaya bu işi yapıcak insanlar var hocam artık sadece kendi adsletimiz işliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 19 Şubat 2022; 22:20:34 >
  • Adam profesyonel hırsızmış, takdir ettim. Plakayı da boşa verme, adam belli ki salak değil kendi plakası takılı halde park etmez.

    Tek çözüm yolu, banka ile anlaşacaksın böyle böyle dolandırıcılık olayı var, adamın banka hesabına banka bloke koyacak, yatan parayı çekemeyecek.

    Banka hesap numarasını alıp boşuna polise vermeye çalışma adam profesyonel olduğu için kendi adına banka hesabını sana vermez.

  • Önce geçmiş olsun hocam. Sizi arayan kişi aracınızı çalan hırsız yerine sizi zarflayıp para koparmak isteyen biriside olabilir.

    Sonuçta kayıp ilanında marka renk model plaka kaputtaki çiziği belirttiyseniz, benzer bir aracı kaputuda çizerek sizin aracınızmış gibi gösterip para koparmaya çalışıyor olabilir. Aklı başında bir hırsız olsa çaldığı gün elinden çıkarırdı zaten aracı veya sipariş usulü çalardı.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekbeko -- 19 Şubat 2022; 22:53:58 >
  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt

    Evet bu da olabilir çünkü eğer amacı fidye olsa çaldığı gibi plakadan veya ruhsattan bir şekilde adını soyadını öğrenip yazardı. Sonradan instadan denk gelip yazması çok tuhaf geliyor.

  • Ulkede adalet aslinda hizli calisir. Simdi konusahibi hirsizi bulsa arka kapidan saliverecek olan adalete guvenmeyisini bildirmis ya. Iste biri adalete laf etti diye sikayetci olsa bak adalet aleyhinde nasil hizli calisir Hirsizin yaptiginin benzerini adalette yapmis olur.

    Insallah aracini bulursun kardes.
  • Hale bak rezil ülkede hırsızı vatandaştan daha rahat

  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt
    Video görüntülerindeki araç benim çizikleri var hepsi doğru arabamın anahtarının resmini attı bana o da doğru. Yorumuyla konuya destek veren değerli Donanım Haber kullanıcılarına çok çok teşekkür ederim iyiki varsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 19 Şubat 2022; 23:41:36 >
  • vendetta1.6 kullanıcısına yanıt
    Şahıslar instagramda 200k takipçisi olan istanbultrafik adlı sayfayı takip ediyorlar. Orada paylaşım yaptırtan mağdurlara yani aracını çaldıkları insanlara hırsızlar ulaşıp paralarını alıyorlar. Sistem kurmuşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 19 Şubat 2022; 23:28:6 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Hem konu öne çıksın diye hemde bilmediğimden soruyorum. Aracı parçalama ihtimalleri neden düşük ? Gidip biyerde parçalayıp satsalar kim bilebilir ki ?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.