Şimdi Ara

- Hilafet Bayrağı Nedir? Tevhid Bayrağı Nedir? -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hilafet bayrağı nedir? Tevhid bayrağı nedir? Cenaze tabutlarının üstüne örtülen nedir? Bilgi sahibi olmak isteyenler şu 1 dk'lık videoyu izlesin.



    youtube
    Hoş geldin! Burası; haberi, hikayeyi, toplumsal meseleleri, küresel krizi, politikayı anladığın yer.TVNET bir haber kanalından daha fazlası. Dijital dünyadan...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=8KSCfgNMenA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şiddetin savunulacak tarafı yok. Bu olayda saldıran kişiyi haklı bulanları anlamıyorum. Fakat şu da bir gerçek ki saldıran taraf Tevhid bayrağı açan olsaydı anında serbest kalırdı. Çifte standart var. Yoksa hak eden hak ettiğini çeksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 4 Ocak 2024; 13:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    "saldıran taraf Tevhid bayrağı açan olsaydı anında serbest kalırdı."


    Bunu iddia etmemiz için elde bu eyleme yönelik somut bi veri olması lazım. Yoksa sosyal medya algısından öteye geçemez. Böyle bir şey olursa ve dediğiniz gibi anında serbest kalırsa onu o zaman sorgularız. Burada fiziksel şiddetten işlem var. Sosyal medya algılarına kapılmayalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP'li Faruk Koca'da fiziksel şiddet yapmıştı. Sonuç?

  • Bi filistin'e gitseler de reis çıkıp "bana mı sordunuz?" dese tekrar..

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    O da vurmadı mı zaten? Zaten bildiğim kadarıyla bu olayda halkı kin ve nefret yüzünden tutuklama oldu. Bu konuda da akplilerin neler yapıp ceza almadığı ortada.


    Sonuçta bu zihniyet anayasayı yok saydı ve akpliler destek verdi. O yüzden herhangi bir akpliden adalet ve adil olmayı beklememek lazım.

  • Kelime-i tevhid ne güzel bir kelam hemen nasılda toplandılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

    adam sitifa etti sağırsan chp fetö pkklıkara avukat gönderiyor seçimlerde hdp ile ortak oluyor sonuç.? 12 şehit verildi chp ortak bir bildiriye değil hdp ile aynı tarafta oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 4 Ocak 2024; 16:22:21 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Bu olayda o gencin adama saldırmasının herhangi bir mantığı yok. Bu olayın savunulmasının da mantığı yok. Yalnızca genci "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan içeri atmak çok kolaycılık olmuş. Daha geçende starbaksta kahve içenlere saldıranlara bu işlem uygulanmadı mesela. Burada daha önce dediğim gibi yargının bir tarafı gözetmesi gibi bir algı var. Eleştirilmesi gereken durum da budur. Yoksa saldırıyı översek yarın bizim de başımıza gelirse ne diyebiliriz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 4 Ocak 2024; 16:21:18 >
  • Türkçe konuşabilirsen anlaşabileceğimizi sanıyorum.

  • abi Türkiyede millet bayrakların anlamını mı araştıracak sanki Türk bayrağı dışında bi bayrakla gezenler dikkatli olsun  

  • rahmetli özaldan.


    7güzelAdamyoutube
    #shorts #keşfet #turgutözal
    https://www.youtube.com/shorts/J6g33IdnjWU?feature=share
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Ben kimseyi davet etmedim konuya. Bana verilen cevaba cevap yazdım. Dikkatli bakın.

  • 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    İngiliz, Fransız işgalcilerinin bayrağını taşıyanlara saldırmadığı gibi saldırmamayı öğrenecek. İngiliz, Fransız milli takım formalarını giyip sokaklarda dolaşan hangi TC vatandaşına saldırılmış? ABD bayraklı tişörtler, şapkalar satılıyor bu ülkede? Sen tanımadığın bi Afrika ülkesinin bayrağını görünce saldırıyor musun?


    Kimse bayrakların anlamını araştırmayacak, herkes önce insan olmayı kanunlara uymayı, onu bunu bahane edip babası yaşında adama saldırmamayı öğrenecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 4 Ocak 2024; 18:25:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bardakçı: 'Hilafet bayrağı' diye bir bayrak yoktur - Timeturk


    Bardakçı - büyük ölçüde - haklı. Herhangi bir siyasi rejimin bir bayrakla temsil edilmesi görece yeni bir uygulama ve esasında Batı menşeili.


    Bu anlamda sadece hilafet bayrağı değil, bir Sümer, Urartu, Babil, Yahudiye, Pers, Roma-Bizans, antik Çin, Hindu, Endülüs vb bayrağı da bulunmaz. Belirli semboller veya alametler ya da çeşitli türden flamalar, işaretler ya da benzer aksesuarlar bulunabilir - ki bolcadır - ama bunlar herhangi bir rejimi veya cemiyeti temsilen standartlaştırılmış bir bayrak değildir. Hele hele milli bayrak gibi tamamen modern Batılı bir konsept Batılı olmayan tarihi toplumlarda asla düşünülemez. "Millet" kavramının daha çok dini cemaatleri anlattığı ve toplumun bu biçimde düzenlendiği Osmanlı'nın birinci ve başat milleti "Ümmet" ama bu Ümmet'i temsilen bir bayraktan öyle bir konsept Osmanlılarda bulunmadığı için söz edilemez; en azından Osmanlı'nın Klasik denilen döneminde. Osmanlı son devirlerinde Batılılaştıkça / Avrupalılaştıkça belirli askeri sancaklar giderek standartlaşmış, içlerinden Ay Yıldızlı olanı - yanlış hatırlamıyorsam donanma sancağı - şu an kullandığımız milli sancağa, ayrıca cumhuriyet kurulmadan önce Osmanlı'nın devlet bayrağına evrilmiştir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • "Nüfusunun neredeyse tamamının Müslüman olduğu Türkiye'de “hilâfet bayrağı” diye bir bayrağın tarih boyunca mevcut bulunmadığını söylemek ve “kelime-i tevhid”i, “sancak-ı şerîf”i, “Türk bayrağı”nı yahut “üç hilâlli bayrak”ı izah etmek aslında ayıp kaçıyor ama öyle bir bilgi kirliliği var ki, işin aslını izaha maalesef mecbur kalıyorsunuz!" - Bardakçı'nın yazısından


    İnsanlara kendi geçmişleri, tarihleri eğitimle öğretilmezse, o geçmişe resmi yetkiler kullanılarak düşmanlık yapılırsa olacağı bu. Asıl ayıp bugüne kadar buna sebebiyet verilmesidir. Müslüman olanın da olmayanın da cehaletinin sorumlusu en başta buna sebebiyet verenler, sonra okuyup araştırmayan öğrenmeyen kendileridir.


    Sonuç olarak "hilafet bayrağı" diye saldıranlar burada asıl konu. Konuşulması gereken de onların cehaleti. O tevhid bayrağını taşıyanlar değil. Adamlar anormal ya da kanuna aykırı ya da ihanet içerikli bi şey yapmamış. Gayet normal bi yürüyüş yapmış.


    Sözde Türkçü bu saldırgan kişiler ABD, İngiltere bayraklı tişörtlerin, şapkaların satıldığı herhangi bir mağazaya saldırmış mı bugüne kadar? Üzerine dahi konuşmaya gerek yok o yüzden. Neyin ne olduğu çok açık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.