Şimdi Ara

Hertz değerini ıspatlayıp iade etmek istiyorum SAMSUNG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar UE32J5570 samsung tv aldım. Bana 600hertz olarak sattılar. Bariz bir şekilde harektli görüntüler titrek geçiyor. Bu tv nin gerçek hertz değerini nasıl ıspatlarım. Kaç gün içinde iade hakkım var bu arada normal samsung bayisinden aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hertz üzerinden bi hak iddaa etmeniz cok zor görünüyor.Çünkü yazılımsal teknolojiyle 600 mhz olduğu belirtiliyor sanırım teknik verilerinde..
  • Hiç bir yerde bunla ilgili bir tek bilgi yok. Satarken hz olayını samsung kaldırdı ama bu cihaz 600 e denk dediler. Bende 400hz ve 900hz lik 2 cihaz var kıyaslama yapınca bu cihaz bariz şekilde düşük görünüyor. 200 bile değil belliki.

    Samsung bayilerinden alınan ürünlerin iade süresi kaç gün acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayiden görerek aldıgınız için cayma hakkınız yok sanırım bi sıkıntı arıza yoksa tabi.
  • biraz araştırınca dediğiniz gibi olduğunu öğrendim, LG 32LF630 ve bu tv arasında kalmıştım keşke lg alsaydım.
  • Değişen çok bir şey olmayacaktı inanın 630 da bu konuda çok iyi değil malesef ancak günlük kullanım mutfak veya oturma odası içinse en dandik tv ler bile iş görüyor bence... ama lg için 32" de 650 nisbeten biraz daha iyi diyebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Değişen çok bir şey olmayacaktı inanın 630 da bu konuda çok iyi değil malesef ancak günlük kullanım mutfak veya oturma odası içinse en dandik tv ler bile iş görüyor bence... ama lg için 32" de 650 nisbeten biraz daha iyi diyebilirim


    630 konusunda söylediğiniz içimi rahatlattı yanyana inceleme fırsatım olmadı ama içimde kalmıştı. Almayı düşünenler refresh rate konusunda LG 650'yi tercih etsinler bari
  • Hocam günümüzde oyle yag gibi akan tv yok hepsinin bin bir türlü sorunlari var onun icin gunluk kullanim icin hepsi yeterli hiz konusuna takinti olan zaten led tv almaz gider monitor alir onuda oyun icin falan istiyordur zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, cogunuzun asina oldugu uzere TV lerde kullanilan paneller IPS LCD panellerdir, eger OLED vaya plazma degilse. IPS panellerin goruntuleme acilari yuksek, renk gamutlari genistir. ancak buyuk bir dezavantajlari vardir, ki GtG tepki sureleri 8ms dir, en kabadayi 5ms dir. ve bu deger ortalama olarak cok daha yuksektir. ideal sartlarda IPS bir panel ile elde edilebilecek en yuksek frekans 200 Hz dir, ki pratikte imkansizdir bu, hicbir sahnede boyle bir gecis yoktur. yazilim ile goruntu tazeleme hizi arttirilmaz, sadece frame buffer tazeleme hizi artar, ki panel tazelemesi ile hicbir alakasi yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    Selam, cogunuzun asina oldugu uzere TV lerde kullanilan paneller IPS LCD panellerdir, eger OLED vaya plazma degilse. IPS panellerin goruntuleme acilari yuksek, renk gamutlari genistir. ancak buyuk bir dezavantajlari vardir, ki GtG tepki sureleri 8ms dir, en kabadayi 5ms dir. ve bu deger ortalama olarak cok daha yuksektir. ideal sartlarda IPS bir panel ile elde edilebilecek en yuksek frekans 200 Hz dir, ki pratikte imkansizdir bu, hicbir sahnede boyle bir gecis yoktur. yazilim ile goruntu tazeleme hizi arttirilmaz, sadece frame buffer tazeleme hizi artar, ki panel tazelemesi ile hicbir alakasi yoktur.

    Olay aslında ips olması ile alakalı değil üreticilerin yalan söylemeleri ile alakalıdır. Yoksa dünyadaki en hızlı lcd panel 240 hzdir. Zaten 240 hz olan ips panellerde var.
    Üretici yalan söylemesin 50hz ise 50hz yazıp öyle satsın. Yurtdışında gerçek rakamları veriyorlar ama 3. dünya ülkelerinde sallamasyon rakamlarla satıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam çok güzel anlatmışsınız da abimde 900hz lg var bunla kıyaslama yapınca bu titrek kalıyor onda ise gerçekçi hareketler görüyorum bu nedir, bunu nasıl açıklıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 900hz 600hz siz bu degeri kanıp zaten baştan kaybetmişin iz bence önce bi görüntüye baksaydın öyle alsaydınız keşke degiştirsinler ama hz den derseniz imkansız gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Sizin gibi baskalarinin da mağdur olmaması için şu link çok yararlı olacaktır.
    http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

    Bir de şurada yazıyor asıl değerler
     Hertz değerini ıspatlayıp iade etmek istiyorum SAMSUNG

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byasabi

    Tamam çok güzel anlatmışsınız da abimde 900hz lg var bunla kıyaslama yapınca bu titrek kalıyor onda ise gerçekçi hareketler görüyorum bu nedir, bunu nasıl açıklıyorsunuz?

    her urunde ayni panel olmuyor sonucta. iyi paneller yuksek tazeleme oranlarina cikarlar. ayrica adamlar dusuk islemcilere ayni isi yapmaya calisitiriyo, onlar da hizli sahnelerde cuvalliyorlar.
  • cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar aceleye getirdim iyi olmadı beğenmedim ben bu tv yi ne yalan söyliyim 1150tl verdim ama haketmedi gibi 1350 ye lg 32 3d olanı alsaymışım bence iyi olurmuş
  • Gerçek hertz ile yazılımsal hertz olayı nedir?

    Adamlar 600 hertz tv diyor ama bu gerçekte 50hz ise bunu yazılımla arttırmalarındaki amaç nedir. Günlük kullanımda normal tv izleyenler açısından anlaşılacak bişey değil mi yoksa.

    Tv alırken hz in yanında nelere dikkat etmek gerekir. Özellikle 3d ve akıllı tv özelliklerini aramayan biri için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NDT Man kullanıcısına yanıt
    Gercek Hz TV de kullanilan panelin (LCD,OLED) tamaminin 1 saniyedeki yenilenme sayisidir. Yani panelde olusan goruntu saniyede o kadar kez yenileneblir. Cogu kisi goruntunun akiciliginin bundan geldigini dusunur, ancak bu tam olarak dogru degil . Gozumuz saniyede 25 kare tekrarlamadan sonrasini devamli hareket olarak algilar, ancak saniyede 25-30 kere yenilenen bir ekana baktiginiz zaman kisa surede gozunuz yorulur, basiniz agrimaya baslar. ayrica ekranda titremeleri de farkedersiniz. Rahat bir izleme icin mininmum 50Hz tazeleme oranina sahip bir panele bakmak gerekir. Goruntu akiciligi ise goruntu kaynaginin kare orani (mesela yeni sport kameralar fhd de rahatlikla 120 fps kayit yapabiliyorlar) ve panelin tazeleme orani ile baglantilidir. Elinizdeki panel 50 Hz ise 50 fps nin uzerindeki hicbir goruntu kaynagini gercek akiciligi ile goremezsiniz. Bu anlamda gercek tazeleme orani ne kadar yuksek ise ilerde kaydetmis oldugunuz videolari izlerken cok daha keyifli ve gercek hayata yakin deneyim elde edersiniz (ozellikle hizli sahnelerde, futbol karsilasmalari, diger sportif aktiviteler). Tabiiki panel tazeleme orani tek basina yine goruntu kalitesini belirleyen unsur degildir. Bu noktada kisisel tercihler devreye girmeye basliyor, panelin renk gamutu ne kadar genis ise gercege o derece daha yakin renkler urettigi anlamina gelir. Bazi panellerde renkler abertilip pastel bir hal aldirilir, goze albenili gorunse de bircok insan icin izleme esnasinda rahatsiz edici olabilir, bu kisim ksiisel tercih.

    Alirken benim dikkat edecegim birkac husus olurdu, ne kadar dogru renk urettigi panelin (renk gamutu ne kadar yuksek) . Panelin gercek tazeleme orani ne kadar yuksek . Seride klasik yasanan bulutlanma, bantlanma sorunu ne seviyede ortaya cikiyor, ve ne kadar rahtsiz edici. girislerin gecikme sureleri ne kadar , ki benim icin bulutlanma veya bantlanmadan daha onemli bir konu bu mesela. artik cogu tv giris sinyalini islemeden panele aktarmiyor, bu da bilgisayar, PS , veya android stick baglandiginda kopuk bir deneyime neden oluyor.

    son olarak yazilimsal arttirilmis tazeleme oranlarinin ne oldugunu ve nasil calistigini tam olarak kimse bilmiyor. kesin soyleyebilecegim tek bir sey var. cok buyuk oranda pazarlama hilesi. hicbir anlami yok.

    bunun faydali oldugu noktalar dusuk fps li yayinlar olur. bu yayinlarda bu tip goruntu motorlari sunu yapar. diyelimki kaynak 30 fps, panel 60 Hz. yani paneldeki iki tazelemede ayni kare gorunuyor. islemci gelen kareleri gostermeden once incelemeye baslar ve ara kareler uretir kendisi boylece kaynakta 30 fps olan goruntu panele giderken panelin tazeleme oranina cevrilir. bu da bazi durumlarda daha akici goruntu elde edilmesini saglar, ancak adamlar artik kendine hayri olmayan islemcileri olan TV lere de koyuyur ayni yazilim, bu durumda yavas sahnelerde isteneni yapan goruntu motoru hizli sahnelerde cuvallama basliyor. yani aslinda hedefi olan kisma hicbir faydasi olmuyor.




  • Tv almak gerçekten çok kafa karıştırıcı oluyor. Bir markanın bile onlarca modeli var. Aynı inç seviyesinde bile çeşit çeşit modeli olunca dikkat edeceğimiz noktaları iyi bilmek gerekiyor. Adam yazmış 600 hz ama gerçekte bir faydası yoksa sonra mağdur olan biziz.

    Peki aldığımız tv ortalama bir tv. Bunun için ful hd bir uydu alsak bize ne kadar yararı dokunur. Kanal olarak hd yayın yapmayan bi kanalı ele alırsak uydu alıcının farkı hissedilir mi tv izlerken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NDT Man

    Tv almak gerçekten çok kafa karıştırıcı oluyor. Bir markanın bile onlarca modeli var. Aynı inç seviyesinde bile çeşit çeşit modeli olunca dikkat edeceğimiz noktaları iyi bilmek gerekiyor. Adam yazmış 600 hz ama gerçekte bir faydası yoksa sonra mağdur olan biziz.

    Peki aldığımız tv ortalama bir tv. Bunun için ful hd bir uydu alsak bize ne kadar yararı dokunur. Kanal olarak hd yayın yapmayan bi kanalı ele alırsak uydu alıcının farkı hissedilir mi tv izlerken.

    Normalde TV lerin dusuk cozunurluklu yayinlar (SD) icin goruntu iyilestirme algoritmkalari vardir. Ancak fHD bir uydu alici aldiginizda cikis HDMI olacaktir ve TV goruntu kaynagini fHD olarak algilayip goruntu isleme yapmayabilir. Bu da uydu alicinin bu konudaki maharetine birakir isi. Uydu alicinin fHD ve HD olmayan yayinlardaki performansini mutlaka gorup alin, surpriz yumurta cikmasin. dusundugunuzun aksine daha kotu bir goruntu de verebilir SD yayinlarda.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.