Şimdi Ara

Hepsiburada Monitör mağduriyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynısını xbox kolu için trendyolda ben yaşadım. Üstelik satıcı bana ürünü yalan söyleyerek satmasına rağmen. Bulduğum her yere yazdım şikayet ettim kısaca rezil ettim. Şu an mesele hakem heyetinde. Ürünü babanızın malı gibi kullanın. İade kararı çokınca bütün kutuyu bantlayıp öle gönderirsiniz. Heyet mağduriyetinizi tamamen gidermicek ama iş görür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte sırf bu yüzden salçayı bile amazondan alıyorum 

  • Geçmiş olsun, THH ile çözülür muhtemelen ama birazcık beklersin.

    Arkadaşların dediğine katılıyorum bir ürün Amazon'da varsa o ürünü bende Amazon'dan alıyorum. Fakat burada Hepsiburada kadar kargo firmasıda suçlu.

    Devlet şu e-ticaret sitelerine ve kargo firmalarına müdahale etmeden ciddi yaptırımlar ve kanunlar getirmeden bu işler çözülmez ve biz daha çoook böyle konu okuruz. Özellikle kargo firmaları rezil maalesef...

  • kim ne derse desin amazondan başka bir yerden teknolojik ürün almam

  • Başka bir ürün almaya karar vermişseniz iadeye gönderdiğiniz ürünün iadesi kabul edilmeden kesinlikle başka ürün almayın. Türkiye'de işler maalesef bu şekilde yürüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 28 Kasım 2021; 11:55:57 >
  • helll_599 kullanıcısına yanıt
    Abi nazar değirecen yaa valla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MrWest kullanıcısına yanıt

    ben de amazon'u çok sevsem de bu yüzden korkarak alışveriş yapıyorum. amazon ana konusunda bile bir sürü kişi ya işine gelmeyen ürünü iade ediyor ya da açılmış ürün geldi diye hayıflanıyor. benim başıma henüz böyle bir durum gelmedi ama özellikle pahalı ürünlerde insan biraz çekiniyor. ha çok bir şey diyemiyorum onlara da iade ürünü çöpe atacak halleri de yok ama bence biraz daha seçici olmalılar iade alma konusunda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi burda monitor ilk gelirken boyle gelmemesi gerekirdi.En azindan patlayan poşete sarilmaliydi.Ben bunu kargoya asla böyle vermem.Anladigim kadariyla arkadaşada böyle gelmiş.Gönderen firmada suç patlayan poşete yada kutuya koymaliydi.Kargolar bazen yolda kutunun agzi felan acilinca bant atiyorlar.Burda hata paketin iyi yapilmamasi.Yanliz bizim kanunlar saçma.14 gun icinde koşulsuz iade var bu hak eyvallah.Ama iade sureci tuketici hakem heyeti derken 1 yil geciyor.Gecen modem aldim actim baktim.Gayet güzel herseyi iyi çalışıyorda.Sonra vazgectim başka bir model aldım.Şimdi iade edecegim ama gönlüm el vermedi.Gittigidiyordan aldim.Satici normal bir ticaret erbabi.Simdi iade etsem kutusu açılmış.Hicbirzaman sifir diye satılamayacak.Buyuk firmalarin markalarla belki anlaşması vardir iade edebilirler ama küçük esnaf stoga aldigini iadede edemez diye düşündüm.200 tl altina letgoda sattım iade etmedim.Buyuk bir firma olsa acimazsinda kucuk esnafta bu iade nasil işliyor hep merak ediyorum.Bu devirde ticarette zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 28 Kasım 2021; 13:25:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    Amazona bu durum sorulduğunda 2 depoları olduğunu, ürün satın alındığında size gönderilecek ürünün A deposundan çıkış yaptığını ve herhangi bir sebeple ürününüzü iade etmek istediğinizde ise size verilen iade kodu, ürünü B deposuna gönderecek şekilde veriliyor. Dolayısıyla satın alan kişiye iade edilmiş ürünlerin gidemeyeceğini belirtiyorlar. Dediğiniz gibi arada sırada kutusu açılmış ürünler gelebilyor, ben bunu amazonda yaşamadım ancak diğer büyük e-ticaretlerde yaşadım. Zaten onları kullanmayıda başka sebeplerden bıraktım orası ayrı konu... Madem öyle amazona sormak lazım neden müşterilerinizden kutusu açık ürünler geldiğine dair şikayet var diye. Tuhaf bir durum.

  • Bence suçlu olan sizsiniz. Kargonun onun o şekilde bantlama ihtimali dahi düşünüp o şekilde büyük bir poşete sarıp o şekilde göndermeniz gerekiyordu. Satıcı firma sonuna kadar haklı. Eğer iade ediyorsanız aldığınız şekilde iade etmeniz gerekiyor. Bantlama işlemini sizin yanında yaptıklarını düşünüyorum. Hiç bir kargo firması bu şekilde bantlamak için uğraşmaz.. Bence o bantları siz bile yapmış olabilirsiniz yada personel bantlayalim abi vs diyip beraber bantlamış olabilirsiniz. Geçmiş olsun .

  • Warlords W kullanıcısına yanıt

    Satıcı yerine koysa ne değişir


    satıcılar eğer 14 gün içinde iade kabul etmeyecekse dükkanda satmaya devam edecekler internette satmayacaklar o zaman bunu kabul edip satıyorlar


    normalde amerikan iyi satış sitelerinde B stock ürünler olur daha ucuza ben almıştım iade gelen kontrol edilmiş sorunsuz ürünleri sırf kutusu açık diye ucuza satarlar trde satılan ürünü sıfır diye kakalamaya çalışıyorlar sonra satıcıları düşünün diye senin gibi biri geliyor satıcı bunu dürüstce b stock yada iade olarak satarsa ucuz fiyata hiçbir sıkıntı olmaz

  • 1 ay bekle daha pahalıya satarsın değerlenir o dert etme 2 ay sonra en az %25 zamlanır aldığın monitör. 1450tl ye geçen sene aldığım ekran kartı 4600 dü en son

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada satıcıyı koruyan ve mağduriyete yol açan bir firmadır. Amazon daha mantıklı. En azından iade işlemlerinde fazla uğraştırmadıkları biliniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Biz bir yıl bekledik. Hatta geçti sanırım.

  • Kusura bakmayın yıl olmuş 2021 hala hepsiburada trendyol gibi orta doğu mantığıyla iş yapan firmalardan alışveriş yaparak siz hata etmişsiniz. Bu firmaların karaktersiz olduğu çok açık şekilde daha önce bir çok kez kanıtlandı. 3 kuruş ucuza alacağım diye bu sıkıntıları çekmektense amazondan almayı tercih ediyorum. Bu arada amazondan onlarca alışverişim oldu bir ürünü bile iade etme gereği duymadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Warlords W kullanıcısına yanıt
    Kanun ortada açık şekilde yazıyor. Eğer sen bu kanunun gerekliliğini yerine getiremeyeceksen bu işi yapmayacaksın. Önüne gelen 3 ürünle e-ticaret yapmaya kalkarsa olacağı bu.

    Bugün bu kanun benim ekmeğime taş koyuyor yarın öbür kanun yüzünden kar edemiyorum diye diye yasa ve hukukun geçerliliğini kişisel çıkar amacıyla yok etmiş olursun. Sonraki gün o yok ettiğin kanun senin için de işlemediğinde anlarsın artık kıymetini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 28 Kasım 2021; 15:36:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf itiraz etmiştir bilirkişi raporuna vs de itiraz etmiştir yoksa uzamaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Thh sorunu çözer dostum.


    2 ay önce sunexpress firmasından izmir paris için uçak bileti almıştım. Bileti alırken planlar net olmadığı için fazla ücret vererek 30 gün içinde cezasız iade seçenekli bileti aldım. Daha sonra ertesi gün iptal etmek zorunda kaldım. 2000 tl ödedim bilete 500 tl iade ettiler. Hemen thh başvurdum ve 20 gün sonra kuruşu kuruşuna iade ettiler.


    Başvurunu yap kısa zamanda iade için onlar peşinde koşacak.

  • Yanlış iş yapmışsın. Hepsiburadayla gene bir monitörde takılmış piksel sorunu yaşamıştım. İade almamak için her türlü pisliği denediler. Şimdi arkadaşlar şu anlatacaklarım çok dikkatli okuyun çok önemli bilgi:
    Cayma hakkı ve iade hukuki olarak farklı şeyler olduğu için müşteri temsilcisi konuyu siz açmadığınız sürece konu cayma hakkına gelmesin diye aktif olarka uğraşacaktır. Eğer 15 gününüz dolmadıysa ürünü 14 gün kullanmış olsanız bile cayma hakkı kapsamında alımdan cayma hakkınız var. Sizin açınızdan bu bir iade fakat belirtmiş olduğum üzere işin hukuki boyutu çok farklı.
    Kullanılmasıyla niteliği eksilen veya evsafı bozulan iç çamaşırı, diş fırçası gibi ürünler haricinde buzdolabı çamaşır makinesi dahil her türlü elektronik eşyanın alımı cayma hakkına tabidir. Dolayısıyla monitör de olsa elektrik süpürgesi de olsa, kullanmış da olsanız çatır çatır cayma hakkınızı kullanarak iade edebilirsiniz.
    Gelecekte böyle sıkıntılar yaşadığınızda doğrudan telefonu kaldırıp cayma hakkımı kullanacağım demeniz gerekiyor. Müşteri temsilcisi şirketi hukuken zna altında bırakmayacak şekilde sizi yanlış yönlendirmeye çalışacaktır, cevabınız şu; haklarının tam olarak bilincindeyim, beni şu anda şirketinizi suçlu göstermeyecek şekilde yanlış yönlendirmeye çalışıyorsunuz, hemen bana şirkete ait resmi mail adresi ve yazışma adresi bildirmezseniz sizi şikayet ederim, konuşmalar da kaydedildiği için başınıza neler geleceğini biliyorsunuz".
    Sonra bakın nasıl tıkır tıkır işiniz halloluyor. Deneyin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.