Şimdi Ara

Hepsiburada.com TELEFON ve TABLETLERİ iade almıyor. Dikkat edin . Alışveriş yapmadan önce düşünün!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
1
Favori
15.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yibo90 kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki buradaki yorumları okuyunca çok üzüldüm. Halk böyleyse, mahalle bakkalı kılıklı esnaflardan ne beklenir ki ?

  • Ben keyfi iadeye karşıyım.

    Arkadaşım internetten bilgisayar alamadı. Ya iade edilmiş ürün gönderirlerse diye.

    O iade edilen ürünleri ya tekrar satacaklar. Ya da çöpe atıp, edilen zararı yeni cihazların üzerine koyarak satacaklar.


    Yani her türlü yük yine tüketicinin üzerine binecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti sıfırlayıp gönderseydin ya. Ben geçen hafta oppo realme 7proyu sıfırlayıp gönderdim yaklasik 3 4gün içinde iadeyi kabul ettiler. Hic bir sıkıntı çıkmadı. Benimki keydi iade degildi yanliz. Yazılım sıkıntısı vardi telefonun. Seninki baya bi keyfi olmus. Ekranını beğenmedim demissin önceden inceleyebilirdin ekranini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CC398553 -- 12 Aralık 2020; 17:58:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen o aleti kullandin onu iade edemezsin sen iade edersen bize kullanilmis ürün mü gönderecekler,kurulumu yapılmış,sim karti takilmis ürün iade edilemez diyen arkadaslar 14gün cayma hakkından BİHABERSİNİZ. Şunu da ekleyeyim keyfi iadeye ben de karşıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CC398553 -- 12 Aralık 2020; 17:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Geçen sene senin yaşadığını yaşadım bandrollü kutuyu açmaktan almak istemediler telefonu avuçlarını yaladılar tüketici hakem heyeti dostum arkanda kanun var her türlü iade edersin
  • Tabi ki sıfırlayıp gönderdim. Ona rağmen almadılar.

  • Apple urunlerini aktivasyon yaparsan garanti suresi baslar sitesinde. Apple in urunlerini magazalarda deneyebilirsin digerleri de var teknoloji magazalarinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagen -- 12 Aralık 2020; 19:13:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su da var gectigimiz ocak gibi gpn den notebook aldim isik sizmasi var diye iade ettim adamlar hic zorluk cikarmadi, keyfi iade etseydim de bence cikarmazlardi firmaya goredegisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple`dan alsaydınız keşke hocam, benim de Apple`a iade ettiğim ürün oldu. Kutusunda eksik var mı diye bakmadılar bile. "Bu ürünü ne yapacaksınız?" diye sordum. "Ürünler, ayrıştırılıp geri dönüşüme gönderiliyor, Apple bunun için var, giden ürünlere yapacak bir şeyimiz yok." dediler.


    Hepsiburada, baya sıkıntılı bu konuda. THH kararını beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok gibi. 14 gün içinde zaten istediğiniz şekilde iade edebilirsiniz, en doğal hakkınız bu. THH mahkemesini kazanırsınız. Oturduğum ilçede şikayetimde 10 gün içinde savunma istediler, 12. gün firma aradı, ürün iadesi kararı çıkmıştı. İlçeden ilçeye göre hız değişiyor tabii. Umarım çözüme kavuşur sorununuz.

  • benim bildiğim adamlar kendilerini koruyorlar sana satın alma kısmında onaylattıkları yazıyla orayı hiç okudun mu ? orda kesinlikle bu konuda kendilerini sağlama aldıkları bir madde vardır.

  • yok ya bi uyanık sensindimi alıcan 15 gün kullanıcan iade edicen neymiş görüntüsü kötü yalancılıkla başkalarının hakkına girmeye utanmıyormusun senin gibiler yüzünden firmaların iyi niğeti kalmadı be gelmiş birde utanmadan burda kötülüyon...

    cok doğru cevap vermiş sana hepsiburada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple urununu alipta begenmedim diyerek iade eden de sanirim bi bizim ulke vardir. Haksizsin demiyorum ama ucuz satan adamlarda boyle iste, macera aramissin resmen. Apple Store dan almis olsan adamlar ikiletmez seni, patron kendileri. Satici gozunde dusun bide, Appple urunu aliyorsun, zortik marka degil ki! Binlerce Youtuber var piyasada, ayrica kullan atcilar, her biri alip iade etse satici gozunden dusunun bide.


    Ben urunumu Apple Storedan aldimbu arada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musty578 kullanıcısına yanıt

    Git başka yerde oyna canım, alırız da iade de ederiz, hiçkimse karışamaz. Hak var hukuk var yasa var. Kimsenin hakkına girmiyorsun, kendi hakkını kullanıyorsun. Beğenmiyorsan yapabileceğin bir şey yok  

  • Şaşkınlık içindeyim. İadenin etik olmadığını söyleyen var, hiç mi incelemedin diyen var, senin kullandığın cihazı bize sıfır diye satacaklar diyen var, var da var....

    Yapmayın arkadaşlar.

    Tamam kimseden bir hakim ya da avukat olmasını beklemiyorum ama şu forumu kullanabilecek kadar bilginiz olması bile bazı net kanunları bilmeniz için yeterli.

    Yasa açık tekrar yazmama gerek yok. Müşteri ürünü bırakın ekranını beğenmemeyi açık açık ben ürünü kullandım hevesim geçti o kadar da güzel değilmiş iade ediyorum dese bile iade eder. Hiç bir sebep göstermek zorunda değildir. Tartışmasız nettir bu yasa.

    Hakkın kötüye kullanılması konusundan bahsedenler olmuş. Bu ise tam anlamıyla zırva. Evet zırvalamak, saçmalamak boş boş konuşmak. Nasıl isterseniz öyle söyleyin işte...

    Burada yanlış hiçbir durum yok. Yasal olarak buna hakkınız var ve istediğiniz zaman da kullanabilirsiniz.

    Bunun etik olup olmadığı, ne şartlarda iade alınabileceğini belirleyecek olan müşteri ya da satıcı değil kanun koyucudur.

    Mevcut durumda yasa neyse o kapsamda iade hakkını kullanmak gayette uygundur.

    Değilse yasa değiştirilir. Var olan yasayı kullanmak olması gerekendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Gerçekten anlaşılacak bir durum değil. Böyle bir konuda bile insanların ikiye bölünmesi , kendi haklarına bile sahip çıkmayan insanların bu kadar çok olması cidden düşündürücü.


    Sanıyorum burada yaşadığımız diyaloglar günümüz Türkiye'si gerçeğinin küçük bir örneği.


    Bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca güzel ülkemin nasıl bu hale geldiğini daha kolay anlayabiliyorum.


    Çok yazık...

  • Kullanmayın şu rezil siteyi. Ülkemiz vatandaşın haklarını bu zengin firmalardan koruyabilse keşke istismarcılara rağmen gereken yasalar uygulanmalı. Hatta sırf bu işe özel bakanlık kurulsa gene iş yapar. Bana ürün geliyor açıyorum bozuk çıkıyor. Serviste muhabbetiyle 1.5 2 ay bekletip geri yolluyorlar onarmadan bilgi dahi vermeden. Devletin el atması gerekiyor. Daha caydırıcı önlem ve daha verimli yollar bulunmalı. Yoksa daha çok vakit ve maddi kayıplar yaşanacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer iade alırlarsa haber ver bir daha hepsiburadan alışveriş yapmayalım. şahsen bana sıfır diye başkasının açıp kullandığı ama beğenmediği için geriye iade ettiği bir ürün gönderseler asla istemem.

  • sörms kullanıcısına yanıt

    Burada gerekli bilgiler var. Başkasının kullandığı ürünü almıyorsunuz.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146943750




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 12 Aralık 2020; 20:43:25 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.