Şimdi Ara

Hepsiburada.com TELEFON ve TABLETLERİ iade almıyor. Dikkat edin . Alışveriş yapmadan önce düşünün!! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
1
Favori
15.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunuzun yanıtını uzunca verdim.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146943750


    Bu mesajımda yer alıyor.

  • Kendimi satıcı yerine koymama gerek yok ki. Zira bu firmalar piyasaya girerken bu şartları, kanunları kabul ederek giriyorlar. Sürpriz bir durum yok orada. İş organizasyonuna bu ayrıntıları kalem kalem işlemiş olmaları lazım. Dediğim gibi sürpriz bir durum yok ortada. Dolayısıyla firmaların sonradan karşılaştığı bir durum yok orada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    katılıyorum.kesinlikle işim olmaz amazonla fln reziller
  • iyice b.kunu cıkardınız pahallı aletleri alıp keyfi iade etmeye


    insanlar 2 bin liralık telefon alırken bile a dan z ye forumda, youtubeda incelemelere bakıyor


    senin gibi suistimal eden çok oldukça ürünlerimiz sürekli pixel hatalı, refurbished, kullanılmış gelicek

  • surfer kullanıcısına yanıt

    100 lira fazla verip amazon veya apple.com dan alın demiş haklı olarak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda çok boş insan var, iade etme hakkına bile laf ediyorlar ya insan hayret ediyor.

  • EZERGEÇER1877 E kullanıcısına yanıt

    Ulan yemekle bu bir mi okuduğunuzu anlamakta da mı sorununuz var? Diyorum ki eğer bu durumdan rahatsızsan sen de iade et. Eğer üründe bir sorun olsa veya sıfır özelliğini kaybetmiş olsa iade alırlar mı önce you bir düşün. Aç kanunları oku, iade alınacak ürünler de belli alınmayacak ürünler de belli. Sizin gibilere laf anlatılmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    Soyle dusun herkes senin gibi satin alip iade etmek istese ne olur?

    Yasal hak bu, bu nasıl sacma bir düşünce ? Avrupada telefonu 14 gün kullanıp beğenmedim diye iade eden bir sürü kullanıcı var. Hatta adam TV alıyor, 14 gün kullanıyor sorgusul sualsiz iade alıyolar. Kural bu, o zaman böyle bir hakkınız yok diyecekler, kuralları eğip bükmeye gerek yok. Ben de 11.11 indirimlerinde Xdrive'dan koltuk aldım, koltuk geldi rahat edemedim, birkaç da sıkıntısı vardı ben koltuğu iade etmek istiyorum dedim. Satıcı kurulumu olan ürünleri iade almıyoruz dedi. Dedim ki yazışmaların görüntüsünü aldım, yasalara karşı cıktığınızı açıkca belirtiyorsunuz ve ben tüketici hakem heyetine gidiyorum. Cevap ne oldu dersin ? Tamam koltuğu iade edebilirsiniz. Eğer sen kendi hakkın olan şeyi, firmanın insiyatifiymiş gibi firmadan beklersen cok beklersin. İade işi ile uğraşmak istemeyen dijital ortamda satış yapmasın bu kadar basit.





  • surfer kullanıcısına yanıt
    Cep telefonu ve tabletler aktif hale geldiğinde garantilerinin başlama durumu var. Özellikle Apple cihazlar bu şekilde çalışıyor. Aktif hale getirmeden de kullanamıyorsunuz.
    Boşuna ağlamayın burada, bu tip cihazlarda proses böyle. Kutusu açılmış ürünü iade edilmesini ben de istemem bir alıcı olarak.
  • Konuda o kadar cok bilmeden atıp tutan olmuş ki gerçekten şok oldum. Kimse de acıp mesafeli satış sözleşmesini okumamış, tüketici olarak hangi hakka sahip olduğunun farkında bile değil. Neymiş efendim teşhir ürün varmış denemeliymiş alamdan önce. Kardeşim, orada ayak üstü 30 dklık deneyim ile her şey anlaşılmıyor. Telefon, tableti aldın. 1 hafta kullandın diyelim ve istediğin performansı vermedi. İade edebilirsin kimse sana noluyor diyemez. Hiçbir sebep göstermek zorunda da değilsin, koşulsuz cayma hakkı vardır mesafeli satışlarda. Tabi aldıgın ürünü bozarsın orası ayrı, ürün ve ambalajına zarar vermemen lazım. Ben 11.11 de Samsung galaxy s10+ aldım, yaklaşık 1 hafta kullandım. 1 hafta sonra telefonun çerçevesinde hafif eziklik oldugunu farkettim ve hemen değişim istediğinde bulundum, n11 den aldıgım mağaza samsung TR idi, değişim yok direkt iade hakkınızı kullanabilirsiniz dediler, çamura yatmaya bile çalışmadılar. İade ettim, aynı mağazadan tekrar 100 tl pahalıya aynı ürünü aldım. Bir de iade kullanılmış ürünü biz niye alalım diyenler var. Normalde iade ürünler tekrar satılmaz, ama malesef TR de paketi güzelce düzeltip satıyorlar. Ya teşhire ayrılır ürün, ya parçaları değişim için kullanılmak üzere fabrikaya gönderilir ya da daha uygun fiyata satılır ve satılırken bu belirtilir.





  • Bana yasal olarak işleyişin böyle olduğuna dair bir belge gösterebilir misin ? :D

  • smalsrol S kullanıcısına yanıt
    Apple ürünlerinin hepsi bu şekilde çalışıyor kısmına belge mi istiyorsunuz?
  • Her ürünün kargo teslimatından sonra garantisi başlar. Garantisi başlamış ürün iade olmaz diye bir madde veya kural yok. Process böyle demişsiniz diye dedim. 14 günden sonra bile herhangi bir hata/bozulma durumunda tüketici yasasına göre ilk 6 ay icerisinde iade etme hakkın var. İlk 14 gün koşulsuz, ilk 6 ayda da herhangi bir donanımsal, yazılımsal hata ile karşılaşman durumunda firma ürünü iade almak zorundadır. Lütfen tüketici olarak hangi haklara sahibiz öğrenelim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iakten

    Apple ürünlerinin hepsi bu şekilde çalışıyor kısmına belge mi istiyorsunuz?

    Arkadaşım adam apple'a sormuş yok öyle birşey demişler sonuç olarak 14 gün iade hakkı var tüketicinin . Haa hadi senin dediğin gibi bile olsa ürünü sipariş verdiğin ekranda bunu belirtmeleri gerekiyor . Yarın bir gün aynı şey senin başına gelse iade etmek istesen gelip burda konu açarsın ama

  • Amazon'u tuketici hakem heyetine temmuz ayinda sikayet etmistim. 5 aydir sonuclanmasini bekliyorum. Daha onceki 2 sikayetimi de bu kadar bekletip "kullanici hatasi veya firma hakli" diyerek reddetmislerdi. Hakem heyeti uyeleri nitelikli kisilerden olusan bir kurul degil. Sadece para kazanma amaciyla bos vakitlerinde bu isi yapan kisiler. Bu arkadaslarla bizzat tanisma imkanim oldu. Buradan cikacak karara cok guvenmemek gerek.
  • smalsrol S kullanıcısına yanıt
    Apple’a gittiğinizde size fatura sormuyor. Aktif hale getirdiğinde sisteme kaydedilmiş oluyor ve garantisi başlıyor kendi sistemlerinde. Apple ürününüz varsa sistem garantisinin ne zaman biteceğini öğrenebilirsiniz.
    Ki bu tarih size ulaşmasından sonraki bir tarih olacağından müşteriye avantaj.
    Dolayısıyla siz ürün kullanmaya başladığınızda ürün sistemde kaydedilmiş oluyor. Peki iade edildiğinde bu nasıl çözülecek? Apple sisteminde ilk Apple hesabıyla açıldığında 2. Bir hesapla açılabiliyor ama app store ve hesap gerektiren diğer uygulamalardan yararlanırken problem oluyor. Apple’a gidip fatura falan gösterilip çözülmesi gerekiyor idi diye hatırlıyorum.

    Bu Samsung veya diğer android marka telefon veya tabletler için böyle olmayabilir.
  • Şu ülkede tüketici lehine olan nadir haklardan biri de bu 14 gün iade hakkı. Ama gel gör ki bunu bile çok görüyor vatandaş.

    Kanun ne diyor koşulsuz,şartsız. Yok önceden inceleseydin yok jelatini açmasaydın. Evet iade edilen ürünlerin akıbeti merak konusu ama bu sizin derdiniz değil.

    Kanunu beraber hazırlamış gibi onda iade olmaz bu bahane tatmin etmez gibi sizin fikrinizin önemi yok ki.

    İade alacak, iade aldığı ürünü müşteriye satmayacak. Bu ticaretin kanunu bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Siz nereden biliyorsunuz bunları?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.