Şimdi Ara

Hepsiburada.com TELEFON ve TABLETLERİ iade almıyor. Dikkat edin . Alışveriş yapmadan önce düşünün!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
1
Favori
15.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • weehwet kullanıcısına yanıt
    ya amazon amazon dediniz onu da gördüm ben.hic sebep yokken hesabımı dondurup siparişimi iptal ettiler.20 kere musteri hizmetlerini aradım çözmediler.ve şuan adima yeni bir hesap acamiyorum resmen kara liste yaptılar beni
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Şuan hatırlayamadım ama bu olayın bir adı var rollback mi cashback mi ne. Bir arkadaşım 10 günlüğüne amerikaya gitmişti, ilk gün iPhone alıp orada olduğu süre boyunca kullanmış dönüş günü iade edip gelmişti.
  • tonodias kullanıcısına yanıt

    Zaten benim yakındığım konu bu. Apple Türkiye de sorunsuz şekilde tüm iade işlemlerini gerçekleştiriyor. Hatta sadece Apple Türkiye değil pek çok firma bu konuda müşterilerini üzmüyor.


    Benim kabul etmediğim konu bazı firmaların kafasına göre kanunları yok sayarak kendi başlarına karar vermeleri. Bizim firmamız böyle uyguluyor, bizim firmamız bu şekilde yapıyor, diğer firmalar yapabilir ama biz yapmıyoruz diye bir dünya yok arkadaşlar. Eğer siz TR'de faaliyet gösteren, Ticaret Kanunu'na uygun şekilde tescil edilip faaliyet gösteren bir firma iseniz bu ülkenin tüm ticaret yasalarına ve tüketici haklarına uymak zorundasınız. Uymazsanız kanunları ihlal etmiş olursunuz.


    Benim tek amacım bu keyfi uygulamaların bir son bulması.

  • Her zaman söylüyoruz, 200 lira fazla olsun amazondan olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hb den de sorun yaşamadım hiç ama amazonun müşteriye tavrı farklı. Yıllardır amazon usa almanya geldiğinden beri de Türkiye yi kullanıyorum özellikle usa bambaşka. Hesap kapama olayı kullanıcı ile kart sahibi isim farklılığından siparişten sonra adres değişikliğinden falan oluyor. Bole biley yaptınız mı ? İlk alılverişinde şupheli die bloklananlarda oluyormuş başıma gelmedi ama geri açabiliyorlar Kart ekstre bilgilerini ilettiğinizde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş sevindim 2 adım git incele teknoloji markette yok büyükmüş yok ekrani kötüymüş. Senin eskini millet kullanmak zorunda mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 gün koşulsuz cayma hakkı kullanılmamış ürünlerde geçerlidir. Amazon gibi firmaların bunu yapıyor olması bunu her firmanın yapacağı anlamına gelmez . Kötüye kullanımı çok olan bir durum . Perakende sektöründe çalışıyorum kullnıp kullanıp iade etmeye çalışıyorlar şirket nasıl para kazanacak. Almadan düşünün aldıktan sonra değil. Hatalı kusurlu ürün olur amenna ama kullanılmış ürünü keyfi iade etmeye ö,çalışman bile yanlış. git mağazadan incele. Bunu yapan firmalar 1 liralık ürünü zaten 2 liraya satıyor. ben niye senin yüzünden fazla para vereyim yada senin kullandığın ürünü kullanmak zorunda kalayım ?

  • fotoburak F kullanıcısına yanıt
    katılıyorum.cihazda bozukluk olmadigi surece iade ye karşıyım.media vatandan incelemeden almayin telefon ve tabletleri.ekran kucukmus buyukmus diye iade mi olurmus
  • Geçen ay satın aldığım iPhone 11 bozuk çıktı rapor ile gönderdim ve iademi kabul etmedi üstelik para iadenizi 3 gün içinde gerçekleştireceğiz diyip haber vermeden bana telefonumu geri gönderdiler. Hakkımı kullandirtmadilar tazminat davası açacağım.


    Ayrıca kullanılmamış diye bir madde yok hijyen ürünlerinde var sadece açıp okursan mesafeli satış sözleşmesini görebilirsin.

    Sim kart taksan dahi iade hakkın var Hepsiburada yasaları ve hakları hiçe sayarak işletmesini sürdürmektedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert -- 12 Aralık 2020; 13:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce Hepsiburada'dan bir çok telefon aldım ama bu konuyu okuduktan sonra artık hayatta almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surfer kullanıcısına yanıt

    Kargoyu şu yüzden almayın dedim. Çünkü başvurudan sonra iade ettiğinizde durum farklı çıkarsa sizin sorumluluğunuzda oluyor. Ha ama onlar kargo etti birşey oldu vs. vs. o durumda tamamen onlar sorumlu iş sizden çıkmış oluyor. Kargoyu geri alırsanız toptan iş sizin sırtınıza biniyor. Kazanınca geri göndereceksiniz firmanın geri alması derken 1 2 hafta uğraşmanız gerekecek ola ki birde ya ben teslim almadım derse sallarlarsa ekstra uğraşıyorsunuz.


    Tüketici hakem heyeti çok güzel bir kurum ve tüketicinin yasalar çerçevesinde hep yanında duruyor. Bizim milletimiz garip davranıyor. Ya kardeşim sen bu mala para verdin ve verdiğin para da öyle sıradan amerikalı john'un işte alman helganın alıp verdiği bir para değil onlardan çok çok daha fazla para verip alıyorsun. Buna rağmen alınan hizmet sıradan bir alman vatandaşının amerikan vatandaşının yanında perişan durumda. Olabilir yani memnun kalmayabilirsin uzaktan satışlarda internet satışında yani bu 14 günlük iade hakkı bu yüzden varken mağazadan aldığın ürünlerde bu hak yok mesela.


    Hala daha firmaları böyle savunanlar var ya, adam televizyon alıyor televizyon kırık gelmiş onu da burada savundular. Neymiş efendim açıp baksaymış oğlum adam nasıl açsın ? servis gelecek o açıp bakacak yok işte kargocu kırmışmış vs firmaya zerre laf söyleyen yoktu. Ya sanki bu adamları firmalar satın alıyor veriyorlar ya 10 liralık hediye çeki vs. boktan boktan şeyler millette ''AAA FİRMA BANA KIYAK YAPTI BENİ SEVİYOR '' diye firmaları babasının malı gibi savunuyorlar. Bu dünyanın hiç bir yerinde yok bir bizim millette var. Ondan sonra işte firmalar böyle yasa üstünde kural tanımamazlık yapmayı kendilerine hak görüyorlar. Çünkü güçlerini bunlar gibi 10 liralık insanlardan alıyorlar da o yüzden.


    Ben cimerden de yazdım. THH çok güzel ama işin sonucunda gene tüketici mağduriyete uğruyor. Sen şimdi haklısın ve bunu ispat etmek için hiç yoktan en az 1 ay vakit kaybedeceksin ola ki 1 ay sonra dolar 10 lira olursa hoop zarardasın. Tazminat hakkı gelmesi lazım. Misal sen haklısın ya firmaya senin hakkını yediği ve yasayı çiğnediği için ekstra bir tazminat hakkı kazanman lazım. Mesela örnek vereyim başka bir firma C firması senin hakkını yedi malını iade almadı ücretini vermedi vs. vs. sen gittin thh verdin ve kazandın, firmaya thh'i diyecek ki sen bu adamı mağdur ettin hem ürünün bedelini ödeyeceksin hem de ürün bedelinin yanında kişiye + ürün bedeli kadarda tazminat ödeyeceksin. Bunu dese varya bu firmalar öyle bir adam olacak ki hani böyle '' BEĞENMİYOSAN GET THH VER UĞRAŞ DUR SEN UĞRAŞACAN OĞLUM '' diye firma sahipleri nasıl adam oluyorlar. Ama işte bakalım umarım böyle birşeyler olur da firmalar tüketiciyi bu kadar böyle istediği gibi evirip çeviremezler. Yasa var ya bunun kitabı belli arkadaşım nasıl sen uymuyorsun ? Türkiye Cumhuriyeti ya burası muz devleti mi ? Demek ki yasa hak hukuk zerre umurlarında değil.





  • Hâlâ şu firmaları savunan var inanamıyorum. Arkadaşlar mesafeli satışta koşulsuz iade kanunlarla korunan bir haktır ve satıcının bunu kabul ederek ürünü satması demektir. O iade olan ürünler önce üreticiye gider, kablo paketlemesi bile sıfırdan yapılır, ürünün yazılımı temizlenir, paketlemesi yeniden fabrika ayarında yapılır ve geri satıcılara gönderilir. Eğer bu ürün size gelirse ve siz de kabul etmezseniz ya da memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz. Eğer iade olan üründe bir sorun olsaydı birincisi bundan ilk alıcı meshul olurdu, ikincisi üretici bununla da ilgilenirdi. Şu büyük firmaları savunmayı bırakın artık, herkes için geçerli olan yasaları ve tüketiciyi savunun ki bu firmalar da yüz bulamasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin de söylediğiniz gibi "yasa var diye hakkını sonuna kadar kullanıyor." yasa var ve millet memnun kalmadığı ürünün iadesini hakkı olduğu için yapıyor. Burada tepkiniz kullanıcıya değil iade alınan ürünü tekrar satan satıcıya olmalı. Zira yarın öbür gün beğenmediğiniz bir ürünü siz de iade etmek zorunda kalabilirsiniz.


    Edit : Millet kafayı yemiş. Bize hak vermeyin diye bağırıyorlar resmen. Yorumlarda akıl tutulması yaşadım. Neymiş keyfi yapıyorlarmış. Üç beş tane andavalın yaptığından dolayı haklarından vazgeçmek istiyorlar. Biz iflah olmayız arkadaş. Bize böyle haklar fazla. Gerçekten fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingilizceturkcekelime -- 12 Aralık 2020; 15:12:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HB'den son zamanlarda alışverişi iyice azalttım ki o da belirli ürünler içeren alışverişler. Pahalı olsa bile ilk tercihim Amazon...

  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın yapmak istediği de o zaten. Amerikadakiyle fiyat dışında fark yok
  • ingilizceturkcekelime kullanıcısına yanıt

    kendinizi satıcı yerine koyun. tamam iade var her şey güzel 14.günun sonunda iade edin. satıcıya 100 adet iade geldi diyelim 1ay içinde. ne yapacak bu iade telefonları peki. çöpe mi atacak. satıcının yerine kendinizi koydunuz mu hiç?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.