Şimdi Ara

Hem bilgisayar mühendisliği hem de genel olarak üniversite konusunda sık gördüğüm hatalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
49
Favori
13.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FA02F67BE

    50-60-70k gibi sıralamalarda bilgisayar mühendisliği okuyanlara karşı bakış açınız nedir?

    Arada kaynamış bu. Özel bir bakış açım yok, bu raddeden sonra kişiliğin, olaylara bakış açın, zeka tipin vs. bu işe uygun mu o önemli. Başka bir mesajımda da dediğim gibi, puan elitisti değilim, sadece cidden düşük olduğu durumlarda bir problem olduğunu düşünüyorum.


    O düşük olanların da zekasına laf atmadığımı belirteyim, sadece insanlar farklı konularda becerikli olabiliyor, yazılımda da en gerekli özellikler temel mantıkta iyi olmak ve sorunlara yaklaşım biçiminin yılmadan uğraşarak çözme odaklı olması.

  • Merhabalar, birkaç sene önce yazılım kursuna gittim bir süre ve biraz sıkıcı gelmişti. Ileride kendi işimi yapabileceğim, canım istediğinde çalışıp istemediğimde çalışmayacağım bir hayat istiyorum ve bunun için en uygun yine bilgisayar mühendisliği gibi geliyor. Şirket ortamını da istemiyorum. İtüye girebilecek gibi duruyorum, sizce yanlış bir karar mı olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tipp T kullanıcısına yanıt
    Kendi işini yapmasına yaparsın ama özellikle iş hayatına atıldıktan sonra anladığım bir şey var, o da patronların genelde en stresli ve en çok çalışanlar olduğu. Aileden kalan şirketi devam ettirmekle sıfırdan iş kurmak arasında dağlar kadar fark var, iş kurmak, startup yönetmek zor şeyler, yani kısacası sadece canın isteyeceğinde çalışacağın bir şey olmaz bu.

    Freelance işler dediğin gibi olabilir, ama onda da kendini tanıtman, piyasaya girmen kolay değil ve teknik olarak dediğini yapabilecek olsan da bu şekilde başarılı olman zor. Tembelliğe pek müsade sağlayan bir meslek değil bu, hatta kullanılan teknolojiler devamlı degiştiği için 40-50 yaşında bile ben artık öğrendim diyip rahatlayamazsın, devamlı yeni şeyler öğrenmek gerekiyor. Benim kullandığım teknolojiler "outdated" oldu bile, yeni şeyler öğrenmem gerekiyor, bu da iş saatleri dışında kendi zamanımda çalışmam demek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

    özel sektörde iş saatlari dışında da rahatsız edilmiyorsunuz hocam ama bu birazda iş arkadaşlarınız ve patronunuzla ilişkinize bağlı, ben özel sektörde çalışıyorum şuan mesai saat 6 da bitiyor, saat 4-5 gibi iş geliyor, regresyon testi istiyor adam mesela ki yerine göre bitmesi günlerde sürebiliyor.. işi veren kişi nazik bir şekilde bugün bitmesi zorunlu değil işte ne bileyim x gününe kadar vaktin var hiç sorun değil gibisinden sözler söylebiliyor. ama dediğim gibi şirketten şirkete çalışanlardan çalışan değişir o durum.


    he tabi şu da var, mesela departman olarak schedule olarak geridesin mesela. nasıl bir proje yaşam döngülerinde var tam emin değilim ama sabah toplantılarında patron eğer bu iş bitecek derse bil ki o iş o gün bitecek :) bu durumlar çok ekstrem olur çünkü tüm proje/yazılım/test yaşam döngüleri devopsun belirlerdiği düzende işliyor sonuçta. yani bir düzene göre işliyorlar..


    bu arada tercih yapacaklara uyarı, üniversite değil bölüm seçin, konu sahibine kesinlikle hak veriyorum ki ben daha 2-3 aydır sektördeyim :D





  • Hocam siz kaçıncı olmuştunuz sizin dönemdeki sınavda? Ve bahsettiğiniz Koç %100 burslu olan mı? Şu an gittiğiniz şirkete Koç'tan mezun olduğunuz için mi alındığınızı düşünüyorsunuz yoksa bir projeniz mi vardı, ben daha 12.sınıfım sizin gibi birinin ilmine ihtiyacım var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminator199 -- 5 Ağustos 2021; 20:46:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir anlatım olmuş, ama boun felsefe, turizm vs gene 8binlerde kapatacak. kime ne anlatırsak anlatalım.

  • Mersin üniversitesi pc müh. mezunu olan yakın abim , 20 bin alıyor.Önemli olan üniversite değil kendini geliştirmen

  • Dördüncü madde yanlış. ABD için konuşuyorum, Avrupa ülkelerinde sistem nasıl çok bir fikrim yok. Master paralıdır ve burs bulmak neredeyse imkansızdır, fakat doktorada üstüne sen maaş alırsın, o para da orada yaşamana yeter.

    Böyle bir konu açıyorsanız doğru bilgi vermek konusunda biraz daha özenli olmanız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 5 Ağustos 2021; 22:6:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neinname

    Dördüncü madde yanlış. ABD için konuşuyorum, Avrupa ülkelerinde sistem nasıl çok bir fikrim yok. Master paralıdır ve burs bulmak neredeyse imkansızdır, fakat doktorada üstüne sen maaş alırsın, o para da orada yaşamana yeter.

    Böyle bir konu açıyorsanız doğru bilgi vermek konusunda biraz daha özenli olmanız gerekiyor.

    Yurtdisinda yasayan ve master’ini United Kingdom’in top okullarindan mezun bir bilgisayar muhendisi olarak yazar arkadasin maddesine katiliyorum. Phd icin kimler nasil sartlarda kabul ediliyor bir arastirmanizi tavsiye ederim. Ayrica phd yaparken verilen para neredeyse aclik sinirinda gecinmenizi saglar. Arkadas yukarida ozet gecmis. Yurtdisi para demek.


    Universite sinavida para demek arkadaslar. Ben daha cok para harcanmadan ilk 500’e giren gormedim. Egitim malesef para demek uzgunum. Bizim ulkemizde iyi egitim = harcanilmis cok para.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neinname

    Dördüncü madde yanlış. ABD için konuşuyorum, Avrupa ülkelerinde sistem nasıl çok bir fikrim yok. Master paralıdır ve burs bulmak neredeyse imkansızdır, fakat doktorada üstüne sen maaş alırsın, o para da orada yaşamana yeter.

    Böyle bir konu açıyorsanız doğru bilgi vermek konusunda biraz daha özenli olmanız gerekiyor.

    Kendi çevremden hemen lise veya üniversite sonrası yurt dışına giden istisnasız herkesin ailesinin parası vardı, söylemeye çalıştığım şey bu. Burada çok görüyorum hangi okula gidersem yurt dışına çıkma olasılığım artar diyenleri, ben de ona cevap veriyorum o parayla ilgili diye.


    An itibariyle benim iş bulup Almanya'ya gitmem hâla zor, çünkü tüm birikmişim üzerine hala biraz daha para koysam anca kira vs. masraflarını çıkartabiliyorum, üstüne eşya var, insanların kendi mutfaklarını taşıması gibi ilginç adetleri var vs., hepsi para bunların. İş bulunca onlar da maaş veriyor, ama bu belli bir parayla gitmem gerektiğini değiştirmiyor.


    Kısacası gençler önden nasıl bir para gerektiğinin farkında değil gibi, bu da onun cevabı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DC210C7A

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Çevremin tamamına yakını Avrupa'ya, hatta büyük çoğunluğu Almanya'ya gitti. Amerika'ya giden tanıdıklarım hep parası olan insanlardı.


    Boğaziçi ee'yi 4.0 ortalamayla birincilikle bitiren arkadaş MIT'ye girmek istedi, satranç kayak tarzı yan aktiviteleri de vardı baya başarılı bir insan, kabul etmediler, o da Koç'ta master yapıp sonra Danimarka'ya gitti doktoraya. Söylediğine göre okuldan bir kişiyi bile kabul etmemişler o sene.





  • Hocam elinize sağlık çok iyi konu olmuş. Ben de şunu merak ediyorum. Siz bilgisayar mühendisisiniz. Mesela ben de yazılımcı olsam. Sizin çalıştığınız yerde çalışabilir miyim? Ne farkımız olur?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zuckerberg kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum. Bildiğim çok örnek var ama en yakınımdan örnek vereyim:

    Kız kardeşim ABD'de PhD yaptı. Aynı zamanda burslu olarak üniversitesinde asistanlık yaptı. Öğretim görevlisi olarak lisans öğrencilerine ders verdi. Okul ücreti ödemedi ama kitap parası (birçok kitap 100-250usd), accommodation ve sigorta parasını cepten ödedi ve bu rakamlar çok ciddi meblağlara denk geldi.

    Asistanlık maaşı aylık 1000usd idi. Öğrenci vizesi olduğu için normal bir çalışma izni yok. Anca kampüste kütüphanede kafeteryada falan 2 kuruşa çalışabiliyorsun o da okumaktan ve ders vermekten vakit kalırsa.

    Boğaziçi'nde master yaparken Bilgi Üniversitesi'nde asistanlık yapmıştı son sene ve bütün biriktirdiğini orada harcadı. Buna ragmen her sene 2-3k usd biz destek gönderdik. Ne kadar zorlandığını tahmin edersiniz. Arabası yoktu. Kampüs ve odası arasinda karda kıyamette bile yürüdü. Toplu ulaşım hak getire.

    Öyle doktora yapıyorum okul ödüyor kadar kolay değil yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayar mühendisliği istiyorsanız.Yurt dışı imkanları olan burslu vakıf üniversitelerini seçin.İtü,Odtü,boğaziçi vs diğer bilimum devlet üniversitesi yazılım konusunda iyi değil.Üzülürsünüz.



    Diğer dallarda yurt dışı imkanınız varsa inşaat veya makina bölümü seçin.Yoksa heba olmayın.


    Mühendislik Türkiye'de bitti.İhtiyaç fazlası var.Bunu bilip buna göre hareket edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 6 Ağustos 2021; 13:27:57 >
  • Hayatımda gördüğüm en saçma tavsiye hocam tebrikler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zuckerberg kullanıcısına yanıt

    Ben Birleşik Krallık'tan bahsettiğimi hatırlamıyorum. Amerika için söyledim. PhD için verilen para da açlık sınırında falan yaşamaya sebep olmuyor. Çok para harcamadan ilk 500'e gireni de ben gördüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Yurt dışına doktoraya giden tiplerin genelde parasının olmasının sebebi aileden aldıkları daha kaliteli eğitim ve vizyondan kaynaklanıyor. Sosyokültürel çevreleri daha iyi durumda olduğu için, kafa yapıları, zekaları vs. de daha iyi durumda oluyor ve yurt dışına doktoraya gidiyorlar. Fakir adamın çocuğu da ya okuyamıyor, ya da okuyanı da gidip garanti meslek diye tıp okuyor. Ben Odtü'deyim, ortalamaya vurursak milletin ailesi fakir değil. Bu da hayatın gerçeği biraz.

    Ama bu parası olmayanın yurt dışına çıkamayacağı anlamına gelmiyor.


    Ben bilgisayar mühendisliğinden veya iş bulmaktan bahsetmiyorum. Bildiğim alan akademi ve ondan bahsediyorum. Ve Amerika özelinde konuşuyorum, Avrupa hakkında çok bilgim olmadığını baştan söylemiştim.

    Gerekli sınavlara girmek için, başvuru yapmak için vs. para gerekiyor. Uçak bileti için de para gerekebiliyor. Ama gittikten sonra ailenden destek almanı gerektirmeyecek kadar para alıyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 6 Ağustos 2021; 13:56:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4C631501B

    Hayatımda gördüğüm en saçma tavsiye hocam tebrikler

    İyi bir konuma gelmiş.Görmüş geçirmiş bir insansan sen tavsiye yaz o zaman.


    Odtü Makina Mühendisi Mezunu


    Münih Teknik (TUM) Masterlı biri olarak söylüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.