Şimdi Ara

Hatalı Sollama Sonucu Kaza Yapan 3008 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
2
Favori
15.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle ülkenin en boş yollarını duble yol yaptılar tünellerle geçtiler, ama en çok ihtiyaç olan yollardan birisi olan Söğüt-Seydikemer arası halen gidiş geliş, ve bu yolda tek rahata eriştğimiz yer karabel geçişi o da böyle saçma 3 şerit yol ve öyle kısa falan değil en hızlı geçtiğim gece saatlerinde dahi 15-20 dakika arası geçiyorum tünel inşaatını yıllardır görüyorum ama ne zaman hayata geçer muamma. Özellikle böyle virajlı ve yollara yapılan üç şeritler bizim şöförlerin mallığı da katılınca tam ölüm yolu oluyor şu videoda bile sadece gaza basmasını bilen şöför bozması görüyorum önünde sollayan var dibine girmiş görüş açısı kapalı bundan dolayı iyice sola yanaşmış dikkat edin kaza aslında en sol şeridin nerdeyse içinde oluyor karşıdan gelen adam kaçmasına rağmen panikle sola kırıp kafadan vuruyor, öndeki aracın dibinde olmasa boşluk verse bir şekilde yine kurtarırdı kazadan





  • Fethiye'ye devlet elde ettiği turizm gelirlerini göz önüne alırsak ne yatırım yapıyor ki tüneli veya gidiş geliş olan yerleri yapacaklar? Fethiye Kalesi yıllardır restorasyon bekliyor, Kayaköy yine öyle, Afkule yine bakıma muhtaç, Fethiye-Kınık ovası arası köylerinde su sorunu var, birçok plaj Fethiye'de paralı birilerine peşkeş çekilmiş, vs vs , devletin üvey evladı konumunda Fethiye yıllardır.



    @esenlik

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Ne demek nerde var? Fethiye toroslara nereden baglaniyor kardesim? Hangi geçitle baglaniyor? Karabelden haberin yok konusuyorsun babanin hayrina. Halen komple 3 serit orasi.


    fethiye denizli yolunu şu videodan görebilirsiniz. yer yer tek gidiş geliş mevcut.


    @esenlik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 7 Ocak 2021; 22:48:52 >




  • Öküz, inşallah yaralanan olmamıştır karşı şeritten gelen araçta böylelerinin ehliyeti geri verilmemek üzere alınması gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoldaki tek hata sağ şeridin kesik kesik çizgisi(yol müsaitse sollama yapılabilir) çok geç sonlandırılmış, biraz daha geri de bitmesi gerekiyordu

  • Böyle yollarda daha sakin araç kullanmak lazım.Dikkatsizlik kazayı getirmiş.

  • Bunun adı sollama değil, sola geçip orta şeritten yokuş aşağı yardırma resmen. Kaza anında sanki aracın üzerine biraz direksiyon kırmış gibi gördüm, muhtemelen heyecan yaptı eli ayağı birbirine dolaştı, o yüzden arabanın üstüne kıvırdı istemeden.


    Hayır önündeki aracı hadi solladın, bari soldan devam etme tekrar sağa gir önündekini geçince. Herkes hızlı gidiyor zaten rally mi yapıyorsun dağın başındaki bir otoyolda. Yol üstelik yumuşak ve uzun bir virajdan oluşuyor, bu da demektir ki orta mesafeden sonrası için gelen arabaları görmek çok zor, görünce de o hızla giderken yeterli fren mesafesi kalmamış oluyor.


    Şoför rampa çıkanlara çift şerit tabelasını fark etmedi diye düşünüyorum. Yol çizgilerine aldanmış olabilir, ama yine de adam %100 hatalı çünkü orta şeridi alıp yokuş aşağı daldı herif. Her halukarda önündekini geçince hemen sağa girmesi lazımdı tekrardan.


    Bu tip durumlarda rampayı çıkan taraf ben bile olsam hemen tekrardan sağ şeride geçiyorum. Çünkü aynı bu videodaki gibi elemanın biri yokuş aşağı orta şeridi alırda kafa kafaya gireriz diye temkinli düşünmeden edemiyorum. İyi de yapıyormuşum, karşınızdaki aracın içinde nasıl bir beyin var bilemezsiniz beyler. O yüzden "yol benim hakkım" demeyin, yol sizin bile olsa sanki karşının hakkıymışçasına siz kaçınmaya çalışın daima. Kaza geldiği zaman yol hakkının kimde olduğuna bakmıyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 8 Ocak 2021; 4:10:52 >




  • Hatalı solluyor ters şeritte ilerliyor üstüne arabanın önüne kırıyor. Bence kasten adam öldürme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaza anında ortak şeritte evet çıkış hatalı, ama devamı doğru, kaza anında her iki tarafta hatalı.


    edit:3008 aracın üzerine kırmış en fazla hata 3008 de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 8 Ocak 2021; 10:28:41 >
  • Parayı böyle maganda kekolar buluyor ya ben de ona yanarım. O 3008 benim altımda olacaktı ki gözüm gibi bakardım.

  • 3008 %1000000000 hatalı . Adam öldürmeye teşebbüs etmekten ağır cezada yargilanmali.
  • En başta sabırsızlığın sonucu olmuş...

  • Tebrikler 3 şeritli yolda 3.seritteki adama çarptı. Orta şeritte giden adam zaten sağa kırdı soldan 1.seride doğru hamle yaptı kendi de sağdan birinci şeride doğru hamle yapsaydı kazadan kurtulurdu herkes. Mal gibi gidip hiçbir hakkı ve yol boyunca hiç alakası olmayan şeride doğru hamle yapması berbat bir karardı.

    Burada tartışma konusu yol hatalı çizgi hatalı, hatalı olsun olmasın hiçbiri kazaya sebep vermedi, bu beyinsizin en son yaptığı hamle kazayı oluşturdu. Diyelim ki tabela okumadı, çizgi takip etmedi her türlü salaklik olabilir yapabilir de sen hiç girmemen gereken şeride girdikten sonra o hamleyi kurtarsan bile sonrası ne olacak?

    O son kaza anında diyelim ki en soldan birinci şeride girdi sonrası ne olacak? Hangi hamleyi yapsan sonrası kurtarmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt

    aynen hocam büyük ihtimalle akseki yolu bende ilk gördüğümde orası dedim , bayram tatillerinde dönüşte o yol 5 şerite dönüşüyor ve alanya tarafına giden araçlar için ölüme davetiye çıkarıyor ve ne yazıktır ki hiçbir önlem yok, bayram dönüşlerinde tatilciler o yolun kendilerine ait olan 2 şeridini ve diğer şeritin yarısını 4 araçla gasp ediyor yine yetmiyor acelesi olan yurdum kekoları karşı şeridi işgal ediyor , üstelik yağış alan gölgede kalan alanlar var ve sürekli kazalar oluyor ve maalesef bir çözüm bulamıyorlar yada bulmak istemiyorlar. 5-6 senedir yazları alanyaya gidiyoruz hatta geçen sene oraya yerleşti bizimkiler, artık bayram tatillerinde o yolu kullanmamak için oturuyorum evimde yollar boşken gidiyorum ki 25 senelik şöförüm Türkiye'de gitmediğim vilayet kalmadı yinede korkuyorum o yollardan , konyadan sonra Allah'a emanet gidiyorsun resmen.


    kaza yapan araçta yolun kendinin olduğunu düşünerek şeridinde sollamaya çıkıyor (rampa yukarı 3 şeridin 2 tanesi kendisinin sanarak) fakat o yolda bir çok yerde kısa süreli rampalarda yol hakkı inişte olabiliyor ve bazı sürücüler 3008 şöförü gibi yolun kendisinin olduğunu düşünerek şerit işgali yapabiliyor, tabelaları takip etseler sorun yok aslında ama içgüdüsel olarak gidince böyle çok kaza riski yada direk kaza olabiliyor, dediğim gibi o yolda çok büyük sıkıntılar var kullanacak arkadaşlar 1 saat geç gitsin gideceği yere ama dikkat etsinler, Allah kimseye kaza bela vermesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3008. zengin. sizce başkalarının hayatı umrunda olur mu? kendi arabasında koırumalı zaten 213214321 tane airbagi var, karşıdan gelen ölmüş umrundamı... mercedesin zıplayan arabasını övenler aklıma geldi. karşıdan gelen ölsün. param varsa trafikte öldürme hakkı benim diyen adamlar bunlar. kurallar sadece garibanlar içindir.

  • Onu taksiye göre hesaplama hocam, uzun olması da lazım ki tırlar da solluyor. Sen tonajlısın önünde biri var hemen birden salamazsın tırı mecbur öyle yapıyorlar.


    -3008 babasının tarlası gibi sahiplenmiş, önündekini solladın tekrar şeridine geç yola bak müsaitse tekrar sollamaya çık. Direksiyon hakimiyeti zayıf zaten ilk sollamaya çıkarken belli ediyor kendini. Kaza yaptığı yerde de sollamanın bittiği yer onu da geçtim adamın daha da üstüne kırıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir de şu dikkatimi çekti... Böyle ciddi bir kaza yapıyorlar ama araçtan öyle bir rahat iniyorlar ki... Ne biliyim başını iki elinin arasına bir al... Çok rahat değil mi... Bana mı öyle geliyor... Şunu ben yapsam oracıkta yığılmıştım yere... Hiç bu açıdan olaya bakan oldu mu...? 🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarkalkan -- 8 Ocak 2021; 21:0:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol çok tehlikeli.. Burası neresi bilmiyorum ama benzeri Kocaeli'nde de var; İzmit - Kandıra yolu .. Sürekli kaza oluyor ..

    İnsanlar tabelayı gözden kaçırabilir, tabela önünde bir nesne olabilir, sis çökebilir , her şey olabilir.. O zaman şeride göre hareket edilecek yavaş aracı geçip geçmeme konusu.. Bir de yolu ilk defa kullanıyorsa sürücü kaza kaçınılmaz bu tarz ortak şeritli yollarda..

    Yokuş yukarı çıkan araçlara çift şerit verilmeli, hatta yol yeni yapılıyorsa 2 gidiş 2 dönüş serit yapılmalı.

    Türkiye gibi inatçı, sürücülüğüne ok kondurmayan , kendini f1 pilotu sanan ya da hep acelesi olan insanların olduğu bir ülkede bu tarz yollar katildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 9 Ocak 2021; 19:16:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese ver ehliyet sonra izle cümbüşü. Tek acıdığım bu beyinsizler yüzünden canı yanan masumlar. Bunlar geberse dönüp bakmam ama bunların yüzünden yaralanan ölen suçu günahı olmayan hayvanlar insanlar... Sokacan o arabalarını münasip bir yerlerine bak bakalım bir daha yapıyorlar mı böyle şeyler.


    Şerit hatalıymış yol hatalıymış bunları geç. Bu ülkede öğretemezsin kolay kolay kuralları zaten. O yüzden yüzde yüz emin değilsen sollamaya falan çıkmayacaksın. Sana izin olan şeride girer bir mal karşıdan, sonra çıkar tepene. Ne altınızdaki araca ne karşıdakine güvenmeyin. Sabırlı olun, yavaş gidin, canınızdan olmayın, can yakmayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Fethiye'ye devlet elde ettiği turizm gelirlerini göz önüne alırsak ne yatırım yapıyor ki tüneli veya gidiş geliş olan yerleri yapacaklar? Fethiye Kalesi yıllardır restorasyon bekliyor, Kayaköy yine öyle, Afkule yine bakıma muhtaç, Fethiye-Kınık ovası arası köylerinde su sorunu var, birçok plaj Fethiye'de paralı birilerine peşkeş çekilmiş, vs vs , devletin üvey evladı konumunda Fethiye yıllardır.



    @esenlik

    dua et restore etmesinler. aspendos tiyatrosunu restore edecez diye içine ettiler. restorasyon yapmadıkları daha iyi.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.