Şimdi Ara

Hatalı Sollama Sonucu Kaza Yapan 3008 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
2
Favori
15.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Hayır, genel kural şudur sen nereye bakarsan otomatikman araçta sürücünün elleri tarafından o tarafa yönlenir. Yani kollar beyinden gelen komutu uygular istemsizce tabi beyinde bu bilgiyi gözlerden alıyor. Pejo sürücüsü karşıdan gelen araca kilitlenmiş, ona baktığı için aracı da istemsizce oraya sürüyor.


    Karlı yollarda sürüş esnasında yapılan en büyük hatadır bu araç kaymaya başlar sürücü aracın gittiği yöne bakmaya devam ettiği için araç daha fazla yoldan çıkar ve kaza olur. Acemi sürücüler bunu istemsizce yapar maalesef, aracın gittiği yöne değil gitmek istediğin yöne bakarsan yoldan çıkmazsın.


    At sürenler bunu çok iyi bilir, atın üzerinde aval aval bakarsan at seni üstünden atar veya motosiklet sürüyorsan kendini asfaltı öperken bulursun işte  


    @suatcagdas

    hmm olabilir mantıklı bu dediğiniz, güdümlü füze gibi kitlenmiş 3008 sürücüsü o zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tecrübe etmiştir, bir daha yapmaz. Onun şimdi canı öyle bir yanmıştır ki :) Pert işleri, karşı taraf dava açacak falan filan canını yakacaklar. İnşallah karşı tarafa bir şey olmamıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlara bakılırsa en iyisi yol senin de olsa orta şeridi kullanmamak. 😂trafik levhasıyla yol şeridi uyumsuz. Yol şeridi ikisine de kullanım hakkı vermiş. Ama levha bir tarafa vermiş. Rampadan çıkanın yol üstünlüğü diye birşey yok. O dediğiniz işaretleme yoksa türk halkı arasında nezaketen aşağıdan gelene yol verilir rampada durmasın diye. Ben avrupada araba kullanmaya başladığımda kafayı yemiştim. Şimdi hiçbir trafik işareti yaya geçisi gözümden kaçmaz.


    Edit: tam kazanın olduğu yerde çizgi düz devam etmiş. Levhayı önceden koymuşlar. Kötü olmuş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 7 Ocak 2021; 2:27:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyle videolar izleyince kendi kendime ya niye abicim, neden diye sorup duruyorum. neden yani? ne oldu 3 4 arac one gecince? ne oldu gidecegin yere 10 dakka 20 dakka erken vardin? plaket mi aldin, vaktin cok mu onemli? simdi degdi mi? aptal aptal isler ya

  • ravrav kullanıcısına yanıt

    Mavi renk levhalar yolun ilerisi hakkında bilgi verir diye biliyorum bence şerit ya da trafik levhası hatası yok. Sollama yapan bir aracı sıkıştırarak kendince egosunu tatmin etmeye çalışan bir "cahil vatandaş" var.

    İkincisi bu yollarda ben bırakın sollama şeridinde bu kadar uzun kalmayı kendi şeridimde giderken tedirgin oluyorum kendini bilmezin biri yoldan çıkıp kafadan çarpabilir diye. Bazı vatandaşlarda hem deli cesareti var, hem de girebildiği her yolu kendi mülkü sanıyor.

  • Eminim aranızda benden çok daha tecrübeli, usta şoförler vardır. Ancak araba kullanmayı Mersin - Antalya arasında öğrenmiş biri olarak yorumum: Anamur'un yollarında bile araba kullanmak bu 3 şeritli yollarda araba kullanmaktan daha kolay. Çünkü bu yollarda araba kullanmak zeka istiyor ve bilin bakalım bizim milletimizde ne yok?

  • Ya bu nasıl bir şerefiszliktir ağzıma geleni söveceğim zor tutuyorum kendimi. Neden böyle bu insanlar altına araba al canını geçtim karşı tarafın canını hiçe saymaya kalk. Haramdan mı oluyor bilgisizlikten mi bilinçsizlikten mi eğitimsizlikten mi oluyor nede oluyor bu şeyler aklım almıyor ne oldu aldın hızını gidiyordun ne araba kaldı ne de karşı tarafa açtığın dert üstüne bir de bu aracı yaptırıp kazasız diye satar bu kafaya sahip varlıklar. Neden şu araçlara sınır koymazlar aklım almıyor 150 'yi geçemeyecek Dünya karar alsa bu konuda en azından altındaki araba ile ferrari gibi kullananlar türemez bu kadar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Sıkıldım artık. "Tabelanın başladığı yerde çift çizginin başlaması gerekirdi. " hayır başlaması gerekmez. Tabelanın kodunu yazdım, kaynakları yazdım gidip oradan bakabilirsiniz. Yok ben devletten daha iyi bilirim derseniz Kara Ulaştırma Bakanlığına mail atın, yok devlet doğru biliyor sen yanlış biliyor derseniz kaynak alayım.


    @asderty

    Bu üye devletten daha iyi bilen bir üye, kendisini ülke ve dünya gündeminde bir tanısanız, ben kime yazmışım diye harcadığınız zamana yazık dersiniz. :) Sadece kendi doğruları var olarak gören biri, o yüzden devlet özellikle hükümet yüzde 100 hatalı onun gözünde. Çünkü mesele 2 harfli partiye şartlanmış olduğu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 7 Ocak 2021; 4:49:15 >




  • İşaretlediğiniz yerden önce video başlarında geçme yasağı sonu görünüyor, eleman burada sağdan çıkıp orta şeride kayıyor ve ayrılmak bilmiyor.


    Önündeki ise sanki yer yer sol şeride bile sarkıyor. Arkadaki bunun üstüne öndekini sağa sokup kendi ortadan devam etmeye çalışıyor.


    E zengin adam, ne yapsın? 500k bayıldığı araçla herkesi geçmek zorunda çünkü parasının karşılığı bu tabi, kurallar sanırım aracın fiyatına göre bu ülkede.


    Siz sağa çektiğinizde ise öndeki aracı sollamak yasaktır başlıyor bir de. Adamın önündeki araca taciz yapıp onu sağa geçirmesi kazanın ölçeğini


    düşürmüş. Yoksa paldır küldür ortalık zincirleme kazaya dönüşecekti tahminim.


    Ülkede böyle yol tipi çok azdır, insan üç şeritli yola girince bir düşünür bu ortadaki şerit kimin kardeşim? Ben boğaz köprüsünde gidiş geliş şeritlerini


    arttırdıklarında hiç ters şeride girmezdim, insanların alışık olduğu bir trafik dinamiği var, adamın biri telefonla oynarken dikkati dağılır da ayrılmış


    şeride girerse halimiz ne olur sonra? Bunlar düşünecek kadar vizyon arkadaşta yok sanırsam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Ocak 2021; 18:19:28 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Tenekem benim sinirlerim bozuldu, orada en kotu 5 yillik maas heba oldu. Cop oldu uctu gitti maas. Nasil koyacaksin yerine o maasi ?


    Omrunden 5 yil uctu gitti yazik valla cok yazik. O 5 yili tekrar kazanamazsin akintiya kurek cekemezsin  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sollama sağlama işleri tehlikeli. Önde giden telefonla oynayıp yok yere zamanını da önü boş olduğu halde alabilir ama en garatisi takip mesafesine mm uyarak peşinden gitmek. Saatlerce gecikirsin belki ama araban tek parça duruyo olur. Seninse kafa rahat... bizim insanlarda sürekli bi sollamaya çıkma yada önündekinin önündekini görmek için sola sarkıp senin önünü görmeye çalışma etme huyu var. Eğer araba denilen icat kurallara uyulsa HİÇ kaza yapmaz. Abs olmasa, tüm frenler kampana olsa dahi farketmez. öyle bir teknoloji işte.. yeterki kurallara uyulsun. bu arada video da hatalı sollama sayılmaz bu, direk karşı şeridi kendi şeridi sanmış. yolda kesintisiz çizgi olmasına rağmen ona bile dikkat etmemiş. millet de keyfinden sağ şeritten gidiyor ya zaten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 7 Ocak 2021; 11:39:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediği kadar yol hakkı bir aracın olsun veya olmasın önündeki trafiği okuyacak şekil de yol almalı ve hızını ona göre ayarlamalı. Ölümüne gider şeklinde sürüş yapılırsa olacağı budur. Trafiği okuyarak gidildiği zaman bir çok kez hataları telafi ettiğinizi göreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan gerçekten çok etkileniyor... Sollama yapmadan kendi şeridinde giderken de karşına bu tiplerden çıkabilir insanın... Yeminle uzun yoldan soğudum şu adamın yüzünden... Karşı tarafa çok üzüldüm... ( Bir de sığır herif karşı tarafın üstüne sürmese aslında kurtaracak gibime de geldi.. Yani geçermiş aslında ama hırs işte...) peki olaya farklı bir yerden bakarsak... Acaba arabadaki bir takım güvenlik özellikleri mi olumsuzluk yarattı...? Mesela otonom sürüş tarzı özellikler gibi...? 🤔 Sadece beyin jimnastiği yapıyorum... Allah böyle tiplerden uzak etsin... Sadece yollarda değil, hayatın her alanında...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adamın ehliyeti iptal edilmeli ve öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı...

  • 300 500 bin liralık arabaya binince kendilerini şoför sanıyorlar. 3008 sürücüleri genel olarak kendilerini bir halt sanmaya başladı ama. 200 beygir arabaya bindiklerini zannediyorlar.

  • Sürücü hatalı fakat çizgilerle ilgili bir sorun var bence. Kazanın olduğu yerde viraj var.1 gidiş 2 geliş tabelasından sonra yaklaşık 17-18 saniye araçlar devam ediyor çift çizgiye kadar.(sollama yasağına kadar.) Tabeladan sonra daha kısa mesafede yol çift çizgiye geçmeliydi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yolu yakın zamanda 4-5 defa kullandım. 100-120 km'lik bir bölüm var böyle 3 şerit. 2 şerit çıkan tarafa 1 şerit inen tarafa ait. Buradan her geçişimde bu 3008 sürücüsünün yaptığını yapan en az 30-40 sürücü görürdüm. Burada anormal birşey yapmış gibi konuşuyoruz ama bizim yollarda çok sıradan bunlar. Bunların otobandaki versiyonu da sürekli makas atan, müsait olmadığı halde önündeki aracın tamponuna yapışan, taciz eden, hız kuralı tanımayan tiplerdir.
    Benim anlamadığım böyle riskli yollarda hiçbir zaman polis, radar, kontrol, kamera neden olmaz. En zararsız ve risksiz yerde 50-70 tabelası yapıştırılır, tuzak radarlar olurken, gerçekten tehlikeli yollarda neden olmaz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3008'cinin altında 3008 değil de önündeki Ford Connect olsaydı, bu kaza gerçekleşmezdi. Connect arabasıyla yavaş yavaş sağdan sağdan ilerlerdi. 3008'e binince bu acemi şöföre ekstra bir cesaret gelmiş. Olm yavaş daha uzun yol tecrüben yok. Bu ne cesaret yiğidim?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erco35coast

    bu adamın ehliyeti iptal edilmeli ve öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı...

    Tck 179 dan yargilanicak zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne hatali sollamasi yav adam arabaya çarpana kadar devam etmiş resmen kime çarpsam diye beklemiş. eğer solladiği anda araba çiksa çarpsa ona hatali sollama denir. adam ters şeritinden gidio resmen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.