Şimdi Ara

Hatalı Sollama Sonucu Kaza Yapan 3008 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
15.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Avrupaya gitmedim ama ülkemizde kavşaklarda geçiş önceliği ve bu videoda olduğu gibi bu tür yol işaretlemelerinin olduğu orta şeritlerin kullanımını kimse bilmiyor. Sonra kaza yapıyor bir de ben niye haksızım diye serzenişte bulunuyor yapanlar sonra sanayiye geldiklerinde. Kurslarda öğretilmiyor diyeceğim youtube videolarında bile var. Bu tür yollarda bildiğiniz üzere orta şerit sadece sollama amaçlı, yani bu şerit çift olarak size ait değil. Levha size sadece kullanma izini veriyor karşıdan gelene ise kullanma izni vermiyor. Ama sollama biter bitmez kendi şeridinize geçmek zorundasınız. Bu tür yollar ülkemizde pek yok ama Manavgat-Seydişehir arasında en büyük örneği mevcut. Biraz istisnai bir yol açıkçası Avrupa'da nasıl? Bu şekilde orta şeridin sollama şeridi olduğu yollar çok mu? Veya var mı diye sorayım?


    Bu arada levhalar esastır ama buradaki 3 şeridi belirten mavi levhalar istisna, burada tür yollarda şeritler esastır. Eğer karayolları düzenleme yapacaksa mavi levhayı kırmızı-beyaz olana çeviriyor yani yol kenarına dikiyor diyelim haliyle tabela esas oluyor.


    @fatkarah

    Nerde yok kardesim akdeniz sahil bandını iç egeye ve iç anadolu platosuna baglayan bircok guzergahta bulunur bu 3 seritli yollar.

    Ayrica hala neyi tartisiyorsunuz arkadas? O tabelanin gorevi de suruculere hatirlatma yapmaktir. Tüm dağ inişlerinde ara ara konur bu levha.

    Kisaca çizgilerde de hata yok tabelada da. Bu tabelanin oldugu yerlerde orta şerit, o esnada viraj olsun olmasin, önünü görsün görmesin her daim rampa tirmananindir. Rampa inene ise sadece duzluklerde orta seride katilim izni vardir ve duzluklerde kesik cizgi verilir. Viraja yaklasildiginda cizgi devamliya doner ve orta serit rampa inene "her ne olursa olsun "yasaklanir.

    Videoya dikkat edin gorursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında 3. şeride geçene kadar kurallara göre gidiyor du, her iki yöndeki araçlar da orta şeridi şartlar elverdiğinde sollama için kullanılır, öncelik tırmananındır.

  • Akşam akşam biz biliriz sen ne bilirsin ki şeklinde yazıp duruyorsunuz sanki biz mağarada yaşıyoruz? Nerede var bu yol kadar uzun? Hatta uzunu geçtim kısası nerede var? Varsa bildiğin at o zaman linkini. Sanki bir siz gezdiniz şu ülkeyi. Şırnak, Bingöl gitmediğim yol kalmadı orada bile çoğu yol artık duble. Neredeymiş bu dediğin Akdeniz'i İç Anadoluya dediğin bağlayan 3 şeritli yollar?


    Çubuk Beli duble, Pozantı eski yol gidiş geliş yeni yol otoban, Sertavul Geçidi çift gidiş çift geliş ( ortada çoğu yerde refüj yok duble yol aslında), Korkuteli-Fethiye gidiş-geliş vs vs başka bilmediğimiz Akdeniz'i İç Anadoluya bağlayan yol mu var? Hadi senin için kıyıda köşede kalmışları da sayayım Anamur-Karaman gidiş-geliş, Alanya- Karaman yine gidiş geliş, Adana- Feke gidiş geliş vs vs. İki saat Youtube videosu koyacağım diye uğraşmayayım onu da siz bakın bulun. Yok böyle yol ülkede artık, 10 sene öncesinden Sakar geçidine beton bariyerler konmadan önceden bahsediyorsanız ayrı konu yıl 2021 artık.


    @Division BeLL




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Ocak 2021; 0:1:42 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Şeritler hatalı.

    Tabelanın başladığı yerde çift çizginin başlaması gerekirdi. 3008 ilk sollamaya çıktığında tabela sağda görünüyor, ama öndeki aracı sollamaya çıkan birisi tabelayı göremeyebilir.

    Bu durumlarda kesinlikle çift çizginin aymı anda başlaması gerekir. Sollamaya hali hazırda başlamış olanların da sağ şeride geçebilmesi için 100-200 m gibi bir mesafede her iki taraf için de çift çizgi yani sollama yasağı olur. O ara mesafede en kısa sürede sağ şeride geçilir. Zaman alacaksa eğer frene basılıp sollama iptal edilir.

    Ama genel olarak 3008 yine de hatalı. Orta şerit sürekli kullanılan bir şerit değildir. Asıl amacı yokuşta yavaşlayan kamyonların arkasında 20 km ile gitmeyi engellemektir.

    80le giden arabayı hatta arabaları sollamak amacıyla kullanılmamalı.

    İkinci hatası orta şeritte önünde giden araca çok yaklaşıp, neredeyse üçüncü şeride geçecek kadar sola gidip önündeki aracı da taciz etmiş.

    Ve tam kaza anından önce, karşıdan gelen araçsağa doğru kaçmaya çalıştığında bile, sanki kasten çarpıyor gibi direksiyonu biraz daha sola kırmış.

    Tam kaza yerinde de zaten çift düz çizgi başlamış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sıkıldım artık. "Tabelanın başladığı yerde çift çizginin başlaması gerekirdi. " hayır başlaması gerekmez. Tabelanın kodunu yazdım, kaynakları yazdım gidip oradan bakabilirsiniz. Yok ben devletten daha iyi bilirim derseniz Kara Ulaştırma Bakanlığına mail atın, yok devlet doğru biliyor sen yanlış biliyor derseniz kaynak alayım.


    @asderty

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Ne demek nerde var? Fethiye toroslara nereden baglaniyor kardesim? Hangi geçitle baglaniyor? Karabelden haberin yok konusuyorsun babanin hayrina. Halen komple 3 serit orasi.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 7 Ocak 2021; 0:24:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karabel rampası dediğiniz kaç km bu yol gibi 3 şeritli? Seydikemer- Kınık arasında var bir miktar kalmış durumda o kadar. Daha geçen sene tekrar gittim o yoldan. Zaten çoğu duble oldu çıkışın eskiden Seydikemer'den başlardı hemen hemen artık oralar duble, Kınık sonrası gidiş - geliş vs vs işte. Onda da Fethiye yönünden geliyorsan zaten çıkıyorsun diğer yöne iniyorsun diğer taraftan gelirsen tersi yani bir in bir çık şerit belli sürekli orta şerit tırmananın. Seydişehir yolu gibi bir in bir çık sürekli değişen şeritler yok ki? Sürekli şerit değiştiği için özel Seydişehir yolu. Orta şerit sürekli git gel oluyor karşı taraf ile.


    Kalmadı böyle yol artık ülkemizde pek hatta hiç, üç beş km olan bölümleri bile bitti artık çoğu yolun. İstisna yollardan bir tanesidir Manavgat- Seydişehir yolu. Tüm geçitlerde yollar dubleye döndü, 2 şeritli olanlarda yapılırsa eğer duble yapılıyor, bu şekilde 3 şeritli yapılmıyor.


    @Division BeLL




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Ocak 2021; 0:34:34 >




  • Çizgi şerit yokuş vs hepsi bir yana da, karşıdan gelen araç pejo'nun üzerine geldiğini görünce sağa doğru kaçıyor. Pejo hala sola doğru adamın üzerine gidip çarpıyor. Buna hiç anlam veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu ülkede okuma yazma bilmeyen bile ehliyet aldi. Anlama idraki olmayanlara bile ehliyet verildi.

    Yanı trafik kuralları ile ilgili en ufak fikri olmayan binlerce trafik canavarı araba kullanıyor

    Yapabileceğimiz tek şey bunun gibi canavarlarla karşılaşmamak için dua etmek

    Çünkü zamanında devletin gerekli denetimi yapmadığı veya devletin nüfusu azaltmak için bu canavarları salmasindan dolayi binlerce masum insan trafik canavarları nedeniyle malesef oluyor veya sakat kalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep diyorum bir TR vatandasi ozellikle istanbullu yurtdisina ciksa daha 1.gun kaza yapar. Yola cikar oncelik kimin bilmez, yaya gecidini yoldaki resim gobegide iste sehri guzellestirmek icin bir sus olarak goren insandan ne beklenir. Hele hele milletin gotune yapis selektor at bak neler oluyor dayak bile yersin. Ic gudulerle araba kullanilan bi memlekette yasiyoruz. egitim sifir, canimizda cogunlukla trafikteki davarlara emanet.

  • Konya Antalya yolu burası galiba, (değilse de bir kez daha uyarayim)
    5 yıl önce açtığım ve her yaz başında insanları uyarmak icin hortlattigim
    https://forum.donanimhaber.com/konya-antalya-yolu-dikkat--109227961
    Bu konuda da dediğim gibi ne okur bu yolda azami dikkatli olun, ben bu yolu çok sık kullanırdım, burada bu Peugeot cu gibi kasap hiç bitmez, altındaki arabayı bişey sanır, acemiligini ustalık beller, gelir Canınıza kast ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne 60 km'si? En son ne zaman gittiniz siz o yoldan. Toplasan 5 dk bile yok artık 3. şerit yol. O da dediğim gibi sadece çıkış ve iniş. Manavgat- Seydişehir yolunda orta şerit sürekli bir karşı tarafa bir bu tarafa git gel yapar ben sürekli tırmanan veya sürekli inen 3 şeritli yoldan zaten bahsetmedim ki?


    Aşağıda videoyu koyuyorum yolun son hali aşağıdaki gibi bu sene gitmedim tünelleri açmamışlardır herhalde. Yok öyle dediğiniz gibi 60-70 km, 6-7 km kesintisiz bile ya var ya yok. Sürekli iniş veya çıkışa da razıyım o bile kalmadı yani o yolda artık. Seydikemerden sonra altında güçlü araba varsa kaptır gitsin otobandan daha geniş yol var artık.


    @Division BeLL





  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    3. Serit tirmanis ve inişte olur zaten baska nerde olacak kardesim. Karabel bittiginde ovaya kendini attiginda yol 2 seride duser taa sogut kavsagina kadar da yaklasik 60km boyle gider.

    Videoda 37nci dk dan itibaren basliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    O yoldan ilk geçtiğimde dedim ki hanıma burada kaza olmaması mucize

    Orta seridi bos bulan akıllılık ettiğini sanıp yardırarak gidiyor .Oysa o şeritte isin yoksa bos bırakacaksın. Süratler de min 100 km o yolda .60 la felan giden yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 7 Ocak 2021; 1:31:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    O yoldan ilk geçtiğimde dedim ki hanıma burada kaza olmaması mucize

    Orta seridi bos bulan akıllılık ettiğini sanıp yardırarak gidiyor .Oysa o şeritte isin yoksa bos bırakacaksın. Süratler de min 100 km o yolda .60 la felan giden yok

    Kışın cok kaza olur orda. Sabah 04:00 ila 07:00 arasi full sis olur gorus 1 metreye kadar duser kar da yagdiysa buza ceker cam gibi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tatil zamanı yolu kullanmadığım için rahat ettim hep. Tatil zamanı ama ne kadar tatilci varsa babalarının yolu gibi orta şeridi kullanıyor. Yolda kaza olmaması mucizesi şöyle, sağa sola kaçacak yer çok. Burada Pejocu zoru başarıp koca 3 şerit yolda üstüne adam kaçtığı halde üzerine gidip vurmuş. Direksiyonu azıcık sağa kırsa kaza olmayacak zaten. Ne diyelim böylelerinden Allah korusun bizi.


    @Jocker35

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Ben tatil zamanı yolu kullanmadığım için rahat ettim hep. Tatil zamanı ama ne kadar tatilci varsa babalarının yolu gibi orta şeridi kullanıyor. Yolda kaza olmaması mucizesi şöyle, sağa sola kaçacak yer çok. Burada Pejocu zoru başarıp koca 3 şerit yolda üstüne adam kaçtığı halde üzerine gidip vurmuş. Direksiyonu azıcık sağa kırsa kaza olmayacak zaten. Ne diyelim böylelerinden Allah korusun bizi.


    @Jocker35

    benimde anlayamadığım şey o oldu, video sonunda ağır çekimde izledim, karşıdan gelen araç kurtulmak için kendi sağına kaçmaya çalışmasına rağmen 3008 nedense üzerine kırıp illa vuracam sana demiş, hafif sağa kırsa rahat rahat kurtaracak. senden kaçmaya çalışan aracın niye üzerine sürersinki, anlık panik-korku ile yanlış manevra yaptı sanırım, başka mantıklı bişey gelmiyor aklıma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır, genel kural şudur sen nereye bakarsan otomatikman araçta sürücünün elleri tarafından o tarafa yönlenir. Yani kollar beyinden gelen komutu uygular istemsizce tabi beyinde bu bilgiyi gözlerden alıyor. Pejo sürücüsü karşıdan gelen araca kilitlenmiş, ona baktığı için aracı da istemsizce oraya sürüyor.


    Karlı yollarda sürüş esnasında yapılan en büyük hatadır bu araç kaymaya başlar sürücü aracın gittiği yöne bakmaya devam ettiği için araç daha fazla yoldan çıkar ve kaza olur. Acemi sürücüler bunu istemsizce yapar maalesef, aracın gittiği yöne değil gitmek istediğin yöne bakarsan yoldan çıkmazsın.


    At sürenler bunu çok iyi bilir, atın üzerinde aval aval bakarsan at seni üstünden atar veya motosiklet sürüyorsan kendini asfaltı öperken bulursun işte  


    @suatcagdas





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.