Şimdi Ara

Haksız süresiz ban

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://forum.donanimhaber.com/profil/1354838 üyeliği süresiz banlanmış ve araştırdığımda kendi youtube kanalını reklamını yaptı düşüncesiyle cezalandırılmış.

    Bana talepte bulunmadı, tanışıklığımız da yok sadece forum mesajlarını görürüz. Ama konularına denk geldik ki banlanmış. powerstorma yazdık ama nafile... Şİmdi ona yazıp da çözülmediyse buradan ne sonuç çıksın diye düşünülür... Haksızlığa karşı herkesin sorumluluğu vardır.


    1. Kanalından paylaşımları hatalıysa uyarsaydınız ? Kısa süreli ceza verilseydi ?
    2. Kanalından paylaşımları teknik fuar ya da cihaz söküm videoları. Kendi kanalından koyamayacaksa bunları yayınlatıp da donanımhaber forumuna ekleyebilmek için için başka kanallara mı yalvarsın youtubede? Video içeriği zaten forum kısmını ana konuları.
    3. Kendi kanalını tanıtan birçok üye var. Forumdaşların zaten fazla ziyaretçisi olmayan kısımlarda ufak bir reklam yapması niye suç ? Suçsa nerede yazıyor ?


    Forum yönetiminin herşeyi yapabildiği ama üyeyi koruyan hiçbirşey olmadığı bir ortam... Ucu açık. BU bir güven ile aşılabilirdi ama bu güven devamlı kötüye kullanılmakta....








  • Ne dersin @XpressMusic34 ;

    kanaldan video eklemek süresiz ban sebebi olabilir mi ? Hem de kendi kanalının onlarca videosunu ekleyenler varken...


    Ayrıca eklenen videonun forum üyelerinden hangisine ait olduğunu forum yönetimi ne bilecek ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 3 Şubat 2024; 20:50:50 >
  • https://forum.donanimhaber.com/site-tanitimlari--f76


    Bak forumda böyle bir bölüm var. Google SEO işi yapanlar o bölümü ele geçirmiş. Bence bu bölüm açılma amacını çoktan kaybetmiş. Orada botların konu açtığından şüphe ediyorum zira denemek için mesaj attığında cevap yazmıyorlar, görüldü bile olmuyor hatta. Denemek isteyen denesin. Hatta hemen deneme yapın lütfen.


    Şahsi düşüncem ile bu bölüm kapatılmalıdır. Eskiden site tanıtımı dediğin şey "bak böyle bir site gördüm belki işinize yarar" idi. Günümüzde o bölüme göz atarsan Google SEO işi yapanlarca ele geçirilmiş vaziyette.


    Bu üyelerin hangisi ceza alıyor? Forumun diğer bölümlerinde tek bir mesajları dahi olmayan botlar var orada. Bot diyorum bakın ısrarcı davranıyorum bu kelimede. Mesaj atın rastgele ve dönüş alamayacaksınız, görüldü bile olmayacak.


    Demek istediğim şu. Forumun geneline katkısı sıfır ve forumu sadece reklam alanı, bot basma alanı olarak kullanıyorlar. Ben bu gibi şeyleri hoş karşılamıyorum. Hem forumun etinden sütünden faydalanacaksın, hem de foruma bir katkın bile olmayacak. Böyle bir şey olamaz.


    Ben o foruma "bakın şöyle bir site buldum siz de bakabilirsiniz" diye konu açsam bot konular sebebiyle aşağıya itelenecek hızlıca. Kimse de faydalanamayacak.


    Gelelim bu konuya.


    Bir üyenin kendi Youtube kanalının linkini paylaşmasını, ya da sosyal medyasının linkini paylaşmasını yanlış bulmuyorum. Hatta profilde sosyal medya adreslerinin eklenmesi yeri de var. Bu var ise konularda veya mesajlarda "bakın bu da benim sosyal medyam" demenin mahsuru olduğunu düşünmüyorum. Tabi bunun bir orantısının kurulması gerektiği aşikardır. Bu orantıya da forum yönetimi karar verebilir ancak.


    Bahsettiğin üyeyi tanımıyorum ama zaten mevzu tanıyıp tanımamak değil. Kendisinin "kendi sosyal medyanın linklerini paylaşıp duruyorsun, ban" denilerek banlandığını da zannetmiyorum zira @Nat Alianovna hocamız mesela bir yanlışlık gördüğünde mesaj atıp uyarır der ki bak bu yanlış bunu tekrarlama şeklinde ikazlarda bulunur. Tüm yönetimde bunun varsayılan olması gerektiğine inanıyorum. İlgili üyeye bu yönde ikazlar yapılmış mıdır bilmiyorum.


    Esasen "komple ban" olayının da kalkması gerektiğine inanıyorum. Tüm cezalar süreli olmalıdır diye düşünüyorum. Zira günümüzde "süresiz ban" olayı yerini "süreli ban" olayına bırakıyor.


    Forum, sosyal medya siteleri vs bunlar insanların temel etkileşim alanları olmuş vaziyettedir. Haliyle bu gibi yerlerde "süresiz ban" olayının olmaması gerekir.


    Diyeceksiniz ki, süresiz ban gerektiren durumlarda ne yapacağız? Süresiz ban gerektiren nedenler bir elin parmağını geçmez gibime geliyor. Bunlar da belirlenip güzelce duyurulursa bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.


    Bir üye kendi sosyal medyasının linklerini "site tanıtımları" alanında isterse bir milyon kez paylaşabilir ama forum içerisinde yapamaz mı bunu?


    Şöyle mi olmalı mesela, diyelim kendi sosyal medyasının linkini paylaşması gerekli bir konuda. "Site tanıtımları" alanında konu açıp o konunun linkini mi eklemeli ilgili mesajına? Bu şekilde mi cezai işlem olmuyor ancak?


    Kafam karıştı iyice. Yaşlandıkça kafam daha da karışır oluyor. Belki de biraz daha net anlatılması lazım ki daha net ve güzelce anlayalım her şeyi.


    Elbette bunlar benim kişisel görüşlerimdir.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    İlgili üyeye bu yönde ikazlar yapılmış mıdır bilmiyorum.

    Yapıldığından bahsedilmedi, sadece reklam sebep gösterildi. "yardım etme amacı olmayan konular" diye itham edildi. Halbu ki; her konu yardım etme amaçlı değil kimi zaman yardım alma amaçlı. Bu şahsın konuları ise bilimsel açıklamalar içeren tam da forumdaki ilgili bölümün konuları. Müdavimleri vardır eminim.


    Diğer taraftan teknik fayda sunan forum kısımlarında kimi müdavim üyeler devamlı foruma katkı yapmakta ve hiçbirşey almamakta zaten talep etmemekteler. Bu halde bu üyelerin emeğine saygısızlık....


    Hatayı kabullenebilmek de fazilettir.

  • @karafetva

    Hocam mevzuları mümkün olduğu kadar üyeler üstü tutmak gerekir ki yanlış anlaşılma olmasın. Bazen yanlış anlayanlar oluyor "falancanın avukatı" diye kulp takılıyor sonra (özelden yazıyorlar mesela) . Oysa sen/ben/o belki de bahsi geçen üyeyi/üyeleri tanımıyorsun bile ama o mevzuda adın "falancanın avukatı" oluyor. Bu sebeple mevzuların daima üyeler üstü tutulmasını doğru bulurum. Böylece kimse kimseyi bir şeyle itham edemez. Aslında "falancanın avukatı" olmak da çoğu durumda kötü değil ama nedense bazen olumsuz yöne çekilebiliyor.


    Kimse kimseyi bir şeyle itham edemez derken şunu diyorum. @Nat Alianovna bir konuda yazmıştı, konuda yazmasından da öte özelden de belirtmişti önceleri. Birçok üyenin asla yanlış anlaşılmayacağını yönetimce benimsediklerini, o üyelerin kötü niyetli olmadıklarını, daima iyi niyetli olduklarını bildiklerinden söz etmişti. Bu sebeple ben mevzulara yorum yaparken içim rahat şekilde yorum yapıyorum daima çünkü kendimi bahsedilen grupta hissediyorum açıkcası. Aksini bildiren bir durum da tarafıma bildirilmedi hiç.


    Bu konuya yazdıklarımız da yanlış anlaşılacak bir mevzu değil aslında. Üyeler olarak kafamızda sorular olduğunda bunu yönetime iletmeye ne sen ne de ben çekinmemeliyiz. Yönetim de bizleri aydınlatmak üzere açıklamalar yapacaktır elbette.


    Buna bağlı olarak ise, bu konu özelinde üye bazlı değil de genele hitaben belirtmek daha doğru olur. @powerstorm da @Nat Alianovna da bizleri aydınlatacaklardır bu link paylaşma ile alakalı durumlarla ilgili. Böylece hepimiz aydınlanmış oluruz.


    İlgili üye de, gerektiği hallerde tüm üyeler de umarım tatmin edici bir cevap alır hesabıyla ilgili durum özelinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Şubat 2024; 0:16:51 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Zaten yönetim sorunu. Hatayı kabullenemiyor olabilirler. Eğer çok hata varsa, birisini kabullenmek hepsini kabule mecbur gibi hissettirebilir. ANcak hatadan-kötülükten kim menfaat elde edebilir ? Ne kadar hata varsa hepsi düzelsin ?


    EN basitinden; eklenen bir videonun ekleyen üyeye mi ait yoksa münferit bir kanala mı yönetim nerden bilebilir ? Hatta 3-5 kanalı olan bir üye kafasına göre bir o bir diğer kanalından videolar eklese kim ne bilebilir ?

  • Hocam meseleye şöyle bir açıdan da bakmak gerekir. İnsanın olduğu yerde hata vardır ve olacaktır daima. Gündelik yaşantımızda, internette veya herhangi bir yerde hatalar olabilir ve normaldir. Önemli olan hatalara gösterilen reaksiyondur. Burada hata yapana "tez kellesi vurula" muamelesi de gösteremeyiz, "olur öyle şeyler" de diyemeyiz. Bunun ortasını zaten adminler buluyorlardır.


    Bir de hocam platformlar ne kadar şeffaf da olsalar, her şeyi üyelere yansıtamayabilirler. Bu duruma da saygıyla yaklaşıyorum açıkcası.


    Bu konuya yöneticilerin müsait olduklarında bir açıklama yazacaklarını düşünüyorum. Bu açıklamanın da üyelerin sorularına karşılık geleceğine inanıyorum. Bekleyelim, müsait olduklarında döneceklerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Şubat 2024; 23:49:44 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bunun ortasını zaten adminler buluyorlardır.

    Hatayı eleştirmeden düzelmesi için bekledik ama hata savunuldu. Yoksa konu açmaya bile gerek kalmazdı.

    Alıntı

    metni:
    platformlar ne kadar şeffaf da olsalar, her şeyi üyelere yansıtamayabilirler.

    Bu konu açılmadan önce yansıtıldı gerekçeleri. SUndukları gerekçeleri de konuya yazdım "kendi kanal videosunu paylaşmak".

    Alıntı

    metni:
    açıklama yazacaklarını düşünüyorum

    açıklayamadıklarını düşünmekteyiz. Mühim olan sorunu düzeltmek. Açıklama aramaya kalkışılırsa birşeyler üretilebilir...





  • Konuya yöneticiler açıklık getireceklerdir diye düşünüyorum detaylı inceleme yaptıktan sonra.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Şubat 2024; 15:34:40 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Düşüncelerin değişti mi reis ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Bu konu özelinde kendi mesajlarımda bahsettiğim durumlarla ilgili yönetimden bana ulaştılar ve gerekli aksiyonların alındığını belirtildi. Özelden detaylıca görüştük. Buraya yazmamış ama çoğu şeyi düzelttiler bahsettiğim durumlarla ilgili. Bana yönetimin özelden ulaşması da şahsıma özel sunulan bir hizmet değil, konuya yazmak istenmedi belki de ya da tercih meselesi.


    Konunun ilk mesajındaki olay ile ilgili ise bir bilgim yok.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bu konudan bahsediyorum. Hani cevaplayacaklardır diye düşünüyordun ya _?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Düşüncem değişmedi hocam, konuyu hortlattığın iyi olmuş yöneticilerin aydınlatma yapacağını düşünüyorum.

  • Reklam amaçlı bot tarzında hesapları ve hakiki kullanıcıları ayırt etmek için belirli göstergelere bakılır. Bu anlamda aslında kaygılanmanıza gerek bulunmuyor. Hiç kimsenin hesabı dışardan sanki öyleymiş gibi algılansa dahi tek bir link paylaştı diye kalıcı biçimde kapatılmaz; kapatılmıyor. Muhakkak ilgili hesabın bakılan göstergelerinde bir problem bulunuyor. İşin - spam veya flood gibi - bir öncesi oluyor. Hesap çok uzun bir müddet geçtikten sonra hortlamış ve yeni açılmış olup spesifik bir faaliyete girişmiş oluyor. Misal sahte veya ikinci hesap olduğuna işaret eden tamamen farklı veya benzer göstergelerle de karşılaşılabilir.


    Kısaca hesap kapatma mevzusunun çeşitli boyutları var. Özünde hakiki bir kullanıcının hesabının kapatılması için kullanıcı gibi davranmaktan çıkması, foruma kişisel yorum bazında dahi olsa hiçbir kayda değer katkı sunmaması, bilakis forum düzenini ısrarla bozup - önceki işlemlere rağmen daima - diğer kullanıcıları tamamen rahatsız edecek zararlı faaliyetler içerisinde olması, genelde bunlara paralel giden biçimde uyarı ve uzaklaştırma geçmişinin iyicene kabarmış olması, ikazları dikkate almamış olması gerekir. Basitçe işin felsefesini böyle özetleyebiliriz. Bir hata mevcutsa da işlem geri alınabilir. Ama prensipte bu ilgili hesabın sahibinin bu yönde bir girişimi ve moderasyonun yeniden değerlendirmesi ve hatayı tespit etmesiyle olmalıdır. Bu anlamda her kullanıcı kendi başına değerlendirilmekte ve her şey verilmiş kullanıcı ile yönetim arasında yaşanmakta. Başkalarının - hesap neden kapatıldı veya geri açıldı gibi - olayın tam içinde olmayan yorumları prensipte bir hesabın kaderi hakkında herhangi bir önem arz etmemekte. Zaten şu ana kadar hesap kapatmalarla ilgili yazdıklarımdan bir hesabın kaderinin aslında o hesap tarafından çizildiğini anlayabilirsiniz. Moderasyon hesabın faaliyetine ve bu faaliyetlere ilişkin şikayet(ler)e göre reaksiyon gösteriyor sadece.


    Sınırsız kapatılması için belirli hesapların peşinden koşup onları avlamıyoruz veya bu koca sitede hesapları tek tek kontrol etmiyoruz. Bunlar önüne gelen veya karşısına çıkan vaziyetlere göre belirli değerlendirmeler yapıp aksiyon alan moderasyonla ilgili en büyük misconception'lar. Verilmiş bir kullanıcı incelenmesi gereken şikayetler veya şüpheli bir durum üzerine moderasyon değerlendirmesine düştü mü aslında ne ekerse onu biçiyor. Bahsettiğimiz şekilde kullanıcı gibi davrandıysa çekineceği bir durum da yok. Hata olursa da düzeltilir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Hata olursa da düzeltilir.

    Bu ima sebebiyle bir daha kontrol ettim ama henüz düzelmemiş. Bekliyoruz bakalım.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz örneği paylaştığım ipuçları ışığında görebilirsiniz. Ondan "düzeltilmesini" fazla beklememenizi tavsiye ederim.

  • Sayın @Nat Alianovna

    Alıntı

    metni:
    Basitçe işin felsefesini böyle özetleyebiliriz

    bahsettiği işin felsefesine de ayrıca gelelim. Evvela konudaki haksızlığa uğradığı sorgulanan üye ile benim yazdığım bu mesaj alakasızdır, bu mesaja gerilip de konudaki şikayete yansıtılmamalıdır. Aslında bunu söylemeye gerek bile yok ama...


    Tam bu esnada yazmaya devam ederken diğer yönetici mesajını gördüm. Yazmak istediklerim değişmiyor ama uğraşmadan hiçbirşey elde edilemeyeceğini düşündürüyor..

    Alıntı

    metni:
    İşin - spam veya flood gibi - bir öncesi oluyor.

    Yönetimle detaylı görüştükten sonra haksızlık ihtimalini konuya taşıdım. Farklı sebepler olsaydı zaten o sebep bildirilirdi. Sebep konuda yazdığı gibi "kendine ait youtube kanalından video paylaşmak".... Spam vb konu bile değil. Ayrıca süresiz ban onu bu ağır bir ceza.

    Alıntı

    metni:
    Hesap çok uzun bir müddet geçtikten sonra hortlamış ve yeni açılmış olup spesifik bir faaliyete girişmiş oluyor. Misal sahte veya ikinci hesap olduğuna işaret eden tamamen farklı veya benzer göstergelerle de karşılaşılabilir.


    Evvela değişen ya da yüksek sayıda ihtimalin tek bir hata için sıralanması, düzeltmemek için bir tavır gibi anlaşılır. Uzun süre sonra tekrar hesaba girmek... Sorun ne ki ? Aklına gelmiştir girmiştir? Bundan sahte hesap manası çıkarmak nerden çıkıyor ? Uzun süre girillmeyen hesaplara yönelik işlemler tek bir üyeye ceza niteliğinde değil toplu ve otomatiktir ki onun da doğruluğunu göstermez. Spesifik faaliyet ? Forumda alışveriş bile serbest. Spesifik faaliyet ne olabilir ? Çok derin konularsa, en makbulü odur zaten.

    Alıntı

    metni:
    Özünde hakiki bir kullanıcının hesabının kapatılması için kullanıcı gibi davranmaktan çıkması, foruma kişisel yorum bazında dahi olsa hiçbir kayda değer katkı sunmaması, bilakis forum düzenini ısrarla bozup - önceki işlemlere rağmen daima - diğer kullanıcıları tamamen rahatsız edecek zararlı faaliyetler içerisinde olması, genelde bunlara paralel giden biçimde uyarı ve uzaklaştırma geçmişinin iyicene kabarmış olması, ikazları dikkate almamış olması gerekir.


    Şu kısaca özetlenen aslında kişiden kişiye değişebilecek standarda aykırı kabuller daha birçok başka hata yapılmasına sebep. Mesela "kullanıcı gibi davranmaktan çıkmak" nedir ? Ayrıca foruma katkı sunmamak nasıl suç oluyor ? Eğer bir kabul varsa ya ispatlanıp ortaya konmalı ya da vazgeçilmelidir. Foruma katkı sunmak mecburiyet midir ? Öyleyse katkı sunanlar bu mecburiyeti sağlamış, az sunanlar tereddütte kalmış, katkı sunmayanlar da suçlu. Tam da katkı sunmayanların suçlu olduğu anlaşılan bu halde, ya forumdan sadece katkı alanlar ? Katkı sunmadığı gibi bir de alıyor ??? Bunlar o zaman düşman mıdır ? DÜşünecek olursak, katkı sunulan bir yerde elbette o katkıyı alanlar var. En başta forumun kendisi/sahibi değil mi ? Tüm katkıyı almış olmuyor mu? Hiç katkı sunmayıp sadece öğrenmeye soru sormaya gelmiş birçok kişi için çalışan bölümler var. Hiçbir tanesi banlanmıyor ?

    Ayrıca "diğer kullanıcıları tamamen rahatsız edecek zararlı faaliyetler içerisinde olması" Bu kabul de yeterli sayılmaz ceza anlayışı için. Karşılıklı tartışmalarda tarafların hepsi birbirinden rahatsızdır ve kimi zaman bir ya da birkaçı diğer kalabalığın arasında kalır. Yani sanki kalabalık bir üye kitlesini devamlı rahatsız ediyor gibi sanılır. Halbu ki bu bir tartışmadır ve forumun amaçlarından birisi. Tartışma sebebiyle rahatsızlık varsayılamaz ve muallak "rahatsızlık" kabulü de ceza konusunda birçok hataya sebep olur.

    "Uzaklaştırma Geçişi" ne hiç girmek istemeyiz, bu anlayış hatalarıyla zaten idealist insanların herşeyi kabarık olur... Yani zaten sizler kabartmış oluyorsunuz...

    Alıntı

    metni:
    hesabın kaderinin aslında o hesap tarafından çizildiğini anlayabilirsiniz.

    Sadece bu konudan bile hiç de öyle olmadığını anlayabiliyoruz...

    Alıntı

    metni:
    Başkalarının - hesap neden kapatıldı veya geri açıldı gibi - olayın tam içinde olmayan yorumları prensipte bir hesabın kaderi hakkında herhangi bir önem arz etmemekte.

    Konu olan tartışma grupları konusu değil bizzat bir haksızlık. Bu tip bir bilgi, ihbar niteliğinde ve diğer bir üyeyi boşverelim foruma üye olmayan birisi tarafından bile söylense değerlendirilebilir. Keza sorumlu olan, reddetmeye bahane aramaz sorunun varlığını inceler.


    Diğer taraftan banlanmış birisi nasıl konu açsın ? Bu tip konular için bölüm olduğuna göre banlansa bile bu bölüme konu açma hakkı sağlanmalıdır. Konu açmak başka birşey, kişisel çekişmelerden uzaklaştırmayı sağlayabilir.


    Haksızlık ise herkesin konusudur. Kolaylıkla düzeltilebilecek bir haksızlık ortadayken diğerleri nasıl rahat etsin ?





  • Alıntı

    metni:
    Uzun süre sonra tekrar hesaba girmek... Sorun ne ki ? Aklına gelmiştir girmiştir?Spesifik faaliyet ? Forumda alışveriş bile serbest. Spesifik faaliyet ne olabilir ? Çok derin konularsa, en makbulü odur zaten.


    Cevabını alışveriş örneğini vererek zaten aslında kendiniz veriyorsunuz. Sorunlu bir alışverişin yaşandığı hesaplar genelde bu spektrumdaki - yani sıcağı sıcağına açılmış veya çok uzun bir müddetten sonra faaliyete geçmiş - profillerden çıkıyor. Ondan "göstergeler" derken hesapların karakterleri örneğini paylaşıyorum. Sorunlu bir alışveriş haricinde "spesifik faaliyet" dediğim gibi birçok şey olabilir: Spam, flood, uygunsuz içerik paylaşımları, sahte üyelikle gelme vs. Bazen karmaşık olabilir ama derin bir şey yok yani. Aslında kullanıcıların hep aşina olduğu gerçekler. Ondan açıkça söylemekte bir sakınca duymuyorum.


    Ama sübjektivite baskın çıkacağı ve insan algıları tamamen farklı olup sağlanan cevapları beğenmeyenler çıkacağı için üzerine oturup internet sitelerindeki moderasyon örüntüleri hakkında bir makale yazmanın da anlamı bulunmuyor. Göstergeler ve kriterler belli. İnsan faktörü uyarınca hata yapılırsa da gene bu temelde düzeltilebilir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Cevabını alışveriş örneğini vererek zaten aslında kendiniz veriyorsunuz. Sorunlu bir alışverişin yaşandığı hesaplar genelde bu spektrumdaki - yani sıcağı sıcağına açılmış veya çok uzun bir müddetten sonra faaliyete geçmiş - profillerden çıkıyor


    Uzun süre sonra açılıp yoğun faaliyet göstermesi üzerine incelenir ama bu sebep değildir, bunu açıklamıştım.

    Alışveriş vurguladıysa, banlanan kişi alışveriş sebebiyle mi banlandı? Tekrar eden sbeepleri yukarıda cevaplamıştım. Bu şahsın banlanma sebebi muallak değil, belli ve söylendi.;

    -->youtubeden kendi kanalından video linkini forumdan paylaşmak.


    Yani kanalının reklamını yapıyor gibi bir itham.... Hata sayılamaz ama sayılsa bile kısa süre ceza verilmesi beklenirdi. Peki ya gerçekte var olan nedir ??? Ayrıca kendi videolarını ekleyen o kadar çok üye var ki.... Neden banlanmamışlar ?


    Alıntı

    metni:
    moderasyon örüntüleri hakkında bir makale yazmanın da anlamı bulunmuyor. Göstergeler ve kriterler belli.

    Görülen tek şey belirsizlik... Ve hala bir standardı yazılamamış....





  • Ya şimdi ? @XpressMusic34

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.