Şimdi Ara

Günde Kaç Sayfa Kitap Okuyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar Kültür konusu adı altında eğlenceli bir sohbet yapalım dedim..Ben her gün en az 30 sayfa okuyorum ya siz?



  • Kitap okuduğum zaman günde 100-200 sayfa arası.. Tabi roman dışındaki ağır kitaplar falan 50-100 sayfa anca.. Eskiden çok roman okurdum sabaha kadar falan bitirirdim bir kitabı, şimdi ne kadar sürükleyici olursa olsun uykum gelir okuyamam.
  • ayda 30 sayfa falan
  • Ankaada otururken uzun otobüs seyahatlerinde okuyordum. 1 saat gidiş, durakta bekleme vs Günde 40 sayfa kadar okurdum. Daha sonra Ankaradan çıktığımda, kitap okuma alışkanlığım olmadığı için çok nadir okumaya başladım. Şimdi eğer bir kitabı seversem boş vakitlerimde vs okuyarak bir kaç ayda bir kitap anca okuyorum. Zaten derslerden ve forumlardan, haberlerden de pek zaman kalmıyor.

    Ben roman okumayı pek sevmiyorum. Tabi ki o da eğlenceli, güzel, bilgilendirici vs ama bana film izlemek gibi geliyor. Ben filmleri bile kim 2 saat onu izleyecek, ya saçma sapan birşey çıkarsa diye izlemeden önce internetten imdb puanına , arkadaşlarımın yorumlarına vs bakıyorum.
  • Film konusunda bende önce imdb sonra sözlük falan (gerçi onlar herşeye genelde bok atma eyliminde olduklarından çok dikkate almamak lazım) bakıyorum öyle indirip izliyorum, eskiden biriktiriyordum filmleri, baktım dvdler 3 ay olmadan bozuluyor, artık izliyip siliyorum. Ama roman öyle değil, sürükleyici oldumu filmden çok daha zevkli oluyor. Tavsiye ettiğim sürükleyici romanları olan yazarlar (ki çoğunu herkes biliyordur zaten);

    Agatha Christie
    Clive Cussler
    Dean R Koontz
    Stephen King

    Bunların kitaplarının çoğunu okudum, genelde ne kadar uzun olursa olsun bir solukta biten kitaplar, yarım bırakırsanız merak ediyorsunuz.
  • haftada 100 sayfa anca okuyorumdur.
  • Bazen hiç okumam,bazen 100 sayfa olur,bazen de 20 sayfa okuduğum oluyor.Okuduğum kitabın beni çekmesine bağlı,nedense okuduğum kitap kötü de olsa bırakamıyorum 20 sayfa 20 sayfa okumak da can sıkıcı ama ya bilmediğim birşey öğrenirsem meselesi var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    Ama roman öyle değil, sürükleyici oldumu filmden çok daha zevkli oluyor.



    Katılıyorum, kesinlikle bunun verdiği zevk bir başka. Karakterleri, olayları kendi hayal dünyamızda canlandırdığımız için başarılı bir senaryoyu filme dönüştüren yönetmen moduna giriyoruz herhalde.
  • Eğer sürükleyici ise okuyabildiğim kadar okurum. İnsan kendini kaptırıyor o zevk anlatılamaz.
  • 0
  • 1500 sayfalık felsefe tarihi kitabını günde 10 sayfadan 5 ayda bitirmeyi planlıyorum.
  • oturdummu 30-40 sayfa okurum sonrasında gözlerim ağrıyor uykum geliyor okuduğumdanda anlamıyorum ama Metal Fırtına 1 bi oturuşta bitmişti 2'de şehirler arası otobüzte bitmşti.
  • Sayfaların önemi olsa söylerdik ama, önemli olan hergün ne kadar yol aldığımız değil mi?
  • Haftada bir kitap bitiririm , bunlardan biri edebiyat diğeri edebiyat dışı olur . Kafayı bir hafta doldurur bir hafta boşaltırım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylesof


    quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    Ama roman öyle değil, sürükleyici oldumu filmden çok daha zevkli oluyor.



    Katılıyorum, kesinlikle bunun verdiği zevk bir başka. Karakterleri, olayları kendi hayal dünyamızda canlandırdığımız için başarılı bir senaryoyu filme dönüştüren yönetmen moduna giriyoruz herhalde.


    Sürükleyici bir romanda okurken hayal etmesi zevkli oluyor.
  • 60 ile 80 arasında değişir ama bazen sürükleyici bir şey oluyor 150'yi bile geçebiliyor.
  • ya okul falan olmasa oturup bir günde 300-400 sayfa okuduğum oluyordu,Erdal Demirkıran'ın Bu Mektubu Sadece Başbakan Okusun adlı bir kitabı vardı onu başından kalkmadan bitirmiştim,önemli olan bence sürükleyici olması kitabın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

    ya okul falan olmasa oturup bir günde 300-400 sayfa okuduğum oluyordu,Erdal Demirkıran'ın Bu Mektubu Sadece Başbakan Okusun adlı bir kitabı vardı onu başından kalkmadan bitirmiştim,önemli olan bence sürükleyici olması kitabın


    Yanlış hatırlamıyorsam Erdal Demirkıran'ın 5 kitabı vardı 5'ini de 1'er günde okudum, ondan sonra da farkettim ki bu adam çok da değişik şeyler söylemiyor, hatta her bir sonraki kitabını okuduğunuzda daha da tekrarlıyor ve bayıyor, okumayı zorlaştırıyor, pazarlama zekası olmaya çalışan bir adam işte. Para için yapıyor, okur için değil.
  • Genelleme yapmak için seçilebilecek en yanlış cümlelerden biri sanırım . Tamamen boş zamanıma kitabın içeriğine merakıma, ruh halime, uyku durumuma ,meşguliyetlerime ..... göre değişecek cevaplar. Ancak bazen 200 sayfayı bulurken bazen 2 sayfayı bulamıyor.
  • Bir arkadaşım vardı birgün gelir "abi bugün 100 sayfa okudum", başka birgün "abi 225 sayfa ile rekorumu kırdım", böyle şeyler söylerdi, yahu bilginin, romanın, okumanın sayfası mı olur? Ben bu laflarını çok yadırgadım doğrusu arkadaşımın, bigün de geldi " abi 600 sayfa okudum sabah kalktım akşama kadar yerimden kalkmadan..."
    İçimden hay ben senin dedim..., kitap okumayı marifet sayıyordu, daha doğrusu sayfa okumayı... Okudukça üstün olacağını zannediyor, bu yüzden okuduklarının sayılamayacak değerini yani gerçek değerini somutlaştırmaya çalışıyor bunu da çok büyük bir hata ile ; sayfaya dökerek yapıyordu.

    "Günde kaç soru çözüyosunuz abiler ablalar, öss ciler, lgs ciler" diye bir soru olur, ama kaç sayfa okuyorsunuz diye bir soru sormak, talihsiz bir anlayışın kurbanıdır kanımca.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.