Şimdi Ara

Gül-Al Otomotiv Kia Yetkili Servis Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016 model kia cerato concept plus araç sahibiyim. aracımın 5 yıllık garantisi, ağustos 2021'de bitecek şekilde devam ediyor. aracın ilk sahibi değilim, 8-9 ay önce uzun uzun arayarak, özellikle garantisi bitmemiş bir araç almak isteyerek bu aracı buldum ve aldım. aldığım dönemde de yetkili servise götürerek garantisinin devam edip etmediğini sordum ve rutin bakımları yapıldığı ve faturaları saklandığı sürece sorun olmayacağını söylediler. o zamandan beridir de arabamdan çok memnunum. geçtiğimiz mart ayı sonunda istanbul’da yağışlı bir hafta yaşanmıştı. bu süreçte arabamın sağ arka dış stop lambası içerisine su girdiğini fark ettim. aynı hafta birkaç kez de bagajı açtığımda, bagajdaki bazı eşyalarımın nemli ve ıslak olduğunu da fark etmiştim. internette aradığımda pek çok kia cerato sahibinin aynı sorunu yaşadığını gördüm.

     

    27.03.2021 cumartesi günü evime yakın olduğu için istanbul kartal’da bulunan tekkar kia yetkili servisini arayarak durumu “stop lambasına su giriyor” şeklinde aktardım. onlar daplakadan kontrol ederek bana aracın yetkili serviste düzenli bakımları yapılmadığı için garantimin devam etmediğini ilettiler. ben de tüm bakımlarımın düzenli olarak bosch car service'lerde yapıldığını ve tüm faturaları getireceğimi söyleyince “tamam o zaman. siz gelince garanti uzmanımız dokümanları inceler, merkeze gönderir. merkez onay verirse garanti kapsamında tamirini yaparız” dedi. “stop değişecek sanırım değil mi?” diye sorduğumda da “hayır stopun arkasındaki keçe değişecek. garantisi olanlara yalnızca keçeyi değiştiriyoruz. garantisi olmayanlara komple stop değiştiriyoruz. sürecimiz böyle.” dedi. içimden “neyse...” diyerek kabul ettim ama zamanın yetmediği için o gün aracımı götüremedim. hikayeden ayrı olarak burada anlamadığım nokta, garantisi olmayan insalara neden keçe değiştirme hizmeti sunulmuyor da 1500-2000 tl'lik yeni stop lambası şart koşuluyor kısmı.

     

    bundan 2 gün sonra, 29.03.2021 pazartesi günü iş yerime yakın olduğu için çekmeköy’de bulunan gül-al kia yetkili servisini aradım. telefondaki kişi arabamın 4,5 yıl içerisinde yalnızca bir kez yetkili servise uğradığını, bu sebeple garanti dışı kaldığını söyledi. ben de kendisine bakımlarımın tamamını eksiksiz ve zamanında yaptırdığımı ama yetkili serviste değil, özel serviste yaptırdığımı söyledim...

     

    telefondaki kişi: tk

     

    tk: aaa ama olmaz, maalesef garanti kapsamında yardımcı olamayız

    b: bildiğim kadarıyla böyle bir uygulamanız yok

    tk: hmm, yok mu... peki tamam o zaman... siz biliyorsunuz.

    b: ben bu bilgiyi kendi kendime uydurmuyorum. kia'nın garanti şartları kılavuzunda yazan ve daha önce kia'nın bana verdiği bilgiyle konuşuyorum.

    tk: maalesef kabul edemiyoruz uygulamamız böyle.

    b: benim elimde şu an garanti şartları listesi var. bu listede yazan hiçbir maddeye aykırı durum yaşanmadı aracımda.

    tk: evet beyfendi ama yetkili serviste bakım yaptırmanız gerekirdi. bu şekilde kabul edemeyiz.

    b: bakın bu kılavuzda yazan maddeleri okuyayım size. filtre, yağ, lastik, vs. (...) benim aracımda da aynen burada yazdığı gibi, rutin bakım ihtiyaçları dışında değişen bir şey olmadı bugüne kadar. ayrıca kartal'daki kia yetkili servisinizin ben bu arabayı alırken ve 3 gün önce telefonda konuşurken verdiği bilgiye göre arabam hala garanti kapsamında. ama siz farklı bir yetkili servis olduğunuz için, kararlarınız ve tavrınız farklı olabiliyor mu? siz kia değil misiniz? kendi kurallarınızı, arabayı bana satarken belirttiğiniz maddeleri hiçe mi sayıyorsunuz? ayrıca arabamla ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz. hiç soru sormadan, durumu anlamaya çalışmadan nasıl böyle baştan savma, kestirip atarak reddedebiliyorsunuz müşteriyi? arabam kaç kilometrede, hangi servise gitti, neler yapıldı, ne değişti, garanti şartlarını ihlal eden bir durum oldu mu olmadı mı bilmiyorusunuz. nasıl bu şekilde net konuşabiliyorsunuz?

    tk: benim o kadar teknik bilgim yok, sizi garanti uzmanımıza aktarayım.

     

    garanti uzmanı: arabanız kaç kilometrede?

    b: 98.000

    gu: bakımları nerede yaptırdınız? kaza vs. var mı?

    b: bosch car servislerde. rutin bakım dışında hiçbir şey yok.

    gu: tamam faturalarını getirin, hallederiz.

     

    ve sancılı, ukala tavırlarla reddedilmeye çalışıldığım, inatlaşmasam, zıtlaşmasam kesinlikle aşamayacağım, hakkım olanı alamayacağım bir süreç sonrası bir şekilde 02.04.2021 cuma günü için servis randevusu aldım. aracımı götürdüm ve stop lambası ile ilgili durumu izah ettim. zaten içinde 3-4 parmak kadar su birikmişti. ayrıca yakın zamanda kapı kolum da kırılmıştı. onu da gösterdim ama garanti kapsamına giremeyeceğini, parça kırıldığı için orantısız yük uygulanmış olabileceğini, bunu firmanın karşılayamayacağını, ücrete tabi olacağını söylediler. biraz ısrar ettim, orantısız güç uygulanmadığını söyledim ama servisin yaklaşımı bana da mantıklı geldiği için kabul ettim. servis danışmanı arkadaş arabayı gözle kontrol ederek ve dışarıdan fotoğraflarını çekerek teslim aldı.

     

    servis danışmanı (sd) ben (b)

     

    sd: stop lambasındaki suyu boşaltarak temizleyip kurutacağız. su almasına sebep olan keçeyi de yenisiyle değiştireceğiz, probleminiz çözülecek. kapı kolu bademi de 06.04.2021 salı günü tamamlanır. astarlı geldiği için boyayıp, kuruduktan sonra takacağız. sabahtan aracı getirirsiniz, takarız.

     

    b: güzel. sanırım bagajıma da su giriyor, biraz nemlendiğini farketmiştim.

     

    diyerek göstermek için bagaj halısını kaldırmamla birlikte küçük bir şok yaşadım. yedek lastik komple ıslak, 1 parmak kalınlığında dibinde su birikmişti. aracın kitapçıklarını da orada saklıyordum ve hepsi küflenmişti. kesif bir küf kokusu geldi zaten o anda. aşağıda fotoğrafları var.

     

    b: ben bunu hiç farketmemiştim, çok kötü durumdaymış burası. buraya nereden su girdiğini de kontrol edebilir misiniz?

     

    sd: ben arkadaşlara ileteceğim, onlar kontrol ederler. ben son kez aracın yakından fotoğraflarını çekeyim, kapı kolunun boyası için arkadaşlara gösteririm.

     

    aynı gün içerisinde servis danışmanı tarafından arandım. telefonda bana 3 tane ampulümün (ön ledlerden biri, bir kısa far, bir de sağ arka stop) yanmadığını söyledi. bunların da değişimini isteyip istemediğini sordu. arabam konusunda oldukça dikkatli olduğumu ve bunların farkında olmadığıma çok şaşırdığımı söyledim. sonuç itibariyle ücreti karşılığında değiştirilmesini kabul ettim. stop lambasının içine su girdiği için bozulan ampulün onlar tarafından karşılanması gerektiğini düşünsem de ücreti düşük olduğu için ve “problemli müşteri” algısı yaratmamak için kabul etmeyi tercih ettim. stop lambasının yapıldığını söyledi. bagaja giren suyun da stopla ilgili olmadığını, “basınçlı su testi” yaptıklarını ve suyun bagaj fitilinden kaçtığını tespit ettiklerini iletti. "bagaj fitili zamanla deforme olabilen ve eskiyebilen bir parçadır, bu sebeple garanti kapsamına girmez" diyerek bunun da ücretli olarak değiştirilebileceğini söylediler. “5 yıl içerisinde eskidiği için garanti kapsamına girmez mi? sonuçta filtre, yağ, balata gibi rutin değiştirilmesi gereken bir parça değil bu. stop lambasının keçesini de eskidiği için değiştirmiyor musunuz? bunu da değiştirin işte, eskimiş. kendiniz söylediniz.” dediysem de ikna edemedim. fiyatı da 400-450₺ arasında bir şeydi, unuttum şu an. yalnız fitil türkiye’de kalmamış, koreden sipariş geçeceğiz dediler. bagajımın daha fazla ıslanmasını istemediğim için ona da tamam dedim. sileceğiniz de yamulmuş, komşular falan kaldırırken yapabiliyorlar bazen dedi. neyse o dursun şimdi dedim. bagaj fitili, 3 ampul, kapı kolu bademi derken 750-800₺ gibi bir toplam fatura çıkacağını belirtti. tamamdır diyerek telefonu kapattım. ama bagaj fitili konusu aklıma yatmadı.

     

    aynı akşam gidip arabamı teslim aldım. acelem olduğu için çok detaylı inceleyemedim ama stop lambasında hala bir miktar nem, su damlacıkları kaldığını görmüştüm. ayrıca suyun biriktiği seviyede de sarı bir yosunumsu leke duruyordu. aceleyle çok da düşünmeden sesli bir şekilde “zamanla kurur herhalde” dedim ve servis danışmanı da “evet evet zamanla kuruyacaktır” diyerek onayladı. akşam eve vardığımda biraz daha sakin kafayla arabayı inceledim ve inanamadım. bagaj iç döşemesi kırık ve bir dübeli de eksikti. dübel bagaja mı düştü acaba diye bagajı aradım, bulamadım. yedek lastik havuzu olduğu gibi su dolu, küflü bir şekilde duruyordu. haftasonu tüm bagajımı boşalttım, küflü bagaj halısını kuruttum, tüm bagajı sildim ve küflenmiş kitapcıkları da çöpe attım. kendimce gözle kontrol yaparak suyun nereden girebileceğini düşündüm, arabaya su döktüm vs. derken suyun fitilden girmesi durumu gözüme hiç mümkün gözükmedi. zira denesem de kendim de bir kaçak tespit edemedim.

     

    haftasonu yine biraz yağmur yağmıştı. bu sefer sol dış stop, sağ iç stop ve yine sağ dış stopta su ve nemlenme başlamıştı. hepsini fotoğrafladım.

     

    03.04.2021 cumartesi günü, kızgınlıkla birlikte konuyu kısa bir özetle şikayet var’a yazdım. 

     

    05.04.2021 pazartesi günü çelik motordan arandım ve şikayetimin kayıtlara geçtiğini, ilgileneceklerini ilettiler. bir kaç saat sonra yetkili servisten müşteri memnuniyeti ile ilgili birisi aradı ve hizmetlerinden memnun olup olmadığımı sordu. ben de konuyu kendisine özetledim ve hiç memnun olmadığımı söyledim. kendisi ilgileneceğini söyleyerek özür diledi. bir kaç saat sonra da servisten garanti danışmanı olan birisi arayarak durumdan çok üzgün olduğunu, mutlaka ilgileneceklerini, yarın beni beklediklerini söyledi. bu konuşma sırasında bagaj fitili siparişimi iptal etmelerini ya da bagaj fitilinden nasıl su girdiğini bana da göstermelerini istedim. yarın görüşürüz diyerek kapattık.

     

    06.04.2021 salı günü tekrar servise gittim. aynı servis danışmanı arkadaş beni karşıladı ve kendisine durumu anlattım. fotoğrafları ve stop lambasının o anki halini gösterdim. bagajdaki kırık parçayı, eksik dübeli de gösterdim. bir tepki vermedi. kendisi arabanın kumandasını kullanırken sol dikiz aynasının takılarak açılıp kapandığını farketti. ben de “aa evet ben unutmuştum söylemeyi, o ayna da takılıyor. ona da bakabilir misiniz bugün” dedim. “birisi zorlamıştır ya da çarpmıştır, içindeki dişliler kırılmış olabilir” dedi. ben de "kimse çarpmadı bildiğim kadarıyla, otomatik kapanıyor zaten sürekli kapalı araç park halindeyken. açılırken takılıyor sadece kapanırken normal farkettiyseniz” dedim. o da “ya komşular falan zorlayabiliyor, bilmiyorlar, o dişliler kırılabiliyor” gibi şeyler söyledi. sonuç itibariyle “siz bir bakın kırık falan var mı yok mu, duruma göre konuşalım” dedim. sonra kendisi bir kaç kişiyi aradı. beni arayan garanti danışmanı arkadaş geldi. sonra bir usta geldi. hep beraber aracın başındayız. herkes beni dinler pozisyonda, ben tam “sol stop lambası su alıyor diye gelmiştim, siz de test ettiğinizi ve sorunu giderdiğinizi söylemiştiniz. gördüğünüz gibi şu an cuma günü bana teslim ettiğinizden daha kötü durumda. içindeki nem zamanla kurur sanmıştım ama sanırım hala su alıy...” derken

     

    usta: beyefendi biz ne kadar kurutursak kurutalım onun içinde biraz su kalacak mutlaka lambanın ısısıyla zamanla kuruyacak tamamen kurutmak mümkün değil zaten mutlaka hava alacak içine nem girecek. yunus, ahmet (isimler gerçek değildir) x bey'in arabasını alın hemen götürün şunu söksünler bunu yapsınlar...

     

    diye lafa girdi. ustanın sözümü kesmesi ve konunun üstünü kapatmaya çalışır, acelecii tavırları beni sinirlendirdi ve müsade ederse sözüme devam edeceğimi söyledim.

     

    b: bakın. sol aynamda problem var, onu kontrol edin lütfen. ikincisi, arka çamurluk içlerinde yağ görünüyor. lütfen arkadaşlar kontrol etsin, yağ kaçağı mı var yoksa yoldan mı sıçramış ne olmuş. üçüncüsü, kapı kolu bademi geldiyse bugün takılacak sanırım zaten. dördüncüsü, bagaj iç döşemesi kırılmış ve ayrıca bir tane dübeli de eksik. bu eksik parça takılsın, kırık parça da değiştirisin. siz söküp takarken kırıldı sanırım. bagaj fitilinden su alıyor diyorsunuz. ben bagaj fitilinden su kaçtığına bir türlü ikna olamadım. arkadaşlara rica edelim şu su testini birlikte yapalım ben de göreyim. son olarak da bu arabanın 4 tane stop lambası var, 3 tanesi zaten nemlendi, su aldı. bu 3 lambayı zaten tamir edeceğinizi, bunların keçeleri eskidiği için su aldığını söylüyorsunuz. üçü eskidiyse, dördüncüsü de eskimiştir. sizden ricam, onu da kontrol edin, gerekliyse de değiştrin.

     

    sd: ayna temizlenecek yağlanacak. o sorun geçecektir. çamurluklardaki yağa arkadaşlar bakacak. kapı kolunuz geldi, onu takacağız bugün. bagaja arkadaşlar su tutsunlar, siz de gelin, kendiniz görün. o su almayan stop lambasına da bakamayız maalesef. çünkü bizim süreçlerimiz böyle. arıza görülmeyen parçaya dokunamıyoruz. su almış olsaydı yapardık.

     

    b: çok belli değil mi onun da yakında su alacağı? eskidiyse hepsi birlikte eskimedi mi bu parçaların?

     

    sd: evet ama maalesef yapamıyoruz. sürecimiz böyle.

     

    farkettiyseniz kırılan bagaj iç döşemesi ile ilgili hiçbir şey konuşulmuyor. hiçbir tepki, yorum yok.

     

    tamam dedim ve usta aracı götürdü. bagaj halısı ve bagaj döşemeleri sökülmüş olarak, bagaj içi tamamen çıplak halde geldi. ustayla beraber aracın içine geçtik, başka biri de dışarıdan bahçe hortumuyla su tutuyor. sağ (tamir edildiği iddia edilen) stop lambası ve sol stop lambası içeri su alıyor, gözlerimizle görüyoruz. ve giren toplam suyun çoğunluğu buralardan geliyor. bagaj fitilinden de nispeten az miktarda da olsa yine su giriyor. neyse, araçtan çıktık. bir eleman geldi, usta sol stop lambasını söktürdü. eski keçeyi görünce şok oldu, elemana döndü "bunu neden değiştirmediniz?" diye kızıyor. sonra "araba yalnızca sağ stop lambası şikayeti ile geldi, sol stop lambasına dokunmadık" diyorlar. sonra ben de diyorum ki "sağ stoptan da hala su giriyor". tamam bakalım halledelim diyorlar. sonuç itibariyle, 3 stop lambası keçeleri değiştirilecek ve diğer noktalar da konuştuğumuz gibi yapılacak diye anlaşıyoruz. "bagaj fitili siparişiniz dursun, değiştirelim değil mi" diye soruyorlar. ben de istemeye istemeye "peki tamam olmuşken hepsi birlikte olsun , gelsin. iptal etmeyin siparişi" diyorum. bir de dönüp ustaya soruyorum...

     

    b: tamam orijinal fitil takılsın ama gelmesi 10 günü bulacak diyorsunuz. bu süreçte idareden bu fitile bir şey yapamaz mısınız? yağmur yağarsa su girmeye devam etmesin.

    u: orijinal fitil, iç kısmında yapışkanlı olarak geliyor. onu takınca yapışacak, su almayacak. buna ne yapabiliriz bilemiyorum. bir şey yapamayız gibi.

    b: yok mu elinizde silikon, bant falan bir yapıştırıcı, idareten tuttursanız da araba 10 gün beklerken su almasa bari.

    u: aslında ben bunun altına kuvvetli bir çift taraflı bant yapıştırırım, sizin su alma probleminiz de %100 çözülür. fitili çıkarmak için kazımak gerekir, kolay kolay çıkmaz. değiştirmeye de gerek kalmaz. ama garanti danışmanı ve servis danışmanlarının (o sırada oradalar, konuşmaya dahiller ve dinliyorlar) onayı lazım. yarın öbür gün bu arabayı getirdiğinizde, "bu fitil yapıştırılmış, müdahele edilmiş, garanti dışı kalmış araç" demesinler sonra...


    ve ben sonunda "neyse iyi tamam zorlamayayım sizi madem öyle. yağmur yağarsa da idare edeceğim artık." diyerek ayrılıyorum. akşam üzeri garanti danışmanı arıyor ve bana arabanın işlemlerinin bittiğini "aracı yıkattık da tertemiz oldu" diyerek herşeyin tamamlandığını söylüyor. bagaj iç döşemesini soruyorum. ben arkadaşlara bi sorayım diyor. sonra tekrar arıyor ve bagaj iç döşemesinin özel bir aparatla söküldüğünü, kendileri sökerken kırılmasının mümkün olmadığını, tüm personelin profesyonel ve bu konularda özel eğitim aldığını söylüyor. ben de arabanın hiç kazası, başka bir arızası olmadığı için yalnızca rutin bakım gördüğünü, dolayısıyla herhangi bir parçasını ve bagajını daha önce kimsenin sökmediğini, dolayısıyla ancak orada kırılmış olabileceğini söylüyorum. kendisi de bunu reddediyor. ustalarının ve servis danışmanının bana arabayı test ettik diyerek yalan söylediklerini hatırlatıyorum. dolayısıyla parçanın da orada kırılmış olabileceğini, soru sorup cevap aldıkları ustaların, çalışanların zaten daha önce yalan söylediğini belirtiyor, kırık parçayı değiştirmeden arabayı teslim almayacağımı belirtiyorum. ertesi gün beni arayacağını söylüyor ve telefonu kapatıyoruz.

     

    07.04.2021 çarşamba günü garanti danışmanı beni tekrar arıyor ve diyor ki,

     

    gd: elinizde aracı buraya getirmeden önce bagaj döşemesinin sağlam olduğunu gösterir bir kanıt, fotoğraf varsa gösterin. ancak öyle değiştirebiliriz.

     

    b: aradım ama fotoğraf bulamadım maalesef (bir süre telefonda bu konu ile ilgili hararetli bir konuşma geçiyor)

     

    gd: size teklifim şu, biz kırılan kısmı yapıştıralım. arkadaşlara söyleyim, güzelce yapıştırsınlar hiç kırılmamış gibi görünür emin olun.

     

    b: ben bu teklifinizi kabul etmezsem ne yapacağız? nereye kadar sürecek bu konuşmalarımız? en başından beri yaklaşımlarınız neden sürekli "hayır, olmaz, yapamayız" üzerine kurulu? neden farklı çözüm yolları denemiyorsunuz? ... (benzer konuşmalar ve anlaşmalık) ... neyse bu arada, ayna ile ilgilenebildiniz mi? problemi neymiş? bir de bu çamurluklardaki yağ konusu vardı? kaçak var mıymış?

     

    gd: bilmiyorum. ben bir arkadaşlara sorayım.

     

    b: nasıl bilmiyorsunuz? ben dün servis danışmanı, siz ve ustanız oradayken hepsini anlattım. hepsine tamam dediniz? hepsini gösterdim. bu bahsettiğim sorunların hepsi ile ilgili bir dönüşünüzü bekliyorum. bagaj konusunu en sona bırakalım çünkü belli ki anlaşamayacağız. lütfen bana ayna, çamurluklardaki yağ, kapı kolu ve stop lambaları ile ilgili kesin bir dönüş yapın. bagaj konusunu da en son, diğer konuların hepsinde anlaştıktan sonra konuşalım.

     

    tamam diyor ve akşam üzeri beni tekrar arıyor.

     

    gd: ayna temizlendi, yağlandı. sorun giderildi. çamurlukları kontrol ettik, kaçak göremedik. güvenle sürebilirsiniz aracınızı. ben kendi aracım gibi ilgileniyorum. bütün kontroller sırasında aracın başında bekledim, yapılan her işlemi kontrol ettim. bizim için en önemli şey öncelikle güvenliğiniz ve memnuniyetiniz. ama bagaj döşemesini değiştiremiyoruz maalesef.

     

    b: peki tamam. başka türlü olmayacak. kırık kısmı tamir edin lütfen, akşam aracı teslim almaya geleceğim. bagaj fitili siparişini de mümkünse iptal edin lütfen. paramı geri almak istiyorum.

     

    arabaya ihtiyacım olmasa direneceğim, yapılana kadar almayacağım aracı ama konu çözülemiyor bir türlü. arabaya da ihtiyacım var. akşam aracı teslim almaya gittim. garanti danışmanı beni karşıladı ve aracımı bugün tozlandığı için tekrar yıkattıklarını, tertemiz olduğunu, herşeyin bittiğini, çok güzel olduğunu anlatıyor. elime de bir kağıt veriyor, yapılan işlerin listesi ve faturası (parasını daha önceden ödediğim fatura). aynayı kontrol ediyorum, stopları kontrol ediyorum (bu sırada sağ stop lambası içinde hala su damlacıkları var ama artık "kurutulmasının mümkün olmadığını" öğrendiğim için sormuyorum bile) ve bagajı kontrol ed,yorum. bagaj döşemesi, alalade bir şekilde kurumuş yapıştırıcı artıklarıyla, çok net görülecek şekilde yapıştırılmış olarak duruyor. daha fazla uzatmadan kendisine tanıdıklarımın falanca yerdeki başka bir kia servisinden çok memnun olduklarını, uzak da olsa aracımın kalan işlerini orada yaptıracağımı, tüm çabaları için yine de teşekkür ettiğimi ama kendilerinden memnun kalmadığımı da tekrar belirtiyorum. yaşananlar ile ilgili tüm detayları da anlatarak servisten şikayetçi olacağımı da ekliyorum.

     

    oradan ayrıldıktan bir saat sonra eve ulaşıyorum ve kapı kolu aklıma geliyor. bir bakışta boyanıp takılan yeni parça göze çarpıyor zaten. fotoğraftan renk bakarak parça boyanırsa bu şekilde olabilirdi ancak zaten. eski parça ile yeni parçayı yanyana getirdiğinizde renk farkı görülebiliyor. sonra aracın kumandasına basıyorum ve bir bakıyorum ki ayna yine takılma yapıyor. az önce bizzat serviste kontrol ettiğim, bir güzel temizlenen, yağlanan ayna yine takılarak açılıyor. bagajı tekrar kontrol ediyorum. kaybettikleri dübel yerine taktıkları dübel, kirli ve belli ki kullanılmış. yani çıkma. biraz daha dikkatli bakıldığında bu dübelin başka bir aracın parçası olduğu da belli oluyor. dübeller üzerindeki desen, doku farklı. aklıma geliyor, garanti danışmanının bana verdiği kağıdı kontrol ediyorum. ilk gün gittiğimde yazılan şeyler ve yapılan işler dışında hiçbir şey yazmıyor. atılan her adıma iş emri çıkaran, iş emri olmaksızın bir vidanın dahi yer değiştiremeyeceği, kurumsal süreçlerine sımsıkı bağlı olan servis, parasını iade ettiği fitili faturadan sildirmemiş. 3 stop lambasına işlem yapılmasına rağmen tek stop lambasının keçeleri değiştirilmiş gibi bırakmış faturayı.

     

    neyse. artık ne o servise gitmeye mecalim kaldı, ne de gidip uğraşmaya ayıracak zamanım.

     

    özetle elde kalanlar

    • temizlenen, yağlanan ama hala istikrarlı çalışmayan bir dikiz aynası (diğer aynada bir problem yok)
    • renk tonu tutturulamamış bir kapı kolu bademi
    • stop lambalarının keçelerinin değiştirildiği ve artık su almayacağı iddiası. iddia diyorum çünkü en başta da sorunu tespit ettik ve tamir ettik demişlerdi ve yapmadıkları ortaya çıkmıştı. son kez gittiğimde su tutturup kontrol etmeye zamanım yoktu.
    • kırık yeri yapıştırılmış bir bagaj iç döşemesi

     

    hayatımda ilk kez bir yetkili serviste böylesine bir süreç yaşadım. genelde servise aracınızı götürdüğünüzde siz 2 liralık problem sebebiyle gidersiniz ama servis 5 liralık problem tespit eder. ben ise tam tersini yaşadım. 4 sorun gösterdim, 2 tanesi yapıldı. diğer ikisi ise hiç yokmuş ve hiç konuşulmamış gibi davranıldı. kapı kolunu parasını vererek yaptırdım zaten ama onda da sonuç üzücü. kontrol etmelerini istediğim her noktada da garanti kapsamında yapılamayacak bir sorun bulurlarsa, sebebiyle beraber izah etmeleri durumunda parasını vermeye hazır olarak götürdüm aracımı, zira ortaya çıkan küçük bir kaç durum için hiç ikiletmeden "peki tamam" diyerek parasını doğrudan ödedim.

     

    ben aracımı özenerek, dikkat ederek, hiç bir eksiğini aksatmayarak kullanmaya dikkat ediyorum, sanayide ustalarla pazarlık ederek, "iyi usta" arayarak iş yaptırmamak için aracımı yetkili servise götürüyorum ama yetkili servisten aracımı söküm takım sırasında kırılmış bir parça, yerine orijinal olmayan başka bir dübel, rengi tutturulamamış bir kapı kolu, yaptık denilen ama yine eski haline dönen bir ayna ve "kurutup temizleyip takacağız" denen ve 5 gündür hala içerisinde su bulunan bir stop lambası ile birlikte geri almak zorunda kalıyorum.


    buyrun tüm görselleri de ekliyorum

    aracı ilk teslim aldıktan sonra çektiğim fotoğraflar

    https://eksiup.com/p/jk4756692cjm sağ dış stop lambası 1

    https://eksiup.com/p/t2475648uegh sağ dış stop lambası 2

    https://eksiup.com/p/o3475652ocn4 sağ iç stop lambası

    https://eksiup.com/p/5o475650xi8p bagajdaki su ve küf 1

    https://eksiup.com/p/af475651ryqh bagajdaki su ve küf 2

    https://eksiup.com/p/iu475649ei7a bagajdaki su ve küf 3

    https://eksiup.com/p/27475666gsk6 işlevini yitirmiş denen fitil

     

    aracımı 2. kez bıraktıktan sonra çektiğim fotoğraflar

    https://eksiup.com/p/tg475657gzns orijinal bagaj döşemesi dübeli

    https://eksiup.com/p/ix475658t5iv servisin orijinalini kaybettiği dübel yerine taktığı

    https://eksiup.com/p/2d475659kyhf hiç belli olmayacak dedikleri yapıştırılan yer

    https://eksiup.com/p/y5475660ojp5 kapı kolu bademi 1

    https://eksiup.com/p/t847566162en kapı kolu bademi 2

    https://eksiup.com/p/5u4756629rce kapı kolu bademi 3

    https://eksiup.com/p/oa4756636vwe kapı kolu bademi 4








  • servisler böyle araç servise girecek girse bile garantide sorun çıkarırlar bakım için yeterliliğe sahip yerlerde bakım yaptırmış olmanız bir şey ifade etmiyor özellikle Kia grubu benim cee'd sorunlu seride olmasına rağmen forumda ve Facebook sayfasında garanti olmasa bile yapıldığını gördüm benim tanıdığım olmayınca yapmadılar tam bir ahbap çavuş ilişkisi mahkeme ile işiniz çözülür önce genel merkezi deneyim ama sonuç değişmez bende değişmedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de yasal Garanti 2 yıl diye biliyorum bunun üstündeki garantiler için aracın yetkili servise gitmesi zorunluydu diye biliyordum. Çünkü iş yasal Garanti değil firma garantisine giriyor.
    Malesef yetkili servislerde bu tip sıkıntılar çok oluyor. Ben Megane ile neler yaşadım forumda konusu var. En sonunda servisteki ustayla bireysel sohbetim sonucunda adam akıllı iş yaptırabildim.
    Benim sorunlarda renonun herhangi bir ödeme yapmama gibi bir sorunu da yoktu firma her şeyi her malzemeyi karşıladı.

    Parça değişimi harici en ufak ustalık gerektiren bir konu olunca cuvalliyor servisler.

    Boşu boşuna canınızı sıkmayın ben çok uğraştım en sonunda saldım , boşu boşuna strese sokuyor insanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koreliler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

    koreliler

    koreliler falan değil hocam türkler.


    bugun hangi servis düzgün? vw gitsen sorun şimdi onlar alman mı? onlarda türk.


    bu ülkede herşey çarpık malesef. 0km araç alıyorsun kapı komple boyalı çıkıyor. arkadan kazalı çıkıyor. avrupada abd de böyle şeyler yaşansa ne olur acaba. üstelik oradaki araç fiyatının 10 katı fazlasını ödüyorsun burada..

  • aynen de firmanında bi politikası olur. bozulmuyor diye isim yapmışsın. bari hakkını ver. farı garanti dahilinde iken keçesini değiştirip garantisi bitince far değişimi yapmak istemesi tam tezat. garantideyken farı değiştirip, garanti bitince opsiyon olarak masraf çıkmasın diye keçeyi değiştirmesi gerek.


    kırık kolu da müşteri memnuniyeti diye değiştir gitsin ne var yani. tesla için bakım yaptıran bi Türk vardı gerçi o da yurtdışına gitmişti araçla. müşteri memnuniyeti diye pek çok şeyi değiştirmişlerdi.


    bizde bu kadar para veriyoruz bari hzmet bekliyoruz da paranın çoğunu devlet alıyor. önceki mesajlarımda vardı bari devlet olarak o kadar vergi alıyorsun hakkımı koru diye ancak o da yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

    aynen de firmanında bi politikası olur. bozulmuyor diye isim yapmışsın. bari hakkını ver. farı garanti dahilinde iken keçesini değiştirip garantisi bitince far değişimi yapmak istemesi tam tezat. garantideyken farı değiştirip, garanti bitince opsiyon olarak masraf çıkmasın diye keçeyi değiştirmesi gerek.


    kırık kolu da müşteri memnuniyeti diye değiştir gitsin ne var yani. tesla için bakım yaptıran bi Türk vardı gerçi o da yurtdışına gitmişti araçla. müşteri memnuniyeti diye pek çok şeyi değiştirmişlerdi.


    bizde bu kadar para veriyoruz bari hzmet bekliyoruz da paranın çoğunu devlet alıyor. önceki mesajlarımda vardı bari devlet olarak o kadar vergi alıyorsun hakkımı koru diye ancak o da yok.

    hocam bunlar doymuş. sanayideki usta sıfatı altında kasaplar gibi.. hepsi doymuş. sen gidiyorsun arkandan 10 bin tane adam geliyor. müşteri memnuniyeti politika falan bizim ülkemizde ütopik şeyler. bunlar ne kadar suçluysa bizim insanlarımızda suçlu. müstehak diyorum işte başka dicek bişey yok..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 12 Nisan 2021; 6:33:10 >




  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    VW Türkiye'de DSG şanzımana 2 garanti ve iyi niyet garantisi altında para alırken çin gibi ülkelerde 10 garanti veriyor hadi Türkiye'deki muameleyi orda yapsın elin conisi VW bir kitledi VW bir şey yapamadı
    bu ülkede insan olarak değerimiz yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bakımlarımın tamamını eksiksiz ve zamanında yaptırdığımı ama yetkili serviste değil, özel serviste yaptırdığımı söyledim...
    Kardeş kusura kalma da sanayiye soktuğu arabaya yetkili servis garantisi isteyeni de ilk sende gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Hocam motor falan değil ki sorun keçenin bakımla hiçbir alakası yok burda bakımı nerde yaptırdığının bir önemi olmaması lazım fara su girmesi de aynı şekilde birde baştan dedikleri garantiliyse keçeyi garanti dışıysa farı değiştiririz tam bir dolandırıcı mentalitesi


    trde garanti hiçbir işe yaramıyor böyle ufak şeyleri iyi bir yerde yaptırmak en iyisi hem ucuz hemde servis gibi kafanız şey olmaz bir gün duracaksıız ustanın yanında yapacak bitecek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 12 Nisan 2021; 7:41:58 >
  • Geçmiş olsun. Araçların tamir sürecini takip etmekten insan bunalıyor benzer sorunları bende yaşamıştım özel veya teknik servis hiç farketmez her gün 2-3 kere arayıp 3-4 defa yapılması gerekeni tekrar etmek gerekiyor. Örneğin adama şurasıda tamir olacak diyorum veya değicek tamam diyor yarın arıyorum yaptın mı diyorum orasıda vardı bugün bakacağım diyor. Araç servisten çıkma üzere oluyor beni arıyor abi şimdi farkettim bir parça kırık almamız lazım diyor. Artık gerçekten bu süreçler insanı bunaltıyor bazen. Ülkede ne yazıkki çoğu kişi işini düzgün yapmıyor mutlaka arkasında bir acaba bırakıyor güvenle yetkili servise bile bırakamıyorsunuz. Araçlar zaten ateş pahası birde bu sıkıntıları yaşıyoruz, Allah yardımcımız olsun.
  • 45 yıldır araba kullanmanın verdiği tecrübe ile tr de bu işler ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yürüdüğünü bildiğimden; ileride sıkıntı çekmemek amacıyla garanti süresi dolduktan sonra bile aracımı bakım ve tamir için yetkili servise götürmeye devam ettim.


    şu anda araç 85 bin km de ve 10 yaşında yetkili servise gittiğimde; senelerin verdiği arkadaşlığa istinaden sorun tamirle düzelebilecek gibi ise diğer araçlara yaptıkları gibi parça değişimi lazım yoksa düzelmez gibi olayla karşılaşmıyorum, geçen sene disk yamulmasından dolayı direksiyonda hafif bir titreme vardı, diskler değiştikten sonra bile titreme tam geçmedi direksiyon kutusunda ufak bir boşluk yapmış, biz servis olarak tamir işi yapmayız yenisini takarız 12,500 lira yenisi ama sen yabancı değilsin 1,500 liraya bunu tamir edebiliriz dediler, sanayiye gitsem belki daha ucuza da tamir olabilir di, servise güvendiğimizden tamam tamir ettirim dedim.





  • Servisin tavrı cidden çok sıkıntılı, ben hyundai de hiç yaşamadım böyle şeyler. İlginç olmuş.


    Ama özel servise girmiş arabaya garanti talebi de , ne bileyim.

  • Devlet bunlara şamarı vurmazsa gerisi hikaye müdür.


    Adamların her müşterinin isteğine evet diyerek kendilerini aptal yerine koydurmamaya çalışması anlaşılabilir ama üstüne düşeni yapmaması da tam bi rezillik.




    Sizin 1 yıldız vermenizin de sanmıyorum ki bir önemi olsun, bunlara kia da napıyorsunuz demez zannedersem.

  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Tanıdığım Bosch Car Service var. Yetkili servise bir rutin bakım için gidip neden fahiş fiyat vereyim? Ayrıca yönetmelik, kanun, hepsi buna imkan tanıyor. Aracımı yeterlilik belgesine sahip her yere, rutin bakım için götürebilirim. Zaten Bosch Car Service aracı garanti dışı bırakabilecek konularda bilgi verip seni yetkili service yönlendiriyor. Ayrıca yetkili servisten daha kaliteli hizmet bile veriyor bazıları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar yalnızca (yetkili veya özel serviste farketmez) filtre ve yağı değişen bir araçtan bahsediyorum. Sanayiye gidip kazalı araç tamir ettirmedim, kaporta toplatmadım. Bozulan stop Kia’nın ürettiği gibi duruyor, ayna Kia nasıl taktıysa öyle duruyor. Bagaj döşemesi ömründe hiç sökülmemiş. Aracı satarken 5 yıl garantiyi satış argümanı olarak kullanmayı biliyorlar ama garanti kapsamında tamire gelince iş değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sAppHIrE -- 12 Nisan 2021; 10:12:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir firma kendisine gelmeyen aracın garantisini devam ettirmek istemiyor şu marka bu marka fark etmez. Bunun önlemini devlet almalı ve bunu uygulamayan firmalara ciddi cezalar kesmeli ki Lisanslı firmaların bakımları da mecburen kabul edilsin. Her işin mahkemelere veya şikayet mercilerine taşınması herkes için gereksiz bir yük.

  • degobar kullanıcısına yanıt
    Çok iyi anlıyorum söylediğinizi. Ben de aracım için bundan sonra aynısını yapacağım. Kia yetkili servisi tanıdıklarım da var ama iş yerime yakın olduğu için oraya gitmiştim. Nasıl olsa koskoca firma, o kadar da adam ayırmazlar, çok büyük problemlerden bahsetmiyorum nasılsa demiştim. Ama öyle olmuyormuş. Siz bir kaç bin tl’lik maliyetten bahsetmişsiniz. Ben bir kaç yüz tl’lik faturadan bahsediyorum ama miktarın önemi yok. 1 lira bile olsa burnunuzdan getiriyorlar. Ben de aynı tavırla, müşteri olarak 1 lira bile olsa hakkımı arayacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextMove

    Özet?

    garanti yalan dolanmış, garantiyi boşuna uzatmayın diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.