Şimdi Ara

GIRGIR DERGİSİNDEN PEYGAMBERİMİZE HAKARET (YAYINCI KURULUŞTAN KAPATMA KARARI) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
4
Favori
33.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
201 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlueTixx



    Al birine vur ötekine.

    Kimse rahat duramıyor illa belli bi kesim belli bi kesime sataşacak.


    Bu çizerin derhal savcılığa şikayet edilmesi şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kril

    Ülke yönetimi ile Gırgır dergisinde çıkan bir karikatür zaten aynı etkilere sahip değil mi? İyiymiş benzetme.

    Adı üstünde "benzetme". Herhangi bir sınırı yok. Çok istiyorsan bir sürü yazabilirim. Misal birisi çıkıp 10 yaşındaki kızını evlendirebilir ve yüksek ihtimalle bu işe devlet de müdahale etmez. Bu duruma sitem edince adam "benim kızım, istediğimi yaparım, beğenmemen senin sorunun" diyebilir. Veya en basitinden televizyonda çıkan saçma sapan evlilik ve acun programları. Bunlara da "beğenmiyorsan izleme" diyebilir insanlar. Mangal yapıp ortalığı pis bırakan birisi "beğenmiyorsan temizle birader" diyebilir. Bu kafayla gidersek herkes alır başını gider. Her şey yasalarla belirlenmez, toplum ve ahlak kuralları insanların düzen içinde yaşamasını sağlar. Sen bugün yanlışa yanlış demezsen, yarın seni etkileyen bir yanlışa da başkaları karışmaz.
    Örnekleri saçma veya alakasız bulman önemli değil benim için; zaten yüksek ihtimalle klasik sosyal medya egosuyla, lafını geri almamak için cevap yazdın.




  • hiranyagarbha kullanıcısına yanıt
    Maşallah "kokuşmuş,çürümüş" çok saygılıymışsınız sizden olmayanlara, karşılığında saygı bekliyorsunuz ya ? Hani karikatürü yapandan bir farkınızda kalmamış, farklı düşünen insanların ölüm fantezisinide bilinç altınızdan çıkarıvermişsiniz :) Başka insanların çeşitli şekilde ölmesini istemek nasıl bir düşünce yapısıdır ? Hemde sadece dünya görüşü ve yaratılış anlayışı farklı diye ? İşte bu ülke sizin gibilerin eline kalmamalı !



    Lütfen bu mendili alın bayım, beyninizden irin akıyor, toprağı kirleteceksiniz !






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 17 Şubat 2017; 23:50:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tysonpearl

    Karikatür veya mizahın ne olduğunu bilen var mı aranızda?

    Kafada tarihi bir olayın tasfiri tezatı oluşturulmuş, ardından karikatürize edilmiş.

    Senin için dini önemi olan bir kişi, bir yer, bir şey başkası için aynı hassasiyetlerin taşınması anlamına gelmiyor.

    Musa Peygamber diğer tüm peygamberler gibi tarihi bir şahsiyettir.

    Bu linç mantığınızla Nuh Peygamber in tanık olduğu anlatılan Nuh Tufanı hakkındaki tüm karikatürlere tepki göstermeniz gerekir. Siz daha az biliyorsunuz veya daha az seviyorsunuz diye Nuh Peygamberin suçu ne de hakkında yüzlerce karikatür var? Onun karikatürize edilmesi neden sorun değil? Yoksa Kuran da yazmasına rağmen peygamber olduğuna inanmıyor musunuz??



    Mevzu şu, peygamberler tarihi kişiliklerdir. Geçmişte yaşamış ve iz bırakmış veya bırakamamışlardır. Ölmüşlerdir. İnsanlardır.

    Tanrı inancı olan birinin, bu tip durumları hakaret olarak görmesi ve içinde linç volkanları patlaması ne acı. Eğer bir suç ve ceza varsa tanrı cezalandırmaz mı? Önce ve sonra O nun elinde değil mi? Dünyadaki herkes sizinle aynı dine mensup, aynı görüşe sahip, aynı görgü seviyesinde mi sanıyorsunuz?



    Nuh peygamber dedik. Buyrun Erdil Yaşaroğlu nun bir karikatürü. Görsellere yazıp aratın. Hatta siz zahmet edersiniz, ben yazıp aratıp linkini vereyim. Musa Peygamber için çizilmiş karikatürlere de bakalım. Yiğit özgür ün bir karikatürünü vereyim onun için de.

    Nuh :https://www.google.com.tr/search?q=nuh+karikatür&client=ms-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_4c704JbSAhWQ0RoKHR1rAcUQ_AUIBygB&biw=360&bih=560



    Musa: https://www.google.com.tr/search?q=nuh+tufanı+karikatür&client=ms-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwih54iM3pbSAhWLvRQKHfm3DsEQ_AUIBygB&biw=360&bih=560#tbm=isch&q=Musa+karikat%C3%BCr&imgrc=_



    Karikatür her zaman hiciv- hakaret taşımaz. Hatta taşıdığı nadirdir. Umarım anlatabilmişimdir.

    Gırgır ın da, toplumun düşünmedrn yapacağı linç amaçlı yorumlardan korkup çekinmemesini beklerdim. Ama kimi cehaletle savaşmak ister, kimi istemez. Yapacak bir şey yok...











    Bu sonuncu da İsa Peygamber hakkında. Kafada bir tezat kurulur. F. Nietzche nin 'Tanrı öldü.' diye bir lafı vardır. Hristiyan toplumun içinde yetişen biri kendisi. Dolayısıyla kurgu 'Bunu baba-oğul inancı taşıya Hristiyanlar üzerinden düşünecrk olursak, İsa ya babasının öldüğünü söylese?' diye başlayabilir. Baban öldü. Söyledi. Peki İsa ne derdi? İsa Mesih insandı. Baban öldü tek başına tezat ve aksiyona yetmedi, bir şey söylesin, cevap versin Nietzche ye. Birine direkt baban öldü denir mi hiç?! Alıştırarak söyle hayvan evladı desin.



    Karikatür çoğu zaman zeka ve beceri ürünüdür. Dur birşey çizeyim de toplumu kaşıyayım diyen kişi karikatürü art niyeti için çizmiş demektir. Ona karikatür çizdiği için değil, art niyetli olduğu için kızabilirsiniz.

    Bu savaşlarda insanları hiç göze almayıp silahları dövmek, suçlamak gibi birşey.



    Derdi olan yazsın dertleşelim. Kafa dengi adam bulunmuyor bu zamanlarda...

    Cok güzel tamda yazmak istediklerime tercüman olmussun.

    Karikatür komik degil ama kötü bir karükatür.

    Cocuklugumdan berri karükatürlerle büyüdüm.Leman,Lombak,Kemik,penguen....vs ve seninde dedigin gibi yüzlerce dini konulu karikatür gördüm.

    Ancak Simdi neden olduda bir dini konulu karikatür Bu kadar cok tepki aldi.Soru bence bu.

    Olay basit dini tepkileri cok olan siyasal bir iktidar var ve Bu kesim kesim halka(tabana) yansiyor.Suna bakar misiniz "Devlet Geregini Yapar" deniliyor.

    Dinlerin ne oldugunu bilmeden yorum yapan bir güruh var ve Bu cogunlukta.Ancak herne olursa olsun sunu söylemek isterimki dinler tarihi sanildigindan cok kisadir ve Bu tarihin nesillere aktarilmasi mizahla da basbayagi olur Yani......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Din ile oynayan akil satip cok para kazanan oldukça bunlari cok goruruz kitaba değil vesveseye inaniyoruz oku emri unutuluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system_31 kullanıcısına yanıt
    çanakkale boşuna geçildi demiyoruz.. Düşmanı dışarda arayanlar!!!! içimizde...belkide yanıbaşınızda..

    Yazılarından çocuk ruhlu olduğu belli bu kişiler gerçek hayatta müslümanlara söyleyemeyecekleri sözleri küfürleri maalesef böyle ortamlarda ve yazılı basında dile getiriyorlar.kendi savundukları ideolojinin çürük ve basit olduğunun farkında değiller.



    Küfrederek ve küfrü savunarak alim ve modern olduğunu zanneden bu toplumun kenar mahallesi (fransızınıda gördük) maalesef dinden imandan nasibini alamayınca ilk fırsatta kinini kusmaktan da geri kalmıyor.



    Müslüman tanımını bile bilmeyen ve batılılar gibi çarpıtan bu topluma ne söylesek vazgeçmezler. Ölüm burunlarının ucuna gelince ölüm korkusu tüm vücutlarını sarınca sonsuz azabın tadını uzaktan alınca kömür gibi suratlarla bu dünyadan ayrıldıklarını herkes biliyor.



    Ölçüt olarak batıyı cetvel kabul edenlerin o cetvelin nasıl iki yüzlü olduğunu görmemeleri çok üzücü. Tarihi kaynaklar olmasa yüzyıllardır yaptıkları zulüm ve sömürü belgelenmese herkes inanacak!!



    Pkk ya destek çıkan batı sizede destek çıkar bu konuda endişemiz yok zaten.



    Müslüman bir ülkede azınlıklar herzaman olacaktır.fakat bu size küfretme özgürlüğü vermez.



    Özgürlük görmek istiyorsanız ve samimi olarak öğrenmek istiyorsanız. Fatihin İstanbulu fethettinde yayınladığı AMANNAMEyi okuyun.

    Hazmedemeyip kabullenemeyen ateist ve dinsizler bu topraklar gırgır yeri değil.



    Sabırsız olduğunuz malum fakat sabredip okuyun ibret alın.

    www.tahavi.com/tarih/044.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:



    Ölüm burunlarının ucuna gelince ölüm korkusu tüm vücutlarını sarınca sonsuz azabın tadını uzaktan alınca kömür gibi suratlarla bu dünyadan ayrıldıklarını herkes biliyor.





    Bu cümle zaten inancının temelini özetliyor. Korkuya dayalı, başka bir mantık aramaya gerek yok. Zaten mantık korku etrafında şekilleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateistlere, deistlere, yahudilere, ona buna sövüp saymak serbest ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kril

    Almayın beğenmiyorsanız. Her yayın size hitap etmek zorunda değil.
    Siz de sivri kalemli çizerlere bakıp "bunlar" diye genelleyip hepsine saydırıyorsunuz.
    Müstehak size o yüzden.

    seninki değer bizimki değmez öyle mi?
  • derginin kapatılmasına sevindim aynı kararı şirk koşan malum dergi için de istiyoruz.
  • anlamadığınız şey şu madem inanç özgürlüğünden yanasınız (sözüm müslümanlara) ozaman bende şuan yaşayan bir insana taptığımı söylesem veya bir bardağa taptığımı. bu noktada benim taptığım şeye hakaret edildiğinde aynı şekilde tutum gösterilir mi? benim inandığım şeyin mantıklı ya da mantıksız olması fark etmez aynı ülkenin hukuku islam karikatürlerini hakaret olarak yasaklayıp ceza uygulayabiliyosa benim inandığım şeyede aynı şekilde hassasiyet gösterilmesi gerekir, ki bu bir nesneye yönelikte olabilir bir futbolcuyada.
    işin özeti birinin kutsal saydığı şey başkasına göre kutsal olamayacağı için bu karikatürde düşünce özgürlüğüne girer kimsede laf edemez. bu kadar net.

    ek olarak:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harold Linus -- 18 Şubat 2017; 0:41:37 >






  • Bunun da kapatılması gerekmez mi? Samimi olun lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kril

    Almayın beğenmiyorsanız. Her yayın size hitap etmek zorunda değil.
    Siz de sivri kalemli çizerlere bakıp "bunlar" diye genelleyip hepsine saydırıyorsunuz.
    Müstehak size o yüzden.

    O zaman bende seni beğenmiyorum girme siteye, hatta bu ülkede yaşama. Hatta yüzde 50 lik bir ezici üç var o zaman hiç yaşamayan hakkın yok diye uzar gider senin yoruma göre yorum yaparsak. Kimseye ne hakaret nede böyle karikatür yapılmamalı. Bence bu yorumunuzu silin.
  • Abicim hakaret makaret te yok hani olsa tamam diyeceğim de...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leto Atreides II


    quote:

    Orijinalden alıntı: Exnuc


    quote:

    Orijinalden alıntı: shegenli chingen

    git dergiyi bas ozaman bilader

    Zaten bunu bekliyorsunuz değil mi! Devlet gerekeni yapar merak etmeyin siz. Burada da konu açarsınız "özgürlük" diye.

    Kusura bakmayın bu memlekette İslam'ı hazmedemiyor olsanız da bu din kıyamete kadar var olacak.

    merak etme islam'ın kıyameti yakındır, bilim dinleri yenecek

    Biraz Okusaydın İSLAM=BİLİM olduğunu bilirdin.




  • Akp sayesin de "deist" oldum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wallace Junior

    anlamadığınız şey şu madem inanç özgürlüğünden yanasınız (sözüm müslümanlara) ozaman bende şuan yaşayan bir insana taptığımı söylesem veya bir bardağa taptığımı. bu noktada benim taptığım şeye hakaret edildiğinde aynı şekilde tutum gösterilir mi? benim inandığım şeyin mantıklı ya da mantıksız olması fark etmez aynı ülkenin hukuku islam karikatürlerini hakaret olarak yasaklayıp ceza uygulayabiliyosa benim inandığım şeyede aynı şekilde hassasiyet gösterilmesi gerekir, ki bu bir nesneye yönelikte olabilir bir futbolcuyada.
    işin özeti birinin kutsal saydığı şey başkasına göre kutsal olamayacağı için bu karikatürde düşünce özgürlüğüne girer kimsede laf edemez. bu kadar net.

    ek olarak:





    Bu mantıkla herşeyi meşrulaştıralım o zaman.Herkes birbirine ana avrat sövsün ve buda düşünce özgürlüğü olsun.Mantığa gel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kril

    Almayın beğenmiyorsanız. Her yayın size hitap etmek zorunda değil.
    Siz de sivri kalemli çizerlere bakıp "bunlar" diye genelleyip hepsine saydırıyorsunuz.
    Müstehak size o yüzden.

    birinin söylediğini bütün oy verenlere mal etmeyi sizden öğrendik Müstahak kime oluyor acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 18 Şubat 2017; 0:45:52 >
  • Niye tam simdi yapiliyor? Provokasyon var. Turbanli kizin dayak yemesi simdi de bu..



    Yani neden bunlar simdi oluyor? Bunlar tepki oylari yaratip evet leri artiracak seyler...



    Sanirim HAYIR lar ciddi ondeki ellerinden ne gelirse yapmaya basladilar.





    Vatandasa neden EVET demeleri gerektigini anlatacak argumanlari yok. Karsi tarafa terorist diyorlar.



    Hayir cikarsa ic savas cikacak diyorlar.



    Ulkemizi tekrar ele gecirmeye az kaldi diyorlar. 90 yildir ilk kez yakiniz diyorlar.



    Yani her turlu yolu deneyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fruko_38


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wallace Junior

    anlamadığınız şey şu madem inanç özgürlüğünden yanasınız (sözüm müslümanlara) ozaman bende şuan yaşayan bir insana taptığımı söylesem veya bir bardağa taptığımı. bu noktada benim taptığım şeye hakaret edildiğinde aynı şekilde tutum gösterilir mi? benim inandığım şeyin mantıklı ya da mantıksız olması fark etmez aynı ülkenin hukuku islam karikatürlerini hakaret olarak yasaklayıp ceza uygulayabiliyosa benim inandığım şeyede aynı şekilde hassasiyet gösterilmesi gerekir, ki bu bir nesneye yönelikte olabilir bir futbolcuyada.
    işin özeti birinin kutsal saydığı şey başkasına göre kutsal olamayacağı için bu karikatürde düşünce özgürlüğüne girer kimsede laf edemez. bu kadar net.

    ek olarak:





    Bu mantıkla herşeyi meşrulaştıralım o zaman.Herkes birbirine ana avrat sövsün ve buda düşünce özgürlüğü olsun.Mantığa gel.

    Doğru olanda bu olur zaten. Gelişmiş ülkelerde durum bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.