Şimdi Ara

Fuko vs Habermas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fuko'nun havada, karada, suda, su altında, uzayda her yerde çakacağı versus. Nokta artı ünlem işareti.



  • Habermas kim ola
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Alamanların son prensi
  • Fuko vs baudrillard
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Fuko'nun tarihsel analizleri iyidir. Baurillard'ın güncel analizlerii...

    Ama hepsini toplasak bir Nietzcshe etmez bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınsavcısı

    Fuko'nun tarihsel analizleri iyidir. Baurillard'ın güncel analizlerii...

    Ama hepsini toplasak bir Nietzcshe etmez bak.
    Niçenin epistemesi yanında baudrillard reyiste

    Ölümün perspektifinin

    Çözümlemesini yapmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 20 Ağustos 2018; 10:46:28 >
  • Fuko reyis der ki



    Düşünce-ruh=beden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spam konu açmamak için buraya yazıyorum

    Fukonun güç hakkında söyledikleri boşlukta sallanan adama çıkıyor.Bu anlamda güç yadsanmamalı.Yalnız güç ''ötekini'' ezmek ,bastırmak için değil kendinden çoğaltıp başkalarına saçmak için kullanılmalıdır.Nitekim belli güç seviyelerinde bulunan anlayış ve görgü sahibi adamların uzlaşmaları da kolaydır

    Fuko muhtemelen başkalarının iyiliğini gözettiğimi kendime zannettirip başkalarına da zannettirmek için dediğimi söyleyecektir.Bu doğru,evet.İste ya da isteme başkalarını etkilediğim ve bu etkileme sonucunda duygulanış fikirlerini değiştirdiğimi inkar edecek değilim.Kanla yıkanmanın kelimelerle yıkanmanın farklı olduğu illüzyonuna yakalanarak ahlaksız davranmış olabilirim.Ama mutlağı kovalamayı bıraktım ben
  • Fuko hakkında duyduklarım şu:

    Olgular esasen yerli yerinde olmalıdır esasen de öyledir. Bunlar organize içerir ve bu organize hal belli birliktelik içerirken aynı şeyi söyler.

    Eğer ki bu durum konusunda önceden öngörülemeyen haller bu bütünlükte değilse bu bütünlüğü tamamlamak adına bir kısım materyaller destek yapılır. Sandalyenin ayağı kısadır masanın üst dengesi bozuktur vs.

    Buradaki tamamlama safhası ise açıkça görülebilir bir işçilik olmalıdır. Yani sandalyeye ek tahta çakılırken ya da masanın üstü zımparalanırken bu tutum görülebilir bir şekilde yapılmalıdır.

    ...............

    Bu şekilde esasen doğru sandalye ayağı desisi doğru masa üstü mevcuttur savı eğer ki değilse bunu göstererek düzeltilerek korunur.

    Yani düzen tertip asıl iken bozukluk arızidir ve bu arizi durum gizlenmeden yapılan çaba da durumu kotarma adına değil ilk savı destek adına yapılır.

    Özbenliği suçlamadan ortaya konan eserde kusur aramadan gösterilen saf düzeltme düzenleme hali.

    Bana göre Fuko eşyanın ilk halinin olması gerekeni tasvir eder ve planındaki farkı da gözle görülecek şekilde düzeltilmesini ister.

    Zira olması gerekene müdahale edilmiş olduğundan dolayı ikinci haldeki takınılan tutum, bu müdahaleyi irdelemekte eleştiriye tabi tutmaktadır.

    .............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Şubat 2019; 16:49:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Habermas hakkında anladıklarım:

    Bir olgunun salt görünümü o olgunun o olduğuna dair kanı verebilir ancak tanım içermez. Ta ki kişi o olgu hakkında yolun sonuna gidene kadar. Bu şekilde tanımı bulunan olgu artık odur ve benzeri şekilde değildir. Bu açıdan tanım ve kesinlik habermas için anlamlı bi birliktelik.

    İnsanlar esasen her şeyi göremezler hatta baksalar bile.
    Bu açıdan beynin yorumu önemlidir ve düşünceler bu açıdan baskı altındadır. Zira her şeyi göremeyeceğim bilen ve baksa da bu durumun altında ezilen bir düşünce yapısı vardır. Bu açıdan habermas yanımda kesinlik ve sonrasında bu güvenle beynin baskılanmaması adına bir açıklıkla konuya başlanmasını salık verir.

    ..........

    Tanım kesinleştikten ve beyin baskıdan kurulduktan sonra bütün mesele başından sonuna kadar bu tanım çerçevesinde çözüme kavuşmalıdır. Bu şekilde kesinliğin verdiği rahatlıkla oluşan sonuç göz denen azanın tarassutundan kurtulur. Her şeyi göremem diyen beyin kendine engel set çekmekten kurtulmuş olacaktır.

    ...................
    Habermas göre her şeyi görememizin sebebi kişiyi yansıtacak ikinci bir eş homojen insan olmamasındandır. Kişi bir ayna vasıtasıyla kendini tanımlayamaz. Aynadaki kişi camın kırılması halinde mutazzır değilken mesela suda aksini gören kişi suyun üstünden geçen gemi nedeniyle rahatsız olabilir.

    En doğal hali ile kendini gören kişi(sudaki akis) bu halin yap bozlarına karşı ansiyetiktir. Eğer ki doğallık bozulmuşsa görüntü netleşmiş ancak her şeyi göremediğinden bu durumdan rahatsızlık var olduğundan mesela aynadaki görüntü, esasen yadsınır ancak zaten netlik görece olduğundan anksiyete uyandırmaz.

    ...............

    Habermas için tanıma kesinlik beynin baskılanmaması doğal insan, tabi görüntü halleri olguları açıklama için önem arzederken kendi felsefesinin sonu dahi başı gibi kesinlik arayışı ile son bulur. Buna göre baştan sona giderken sonda da aynı şekilde o olduğu düşünülen değil o olan kavramın kesinliği aranarak test edilmiş tanımlar yapılır.

    ........

    Fuko olması gerekenin doğruluğunu kabul ederken, habermas o olduğunu düşündüğün şeyin o olduğunu anlamak için başta ve sonda test yapma ve tanımı oluşturma taraftarıdır.

    Fukoya göre çok ayrıntıcı ve sorgulayıcı olduğu başından sonuna tutar aradığı görülüyor.

    ..........

    Fuko tamamlanmış yapıların adamıdır ancak haber asın elinde tanım dahi yoktur. Bu açıdan Fuko görülendekini düzenleme adına ön planda iken habermas tanımın kesinliğin kabul ile teklif sunar. Bu teklif kabul edilirse habermas gözün her şeyi göremediği dünyada eksik halayı tamamlayacaktır.

    Felsefe adına Gizli kahraman habermas olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Köpeğe bakışta köpek değil köpek fikri öncelenmelidir

    Örneğin köpeğin iradesinin olmaması onun evde tutulmasını gerektirmez.Zira bir varlığı evde hapsetmek özgürlüğün ihmalidir.Aynı şekilde hayvanın kötülüğü ahlaki morale değil yapıp etmelerine bağlıdır.Bunun fukonun bahsettiği kimlikten farkıysa insanların ortak dil kurabilme becerisi yani mümkünatı olan varlıklıkların olmasıdır.Köpek için söylem yoktur çünkü onun için düşünsel dil yoktur.Sadece duygusal dil vardır.Peki neden bu öncüller doğrultusunda köpekle entelektüel meseleler hakkında konuşmak gerekli kılınmıyor ? Öncelikle insan rol yapamaz.Yani öznel alışkanlık(çoğu zaman common sense kavramına uzanan) uzayından çıkamaz(bunun için aşağıda da belirttiğim zihnin dışından çıkma hadisesinin gerçekleşmesi lazım).Böylelikle oluşan boşluk ve bu boşluğun fikirden çıkan söylemin yerine geçen sahte-dille kapanması gerçekleşir.Zira genel özgürlük tanımının güç problemi ekseninde anlaşılması ve hissi anlamda anlaşılan kötülük dilin tersine verili olanın kendisi değildir sonradan eklenen şeylerdir

    Tabi zihinin kendisi katlanıp patlatılmazsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 14 Şubat 2019; 20:33:20 >




  • Derridanın kimlik analizinin fukonun kimlik analizinden iyi olduğu gerçeği.Ama hangi fuko



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Şubat 2019; 8:31:21 >
  • Naziklik iktidardır hatta iktidar alışverişidir.Bozuk duygulanışların kişiyi nesnesi yapmasının bir göstergesidir hem de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Şubat 2019; 8:42:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.