Şimdi Ara

Fotografçılar Neden Bencil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fotografçılar Neden Bencil?


    Kaç yerde fotoğraf çekindim resimleri alıyorum fakat fotoğrafları usb den almak istiyorum orijinal dosyasını bana ver diyorum vermiyor

    Neden?



  • ben bunu düğün fotoğrafçımda yaşadım
    düğün fotoğraflarımızı çekti,fakat orijinal imajları vermedi.sadece bit kadar küçük hallerini verdi.bir de 600 lira para aldı.Haram zıkkım olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webislander

    ben bunu düğün fotoğrafçımda yaşadım
    düğün fotoğraflarımızı çekti,fakat orijinal imajları vermedi.sadece bit kadar küçük hallerini verdi.bir de 600 lira para aldı.Haram zıkkım olsun...




    fotoğrafçıların alayı böyle
  • UP
  • yorumu eksileyen vatandaş heralde düğün fotoğrafçısı ki zoruna gitmiş..
  • Bir benzerini arkadaşım yaşadı. O yüzden çekimden önce bu konuda anlaşmalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    Bir benzerini arkadaşım yaşadı. O yüzden çekimden önce bu konuda anlaşmalısınız.




    neden yapıyorlar böyle sizce?
  • Fotoğrafçıya gidip vesikalık çektirdiğinizde negatifleri veriyorlar mıydı eskiden? Aynı mantığı devam ettiriyorlar kendilerince. Ama anlamadıkları şu, artık fotoğraflara albümlerde bakılmıyor, dijital albümlerde , telefonda, bilgisayarda, televizyonda bakılıyor. Bu ortama aktaramadığımız bir fotoğraf bizim için neredeyse yok gibi bir şey. Ama fazla direnemezler, çağa ayak uydurmak zorundalar. RAW dosyayı vermezler belki ama bugün için 4k bir jpeg verilmesi gerek bence.
  • bir defa fotoğraf sütüdyosu sahibini şikayet etseniz siz haklı çıkarsınız. ya orjinallerini verecek ha vermiyorsa da o görüntüleri bilgisayarından silmek zorunda hem vermiyor,hem silmiyorsa kişisel verileri izinsiz temini ve kullanımı suçunu işliyor demektir.
    nasılki izinsiz birinin fotoğrafını çekip facebookta falan paylaşsak o kişi de bizi şikayet etse suçlu biz oluruz. bu da tıpkı o tür bir vaka.
    fotoğrafçı size çirkef yapıyorsa siz de daha büyüğünü yapın, şikayet edin, polis gelsin hard disklere el koysun
  • Valla memleketten diycem... şık olmayacak ! Çünki ben hiç mi hiç konuşmadığım halde elin "GAVUR" dediğimiz adamı hepsini de bana dijital olarak da vermişti. Sanırım bizim uyanıkların derdi "Kişi az-çok biliyor ise benim çıkarttığım işlerden kendisine göre farklı sonuçlara da ulaşamasın" olabilir. Çünki ne gibi haklı gerekçesi olabilir ?! Tamam fotoğrafçının da hakları var, o fotoları çeken o. Fakat modellerin de burada hakları var ki mantıken modelin hakları fotoğrafçıdan daha çok. Öyle ya Dünya'da 1 numaralı fotoğrfçı da olsan ben sümüklü bir zibidi de olsam izin vermedikten sonra o çektirdiğim fotoğrafları hiçbir yerde gösteremezsin.

    TR'de kanun ne der hiç bilinemez bir alem o alan da gerçi ama 'kişi dese ki benim görüntülerimi gasp etti vermiyor'(gibi yani bu kadar da abartılı değil de hani) mantıken hepsini alması ve hatta kopyalarını dahi bulundurmaması gerek fotoğrafçının diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim elbette, hani şu klişe lafı söyleyeyim "Sesli düşünüyorum" diyeyim .

    Bu arada konudaki yorumlara EKSİ basan arkadaş(lar) ın da böylesi ticari bir ortamda bu işin ticaretini yapanlar olduğuna dair yüksek şüphelerim var. Yeri geldi mi onlar da bir ürün alırlar iken falan "Tüketici hakları" diye yüksek oktavtadn ses etmesini bilirler tabi.




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    evet sözlediklerinize ben de katılıyorum vermesi lazım,dijitallerini verdikten sonra o fotoğrafları da bilgisayarından silmesi gerek.

    esnaf fotoğrafçılar milleti aslında kazıklıyor. çünkü analog makinelerin çekmiş olduğu fotoğrafları da aynı fiyata basıyorlar dijital makinenin çektiğini de. halbuki analog makine filmini banyo ettirip kimyasallar kullanıyorsun bir sürü emek harcıyorsun,ama dijitalde extra bir harcama masraf yokken neden aynı parayı alıyorlar? dijital fotoğrafların baskısı daha ucuza olması gerek.
  • Esas daha fenası düğün salonu,restoran gibi yerlerin birileri ile anlaşıp düğün sahibine "yasak" diye fotoğraf çektirmemesi...Hatta belediyelerin nikâh salonları da buna dahil...
    Fotoğrafçı ile anlaşıp parayı alıyorlar,ondan sonra düğüncü ne yaparsa yapsın mantığı var...
  • Bence düğün fotoğrafçılarının Jpeg'leri vermemesinin asıl sebebi teknik yetersizliklerinin ortaya çıkacak olmasından duydukları endişe. Çünkü çoğu düğün fotoğrafçısına bakıyorum (özellikle gittiğim şehir dışı mekanlarda denk geldiğim dış mekan çekimlerine) çoğunun elinde giriş/orta seviye bir DSLR, üzerinde kit lens (18-135mm revaçta) ve orta karar bir flaş, yanında bir eleman da reflektörü tutuyor, hop ekipman tamam. Bir de çoğu direkt Jpeg çekiyor, RAW işleyeyim de hiç o gelinliklerdeki beyazlar patlamasın, yakın portrelerde tonal ayarlama yapalım felan hakgetire. E hadi hepsini geçtin insan makinadan bi beyaz ayarı felan yapar, o da yok. Çekimlerini otomatik modda yapan adam bile gördüm. E bunca şeye rağmen fotoğrafları müşteriye örneğin 10-15cm fotoğraf kağıdına çıktı olarak verince bu boyut birçok hatayı ve eksikliği gizliyor. Baskının güzelliğini de ekleyince fotoğraflar göze hoş geliyor. Oysa Jpeg verseler ve müşteri bunu 40-50" arası bir TV'de açmaya kalksın asıl gerçekle karşılaşır. Hele 4K TV'de hiç bakmasınlar daha iyi.

    Ha tüm bunlara rağmen kendi düğünümde de benzer durumlara bizzat şahit oldum maalesef, yine de onca eksikliğine rağmen tüm pozların Jpeg'ini almayı başardım. Tabi yukarıda saydıklarıma bir ekleme yapmak da gerek, kadraj, netleme, vb bilgiler de eksik olunca seri çekimle binlerce poz çekilip içinden en güzel ve netleri seçilerek müşteriye sunuluyor. İşte o iyi kötü ve çoğu seriye alınmış binlerce Jpeg'i almak da kötü oluyor, işin yoksa ayıkla pirincin taşını.




  • Evet, bu kendi düğününde kendin fotoğraf çekememen kadar "MAFYA" vari bir başka olay olamaz !!! Bu konuyu aslında topyekün gündeme taşımak lazım. Ne müthiş saçmalıktır. Düğün benim, o fotoğrafçı biz varız diye para kazanacak. Fakat biz cezalıyız bu olayda, foto çekmek yasak ! Ülkemdeki en zır-zop durumlardan birisi. Ben kardeşimin düğününde foto çekemedim yahu ! Daha ben ne diye fotoğraf ile ilgilendim ki bunca yıl !? Pek düğüne de gitmediğimden böyle bir şeyin başıma geleceğini dahi hayal edememiştim. Rezalet falan çıkmasın diye de boşverdim. Her şeyine masraf ediyorsun, o ortamın olma sebebisin ama kendin fotoğraf çekemiyorsun ! %100 rezaletten başka bir tanımı olamaz bunun. Ben yurtdışında daha çok evlilik gördüm. Hepsine de makinam ile gittim, çatııır çatır da çektim. Hiçbirinde de fotoğrafçı gelip de "Hop arkadaş ne yapıyorsun" demedi. Biz ne acayip bir milletiz şaşıyorum. Bunlara bu yetkiyi nasıl vermişiz ve de nasıl da suç işleyecekmişiz gibi de hani yakalandık tüh çekmeyelim bari falan diye de kabulleniyoruz.




  • Dugunde fotografciyla anlasirsaniz, fotografcinin cekime izin vermemesi de, ta boyut jpeqleri vermemesi de gayet normal. Cunku adam ticaret yapiyor. Dukkan giderleri,calisan giderleri vs.

    Sahsen ben izin vermemelerini mantikli buluyorum.

    Ne kadar cok kazanirsa o kadar iyi. Cunku bir tek yaz sezonu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Evet, bu kendi düğününde kendin fotoğraf çekememen kadar "MAFYA" vari bir başka olay olamaz !!! Bu konuyu aslında topyekün gündeme taşımak lazım. Ne müthiş saçmalıktır. Düğün benim, o fotoğrafçı biz varız diye para kazanacak. Fakat biz cezalıyız bu olayda, foto çekmek yasak ! Ülkemdeki en zır-zop durumlardan birisi. Ben kardeşimin düğününde foto çekemedim yahu ! Daha ben ne diye fotoğraf ile ilgilendim ki bunca yıl !? Pek düğüne de gitmediğimden böyle bir şeyin başıma geleceğini dahi hayal edememiştim. Rezalet falan çıkmasın diye de boşverdim. Her şeyine masraf ediyorsun, o ortamın olma sebebisin ama kendin fotoğraf çekemiyorsun ! %100 rezaletten başka bir tanımı olamaz bunun. Ben yurtdışında daha çok evlilik gördüm. Hepsine de makinam ile gittim, çatııır çatır da çektim. Hiçbirinde de fotoğrafçı gelip de "Hop arkadaş ne yapıyorsun" demedi. Biz ne acayip bir milletiz şaşıyorum. Bunlara bu yetkiyi nasıl vermişiz ve de nasıl da suç işleyecekmişiz gibi de hani yakalandık tüh çekmeyelim bari falan diye de kabulleniyoruz.

    sen ilk önce bunun için mafya olan düğün salonu için kira bedeli isteyen düğün salonu sahiplerine cat(fotoürafcılaradan istenen kira bedeli ayrıca kamera cekim ücretini dahi cebine atan düğün salonu sahipleri var bilmeden işkembeden sallamayın.).ayrıca bu işten orada evine ekmek götüren insanlar var.bu kadar mezarcı olmayın bence.bencillik yapmayın.ozaman kuaförde gelin başına iki saat için bin lira neden veriyorsunuz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 28 Kasım 2015; 11:44:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Bence düğün fotoğrafçılarının Jpeg'leri vermemesinin asıl sebebi teknik yetersizliklerinin ortaya çıkacak olmasından duydukları endişe. Çünkü çoğu düğün fotoğrafçısına bakıyorum (özellikle gittiğim şehir dışı mekanlarda denk geldiğim dış mekan çekimlerine) çoğunun elinde giriş/orta seviye bir DSLR, üzerinde kit lens (18-135mm revaçta) ve orta karar bir flaş, yanında bir eleman da reflektörü tutuyor, hop ekipman tamam. Bir de çoğu direkt Jpeg çekiyor, RAW işleyeyim de hiç o gelinliklerdeki beyazlar patlamasın, yakın portrelerde tonal ayarlama yapalım felan hakgetire. E hadi hepsini geçtin insan makinadan bi beyaz ayarı felan yapar, o da yok. Çekimlerini otomatik modda yapan adam bile gördüm. E bunca şeye rağmen fotoğrafları müşteriye örneğin 10-15cm fotoğraf kağıdına çıktı olarak verince bu boyut birçok hatayı ve eksikliği gizliyor. Baskının güzelliğini de ekleyince fotoğraflar göze hoş geliyor. Oysa Jpeg verseler ve müşteri bunu 40-50" arası bir TV'de açmaya kalksın asıl gerçekle karşılaşır. Hele 4K TV'de hiç bakmasınlar daha iyi.

    Ha tüm bunlara rağmen kendi düğünümde de benzer durumlara bizzat şahit oldum maalesef, yine de onca eksikliğine rağmen tüm pozların Jpeg'ini almayı başardım. Tabi yukarıda saydıklarıma bir ekleme yapmak da gerek, kadraj, netleme, vb bilgiler de eksik olunca seri çekimle binlerce poz çekilip içinden en güzel ve netleri seçilerek müşteriye sunuluyor. İşte o iyi kötü ve çoğu seriye alınmış binlerce Jpeg'i almak da kötü oluyor, işin yoksa ayıkla pirincin taşını.

    her elinde prof görünümlü makina alan prof fotoğrafcı oldu başımızn belalıları.gerci cep telefonuyla dış cekim yapmaya kadar gelen insanlar olduktan sonra normal. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Esas daha fenası düğün salonu,restoran gibi yerlerin birileri ile anlaşıp düğün sahibine "yasak" diye fotoğraf çektirmemesi...Hatta belediyelerin nikâh salonları da buna dahil...
    Fotoğrafçı ile anlaşıp parayı alıyorlar,ondan sonra düğüncü ne yaparsa yapsın mantığı var...

    burada sıkıntı düğün salıonu restoran nikah saloınu gibi yerlerde düğün başına bir dünya kira ücreti alan salon sahipleri restarunt sahipleri nikan salonu sahipleri belediyeler.fotoğrafcılardan kira ücreti alınıyor ama coğu kişi bunu bilmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

    evet sözlediklerinize ben de katılıyorum vermesi lazım,dijitallerini verdikten sonra o fotoğrafları da bilgisayarından silmesi gerek.

    esnaf fotoğrafçılar milleti aslında kazıklıyor. çünkü analog makinelerin çekmiş olduğu fotoğrafları da aynı fiyata basıyorlar dijital makinenin çektiğini de. halbuki analog makine filmini banyo ettirip kimyasallar kullanıyorsun bir sürü emek harcıyorsun,ama dijitalde extra bir harcama masraf yokken neden aynı parayı alıyorlar? dijital fotoğrafların baskısı daha ucuza olması gerek.

    yahu zaten eskiden filmlerden banyo ücreti alınıyordu şimdi banyo ücreti alınmıyorki zaten.sen daha dünyadan haberin yok.
    cok biliyorsan kolaysa anlattığın kadar git bir fotoğraf stüdyosu ac .bu kadar mezarcı olmayın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 28 Kasım 2015; 11:49:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Valla memleketten diycem... şık olmayacak ! Çünki ben hiç mi hiç konuşmadığım halde elin "GAVUR" dediğimiz adamı hepsini de bana dijital olarak da vermişti. Sanırım bizim uyanıkların derdi "Kişi az-çok biliyor ise benim çıkarttığım işlerden kendisine göre farklı sonuçlara da ulaşamasın" olabilir. Çünki ne gibi haklı gerekçesi olabilir ?! Tamam fotoğrafçının da hakları var, o fotoları çeken o. Fakat modellerin de burada hakları var ki mantıken modelin hakları fotoğrafçıdan daha çok. Öyle ya Dünya'da 1 numaralı fotoğrfçı da olsan ben sümüklü bir zibidi de olsam izin vermedikten sonra o çektirdiğim fotoğrafları hiçbir yerde gösteremezsin.

    TR'de kanun ne der hiç bilinemez bir alem o alan da gerçi ama 'kişi dese ki benim görüntülerimi gasp etti vermiyor'(gibi yani bu kadar da abartılı değil de hani) mantıken hepsini alması ve hatta kopyalarını dahi bulundurmaması gerek fotoğrafçının diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim elbette, hani şu klişe lafı söyleyeyim "Sesli düşünüyorum" diyeyim .

    Bu arada konudaki yorumlara EKSİ basan arkadaş(lar) ın da böylesi ticari bir ortamda bu işin ticaretini yapanlar olduğuna dair yüksek şüphelerim var. Yeri geldi mi onlar da bir ürün alırlar iken falan "Tüketici hakları" diye yüksek oktavtadn ses etmesini bilirler tabi.

    bende veriyorum dış cekimlerin orjinallerin dvd de .o gavur dediğin yurt dışındaki cekimlere kac bin avro aldı senden onu niye söylemiyorsun.almanyadaysan kesin 2 bin avrodur. :)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.