Şimdi Ara

Evrim teorisini düşününce size de saçma gelmiyor mu? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
1
Favori
8.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuran üzerinden konuşacağım. Evrim Teorisi canlıların aşamalı olarak gelişiminin somut kanıtlarını ortaya koyar. Bu kanıtlar farklı şekilde yorumlanabilir. Bazı kişiler bu teorinin ateizme götürdüğünü, bazıları da bunu yaratıcının canlıları yaratma yöntemi olduğunu söyler. Bilimsel bir teorisi üzerinden felsefi çıkarımlardır.

    Kuran türlerin sabitliğinden bahsetmez. Hatta insan, insan var olmadan önce uzun bir zaman geçtiğini belirtir.

    ''İnsanın üzerinden, henüz kendisinin anılan bir şey olmadığı uzun bir süre geçmedi mi?'' (İnsan suresi 1. ayet)


    Şahsen evrimsel sürecin Allah'ın yaratma şekli olabileceğini düşünüyorum ve Kuran açısından buna engel teşkil eden tek bir ayet yok. Tüm canlıların ortak genetik atadan gelmesi, evrenin tek bir noktadan başlaması, canlıların ham maddelerinin aynı olması ve kuantum dolanıklığı, tıpkı tüm varlığın geriye doğru gidildiğinde Allah'ın birliğinde buluşması gibi olduğunu düşünüyorum.

    İnsan hücre seviyesinde incelenirse diğer canlılardan farklı değildir. Bir bitki hücresi ile hayvan hücresi temel olarak aynıdır. Ayrıca çok hücreli canlılar fizyolojik olarak çok benzerdirler ve genetik olarak paylaştıkları özellikler tek bir başlangıcın varlığına delildir. Bu şekilde insan türünü hayvanlardan ayırmak mümkün değildir. Hayvanlar ile eş değer görülebilir. Fakat insan türü tarih boyunca tüm canlılara hükmetmiştir. Çünkü son derece gelişmiş ve hala tam olarak çözülemeyen bir beyine sahiptir.Diğer hayvanların kanatları olabilir, daha hızlı koşabilir yada daha güçlü olabilirler ama insan türü zekası ile tüm eksiklerini bertaraf ediyor. İnsanın diğer türlerden hiyerarşik olarak üstün olduğu açıkça ortadadır.

    Dünya'da insan türü gibi medeniyet kurabilen başka bir tür mevcut değil yada evreni ve hayatın anlamını sorgulayan bir tür de mevcut değil. Zeka en ayırt edici özelliktir. Eğer zekamız bu derece gelişmiş olmasaydı insan şuan tanımladığımız insan olmaktan çok uzak olurdu. Ancak uzak akrabaları gibi yaşamına devam ederdi. Diğer canlılarda da akıl var ama insan türünün beyni kadar gelişmiş değil. Bitkiler dışında (bitkiler hakkında pek bilgim yok) aklı olmayan bir canlı yoktur. Çok az gelişmiş olsa bile yaşamını devam ettirmesini sağlayacak bir akla sahiptir.

    Evrendeki tüm olayların arkasına fiziksel sebepler gizlenmiştir. Bilim ise bunu keşfetmenin yoludur. Evreni inceleyecek olursak aslında her daim evrimsel sürecin hakim olduğunu görürüz. Evren Büyük Patlama'dan bugüne kadar sürekli evrim geçiriyor.

    Kuran'da insanların su ve topraktan yaratıldığı söylenir. Evrim Teorisi canlılığın başlangıcını açıklayan bir teori değildir. Canlılık var olduktan sonraki süreci açıklamaya çalışır. Abiyogeneze göre canlılık suda başlamıştır. Topraktaki maddeler insanda da mevcuttur.

    Dünya tarihi sadece insanlık tarihini kapsamıyor. İnsan var olmadan önce de canlılık vardı. Dünyada işleyen bir sistem var. Dediğin gibi olması için insanın ilk canlılardan olması gerekirdi. Hatta canlılık ile aynı anda var olması gerekirdi. Bunun olmasını gerektirecek bir durum yok. Tüm canlıları çarklara benzetelim. Bu çarkların uyumlu bir şekilde çalışması için ilk önce bir çarkın dönmesi gerekir. Bu çarklar sırasıyla uyumlu bir şekilde dönerse insanın çarkı da dönecektir. Yani önceki çarkların insan için faydası yok diyemeyiz. Bu evrende işleyen bir mekanizmadır. Allah yaratılanları fiziksel sebepler ile var ediyor. İnsanların bilim yoluyla bunu keşfetmesine olanak kılınıyor.

    Kuran'da aniden bir yaratılıştan söz edilmez. Hiçbir ayette yaratılış açıkça izah edilmemiştir. Fakat bazı ayetler yaratılışa dair işaretler içeriyor. Mesela bu ayet yaratılışın mekanik bir açıklamasının mevcut olduğunu gösteriyor :

    ''De ki: Yeryüzünde gezip dolaşın da, Allah ilk baştan nasıl yaratmış bir bakın. İşte Allah bundan sonra (aynı şekilde) ahiret hayatını da yaratacaktır. Gerçekten Allah her şeye kadirdir.'' (Ankebut suresi 20. ayet)

    Tek bir çelişki bile mevcut değil. Sadece yanlış yorumladığın için doğru olmayan çıkarımlarda bulunuyorsun.

    Şu videoları izlemeni öneririm:

    1-http://www.youtube.com/watch?v=UcHgqruO57A

    2-http://www.youtube.com/watch?v=n3RG7eSC1QA




  • Dinlere bakınca evrim gayet mantıklı geliyor bana göre bende eskiden dindardım evrimle tanıştım hayata bakış açım değişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zHellBoyz



    harbiden haklısınız hocam.ama insanlar hala kendini koruyacak birini arıyorlar.belki 400-500 yıl sonra bu din inanç iman kavramlarına gülüyo olcaz.
    insanlar ne zaman ki ölümsüzlüğü bulacak işte o zaman tüm dinler bitecek.




    _______________________


    valla harbiden helal olsun naaıl bu kadar sakin cevaplar verebiliyorsunuz karşı tarafın durmadan aynı şeyleri tekrar etmesine rağmen şaşırdım.takdir ettim. fırumda böyle insanlara rastlamak güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11numara -- 14 Ağustos 2014; 3:54:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TherafluForte kullanıcısına yanıt
    Kusursuz mimari? Ortada kusursuz bir mimari olsaydı(Bu arada mimari?!?) engelli çocuklar meydana gelmez, kuyruklu çocuklar, koca elli çocuklar(Bilimsel adını unuttum), dört kollu çocuklar vs. gibi şeyler olmazdı, hasta olmazdık, alerjimiz olmazdı ama var neden çünkü biz doğanın kendisinden geldik kusursuz değiliz biz bu aşamaya gelene kadar doğada hatalar oldu, başarısızlıklar oldu ama yinede doğa bunları düzeltti uyum sağladı adım adım aynı bilim gibi(Bilimde adım adım gelişir ya) ve bilim dünyası rüyaları açıklayabilir araştırmanı tavsiye ederimhttp://tr.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCya tamamen anlaşılmamış olsa da teoriler gayet mantıklı ama ben rüyanın dinlenmek için gerekli olduğunu görmüştüm bir yerde neresiydi tam hatırlamıyorum




  • Sadece vücudunun bir kısımına bakarak anlarsın bir Yaratıcının gerekli olduğunu.Bu tesadüf eseri veya evrimleşme sonucu veya herneyse olabilir mi ibu kadar muntazam bir düzen oluşabilir mi ?
  • Nationalsocial kullanıcısına yanıt
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Miller-Urey_Deneyi Bunu oku Türkçe'sini buldum bununla anlamış olursun bunu okudukdan sonra şüphen kalamyacak emin ol evrimin daha mantıklı geldiğini göreceksin
  • yine bir evrim konusu ve yine + ve - ları alan konu dışı zekasında yorumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkjuva

    Sadece vücudunun bir kısımına bakarak anlarsın bir Yaratıcının gerekli olduğunu.Bu tesadüf eseri veya evrimleşme sonucu veya herneyse olabilir mi ibu kadar muntazam bir düzen oluşabilir mi ?


    Güldürüyorsunuz hocam gerçekten gülüyorum .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pessimist_

    Topraktan yaratılma saçma diyen kavak ağacı tiplemesi dinazorların kuşlara dönüştüğüne inanıyor. Çok mantıklı nasıl inanmazsın? Burada İslam'ı eleştirenler ve ''Ateist'im sizin dininizi daha iyi biliyorum.'' diyen cahiller ayetlerin tefsiriyle ilgili ve fıkhi kurallarla ilgili hiç bir şey bilmiyorlar. İslam'ı eleştirebilmeniz için Siyer, Tefsir, Hadis, Kelam gibi ilimleri ezbere bilmeli. Bunun yanında biraz metafizik konularına hakim olmalı. Odun gelmiş kendini aydın(!) sanan cahil ateist kaynıyor ortalık.

    Dinozorlardan kuşlar mı? Puhahahaha



    Daha fazla rezil olmadan şu tartışmayı bırakın gençler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 14 Ağustos 2014; 11:41:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zHellBoyz

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Miller-Urey_Deneyi Bunu oku Türkçe'sini buldum bununla anlamış olursun bunu okudukdan sonra şüphen kalamyacak emin ol evrimin daha mantıklı geldiğini göreceksin

    iyide şimdi fikirlerimi yazıcam bana inançlı diycekler diye endişeleniyorum(ateistim).Miller deneyinde aminoasitler ortaya çıkmış gayet güzel fakat amino asitler proteinleri proteinler moleküler bileşenleri organları tüm organları birleştiren iskeleti eklemleri beyin sonra epidermis deri yani adam kimyasallardan aminoasit ortaya çıkarmış fakat kimyasal döküp beyin göz organlar çıkmaz bunların hepsinin sistem olarak çıkması hele imkansızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 14 Ağustos 2014; 12:48:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkjuva

    Sadece vücudunun bir kısımına bakarak anlarsın bir Yaratıcının gerekli olduğunu.Bu tesadüf eseri veya evrimleşme sonucu veya herneyse olabilir mi ibu kadar muntazam bir düzen oluşabilir mi ?


    Evet oluşabilir. Ayrıca muntazam falan da değil.

    Gözün Evrimi :
    http://evrimagaci.org/makale/149




  • Nationalsocial kullanıcısına yanıt
    http://evrimagaci.org/sayfa/makale-arsivi

    Bu site en iyi sitelerden burada aradığın her cevap bilimsel açıklamalarla var hepsini sana anlatmam çok çok uzun olur hem ben bile daha tamamını okuyamadım çok bilgi var çok ve bilgiyi sevdiğimden hepsini okuyacağım okuyorum :) bilim her şeyin cevabını verebilir, cevabı bilinmeyen şeylerin cevabını bilim er yada geç bulur.
  • hocam siz bunlara inanmıyorsunuz bence.(haşa)Allahın olmamasını istediğinizden dolayı bunların gerçekliğine inandırıyorsunuz kendinizi.Anlamıyorum abi (benden daha iyi bilirsin pek vakıf değilim) vücudumuzda akyuvarlar trombositler gidip zararlı hücreleri tanıyıp öldürüyor.beynımizde çoğunlukla sudan oluşan organımızda sayısız bilgi var ve sen farketmeden önüne geliyor bu bilgiler.dilde tat reseptörleri burunda koku veya kulaktakiler .bunların yapısına bakınca tamam zaten yapısı gereği yapıyor.yani bunun için oluşmuş.fakat hepsi yerli yerinde ve düzgün bir şekilde evrime uğramış.yani ihtiyacım olan işler için yürümek konuşmak duymak bilgileri akılda tutmak bunlardan biri için hücreler evrime uğramasa yada engelleyen bir faktör vs çıksa görmeyecek miydim. Bunlar özenli bir düşünme gerektiriyor.şu anda görüyoruz.yapısını çalişma mekanizmasını biliyoruz ve yukarıdaki yazıda da buna göre bilimsel olarak açiklanmiş ama sarj bıtiyor takıp yazıcam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

    Niye çekiniyorsunuz hocam fikirlerinizi sizde yazın, merak ettim

    Asıl olay ilk hücre oluşumunda. İlk hücre oluşmasına kadar olan süreçe kimyasal evrim deniyor ve biyolojik evrime göre çok daha uzun sürede oluştu. Hücre oluştuktan sonra tek hücreliler daha kolay ve efektif yaşayabilmek için koloniler oluşturuyor, kolonilerde hücre grupları kendi aralarında görev dağılımı yapıyor ve bu bahsettiğiniz sistemlerin temelini oluşturuyor. Ama sistemlerin bu kadar çok sayıya ulaşması ve bu kadar karmaşık hale gelmesi sistemin içinde yeni sistemlerin türemesi ile ortaya çıkıyor, mesela bütün nörolojik olayları ve canlı varlığı yöneten sinir yığınları(beyin) içinde belli bir kısmının koklama, görme, acı hissetme, hormonlar vb bölümlere ayrılması)

    Tabi sistemlerin oluşma sebepleri birbirinden farklı durumlar ile tetikleniyor. Sistemlerin ne şekilde, nasıl oluşacağı, neden bu kadar karmaşık iç içe oluştuğu tartışılan ve araştırılan bir durum.

    Hocam rasyonel ve bilimsel bir dille anlatmışsın gayet güzel fakat ne kadar tatlı ve rasyonel tarzda yazılırsa yazılsın ifade edilsin yineden sizinde belirttiğiniz (son cümlenizdeki)karmaşık ve komplike sistemlerin nasıl ortaya çıktığını açıklamakta zorlanıyoruz (batılı bilim dünyası)




  • Nationalsocial kullanıcısına yanıt
    "Mavi ışığın belirli dalgaboylarında, hematit elektriği iletebilmeye başlıyor. Parçacıklar, mavi ışık altında hidrojen perokside batırıldığında, açık olan bölgelerde kimyasal tepkimeler başlıyor. Hidrojen peroksit parçalandıkça, yapı içerisinde konsantrasyon (derişim, yoğunluk) farkları oluşuyor. Parçacıklar, bu yoğunluk farkları boyunca hareket edebiliyorlar ve en dip noktalarda, bir araya gelerek daha büyük yapılar oluşturabiliyorlar."

    Bu alttaki linkten bir alıntı laboratuvar ortamında yaratılmış cansız parçacıklar yani gerekli kimyasallar tepkimelere girerek hareket edip birbirleriyle kaynaşarak aynı bina inşa eder gibi bilinçsizce inşa ediliyor. Yani ilk başta inorganik kimyasal birleşimlerle ilk tek hücreli canlı ortaya çıkmış olabilir çünkü milyon yıllar var arada dünyanın yaşı 4,54 milyar yıl zaten gerisini sen hesap et

    http://evrimagaci.org/fotograf/75/3227




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zHellBoyz

    "Mavi ışığın belirli dalgaboylarında, hematit elektriği iletebilmeye başlıyor. Parçacıklar, mavi ışık altında hidrojen perokside batırıldığında, açık olan bölgelerde kimyasal tepkimeler başlıyor. Hidrojen peroksit parçalandıkça, yapı içerisinde konsantrasyon (derişim, yoğunluk) farkları oluşuyor. Parçacıklar, bu yoğunluk farkları boyunca hareket edebiliyorlar ve en dip noktalarda, bir araya gelerek daha büyük yapılar oluşturabiliyorlar."

    Bu alttaki linkten bir alıntı laboratuvar ortamında yaratılmış cansız parçacıklar yani gerekli kimyasallar tepkimelere girerek hareket edip birbirleriyle kaynaşarak aynı bina inşa eder gibi bilinçsizce inşa ediliyor. Yani ilk başta inorganik kimyasal birleşimlerle ilk tek hücreli canlı ortaya çıkmış olabilir çünkü milyon yıllar var arada dünyanın yaşı 4,54 milyar yıl zaten gerisini sen hesap et

    http://evrimagaci.org/fotograf/75/3227

    Zaten ben tek hücrelilere maantıksız demedim 46 kromozm sıcakkanlı akciğer solunumu yapan memeli iskelet sisteminde organları eklem epidermis karmaşık bir beyin ve sinir sistemi trilyonlarca hücresi olan ışık algılayabilen senkronize çift göze ve sadece tek bir hücresinde yine ayrı bir sistem olan kromozom sentrozom hücre zarı tarzıdna sistemin için sistem olan bir homo sapien canlının yani karmaşık komplike çok lu hücreliler canlılar oluşması imkansız yada çok zor diyorum

    saygılarımla..




  • neuro kullanıcısına yanıt
    bu makalenin referansları falan yok mu? göremedim de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkjuva

    hocam siz bunlara inanmıyorsunuz bence.(haşa)Allahın olmamasını istediğinizden dolayı bunların gerçekliğine inandırıyorsunuz kendinizi.Anlamıyorum abi (benden daha iyi bilirsin pek vakıf değilim) vücudumuzda akyuvarlar trombositler gidip zararlı hücreleri tanıyıp öldürüyor.beynımizde çoğunlukla sudan oluşan organımızda sayısız bilgi var ve sen farketmeden önüne geliyor bu bilgiler.dilde tat reseptörleri burunda koku veya kulaktakiler .bunların yapısına bakınca tamam zaten yapısı gereği yapıyor.yani bunun için oluşmuş.fakat hepsi yerli yerinde ve düzgün bir şekilde evrime uğramış.yani ihtiyacım olan işler için yürümek konuşmak duymak bilgileri akılda tutmak bunlardan biri için hücreler evrime uğramasa yada engelleyen bir faktör vs çıksa görmeyecek miydim. Bunlar özenli bir düşünme gerektiriyor.şu anda görüyoruz.yapısını çalişma mekanizmasını biliyoruz ve yukarıdaki yazıda da buna göre bilimsel olarak açiklanmiş ama sarj bıtiyor takıp yazıcam

    Hocam, evrimin Allah'ın olup olmamasiyla bir ilgisi yok ki. Yani DNA'nin mutasyonlarla değişmesiyle yeni özelliklerin ortaya çıkması, çeşitli etkenlerle secilimlerin gerçekleşmesiyle çeşitli canlıların ortaya çikmasi Allah'in olmadığını nasıl kanıtlıyor ben de bunu anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nationalsocial kullanıcısına yanıt
    Zaten o karmaşık komplike sistematik canlılar şak diye oluşmuyor biliyorsun ki. Biz o canlıların oluşumunu evrimle açıklıyoruz. Kas sistemlerinden, iskelet sistemlerinden bahsetmişsin. Bunların hiçbiri insanda evrimleşmiş bir şey değil ki. Yüz milyonlarca yıl önce mikroskobik boyutta ortaya çıkmış, organizma büyüdükçe, dokusal boyutlara ulaşmış şeyler bunlar. Türler arasında da ufak şekil değişiklikleriyle insanda bugünkü halini almış bir şey bu. Bu sistemlerin hepsi canlılarla birlikte evrimleşti.

    İlk hücre oluştuktan sonra, açıklanamayacak bir olay yok. Biliyorsun kas sisteminin hücresel atası mikrofilamentlerdir. Fazla ayrıntıya girmeyeceğim çünkü Google'da sistemlerin evrimi diye aratırsan çok faydalı makalelere ulaşabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcaliberg -- 14 Ağustos 2014; 17:34:10 >
  • Evrimcilerin alayı cahildir bu durum da ünvanın bir önemi olmadığını doğrular.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.