Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (755. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.212
Cevap
394
Favori
929.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    evliliklerde sevgi ve saygı ayrımı daha çok erkek için geçerli. bunun nedeni şu;

    söz konusu anlık cinsellik olduğunda, kadın ve erkek birbirinden çok farklı eğilimler sergilemez. kadınlar da erkekler de öncelikle fizik açıdan çekici buldukları karşı cinsi arzularlar ve bu arzu anlık olarak birden yükselen bir arzudur. saygı gibi bir ön koşul da yoktur. zengin kızlarının bekarlığa veda partilerinde normalde asla evlenmeyecekleri uzun boylu garsonlarla birlikte olmaları buna bi örnek.

    evlilikte ise, kadın ile erkek davranışı arasında fark oluşuyor. evlilik esnasında kadın için artık karşısındaki kocasına saygı duyması ön koşul haline geliyor. yani evlilikte bir kadının kocasına saygı duymaması ama sevgi duyması gibi bir durum pek yaşanmaz.

    bu yüzden kadınlar için "saygı evliliği" lafı bence gereksiz bi laf. kadın için yürüyen bir evlilik zaten erkeğine saygı duyduğu evliliğidir. erkekte durum farklı. erkek yeri geliyo kendisine hakaret eden karısına sırf birgün tekrar barışırız da bana tekrar cinsellik vermeye başlar diyerek katlanıyo.

    özetle, kadın saygı duymadığı kocasına sevgisini de kaybeder. erkek ise, saygı bittiği an sevgisini kaybetmez. bu yüzden erkeğe hitaben: "saygı da olsun evliliğinde" demek mantıklı. kadına bunu öğütlemeye gerek yok çünkü kadın bunu zaten uyguluyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

    Günaydın dostm işte böyle beyin fırtınası yapalım biraz, arkadaşlarla geçen okeydeydik 4 erkek ikisi evli, iki kişi bekarız neyse muhabbet açıldı dedik hani evleneceğin kadın sadık olmalı, iyi insan olsun, namuslı olsn yeter muhabbet bu bakın normal bi muhabbet.


    Çevremde kadınların muhabbetine bakıyorum, parası olsun, boyu 180 olsun, vücudu atletik olsun sanki eve yemek sipariş veriyolar abazalar yüzünden gelinen özgüven bu bunu diyen kıza bakıyorum cidden güzel değil, hatta bi cafede denk gelmiştim bu muhabbete inan bi kahve söyledim yarım saat daha durdum dedimki heralde bitaneside adam gibi adam olsun der diye bekledim demedi:)


    İşte ben erkeklerde buna kızıyorum bizde ayak tırnağımıza kadar bakılıyo biz neden sadece iyi bi kadın olduğu için evlenelim olmassada olmasın, bAzen görüyorum kadın evi terketmiş 1 yıl boyunca ortada yok yaf bu kadın kimlerle oldu, nereye gitti ve kadının eşi halen kadına eve dön diyiyo yahu bu kadın dönse bile sana ne hayrı olacak.


    Sorsan aşk diyolar işte sevmiş ben neden sevmiyorum böyle hayvan gibi aşık olmuyorum, bana 30 dk geç yazan kadını siliyorum, şu an telimde tanışma siteleri var ve 4 5 kişiden de mesaj var hiç bi efor sarfetmeden oturduğum yerde kız tavlıyorum neden bi. Kadın için köle olayım bu kadar basit ya.


    Arkadaşlar sinirmi oldunuz basın engeli geçin ya inanın kimse sizden sizin annenizden daha değerli değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Nerdesin dostum sen ya uzun mesajlarını özledim :)) benim bi. Arkadaşım 2 ay önce evlendi severek evlendi. Çokta yakışıyolar zaten evlenmek isteyen bi. Adamdı.


    Üni'den arkadaşımdı bu telde konuştuk bana ya olum keşke evlenmeseydim fln dedi neyse dedim anlık gergindir çünkü insta storylerinde acayip mutlular. Tekrar aradım bi kaç gün sonra, evliliğim çok güzel bi. Sıkıntı yok ama bakarken daha mutluymuşum bunu anladım dedi.


    Peki dostum sence sorun ne eşiyle arası iyi, severek evlendi fln


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    herkesin fikrine saygı duyarım. her insanın hayattan, evlilikten ve eşinden beklentileri farklı olabilir bu çok doğaldır. tanışma ile evliliğim arasında yaklaşık 16 ay var. bu süre zarfında duygular yoğunlaşıyor. aşk, sevgi, sadakat kendini belli ediyor.

    bu zamanda dört dörtlük bir evlilik çok zor, İnşallah muradın gerçek olur. dört de üç beklentilerini karşıladığında kaçırmamak lazım.

    sadece aşka dayalı evliliklerin ömrü kısa olur.

    fedakarlık ve sadakat evliliğin temel taşlarıdır. hem erkek hem kadın için geçerli olmak kaydıyla.

  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    Aynen,


    Eskiden erkekler kadınlara değer verir, öncelik verir, kadınlar naif, zarif ve duygusal bakardı.


    Feministlerin ve sosyal medya kadınların eşitlik istekleri ve erkek gibi davranmasından dolayı erkekler kadınlara verdikleri hakları bir bir geri almaya başladı.(Erkeklerin gözü açıldı)


    Erkek olmak zodur, Eşitlik mi? eşit işe maaşa eşit ücretmiş? erkek gibi olmak istiyorsun? hay hay

    Sanayiye çalışmaya gel, otobüslerde ayakta bekle yer vermesin kimse, kasap, temizlik görevlisi, madenci ol.

    hatta askere git gitmiyorsun bedelli yap. Güzel vücudun yoksa erkeğe yaklaşma, sürekli güzel ol, Erkeğe ne katabilirsin? seni erkek neden istesin? Ağır eşyaları yalnız kaldır, erkeklerden yardım bekleme...


    Kadınların bu nazi feminist tavırları ve hukukdaki pozitif ayrımcılık ve suistimal edilmesi, erkekleri akıllandırdı ve kadınlara verilen değerin fazla olduğunu gördü. Yeni nesi artık eskisi gibi olmayacak.


    Dediğin karısı başkasına kaçsa çocuğu olsa bile geri isteyenler cahil ve eski insanlar(yada geri zekalı mallar midesizler) çoğu genç erkek artık istememe başladı.





  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    Çok haklısın bunu bi kaç defa daha yazdım cidden 25 26 yaşımda evlensem tamam herşey şu zamana kadar yerine otururdu belkide çok kötü bi. Evliliğimde olurdu bunu bilemessin.


    Burda erkek erkeğiyiz güzel muhabbetler dönüyor açık konuşayım sana çok şükür sağlıklıyım ama eskisi gibi cinsel iç güdü yada deli gibi kadın ayarlayayım modum yok şmdi biriyle tanışsam 2 ayda nişan düğün fln olacak bunuda ben istemiyorum


    Şu var bi. Sevgilim vardı bende kaldı ben bi saatten sonra gidip kanepede uyudum, rahat edemedim alışmışım bu hayata


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz. ben kendi fikrimi ve tecrübelerimi aktarıyorum.

    saygı kelimesine fazla takılmışsınız. ben saygı, sevgi ve fedakarlık dedim. bunları bir bütün olarak değerlendirdim. kadın erkek ayrımı yapmadan. saygı her zaman, herkes de olmalı.fikirlerine saygı, ailene saygı gibi.

    forumda bazı üyeler dönüyor, dolaşıyor evliliği sadece cinselliğe bağlıyor. evliliğin gereksinimlerinden birisi,bunu kimse inkar edemez. cinsellik yaşanmayan evlilik her zaman sorunlu evliliktir. ama olayı sadece cinselliğe bağlamak bence yanlış. amacı cinsellik ve tatmin olan niye evlensin, maddi ve manevi bir sürü yükün altına girsin. günümüzde herkes doya doya özgürce yaşıyor zaten.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    bence yazdıklarımı tekrar okuyun. ben size aykırı birşey söylemedim. size katılıyorum zaten. sadece evlilikte gerekli olan saygının kadın orijinli olduğunu anlatıyorum.

    evliligi cinselliğe bağlamak nerden çıktı anlamadım. ben bunun tam zıddını düşünüyorum yani kadın cinsellik var diye evliliği sürdürmez tam tersine saygı duyduğu için cinsellik yaşar evlilikte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    ben size hitaben demedim, burada sohbet ediyoruz. herkes kendi tecrübe ve bilgilerini paylaşıyor.

    ben 16 yılı bitirdim. sadece kendi evliliğim ile ilgili değil çevremde yaşanan evlilikler ile ilgili de fikir ediniyorum.

    kadın ve erkek farklı yapıda. her kadın aynı karakterde değil, keza her erkek de aynı karakterde değil.

    ben şuan yoğun işlerim arasında okuduğum için bazı ifadeleri yanlış algılamış olabilir. kusuruma bakma. :)

    akşama sakin kafayla yazılanları tekrar gözden geçiririm.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    benim bahsettiğim bazı erkeklerin cinsellik için evliliği sürdürmeleri mevzusu belki yanlış algılanmama neden olmuş olabilir.

    quote:

    her kadın aynı karakterde değil, keza her erkek de aynı karakterde değil.


    bu cümlenize şöyle bi ekleme yapayım, insanlar kendi içlerinde de sabit bir duruş sergilemiyolar. bahsettiğim sırf cinsellik için evliliği sürdüren erkek olayına iki arkadaşımda şahit oldum, ama bu arkadaşlarım bu davranışı kendi evliliklerinin sadece ilk yıllarında sergilediler. sonraki yıllarda çocukları olunca, evlilik oturunca, karı-koca ikisi de birbirinden ayrılamayacak duruma gelince, artık onlar da değiştiler. daha durgun ve dengeli bi ilişki sürdürmeye başladılar. şimdi gidip sorsan: "ne cinselliği kardeş evlilik ile cinselliğin alakası yok" diyecekler ve haklılar, gerçekten de o sırada sürdürmekte oldukları evlilik cinsellik ekseninde bir motivasyona sahip değil asla. ama, aynı kişi geçmişte sonlanması gereken evliliğini sırf cinsellik motivasyonu nedeniyle sonlandırmayıp sürdürmüştü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    çok haklısın. insanlar olaya,duruma ve çıkarlarına göre davranış değişikliği gösterebilir. özellikle evlilik öncesinde (flört-söz-nişan) maske takan çok insan var. olduğu gibi görünmek yerine olması gerektiği gibi davranıp karşı tarafı kandırıyorlar. iki taraf içinde bu geçerli. ben evlenmeden önce 10 dan fazla kız ile tanıştım. ben evliliği öteledim için ailemde sürekli evlen diye baskı yaptığı için, her gelen teklifi değerlendirdim. Ailemi kırmamak için görüşmelere gittim. öyle garip kızlar ile tanıştım ki. eski mesajlarımda bir çoğunu anlatmıştım. Ben ilk buluşmada evlilik hakkında ki fikirlerimi ve evlilikten beklentilerimi açık ve net ifade ettim. her buluşmada karşı tarafın fikirlerini de sordum. Sırf aileleri istedi diye buluşmaya gelen, laf olsun diye görüşen bir sürü kız vardı. kimisi eğlenmek için,kimisi evlenmek için, kimisi de tecrübe kazanmak için buluşuyor.





  • 35 yaşıma geldim evlenmedim, düşünmüyorumda. Evlilik bana göre sadece cinsellik ve cocuk uğruna yapılan bir şey. Sevgi saygı gecici şeyler..

  • Styric kullanıcısına yanıt

    Banada öyle geliyo evli arkadaşlarım var her lafları şundan ibaret arayışta değilsin kafan rahat yani cinsellik yaşıyosun demk istiyolar.


    Bişey diyeyim mi ama oda kesin bişey değil bazı evli adamlar inan bekar adamlardan daha çok kadına hasret yaşıyo çocuk ve seks aynen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    Bende böyle buluştım ya baktım kız ailem ısrar etti geldim fln diyince hadi eyv diyip kalkıp gittiğim olmuştur:) şmdi de ailem memleketten kız fln buluyo iyi güzeller de var ama bi kız görmek için memlekete gelmem dedim gitmedim de


    Yok aga evliliğinden tut düğün sonrası aileler herkese mutlu görünme çabaları saçma sapan sorumluluklar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    Hıkaye hepsi, en kralı 15 günde bir yapıyorsa öpsünde başına koysun. Bazı bekarların evliden daha aktif cinsel hayatı var.

  • Burayı okuyan genç bireyler varsa da tavsiyelerimden biris, binmeyeceğiniz eşşeye para yedirmeyin.


    Bu kardeşiniz çok salaklıklar yaptı, krediler çekti bir dedikleri iki olmadı yine benden kötü yoktu. Yedir içir gezdir evine bırak, kısır bir döngü. Eser kalmadı artık neden böylesin diyorlar, ağzıma ettinizde o yüzden. Acımayın acıkanacak hale düşersiniz. KAdın erkek fark etmez tüm ilişkiler çıkar içindir.

  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    sorumluluklar çok. maddi ve manevi yükün altına giriliyor. Bu yüzden evliliği evcilik oyunu sanıp 3-4 ayda evlenenler ya borç batağında yada boşanmak için mahkemelerde.

    ben kız ile görüşmek için günü birlik İstanbul-Manisa yolculuğu yapmıştım. Genelde kızlar aile baskısı ile buluşmaya geliyor. Ailesine hayır demeye çekinenler gelince ben yol verdim. evlilik hatır gönül işi değil. Daha kendi geleceği hakkında karar veremeyen, fikir belirtemeyen birisi ile nikah masasına asla oturulmaz.

  • Styric kullanıcısına yanıt

    Öncelikle ilk mesajında çok haklusın ben bekarım inan evli arkadaşlarim sabah akşam karı kız peşinde yahu bekar olan benim ;))


    Sen yine tavrını koymuşsun bunu ömür boyu çeken adamlarda var ve üstüne aldatılıyo buna rağmen adam halen seviyorum diyiyo :) ben bu sevgiyi de anlamadım ben neden böyle sevmiyorum erkekler ben yalnızım yapamam dedikçe daha çok kukla olurlar aga


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gencler 4 sene once dugunden onceki gece nişan attim cok mutluyum. Iyiki evlenmemisim diyorum. Size de tavsiyem evlenmeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt

    Özel değilse neden attınız aslında en mutlı an aileler yüzündenmi benim bi arkadaşım öyle ayrıldıda 4 sene içinde peki ne gibi düşüncelerinizde değişiklik oldu tecrübe olsun dostum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.