Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.083
Cevap
394
Favori
920.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
394 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rabbimden:
    bütün evlilere huzur,sağlık ve mutluluklar dilerim
    bütün bekarlarada hayırlı kısmetler dilerim
    Allah hepinizin gönlüne versin, İnşaallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.isson76 -- 10 Nisan 2016; 0:59:21 >



  • Valla bi arkadaşımın amcası Amerikadan geldi adam 30 yıldır Amerikada yaşıyor bu konularıda konuştuk,görüştük adam diyiyorki Amerikada bile bi Türk kızıyla tanıştım kız bana az kazanıyorsun işin yok falan gibisinden laflar söyledi ayrıldı benden.Amerikada her ülkeden kızla tanıştım hiçbiri bizim kızlar kadar paragöz ve statü meraklısı değil herkes o kadar doğalki ne kadar kazanırsan ona göre geçiniyorlar kimsede iyi araba alayım derdi yok,kimsede en geniş evi alayım gibi bi derdi yok herkes normal geçiniyor.

    Biz müslüman bi toplumuz esas bizim kızların paragöz olmaması lazım hani senle bi ekmeği bölüşürüm diyen kızlarımız nerdeler,evliyim mutluyum diyen erkekler zaten bu tür şeyleri kabullenmiş niye bizim Türk erkeği 40'ında kamburu çıkıyor sanıyorsunuz adam para kazanmaktan,karının triplerini çekmekten,alttan almaktan erkenden gidiyor harap oluyor.Amerikalı olup sevgisiliyle aynı evde yaşayan kızların çoğu eminim bizim namusluyum diyen kızlarımızdan daha delikanlılar biz öyle bi sistem geliştirmişizki bakın sistem nasıl işliyor.

    Müslümanız hepimiz değil mi ? Günah denildiği zaman akla ilk gelen nedense Zina bu billikle kafayı bozmuşuz biz tamam günah ama inanın Zinadan daha büyük 10 günah daha var kul hakkı,merhametsizlik ben işe alınmazken benim yerime torpille birinin işe girmesi bunların hepsi zinadan daha günah zina'yı tecavüzle karıştırmayın zinada kul hakkı yok istek var ve onu Sadece Allah bilir.Gidip hırsızlık yapsam kimse bana utku hırsızlık günah demez ama bi kızı öpsem herkes günahkar şerefsiz der şaka gibi:)

    Mutluyum diyen çoğu evli adamı alın bi pavyona götürün rakı içirin dertleşin emin olun sabaha kadar ağlarlar :) Şimdi diyeceksinizki çok karamsarsın ben karamsar değilim ben dürüstlükten yanayım bizim kızlar yeterki dürüst olsun herkes geçmişte hata yapar yada yanlış şeyler yapabilirler ama önemli olan dürüst olmaktır nolursa olsun işsize kız verilmez,askere kız verilmez ona buna kız verilmez sonra o adam bi kızla ilişki yaşadımı herkes zina günah der kardeşim o zaman fakir adamları dışlamayın onlarada bi şans verin paragöz olmayın bu adamlarda zina yapmasın zengininki peniste fakirinki salatalıkmı o adamın günahı ne o zaman sorarım ben bunu.

    En büyük günah nedir biliyormusunuz bi kızın bi erkekle parası için evlenmesidir hangi kutsal kitapta paralı erkek seçin iyi işi olan erkek seçin memur olan erkek seçin yazıyor ben Kuran-ı Kerimide okudum dikkatli bi şekilde evlenmek için memur olun gibi bişey yazmıyordu.

    Madem müslümanız sadece zinaya günah demiyecez önce ne yapacaz insan olacaz,bi kız bi erkeğin yüreğine gidecek o adam yeterki alnının teriyle parasını kazansın ama ne yazıkki elin Gavuru bunu düşünüyor bizim kızlarımız düşünemiyor.
    Sayfalarca okudum forumu, ben de biseyler karalamak istiyorum. Uzun olacak ama okursaniz sevinirim. Benim evlilige, aska, iliskiye bakis acim hep pozitif olmustur ama aradigimi bulamadim asla. Yeri geldiginde arkadas, yeri geeldiginde sevgili, yeri geldiginde abi olabilecegim cizgide yurudum hep. Eger bir gun evlenirsem evliligimin de bu cigide olmasini isterim. Olmazsa da muhtemelen bosanirim zaten. Bes yasindaki cocuk muhabbetiyle yuruyeceegini dusunmuyorum cunku evliligin. Neyse, konumuza gelelim.

    2012 yilinda bi kiz arkadasim vardi. Ikimiz de garibaniz, kpssye hazirlaniyoruz. Okul bitmis, askerlikti, is kaygisiydi falan. Aramiz gayet iyi. Sonra bu arkadas memur oldu atandi sevindik falan. Derken hal ve hareketlerinde degisim meydana geldi. Birgun beni facebooktan ildigini farkettim. "Hayirdir niye sildin beni?" dedim. "Gecen gun sozumu dinlemedin, benle tartismaya devam ettin, ondan sildim" dedi. Ben şok :) kiz beni yola getirmeye calisiyor o kucuk beyniyle. Yola getirilecek neyim varsa artik. Bulustugumuz zamanlarda "karnim aç" demesiyle aninda karni doyuyodu ama. Memur olduktan sonra da bana "parani idareli harca, evlenicez, elli kurusu bile dikkatli harca" diyodu, cok takmiyodum tabi. Keyfime bakiyodum. Bu olaydan sonra defol git dedim tabi. Eklemedim, arayip sormadim da. Simdi ben de memur oldum. Duydu mu duymadi mi bilmiyorum. Ama onun evlenebilecegi insan sayisi sınırlı. Kolayca evlenebilecegini dusunmuyorum. Bir gun bir mesaj atacagini dusunuyorum acikcasi :) bu arada beenim yas 29 ve hala bekarim, evlenmeyi de dusunmuyorum. Is olayinihallettik cok sukur. Artikcevremdekiler beni adam! yerine koyup evliligimi merak etmeye basladilar. Son alti ayda 3 öğretmen, 1 öğrenci, 1 üni mezunu ev kiziyla tanistim. Liseli kizlardn tek farklari okumus olmalariydi. Hatta lisedeyken tanidigim kizlar bunlardan daha olgun ve kisilikliydiler. Zaten evlilige sicak bakan birisi degildim, artik hic bakmiyorum. Kari kiz takilmaca okayi en guzeli. Anlamiyorum bu kizlari bu hale ne getirmis? Bir insan nassil bu kadar egoist, bencil olabilir anlamak guc. Tek dertleri hayatlarina bir erkek almak ve 24 saat boyunca o erkekten ilgi gormek. Ne bunaltici ne berbat bir hayat. Aramizda gecen konusmalar evcilik oynayan cocuklarin arasinda gecer ancak. Cevrenizde birbirini cok seven, ideal cift olduklarini dusundugunuz kimseleri gorunce farkli seyler dusunmeyin arkadaslar. Emin olun ozel hayatlarinda cok salakca, cocukca muhabbetler yapiliyor. Sebebi dd kizzlarin egosu ve erkeklerin salakligi. Mesela ogretmen olanlarla muhabbetim suydu.
    O: Niye hic gunaydin mesaji atmadin?
    Ben: Sabah erken cikiyorum evden, o saatte rahatsiz olma diye atmadim.
    O: Olsun, uyandigim zaman bi gunaydin mesaji gormek mutlu ederdi.
    Haapinallah cekip devam edersin. Ertrsi gun insanlik yaparsin. Sabah erkenden mesaj atarsin.
    Ben: Gubaydin canim.
    Öğlene kadar veap verme yok :)
    Oglen 12de msj atar
    O: gunun nasil geciyor?
    Ben: iyidir, yogun, calisiyorum.
    O: Biz sormasak hic sormucaksin, mesaj bile atmiyorsun.
    Bu gunlerce boyle gitti. Dusunun evlenecek, cocuk buyutecek bu kadin. Nir de ogretmen, uni okumus, kpss kazanmis, ogrenci yetistiriyor. Iletisim konusunda aşmış olmasi gerekiyor. Ama sıfır. Bu arkadasi cevapsiz biraktim bir sure sonra. Ne yazdiysa okudum cevap vermedim, aradi acmadim, duvar gibi oldum. Duvara toslamasini sagladim. Simdi sosyal medyada foto paylasip talip aramaya devam ediyor. Hala arada yoklar, cevap vermem. Bu sayede kendini kiymetsuz, degersiz, basit bir sey gibi hissetmesini sagladigimi dusunuyorum, pisman degilim :)

    Bir digeri yabanci dil ogretmeniydi. Cok iyi bir elektrik olmustu aramizda, ben oyle dusunmustum yani. Yanilmisim. Bu arkadasimizin triplerinden bunaldim kisa surede. Hemen trip atar "baska da bisey demiyorum ya, pes artik" der ve sonra kaldigi yerden devam eder hic bisey olmamis gibi. Sasirtiyodu insanı. Küssem mi konussam mi bilemiyordum. En sonunda basit bir meselede "öyle yapmayalim hayir" dedim. Emrivaki yaptin dedi :) kimseden emir almam ben, bana babam bile boyle soylemez, bugune kasar hic bir erkek boyle dmedi, baska da bisey demiyorum ya dedi. Peki, o zaman bu son konusmamiz olsun dedim ben de. Beklemiyodu boyle bir tepkiyi. Bugune kadar prenses olmus, her dedigine eyvallah denilmis. Boyle bir tepki alinca tokat yemis gibi oldu, dellendi. Kirk defa falan aradi mesgule attim, mesajlarina donmedim. Cok pisman oldu. Beni tanimasi icin firsat vermedgimden, firsat verirsem cok iyi anlasabilecegimizden, benle konusurken ne kadar mutlu oldugundan falan bahsetti ama buna da duvar oldum. Telefonu suratina kapattiktan sonra hic tepki vermedim. Sanirim buna da degersiz ve kiymetsiz oldugunu hissettirdim. Pisman degilim :) problem bu zaten beyler. Bayanlara eyvallah dememiz. Tam tersi olunca sasiriyolar, delleniyolar. Ama sefkat tokadı bu onlar icin. Odun denilen, umursamaz, deger vermez adamlar bunlari yola getiriyorlar. Bizim gibi kiymet vereni de kopek ediyolar. Dunyanin sonu degil. Insan hayatindaki en kiymetli insanlari topragin altina koyuyor ve hayatina devam ediyorken bir kadindan mi vazgecemeyecek? En fazla iki gun aglarsiniz, akilli olun. Dicer turlu olene kadar her gun aglamak var. Ya ipleri elinize alın ya da kimseye bulasmayin.

    Bir diger ogretmeni anlatayim. Bu ogretmen izmirli. Atanmis gelmis bizim oralara. Köy ogretmeni ve evlenmeyi isteme sebebi bir an once köydn kurtulmak, farkindayim :) Dedim ki ya bu izmifli, modern olur, tam benim kafamda. Anlasabilirim muhtemelen, neden olmasin dedim. Ama gene yanilmisim. Bir muhabet arasinda dugunlere gitmekten pek hoslanmadigimi soylediydim. Bunu aklinda tutmus. Ilerleyen zamanda benden sogumasi a bahane olarak bunu gosterdi. Cunku kafasinda planini yapmis. Dugun salonunu tutmus, gelinligini secmis, davetiyesini hazirlamis. Sadece gelip yanina oturacak bi damat ekssik. Onu ariyor. Köyde yalniz kalmaktan yakmis devreleri :) muhabbetimiz ciddi bir boyuta gelmeden, evlilik konusuna girmeden, daha canim bile diyemedem benim dugun ortamindan hoslanmamami dert etmis haspam. Neyse dedim, sana organik köy hayatinda basarilar dedim. Buna da cizgiyi ben cektim. Bu cok takmadi tabi,cunku aramizda bir elektriklenme soz konusu olmadi. Aradan ikiay gectikten sonra tekrar mesaj atti bana :) o iki ayda kimseyi bulamadi, tahmin ettigi gibiolmadi, buna eminim. Bu sefer ciddiyetle benimle konusmaya basladi ama bu defa da bende tık yok. Yogun calisiyorum habire arıyor. Acamiyorum, mesgule atiyorum. Bu da dellendi. Hayatimi, mesaimi kendisinin istegine gore ayarlamiyor olusuma sinirlendi. Cok takmadim ben de, arayip sormadi. Koyunde evlilik hayalleri kurmaya devam ediyordur simdi.

    En sonuncusu da uni mezunu ev kizi. Muazzam guzellikte bir kız. Bununla sosyal medyadan tanistik. Eminim cok saglam talipleri, goruculeri geliyordur. Zengin ama tipsiz denilenlerden. Zaten eninde sonunda oyle bir tiple evlenecek. Cunku cok guzel. Toplumumuzda oyle. Hayatindda bir lira para kazanmamis ama her seyin en iyisini hak ediyor. Ilginc. Neyse efenim bununla da aramizda bir elektriklenme oldu. Ben oyle dusundum en azindan, tabi gene yanildim. Muhabbeti gayet hos, huyu da guzel. Kiskanclik, cocuksuluk yok. Ama hep gezme telasindda. Hep bi yerlerde gezmekte. Tabi is ikimize gelince onunla evlenmeyi dusunmeyen, onu ailesinden istemeyi planlamayan biriyle gezemeyecegini, cay bile icemeyecegini falan soyler dururdu. Gezmesi vakitgeecirmesi icin ya sozlu ya nisanli olmasi gerekiyordu. Cunku elalem ne derdi. Babasina laf getiremezdi. Boylr bir imaj cizdi bana. Guzelligine guveniyordu, tuzagina dusmedim. Uzun bir ssure konustuk ama bende aradigi ciddiyeti bulamadi. Azalarak bitti gitti.


    Bu anlattiklarim son 6 ay icinde yasadiklarim arkadaslar. Ustelik oyle decamlu gorusmememize ragmen. Dusunun bunlarla her gun gorusseniz neler olur. Böyle vıcık, yapış yapış samimiyetsiz ask muhabbetleri, ilgi beklemeler, yalandan uzulmeler, tripler... Ask bu mu yahu? Dunyanin baska hic bi yerinde ask, iliski bu sekildde, yukarida anlattigim sekilde yasanmiyordur eminjm. Butun salakca seyler bizim ulkemizr has resmen. Cevremde cokca goruyorum. Evli barkli insanlar maymun oluyolar ya. Kiskoca adamlar maymun olmuslar, aglanacak haldeler. Adamin kafada bitmis her sey. Hayati bitmis. Cocugu icin katlaniyor her seye. Nice kocyigitleri kedi yaptilar. Nice delikanlilari sesi cikmaz hale getirdiler. Boyunlarina tasmayi taktilar afedersiniz.

    Bir arkadasim var. Polis oldu kendisi. Tanidigim biriyle iliski yasaamaya basladi henuz polis okulundaydi, ogrenciydi yani. Polisligi kazandigini goren kiz tasmayi takti buna. Bu da zokayi yuttu. Baya da macodur sert bir arkadastir bu. Sozdee turk erkegiyim, kimseye yanlis yapmam dedi durdu onu uyardigim zaman. Tekmeyi vur gitsin dedim, kitabimda yazmaz dedi. Seeni kopegi yapti dedim, kiskaniyosun dddi :) simdi kiz buna gel diyo geliyo, git seni istemiyorum diyo gidiyo. Feysten siliyo, engeli basiyo cocuga. Cocuk normal hayatina donmek uzereyken kiz pismanim diyo tekrar basliyolar. Kiz, arkadaslariyla denize gidecekti yazin. Bizim delikanli izin vermedi, gidemezsin dedi. Kiz ayrildi bundan, tekmeyi basti. Gitti kiz arkadaslariyla sahil kumsal tatilini yapti geldi. Tekrar baristi. Kemik atti yani bizimkinin önüne :) simdi bizimki delikanli erkek, maco erkek. Hayatinda bir kadin var. Sahipleniyor, seviyor. Kendi oyle oldugunu zannediyor yani. Bu adam bu kizla eevlenecek. Ne kadar mutlu olacagini siz dusunun.

    Evlenen adamlar en yakin akrabalarindan, birlikte buyudukleri kardeslerinddn kuzenlerinden uzaklasiyolar arkadaslar. Sebep yine kadin. Hep ben, tek ben, sadece ben. Beni sevmiyosun, bana vakit ayirmiyosun falan. Ya bi hayat boyle nasil gecer birisi bana soylesin. Bi insan nasil mutlu olur boyle? Fetişist misin, köle mi ariyosun amac ne? Ya huri melek olsa boyle bir insanla hayat gecer mi? Jandarmayla evleniyorlar bizim turk erkekleri. Nisanlisi aradigi zaman esass durusa gecen, yaninda oldugum halde bizle bulustugunu soyleyemeyen, cekinen delikanlilar taniyorum ben. En son mobilya taksitlerine yardim etmediler diye anne babasina reat cekti bu adam bidaha benimle muhatap olmayin diye. Bu adam su an mutlu mudur sizce? Bu adamin en sevdigi sey, en buyuk hobisi haftasonlari nargile icip okey oynamakti. Su an mahrum en buyuk zevkinden. Hayatindan memnun mudur? Ailesiyle de arasini bozdu. Köpek oldu. Köpekten de asagi bir durumda. Köpek gene özgürce dolasiyor sokaklarda. Bunda o da yok.

    Butun bunlarin sebebi biziz istr. Forhmda anlatilan bir cok hikayenin sebebi de biziz. Ben evli degilim, haliyle evliler kadar bilemem, ama yas itibariyle ben de gordum yasadim biseyler, hala da devam ediyorum yasamaya. Butun bu problemlerin sebebi kadinin toplumda statu edinmesi arkadaslar. Toplumun bu yo de evrilmesi. Eskiden kadinlar daha cok calisiyolardi. Sabah kalkar ekmek yapar, camisiri elind yikar, tarlada calisir, beyinin hizmetini görürdü. Daha bi suru fiziksel iş yapardi. Simdi koydeki gelinler bile evlerindeki inekten sikayetci. Bir akrabamizin gelini inegi sagmaktan ssikayet edip kocassina inegi sattirdi. Koyd buyumus bu kiz. 25-30 kilo gu luk sut veren inegi sattirsi. Pisligi cokoluyomus. Parasini kazanirken sikayetci degildi ama. Koydekiler boyleyse sehirdekilerin dde boyle olmasi normal. Avrupa ve holywood ask filmlerini izzleyin. Bir de bizim ask filmlerimizi izleyin. Bizde hep erkegi kopek gibi surundurmeli ask filmleri izlersiniz. Oradaysa olmasi gerektigi gibi. Cunku adamlar olmasi gerektigi gibi yasiyolar her seyi. Hayat arkadasi olmasi gereken insan bir sure sonra senin sahibin oluyor ve hayatin uzerinde tassarruf sahibi oluyor. Gecenlerde samsunda yasayan otistik bir gencle ilgili haber vardi. Uveyannesi babasini gaza getirip, engelli diye evden attiriyor genci. Uvey annenin kendisi dee engelli ustelik. Engelli o, gitsin evden diyince muhabir soruyor, siz de engellisiniz, sizi de mi evden atsin eyefendi diye. Ben onun karisiyim bana bakmak zorunda diye cevap veriyo pislik kadin. Iste erkek olarak tek gorevimiz bu. Zorundayiz. Bakmak zorundayiz, foruma yazan kezbanin dedigi gibi anlamak zorundayiz, anlayis gostermek zorundayiz, ilgilenmek zorundayiz, her seyin en iyisini yapmak zorundayiz, hayatimizi onlara adamak zorundayiz. Karsiliginda ne var peki? Hic. Evdde oturacak, dzi izleyecek, egerr cani istemisse ya da gunu gelmisse ihtiyacini giderecek, besili koc gibi yiyip yatacak. Baska hic bisey yok... Sıfır. Tipki beyinleri gibi.

    Son olarak. Ipleri elinize alin arkadaslar. Ister evli, ister nisanli olun farketmez. Ipleri elinize alin. Vermiyor mu, problem mi cikariyor? Ddirenin. Guclu olan sizsiniz cunku. Onun ibtiyaclarini karsilayan, ona yasadigi hayati ve imkanlari sunan, isteddigi sevgi ve ilgiyi ona veren sizsiniz. Bunlarin cogu hatta hic biri onlarda yok. Bir nevi onlar size muhtac. Bunun farkinda olun. Tabi bunlar erkegin asli gorevleri, orasi ayri, ama bu bir avantajdir. Avantajinizi dezzavantaja dondurmeyin. Kadinlara istedigi o serbest alani vermeyin. O alanda sizi rakip yapar ve gol ustune gol atar. Ha ayriliyo mu? Ayrilsin. Minnet etmeyin. Yeri geldiginde cocugunuzu bile koz olarak kullanir. Bak giderim, cocugun var arada, sonra vebali senin boynnuna. Bu dusunceyi akliniza sokar sonra siz de uhu uhu cocugum var yokssa bi dakika durmam ayrilirim diye diye omrunuzu bitirirsiniz. Sizi kendine bagimli, muhtac hale getirir, istedigini yaptirir. Kadinlar bu tur ters tepkilere alisik degiller. Git deyin, umursamayin, ilgi gostermeyin. Delirirler. O ilgiyi ormek icin kendileri ilgi gostermeye baslarlar bu defa. Ipler sizin elinize gectikten sonra da huzuru bulmaya baslarsiniz zaten. Bakin burada bile or egi var. Kaddinlari elestiriyoruz diye kezbanin gelmis kadinlari anlamiyorsunuz demis. Buradaki dusunceler onu rahatsiz ettti cunku. Boyle elestirilmeye alisik degil. O prenses cunku. Elestirilmemelj. Mukemmel bir varlik o. Hepimiz onu anlamaliyiz. Tamam sahip demeliyiz. O baska muameleyi hak etmiyor cunku. Farkli kulturlerde, ornegin japonlarda. Kadinlar okumus egitimli klsalar dahi evlerinde erkekler tarafindan cok sert yonetilirmis. Is hayatinda genelde alt duzey personel olarak istihdam ediliyolarmis. Japonlarin basarisinin sirrini anlamis oldum bunu ogrenince :) kafa rahat adamlarda :) umarim biz de toplum olarak bu kafa rahatligina ulasiriz bir gun.
    Kırıcı falan değilim.Kadın milleti beğenmediği bir erkeğe çok daha kırıcı olabiliyor.Kız 30 yaşına gelir okumamıştır sıradan bir işte çalışır veya evde oturur ama zengin koca ister orta halli biri talip olur kabul etmez.Hele maddi durumu iyi ve iyi bir bölüm okumuşsa seni yanına bile yanaştırmaz.
    Kızlar parasız gördükleri adama adam muamelesi yapmaz.
    Başlık sahibine teşekkür ederim böyle bir konu açtığı için. Evlilerin bekar kardeşlerimize yol gösterebilmeleri ışık olabilmeleri adına. Yani devir artık çok değişti hiç kimse ben asosyal değilim demesin bu başlıkta bu konuya göz atıyorsak mutlaka fazla olmasa da bir bağımlılık var internete. Ha doğru yönde kullanırsan çok büyük bir nimet internet. Elinin altında kocaman bir kütüphane var üstelik yaşanmış gerçek şeyleri okuyarak ders alabileceğin ölçüde büyük bir kütüphane burası. Gel gör ki bu artık iletişimi yavaş yavaş kaybediyoruz, evlilik çağına gelmiş bir delikanlının çevresinde evlilik ile alakalı doğru düzgün fikir alabileceği kimsede yok. Çünkü genelinden bahsetmiyorum ama büyük bir çoğunluğu geçim sıkıntısından dolayı maddiyata dönüşmüş ve sonrasında çatırdamaların olduğu evlilikleri örnek olarak görüyorlar.

    Arkadaşlar bende kendi yaşanmışlığımdan bir örnek vermek istiyorum eğer değerlendirmek isteyen olursa diye. Çok şükür sağlığım yerinde elim ayağım tutuyor ve hiç bir kul basit değildir. Yaradan her kulunu öyle özene bezene yaratmıştır ki yer yüzünden sahip olduğumuz kendimize özel o kadar özelliğimiz var ki bunlar cümleler ile kelimeler ile anlatılacak konular değil. Çok geniş bir konu o yüzden kısa geçiyorum. Ben 33 yaşındayım ve bu zamana kadar evlilik nasip olmadı. Herkesin bir yazısı vardır ve bunu kimse değiştiremez. Herkes için Rabbimin yarattığı bir kulda vardır. Diyeceksin ki nerede ? Doğru zaman doğru yerde o seni buluyor merak etme. Sadece niyetin önemli aslında her şey sende bitiyor. Ben kendi çabalarım ile bir iki kere denedim evlenmeyi üstelik nişanlılık durumuna dahi gelmeden bitti bunlar ve vardır yaradanın bir bildiği dedim. Artık evlenmeyi düşünmeye başladığım günden itibaren her namazım sonrası. Rabbim artık evlenmek istiyorum ve daha fazla günaha girmek istemiyorum dedim. Günahla kastım cinsel münasebetler değil yanlış anlaşılmasın. Helaliniz olmayan birisi ile uzun süre göz göze bakışmak bile dinimizce hoş karşılanmayan bir durum. Bu nedenden dualarımda daha fazla günaha girmek istemiyorum dedim. Samimiyet ile dua ettim. Bütün kainatı bütün hayvanatı cümle bitkiyi yer yüzünü yaratan Rabbime bu isteğimi gerçekleştirmek nedir ki ? İster inanın ister inanmayın bu duayı ettiğimin beşinci günü şuanki nişanlım ile tanıştım. Ve hani yaradan deseydi bana kulum söyle bakalım nasıl bir eş istiyorsun diye, ben böylesini tarif edemezdim bu kadar güzelini tarif edemezdim inanın. Yaradan herşeyi bizden daha iyi bilendir. Senin daha beynindeki düşünceyi dillendirmeden onu anlayandır. Benden istemiş olsaydı nişanlımın tarifini herşeyi ile bana bu kadar uyan birisini tarif edemezdim.

    Çok uzun yazarak sizleri de sıkmak istemiyorum kısaca söylemek istediğim, aradığınız eş için yaradana dua edin. Samimi bir şekilde dua edin ve bıkmadan usanmadan dua edin. Ondan sonrasını takdiri ilahiye bırakın. Siz duanızda samimi iseniz sizin aramanıza gerek kalmadan o gelip sizi bulacaktır.

    Bekar kardeşlerimin hayırlısı ile hayırlı bir eş bulmaları, evli kardeşlerimin abilerimin evlerinden huzur bereket saadet ve sadakatın hiç kaybolmaması dileklerim ile hayırlı geceler.
    Yine dolaşırken buraya geldim bir kaç şey eklemek istiyorum

    Esim bir kaç yıl önce evlenirsen seninle rusyaya gelirim demişti ailemi geride bırakıp bende kabul ettim bu teklifi evlendik gittik ama uyum saglamadi kimse ingilizce bilmiyor ruscada da sıkıntı yaşıyordu dönmeyi teklif ettim krasnodari ne kadar sevdiğimi biliyordu kabul etmedi aylarca Hayır bir yere gitmiyoruz dedi bir gün işten geldim kapıyı calmadim baktım mutfakta laptopta biri ile konuşuyor geldiğimi fark etmemiş dinledim çok yakın bir arkadaşı var onunla konuşuyor skypede burada yapamiyorum ama buraga söyleyemiyorum falan dedi ağlıyordu direk evden çıktım kapıyı çaldım elini yüzünü yıkamış canını yediğim hosgeldin dedi sarıldı karima aşık oldum bir kez daha dedim sana bir suprizim var büyük bir şey beklemediği için neymis dedi dönüyoruz dedim anlam veremedi burdaki isler bitiyor falan fistan dedim buradan sıkıldım artık dedim gözlerindeki mutluluğu görmeniz lazimdi beyler sırf o an icin bile evlendigime değer kimseyi direkt etkilemek istemem ama gerçekten böyle bir bağ kurduğunuz kurabileceginiz biriyle evlenin
    Hadi ya senin gibi dindar geçinenlerin %90'ını incelesem ofsayftını bulurum.Recm diye bir kültür yok bir kere.Kafanızdan uydurduğunuz saçma sapan cezalar bunlar.
    Yok dini açıdanmış bilmem neymiş.Sanki cinsellik derdimdi de o yüzden evlenmiyorum.Cinsellik için evlenmek için son sebep.Yoksa sokakta 50 liraya da kadın var uğraşsam para vermeden de olur.Hangi salak istediği gibi takılıyor diye 5 sene ilişki sürdürür? Bu işlerden zerre anlamadığın belli.Amaç cinsellik olsa 2 haftada sıkılır yenisini bulur.
    Herkes senin gibi bu işleri dini kılıfa sokmuyor.Topluma karışmayada hakkın yok.Kimsin ki sen? Allahın kuralları demişsin bir de.Sanki şu an geçmiyor iptal oldu.Dinden konuşan adamın ettiği laflara bak.
    ben özellikle geçmişime baktığımda film gibi şeyler yaşadım, yaşadıklarımı anlatsam burada kimse inanmaz.
    insanlar özeniyorlar gençliğimizi yaşayamadık erken evlendik deli dolu aşlarımız olmadı diye.
    ama şunu düşünmüyorlar zina büyük günah bunun farkına gençlik yıllarında varmıyorsun,
    yaş kemal erince biraz hayatın gerçeklerini gördüğünde geçmişini bir sorgular oluyorsun.
    Dolu dolu sevgiyi aşkı yaşamak ve sonrasında hayal kırıklıkları ilişkilerin sonlanması,
    30 yaşından sonra insanda büyük bir pişmanlık ve umutsuzluktan sonra hiçbirşey getirmiyor.
    ve sadece kirlenmiş bir insan olarak toplumda yaşamını sürdürüyorsun büyük pişmanlıklarla
    tabi ruhu kalbi ölmemiş insanlar için bunu diyorum öylele insanlarda varki hertürlü pisliğin içindeler ama
    farkında değiller hangi kafayı yaşıyorlarsa..

    Evlenilecek olan kızda bakılması gereken ilk özellik iyi bir anne olabilirmi tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.
    kadının iyisini merhamet duygusunu test ederek anlayabilirsiniz..
    köpek,kedi gezdiren tipik kızlardan söz etmiyorum.

    Günümüzde kızlar çamaşır yıkamıyor,çamaşır toplamıyor yemek yapmaz bılaşık yıkamaz okumuşlar kcı kırık bir üniversite diyorlarki ben cok büyük özelliklerde birisiyim evleneceğim erkekle eşit olacam, ev işlerini bölüşeceğiz.

    Bizim saf erkeklerimizde onları bir 'b' zannedip eş olarak alıyorlar ve sonrada ben ne ettim diyorlar.
    kadının işine,ailesinin maddiyatına ve tahsiline bakarsan mutlu olamazsın.
    Allah korkusu ve merhamet çok önemlidir.

    Ben bir evlilik geçirdim ve yeniden evlenmek istiyorum çünkü evlilik insanı koruyor dış etkenlerden,
    inanın şu zamanda kadınlar erkekleri geçmiş durumda, çok kolay riskler alabiliyorlar.
    bir bakıyorsun hamileyim bir bakıyorsun şöyle bir durumum var evlenmemiz şart gibi tuzaklar kuruyorlar.

    Yeni tanıdıgınız bayanlara hemen kapılmayın erkeklerin en büyük hatası bu okumuşuda bunu yapıyor okumamışıda
    enaz 7 ay tanımak lazım ciddi düşünmek için ve ilk 7 ayda objektif olacaksın duygusal zekanla haraket etmeyeceksin.
    çok çok iyi tanırsında sonrasında duygusal hümanist yönlerinle olayları değerlendirirsin ama işin gerçeği şu karşısındaki insanın hatalarını görüp düzelir diyen insanlar herzaman acınacak duruma düşerler.
    Bir arkadaşım bi keresinde"Kadınlar nikah gününe kadar kafalarında daha iyisini bulabilir miyim düşüncesi hep vardır "demişti
    yaz başı bir ilişki yaşadık.Hatun 10 üzerinden 5-6'lık. vasfı yok köyde yaşayıp büyümüş kız ile aramda 7 yaş var.3-4ay baya iyiydik.Bu lise bitirmiş gerisi yok.Maddi durumları iyi.Allah şahit ilişki iyi giderken aklımda 2 soru var.Bu kızı üniversite konusunda teşvik etsem mi etmesem mi? ve bu sorulara verdiğim cevap
    Teşvik etmesem:Muhtemelen görücü usülüne kızı birine verirler.Yine muhtemelen hödüğün birine denk gelir hayatı ayak yıkama yemek ve temizlikle geçer
    Teşvik etsem:Köyden indim şehire misali bunu dershaneye yazdırtsam şehre iner oradaki zirzopların hayatına kapılıp kendisini başka evrene entegre olmuş hisseder ya boynuz atar yada sebebsiz çekip gider

    1 hafta kadar düşündüm ve "ulan devlet kıymetimi bil muhtemelen bu işten zararlı çıkacak olan benim ama bir insanın eğitimine teşvik ediyorum" dedim ve gitmesini söyledim buda keş 2700 tl babasından alıp finale yazıldı
    aslında birazda işime geldi. ben birebir konuşmayı hep tercih eden birisiyim sevmiyorum satalerce telde konus mesajlaş sohbet et bana yavan yapay geliyor sevgiyi digitalleştirmek istemiyorum zoraki uzn konusmalarda kesiliyordu kalk ders çalış vs diyerekten
    Neyse bir süre ilişki rayında giderken artık farklı hissayetlere kapılmaya başladım maalesef teorim doğru çıktı bugün yarın bırakır dediğimin evvelsi günü sebeb yokken "seni unuttugumu fark ettim ne olur kendine iyi bak eskisi kadar sevmiyorum ve uzunca hıçkırık timsah göz yaşları arasında geçen ay terk edildim.Son 10 yılda 16. ilişkimde böylece son buldu
    şimdi sorun şu kızlar anlaşılmaz varlıklar falan değil basit usulde tipler büyük çoğunlugu.Daha iyisine ulaşmak için bir başkasını tırmanacak basamak olarak kullanır buluncada gider bu doğa kanunu.
    kadınları elde etmeden daha zor olanı elde tutmasıdır 7 aydır son ilişkimin süresi.Bundan sonrakilerde muhtemelen 3-5 aylık kısa peryotlarda devam edecek hani insan uzun ilişkiyi arıyor 4 yıl çıktıgım kızdaki aşk ve sevgi çok daha farklıydı.Evlilik yapamam gibime geliyor ama biryandan da 4 yıl kadar tek bir insanla tecrubemde var
    keşke hayatta bir kez "Check Point "hakkım olsa onuda evlilikten önceye ayarlasam işler sarpa sarmaya başladığında o noktaya dönebilsem ne iyi olurdu
    Yeni ilişkiden çıktıgım için bir süre sevgili mevgili istemiyorum kafamı dinlemeyi düşünüyorum
  • hocam sorunu detaylı anlatmadan yardımcı olamayız ki kavga tartışma sebebi nedir? çok para harcamasımı, gezmesi mi arkadaşlarıyla fazla vakit geçirmesi mi? ne bilim eviyle ilgilenmemesi mi?...
  • Hocam. Karınızı alın, bir gün çocuğu Annenize yada yakınınız sayılacak birine bırakın. Karınızı alın ve bir yerlere sakin bir ortam olabilir yemeğe çıkın.
    Şu anda bize anlattığın şeyleri onada anlatın, muhakkak anlayacaktır. Yuva kurmak ömür sürer bitirmek ise 1 saniye.
    Lütfen öyle bir şey yapmayın, ilerde çocuğunuzun ne şekilde olacağını düşün her anlamda.
    Beni dinlerseniz böyle yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isongur

    arkadaşlar.6 yıllık evliyim.5 yaşında bir oğlumuz var.çekirdek kabuğunu doldurmayacak nedenlerden dolayı tartııyoruz ve bazen bu tartışma uzuyor,ayrılık aşamasına kadar geliyor.geçen hafta yine böylebir tartışma yaşadık ve artık sabrım kalmadı.inceldiği yerden kopsun,diye düşünmeye başladım.fakat oğlumu düşünüyorum.aileme anlatmak istemiyorum.çevremde güvendiğim bir sırdaşım yok.iyice bunaldım artık.bir tarafta işlerimçok yoğun,işte daralıyorum.eve gidiyorum,evde huzur ortamı yok.kafam çok karışık,sağlık bir karar vermem gerekir.sonpişmanlık fayda etmiyor.o yüzden çok iyi düşünmem gerekiyor.burada yazmak isedim.pire için yorgan yakmak gibi sudan sebepler yüzünden evliliğimiz bitmek üzere.
    lütfen aklı başında yorumlar yazın.dalga geçerek,laubali mesajlar atmayın.

    Eşini alıp aile terapistine gidin sorunlarınızı terapist yardımı ile çözün eğer çözülmeyecek büyük sorunlar ortaya çıkmış ise sizin mutsuzluğunuz o çocuğun gelecekteki mutsuzluğu olacağından anlaşmalı boşanın ilk önce terapist sayesinde tüm sorunlarınızı masaya yatırın geç olmadan.




  • aman ayrılma hoca kucuk cocugun hayatı cok onemlı sabret benım annem babamda ayrı kucuk kardesım 1 yasındayken ayrıldılar dusunsene cocuk hıc anneyle babayı aynı zamanda yan yana gormemıs bu cocuk ılerde nasıl yuva kursun anne baba nedır aile nedir ne işe yarar bilmiyor çocuk ıcın fedakarlık yapın kendınızı dusunmeyın buyuk fedakarlık ıster evlılık bu yuzden anne ve babasınız arkadas degılsınız kı ulan daha anlasamıyoruz konusmayalım artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isongur

    arkadaşlar benimle fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.ilk etapta uzaklaşmamız daha sağlık olacak diye düşünüyorum.belirli bir süre annesinin yanında,bende uzakta durmasını ve sonra sağlık karar verebilmek için uzun uzun düşünmemizi söyleyeceğim.zaten o da ailesinin yanına gidecek galiba.zaman herşeyin ilacıdır derler.bekleyip göreceğiz.eğer gerekirse arkadaşımızın söyledği gibi psikolog yardımına baş vuracağım.

    Böyle yapmanız mantıklı.Ama bazı şeyler olmuyorsa zorlamanın anlamı yok.Sende benle aynı kafadasın.Bende anlayışsızlığa, dik başlılığa, mantıksızlığa gelemiyorsun.Ve bunu anlatayamayınca daha da deliriyorsun.Bence çocuğununuz küçükken bu işi bitirmek istiyorsanız bitirin.Büyüyünce daha çok etkilenir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isongur

    quote:

    Orijinalden alıntı: also

    hocam sorunu detaylı anlatmadan yardımcı olamayız ki kavga tartışma sebebi nedir? çok para harcamasımı, gezmesi mi arkadaşlarıyla fazla vakit geçirmesi mi? ne bilim eviyle ilgilenmemesi mi?...

    bu saydıklarını hiç birisi değil.sudan sebepler.mesela hafta sonları akşamları 2-3 saat pc başında zaman geçirmem.son tartışma konumuz gece oğlumuzu tuvalete kaldırmaktan çıkmıştı.her akşam baan söylüyor,aslında o söylemesede ben yaptırıyorum ama sürekli bana yap demesini beni rahatsız ediyor.ona bunu anlattım ama anlatamadım.son zamanlarda takıntılı oldu.camiye namaza gitmemin bile lafını yaptın.artık bir anlam veremiyorum.

    Evde huzur yoksa boşanmak en mantıklısı.

    Ben evlenip boşandım. Öyle kavga ortamlarına filanda hiç girmedim aslında.. Baktım evde huzursuzluk var.. Çözüm önerileri işe yaramıyor her şey yokuşa sürülüyor... Bir iki sabrettim baktım olacak gibi değil üstüne birde terk edilmekle tehtid edilince kapıyı kendim açtım buyur git diye. Sonrada biraz uğraş verdim ve boşandım.

    Evde kavga dövüş ile huzursuzluk inat ortamı ile bir sorun çözülecekse varsın çözülmesin. Eğer ben bir durumu şiddet ile korkutarak yada sindirerek çözeceksem hiç çözülmesin daha iyi buralara gelecekse iş dünyada ki son kadın o değil ayrılırım gider.

    Çocuk konusunda ise erkeklerde çocuğu sahiplenme duygusu zaten çok zayıftır. Annelerde ki o analık duygusu yoktur bırak annesine yeni hayatını kur.




  • Yeni evliliklerde oluyor böyle sorunlar hocam. Çok normal.

    Birbirinizi herkesten çok görüp, herkesten çok zaman geçirip, herkesten çok paylaşımda bulunup, işleri yolunda tutmak ve birbirine alışmak gerçekten zaman meselesi. Siz daha çok yenisiniz ve Allah bağışlasın bir oğlunuz olmuş.

    Eşinizle yaptığınız tartışmalar evliliğin tuzu biberi sayılabilecek, ileride hatırladıkça bol bol gülüp geçeceğiniz türden anladığım kadarıyla. Bence ayrılık falan sakın sokmayın araya. Eşlerin arasına yatakta dahi olsa kesinlikle ayrılık girmemesi gerekli. Siz artık sevgili değilsiniz. O sizin soy adınızı almış siz de onu biricik ailesinden ayırmış, ona yeni bir aile kurmuşsunuz. Ufacık tefecik konularda hemen ayrılık bayraklarını dalgalandırmaya başlarsanız ileride yaşayacağınız büyük sorunlar gerçek anlamda herşeyin bitmesine neden olur.

    Siz evin erkeğisiniz ve ne olursa olsun alacağınız kararları buna göre alın ve her zaman güçlü olun. Kadınlar her zaman söylenirler, şikayet ederler veya hoşnutsuz kalırlar. Siz bunlara kulak asmayın. İşin içinde çok ciddi bir sorun olmadıkça gülün geçin. Ne kaybedersiniz? Hiçbir şey kaybetmezsiniz. Varsın çocuğu hep siz kaldırın veya çok fazla PC de zaman geçirmeyin. Siz artık 18 yaşındaki o serbest delikanlı değilsiniz. Artık bir aile oluşturmayı başarmış, üstüne bir de evlat sahibi olmuş bir babasınız. Karşılıklı konuşarak, uzlaşarak aşın sorunlarınızı. Sarılıp ağlıyoruz diyorsunuz, demek ki seviyorsunuz eşinizle birbirinizi. Bunun kıymetini bilin. Sevgi olduktan sonra aşılmayacak hiçbir sorun hiçbir engel yok buna inanın. Sadece biraz fedakarlık yapmanız gerekiyor ve sakın şu cümleyi kurmayın: "Hep ben mi fedakarlık yapacağım?". Bunu eşlerden hangisi söylerse söylesin çok büyük bir hata yapmış olur. Çünkü her iki taraf da diğer tarafın haberi dahi olmadan çok büyük fedakarlıklarda bulunuyordur aslında.

    Evinize gidin, ne hissediyor olursanız olun karınıza bir çiçek alın ve ona sımsıkı sarılın. Birbirinizin gözlerine bakıp evet dediğiniz o heyecanlı anı hiçbir zaman da aklınızdan çıkarmayın.




  • iş ve aile ayrı değerlendirmek gerekir işe olduğu kadar ailenede zaman ayırman gerekir buda bir evlilikde erkeğin ödevlerindendir ayrıca kadın sudan sebeplerden kavga çıkarıyorsa cinsi tatminsizlikde yaşıyor olabilir daha bir sürü sebepler var gibi geliyor bir evlilik terapistine danışın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 5 Aralık 2012; 10:55:35 >
  • arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.ilk tanıştığımız günden bugüne kadar yaşadığımız her şey fil şeridi gibi gözümden geçti,göz yaşlarıma engel olamadım.beterin beteri vardır derler,gerçekten vardır.çevremden de görüyorum,burdan da okuyorum.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    enl600 Tarih 5 Aralık 2012; 10:52:02
    iş ve aile ayrı değerlendirmek gerekir işe olduğu kadar ailenede zaman ayırman gerekir buda bir evlilikde erkeğin ödevlerindendir ayrıca kadın sudan sebeplerden kavga çıkarıyorsa cinsi tatminsizlikde yaşıyor olabilir daha bir sürü sebepler var gibi geliyor bir evlilik terapistine danışın

    ben işimi asla ön planda tutmam.eşim ve çocuğum daima önceliklidir.hafta sonları ve akşamları hep beraberiz.akşam en geç 7'de evde oluyorum.fazlası ile zaman ayırdığımı düşünüyorum.gerçi bayanların beklentilerini karşılamak zordur!!!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    SAVIAR Tarih 5 Aralık 2012; 10:43:07

    biz 6,5 yıllık evliyiz,yeni sayılmaz.yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.benim annem-babam,eşimin annesi-babası ne kavgalar ediyor.ne tartışmalar yapıyor ama unutulup gidiyor.bizim tartışma konularımıza gülüp geçen çift sayısı çok fazladır.havadan sudan şeyler.bazen dediğiniz gibi herşeye eyvallah diyim diye düşünüyorum,yapıyorumda.bazen eşref saatime denk geliyor ters cevap veriyorum.her zaman her şeye tamam demek çok kolay değil.eğer karşılıklı saygı,hoşgörü olmazsa evliliği yürütmek çok zorlaşır.mümkün olduğu kadar sabırlı olmaya gayret edeceğim.ama bazı laflarına deli oluyor.son 3 gündür hiç konuşmuyorum,o söyleniyor cevap vermiyorum.çünkü cevap verirsem iş farklı boyutlara gidecek.susmakla doğrumu yapıyorum,onuda bilmiyorum.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    mur@t_fb Tarih 5 Aralık 2012; 10:52:05

    allah sanada yardımcı olsun.bizde bazen aile kıyaslaması gibi sorunlar yaşadık ama o kadar abartılı olmadı.ben zaten o tarz muhabbetleri hiç sevmem.eşimin ailesini,yeğenleri dahil kendi ailemden asla ayırmadım.kendi ailemle aynı binada yaşadığımız için ilk senelerde çok tartışmıştık.oysa ben her konuda eşime destek olup,yeri geldiğinde ailemle arama mesafe bile koyduğum halde.eşim aileme karşı yanlış yapsa dahi ailemle muhatap etmezdim.kendi ailemle her zaman ben muhatap olurdum.eşime laf söyletmem.kendim her türlü sorunda ailemle aramda hallettim.
    artık bundan sonrasını zamanla çözüme kavuşturmaya çalışacağız




  • çocuk çok küçük daha, ayrılmayın
  • eşin çalışıyor mu? eğer çalışmıyorsa ne yazıkkı can sıkıntısından kocasına nişanlısına saran çok gördüm, ben de o magdurlardan biriyim:))
  • çalışmıyor.oğlumuz doğduktan sonra tartışmalarımızın genel sebebi çocuk üzerine oldu.ne kadar yardım etsemde,geceleri kalkıp mamasını versemde bir türlü yaranamadım.ben işten oğlumuz onu yoruyor,sinirlendiriyor.akşam ben eve gittiğimde bana patlıyor.her zaman olmasa genelde böyle.eşime elli kere söyledim.başkalarına yada oğlumuza kızıp bana tavır yapma diye ama anlatamadım.
  • eşinizin bence kesinlikle kendine bir hobi edinmesi yada vakit harcayabileceği bir şeyle ugrasması lazım çocuk dısında. yoksa kendi kafasında küçücük olayları bile büyütür seni yorar, hırpalar, bir bakmışsın kurtarılamayacak noktaya gelmişsinizdir. bence çok önemli bir sorun ve acilen çözmen lazım
  • çocuk gerçek sabır istiyor.bazen bende bunalıyorum ki eşim ne yapsın.el işi ile uğraşıyor..2-3 ayda bir şehir dışına ablasına yada annesinin yanına gönderiyorum.aklıma başka bir şey gelmiyor.
  • Hocam önce belirteyim 22 yaşındayım evli değilim ancak evliliğe doğru yol alan bir ilişki yaşıyorum konuyu baştan aşağıya okudum gerçekten önemli dersler çıkardım kendimce mesela benim kız arkadaşım evlenince çalışmak istediğini evde kalırsa saçma sapan şeylere takarım huzursuzluk olur aramızda diyordu çünkü üniversiteden sonra öyle boşluğu olmuştu gerçekten ufak tefek şeylerle sorun yaşadığımız oluyordu şimdi çalışıyor o günlerde yaşadığımız ufak tefek şeyleri neredeyse hiç yaşamıyoruz , ilişkinin tuzu biberi olan tartışmalar oluyor tabi kanımca bence sizinde böyle bir probleminiz olabilir eşiniz evde durduğu süre içinde ufak tefek ayrıntıları tekrar tekrar kafasından geçirip içine atıyordur buda tartışmalarda patlamasına yada içini dökmesine sebep oluyordur haliyle sizde karşılık verince olay kontrolsüz hale geliyordur , eşiniz komşularla nasıl arkadaşlıkları vakit geçireceği kişiler var mı bilemiyorum ancak günün genelini çocuğunuzla geçirdiği için yaşı ne olursa olsun onun davranışlarını bile ciddiye alarak dert ediyor olabilir buda sonuçta size patlamasına neden olabilir , diğer kişilerin dediği gibi kafa yoracağı vaktini geçireceği şeyler olursa belki sorunlarınız daha da azalabilir mesela sizin işten gelince oyalanacak bilgisayarınız var en azından neyse hocam kusura bakma evlilik adına tecrübelerim olmadığı için yüzeysel bir kaç şey söyledim umarım tekrar mutlu olursunuz çocuğunuzu birlikte büyütürsünüz ...




  • Hangi sehirdesiniz hocam ve para durumunuz nasıl ona gore evlilik terapisti tavsiye edicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snowor

    Hangi sehirdesiniz hocam ve para durumunuz nasıl ona gore evlilik terapisti tavsiye edicem

    ankarada bildiğiniz terapist varsa, bende yardım alabilirim
  • biraz ayrı yaşamayı deneyin ama kavga ederek yapmayın bunu , bu sırada mahkemeye vermeyin birbirinizi . biraz tatil yapalım tarzı yapın bunu . ayrılmak son seçenek olsun çocuğa yazık .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isongur

    çocuk gerçek sabır istiyor.bazen bende bunalıyorum ki eşim ne yapsın.el işi ile uğraşıyor..2-3 ayda bir şehir dışına ablasına yada annesinin yanına gönderiyorum.aklıma başka bir şey gelmiyor.

    o zaman tek yok terapi gibi duruyor.. evlilik danısmanlarından yardım almanı önerebilirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.