Şimdi Ara

evimin önünde sahte kaza yaptılar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • memleketi soyanlar da işte bu halktan çıkmıyor mu? en güzel örnekleri konu içinde verildi, konuyu açan arkadaşın sahtekarlığa göz yumması için kaç kişi burada yorum verdi, yazıklar olsun.
  • lethe_57 L kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sana helal olsun boşver burada yazılanları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C4_1400

    Geçen gün güvenlik kamerası görüntülerinde, adamın biri başka bir adamı 25 yerinden bıçaklarken millet yanından gelip geçiyordu.
    Ayırmaya kalksam bana da saplar bitane hesabı kimse dokunmadı. Sonuçta defalaraca bıçaklanan adam öldü.
    Bıçaklayan kişi de katil olarak yoluna ve hayatına devam etti.

    Belki bir kaç kişi engellese bu olay yaralama olarak kalacaktı.

    Bunlara ses çıkarmayan bir millet olduk.

    O anda çıkıp camdan, kardeşim siz sigorta şirketini mi dolandırmaya çalışıyorsunuz demediğiniz için, bana göre, ihbar etmenizin hiçbir vicdani yanı yoktur.
    Sigorta şirketine eğlence çıkacak. Belki de çok haklı bir gerekçeyle bunu yapan vatandaşı mahkeme kapılarında süründürecekler.

    "ihbar edin ki bunlar yapılmasın bıdı bıdı" diyenler olacaktır.
    Bu olayı ihbar edince gazeteler, tv'ler bu olayı mı duyuracak halka.
    Aaa bak sigorta şirketini kandırırken yakalanmışlar, sakın biz böyle yapmayalım mı diyecek insanlar.

    Bu toplumun değer yargılarıyla, eğitim seviyesiyle, ahlak yapısıyla alakalı bir durum.

    İhbarla düzelecek birşey değil.

    En üstte anlattığım olaya tepkisiz kalan bir toplum, herşeyi kaldıracak genişliğe gelmiş demektir.

    Buradan çok güzel bir şekilde güncel siyasete kaydırılırdı ama yeri değil.

    İyi günler.



    adamlar kirli kirli tipler.. eşimle beraber yaşıyoruz. yeri geliyor geç geliyorum eve.. orda onlara seslensem ne olacak??? ev belli, adres belli. ihbar ettim diye devlet beni mi koruyacak?? millete laf etmek kolay da (ki çoğunlukla haklı eleştiriler) , milleti de koruyan devlet, koruma görevini kötü yapıyorsa millet kimden güç olacak, kimden cesaret alacak?
    ben balkondan onlara seslendim diye, kin güdüp, benim evde olmadığım bi gün kapıya dayansalar bizi kim koruyacak???

    bence mantıklı olan, konu ile ilgili millete giren çıkan bişey varmı öğrenip (konu içinde öğrendim, bilgilendiren arkadaşlara da teşekkür ederim) gerekli ihbarı yapmak oldu.
    yoksa hak aramaya girersek, eşim avukat, bende devletin üst biriminde çalışayan biriyim. (mevkim/makamım üst değil, çalıştığım birim üst).. kimin, nasıl ve ne şekilde korunacağını ve korunduğunu iyi biliyorum, yaşayarak da görüyorum. hukukun işleyiş tarzını da iyi biliyorum.

    balkondan onlara seslenmemin hiç bir şekilde mantıklı tarafı yok. kendi ve aile güvenliğimi tehlikeye atmış olurdum.




  • Nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
    Sana ne, ne uğraşıyorsun, ne ilgilendirir diyenler, ayakkabı kutusu muhabbeti yapmasınlar madem.
  • Elin şirketi için balkondan çıkıp huzurunu bozduracak öylemi. En iyisini yapmışsın sen bakma böyle diyenlere kaskocular bulsun çözümü sen niye düşünüyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayet etmişsinizde benim aracıma öğretmen çarpmıştı müsait olmadığı için tutanak tutmamıştık, fotoğraf çekmemiştik.Ertesi gün hallettik şimdi bizi görseniz de şikayet edecektiniz belki.
  • neyse karar verilmiş zaten...

    bir gün otobüse arkadan hafifçe dokundurun sizin arabanızın çamurluğu göçsün otobüste hiç hasar olmasın(demir tamponuna sizin arabanızın boyasının çıkması dışında) insaflı otobüs şöförü size şunu teklif etsin:

    1-abi ya tutanak tutarız senden bir kaç bin lira otobüsü tamir ettiriyoruz ayağına yattı parası alırlar...günlük kazanç x serviste yatma günü

    2-ya da sen git arabanın hasarını başka yerde olmuş gibi göster otobüste bir şey yok zaten pastayla geçer...

    1. seçeneği tercih edecekmisin bakalım...

    ya da sende 2. seçenekteki gibi mahalle aralarında kaza kurgulamakla uğraşırken işgüzarın teki seni ihbar edecek...

    çökmüş hukuk sisteminin karşısında insanlar bu ülkede kendi adaletini sağlamaya uğraşırken bir de asıl büyük haksızlıklara ses çıkaramayan bazı idealist arkadaşların ihbarları ile uğraşmaktalar...madem o kadar idealistsin melih gökçeğin otobüsle kaza yapan insanlardan yattı parası diye binlerce lira tazminat alabilmek için tuttuğu avukat ordusuna karşı çık bakalım...ama herkes gücünün yettiğine değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8325D5344 -- 28 Şubat 2014; 16:07:38 >




  • edit: sağlık olsun, şu dakikadan sonra diyecek birşey yok.
    olayı yine dine bağlayan olmuş ama bence durumu bilmeden şikayet etmek biraz işgüzarlık. bu sadece benim fikrim, alınmayın. kendi yaşadığımız bir olayı anlatayım,
    ablamın ters yoldan gelen bir eskici arabasına çarptı. telaşla arabadan inip adama bakmış, çok şükür adamda hiç birşey yok. yani yere bile düşmemiş. ama ablam ne yapacağını bilmez durumdayken hemen bunun arkadaşları belirmiş. tabi olan arabaya oldu. ablam arabasına bakıp ne yapacağız şimdi demiş. yüzde yüz suçlu karşı taraf. ama çingene kılıklı adamlar gelip bağırıp çağırmaya başlayınca ablam korkup arabaya biniyor ve uzaklaşmak zorunda kalıyor. sonra ne mi oldu? arabaya park halinde çarpılmış diye beyan verdik kaskoya. bilmiyorum eğer olayı anlatsaydık muhtemelen polis çağırıp tutanak tutmanız lazımdı biz ödemeyiz diyeceklerdi.
    bu sadece bir örnek, bir düşünün belki bilmediğiniz bir durum olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şebboy -- 28 Şubat 2014; 17:30:54 >




  • Benim temiz dursun düzgün arabam olsun diye 2. elde aldığım arabamın değiştirdiğim sıfır tamponunda kaza sonucu tekrar hasar meydana geldi, başıma gelen ufak maddi hasarlı kazalarda da sigorta şirketi a) sıfır tamponu tamir ettirip bana kullandırtmaya kalktı b) başka hasarlarda da orijinal malzeme yerine yan sanayi vermeye kalktı.

    Ben aracım hasar alırsa orijinal olarak tamir edilsin diye bir ton para veriyorum, sigorta şirketi kafasına göre en karlısı neyse o şekilde hasarımı karşılamaya kalkıyor.

    Ben aracımı 20.000 TL den sigorta ettirdiysem ve primini o bedel üzerinden yatırdıysam pert halinde bana o bedeli ödemek yerine aracınız şu anda 20.000 TL den az ediyor diyerek az para ödemeye çalışıyorsa, yan sanayi parça takıp hem aracın güvenilirliğini düşürüp olası başka kazada daha dayanıksız hale getiriyorsa, eski parçayı tamir ettirip sadece görsel olarak düzgün durmasını sağlayarak yine benim güvenliğimi tehlikeye atıyorsa ve devlet te adam gibi düzenleme ve kanunlarla adaletli şekilde sigortalı ve sigortacıyı düzgünce savunmuyorsa hangi dürüstlükten bahsedebilirsiniz. Exper gelir sigorta firması benimle çalışmaya devam etsin diye firma tarafını tutar, sigortacı gelir ucuza kaçmaya kalkar, tamam vatandaş ta artık numaracı olmuş kısmen ama ben 4 bin tl sigorta parası ödeyip 3 yıllık sigortalı iken kaza yaptığımda yan sanayi uyduruk parçayı bana reva görüyorsa kusura bakmayın sigorta şirketlerini savunmam. Zaten çoğu yabancı, parayı toplayıp ülkelerine götürüyorlar. Ben onlardan zengin değilim.

    Yanlış yapmışsınız bence. Hiçbirşey göründüğü gibi değildir. En bariz olaylarda bile işin iç yüzü farklı çıkabilir. Gücünüzün yettiğine dürüst olup yetmediğine göz yumuyorsanız hiç birisine ses etmemelisiniz (genel yazdım şahsa değil)




  • İlginç bir konu:Hangi koşullar altında bu sahte kazayı yapmış olduklarını bilemeyiz tabi ama toplumumuzda şöyle bir yargı da var malesef.Güçlü(yöneten veya zengin) çalıp sömürürken ve bu uluorta belliyken cebimizden çıkanları hesap edemiyoruz,ses çıkarmıyoruz,hatta onları hoş gören ve hakkını aramayan bir toplumuz.Ama zayıf ve koşulların zorladığı kişiler böyle bir şeye mecbur kalınca aslan kesiliyoruz.Tutarlı mıyız sizce:) Büyük çalanlar daha avantajlı galiba.
  • Araç sahiplerinin evlerini bulup günlerce "geçen gece ne yaptığını biliyorum" şeklinde notlar bırakın. Uzun süre huzursuz edin, sonra bir zarfın içine çektiğiniz fotoğrafları koyup şu notu yazın " 2 saat içinde bina girişindeki 5 numaralı posta kutusuna 2 bin lira ve bir paket winston bırakmazsan bu fotoları gerekli mercilere gönderirim"
    Daha sonra beklemeye başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeArAnGeL -- 2 Mart 2014; 11:59:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

    Araç sahiplerinin evlerini bulup günlerce "geçen gece ne yaptığını biliyorum" şeklinde notlar bırakın. Uzun süre huzursuz edin, sonra bir zarfın içine çektiğiniz fotoğrafları koyup şu notu yazın " 2 saat içinde bina girişindeki 5 numaralı posta kutusuna 2 bin lira ve bir paket winston bırakmazsan bu fotoları gerekli mercilere gönderirim"
    Daha sonra beklemeye başlayın.



    Sallayın gitsin sigorta şirketleri hepimizin açığını arıyor birçok kişiyi haksız yere mağdur ediyor borçlu çıkarıyor boşverin girsin onlara




  • kazayı yapan belki de onlardır, daha önce yapmışlardır. eskiden sigortadan para almak için yaparlardı, şimdi ise kaza olunca sigorta primi yükseliyor, yaptığına değmiyor.

    benzer bir olay babamın başına geldi. gece sarhoşun biri vurup kaçmış. sabah ayıkınca geldi, özür diledi. kaza o an olmuş gibi arabaları yanaştırdık, tutanak tuttuk mecburen, bunda suç yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starhe

    neyse karar verilmiş zaten...

    bir gün otobüse arkadan hafifçe dokundurun sizin arabanızın çamurluğu göçsün otobüste hiç hasar olmasın(demir tamponuna sizin arabanızın boyasının çıkması dışında) insaflı otobüs şöförü size şunu teklif etsin:

    1-abi ya tutanak tutarız senden bir kaç bin lira otobüsü tamir ettiriyoruz ayağına yattı parası alırlar...günlük kazanç x serviste yatma günü

    2-ya da sen git arabanın hasarını başka yerde olmuş gibi göster otobüste bir şey yok zaten pastayla geçer...

    1. seçeneği tercih edecekmisin bakalım...

    ya da sende 2. seçenekteki gibi mahalle aralarında kaza kurgulamakla uğraşırken işgüzarın teki seni ihbar edecek...

    çökmüş hukuk sisteminin karşısında insanlar bu ülkede kendi adaletini sağlamaya uğraşırken bir de asıl büyük haksızlıklara ses çıkaramayan bazı idealist arkadaşların ihbarları ile uğraşmaktalar...madem o kadar idealistsin melih gökçeğin otobüsle kaza yapan insanlardan yattı parası diye binlerce lira tazminat alabilmek için tuttuğu avukat ordusuna karşı çık bakalım...ama herkes gücünün yettiğine değil mi?


    Geçen yaz İnönü Bulvarında belediye otobüsü beni orta şeritten kaldırımın kenarına kadar sağa doğru sürükledi ve araba haşat tabii.Polisi bekledik ve bu arada 2 saat geçti ve trafik ekipleri gelir gelmez suçu bana verdi.Hem suçlu oldum hem yalan olmasın geçmiş zaman 400 tl. kadar otobüsü bekletme cezası yedim.Şoförü evire çevire dövdüm tavırlarından dolayı ondan dolayı da polislerle epey uğraştım.Kötü bir gündü.Hakkım asla helal değil olmayacak.
    -Yorumunuza harfiyen katılıyorum.




  • Yöneticisinin milyar dolarları götürdüğü ülkede vatandaşta 1.000 - 2.000 lira götürmüş çok mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Yöneticisinin milyar dolarları götürdüğü ülkede vatandaşta 1.000 - 2.000 lira götürmüş çok mu ?

    Çok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Yöneticisinin milyar dolarları götürdüğü ülkede vatandaşta 1.000 - 2.000 lira götürmüş çok mu ?

    Çok mu?

    yoo değil tabikide, yarasın allah daha fazlasını nasip etsin.
  • Biri gece park halindeyken çarpıp kaçmış olabilir.. Adam da bir akrabasından böyle bir şey rica etmiş olabilir..

    Bence ortada bizler gibi normal vatandaşın cebinden çıkan bir şey yok.. Zira o adama gerçekte vuran kişi durup hatasını kabul etseydi yine bir sigorta şirketi parayı ödeyecekti, vuran kaçmış ise de bu yolla başka bir sigorta şirketi parasını ödeyecek.. Yani her halükarda o adamın hasarı bir sigorta şirketi tarafından ödenecek.. Bu vatandaşa yansıtılıyorsa, zaten her iki durumda da yansıtılıyordur..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yaptın hocam?şikayet ettin mi?
  • bhsoz B kullanıcısına yanıt
    27 Şubat 2014 tarihinde yaptım şikayetimi. yukarıda da yazmıştım :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.